Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2900

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2062
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 06 sie 2026, 18:00

piotrcies pisze:
06 sie 2026, 16:18
Podobno odpuszczamy temat Halla, bo za drogi i w dodatku po uznaliśmy, że po sprzedażach Newcastle nie będzie chciało go puścić. No chyba mnie pokurwi, to my czekamy nie wiadomo na co z tymi transferami, żeby potem odpuścić, bo Newcastle już za dużo piłkarzy sprzedało. LOL
Właśnie przez takich patałachów w zarządzie, co to czekają na Bóg wie co - nie robimy transferów, które są wręcz niezbędne, żeby walczyć na kilku frontach. Bo trzeba na spokojnie, poczekać, zamiast ruszyć i domknąć szybko, jak robią poważne kluby. A potem się okazuje, że za późno, bo Newcastle już się wystarczająco wyprzedało i my się odbijemy od drzwi. KPINA.
Trzeba liczyć, że Shaw przeżyje ten sezon i pociągnie na wielu frontach (mrzonka) albo po prostu pogodzić się, że będziemy mieć Dorgu na boku obrony lub wstawiać tam któregoś z prawych, bo nie ma kim tam grać.
Przepłacamy = źle. Bijemy się zbyt długo = źle. Odpuszczamy, żeby się nie bić za długo i nie przepłacać = źle. No kurde :D

Zgadzam się, że sfrajerzyliśmy w kwestii pomocnika i nie zawalczyliśmy porządnie o Andersona oraz Tonaliego, ale jeżeli wierzyć mediom, to Newcastle odrzuca bez negocjacji ofertę 60mln za Halla. Jeżeli tak, to zgadzam się z odpuszczaniem, bo to nie jest zawodnik wart aż takiej kasy. Boczny obrońca, to nie pozycja, która robi aż taką różnicę.

Zostajemy z Shawem, który nie wiem jakim cudem zrobił tyle minut w poprzednim sezonie, z Dorgu, który może z powodzeniem grać przeciwko słabszym drużynom lub wchodzić po 60min jak musimy gonić wynik i z Amassem, po którym nie wiem czego się spodziewać poza tym, że ma potencjał. No jest [ch**], to prawda, ale czy walka o Halla i płacenie za niego ponad 60mln, to rozwiązanie?
piotrcies pisze:
06 sie 2026, 16:18
+ prawdopodobnie nie będziemy szukać drogiego i luksusowego pomocnika, jak już kogoś weźmiemy, to najpewniej ktoś z dwójki Adams - Berge. Jeden drobniutki, drugi drewniany, no wspaniale to się zapowiada.

Jedyna nadzieja, że media sobie mówią jedno, a my za po cichu robimy drugie, bo dwa wcześniejsze transfery wpadły dość nieoczekiwanie. Ale jeśli faktycznie wybieramy między LO i ŚP i na koniec ściągniemy jeszcze tylko jakiegoś Berge na kiju, to miej nas Panie w swojej opiece.
Jak dla mnie pozycję pomocnika już przegraliśmy, chyba, że jakimś cudem Tchouameni wejdzie. Może Kone mógłby uratować okno, ale nie do końca jestem pewien czy to jest ktoś kogo potrzebujemy. W ostateczności Wharton, który ma doświadczenie w Anglii, ale i podatek za bycie Anglikiem. To też półka albo dwie niżej niż Anderson, ale lepsze to niż Bergi tego świata. No i naprawdę mi się podoba profil Hjulmanda, który nie dość, że jest solidnym DMem, to jeszcze jest uważany za prawdziwego lidera, ale to zawodnik, którego chciałem do walki o skład, a nie jako gamechangera.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 sie 2026, 19:19

Mr.Chris pisze:
06 sie 2026, 18:00
Zgadzam się, że sfrajerzyliśmy w kwestii pomocnika i nie zawalczyliśmy porządnie o Andersona oraz Tonaliego, ale jeżeli wierzyć mediom, to Newcastle odrzuca bez negocjacji ofertę 60mln za Halla. Jeżeli tak, to zgadzam się z odpuszczaniem, bo to nie jest zawodnik wart aż takiej kasy. Boczny obrońca, to nie pozycja, która robi aż taką różnicę.
przecież pisali rzetelni dziennikarze, m.in. Ornstein, że powodem jest to, że Newcastle już się mocno wyprzedało i nie chcą tracić kolejnego kluczowego piłkarza, stąd Hall stał się nie do wyjęcia. Tylko zamiast ruszyć po niego w lipcu, przecież on nawet na mundialu nie był, więc nie trzeb było czekać, to my zwlekamy do sierpnia i potem zdziwienie, że rozsprzedany klub zaczyna niechętnie patrzeć na odejście kolejnego kluczowego piłkarza. I dodatkowo nie zgadzam się, że to nie jest priorytet - mamy młodego, otrzaskanego obrońcę na dekadę, Anglika, topowego grajka na tle ligi - 50-60 mln to w obecnych okolicznościach normalna kasa za takiego grajka. Może nie żaden steal, ale wyciągnięcie go za 50-60 mln to byłby fajny transfer. Teraz Newcastle już na to nie pójdzie, bo wyprzedali pół składu i nie są na finansowym musiku, ale kilka tygodni temu można było powalczyć. Ale jak mówiłem - czekamy ch** wie po co.
Mr.Chris pisze:
Przepłacamy = źle. Bijemy się zbyt długo = źle. Odpuszczamy, żeby się nie bić za długo i nie przepłacać = źle. No kurde
to nie jest takie 0-1. Jak masz konkretny cel i musisz ubiec rywali, to przepłacasz. City chciało Andersona, dali za niego 115 mln. Tottenham potrzebował wzmocnień na cito - wywalił 200 mln na dwóch pomocników. Takie są czasy, bogatych klubów jest sporo i niestety za pierwszy pick z listy transferowej trzeba często sypnąć i dla mnie jest to do zaakceptowania.

Jest spore spectrum między przepłaceniem za byle grajka a nadmierną ostrożnością i przegapianiem swoich pierwszych picków. I my poszliśmy w tym sezonie w przesadę w drugą stronę. Hall to taki piłkarz, że trzeba było cisnąć od początku okna, zwłaszcza że to był nasz główny cel, tylko my się zabieramy jak pies do jeża, to nasza pozycja negocjacyjna niestety osłabła.
Mr.Chris pisze:
Jak dla mnie pozycję pomocnika już przegraliśmy, chyba, że jakimś cudem Tchouameni wejdzie. Może Kone mógłby uratować okno, ale nie do końca jestem pewien czy to jest ktoś kogo potrzebujemy. W ostateczności Wharton, który ma doświadczenie w Anglii, ale i podatek za bycie Anglikiem.
Wharton to kolejny rozgrywający, mamy już Tielemansa, totalnie bez sensu ruch przy naszej kadrze.
Nam potrzebny jest dzik fizyczny, bo brakuje nam siły w środku pola. Tzn. takim może być Santos, ale nadal nie ma nikogo do rozbijania rywali w środku nawet do rotacji. Tchouameni idealny, ale zostaniemy z jakimś Berge na kiju.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 08 sie 2026, 18:36

Sezon się nie zaczął Mount już połamany :D

Bawimy się dalej w tym cyrku.

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 208
Kibicuję: Neutralny kibic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 10 sie 2026, 14:27

https://www.kicktipp.pl/swiat-pilki-pl/
@Bassu @piotrcies a @Mr.Chris sami eksperci premier league ❗❗❗
Zapraszam Panowie do typerki. No chyba że znacie się tylko na swoich klubach. Ale....

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 10 sie 2026, 15:27

Dzięki, ale nie lubię typerów.

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 208
Kibicuję: Neutralny kibic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 10 sie 2026, 15:36

Mr.Chris pisze:
10 sie 2026, 15:27
Dzięki, ale nie lubię typerów.
:lol2:
Ok już Cię nie męczę 😉 a masz kolegów którzy typują??? To zapraszaj ich do nas.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3990

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 10 sie 2026, 15:57

@FILIPPO828 masz już swój temat, tam możesz promować typera. Resztę forum zostaw :P

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 sie 2026, 21:18

Ktoś się wybiera jutro na mecz? :>

Z obu ekip pytam

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 14 sie 2026, 21:28

Ja będę Was wypatrywał w Polsacie :P

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 15 sie 2026, 0:47

Ja będę oczywiście.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 sie 2026, 16:45

Jak tam na stadionie? Dużo ludzi przyjechało? I nie mówię tylko o trybunach, ale też otoczkę przedmeczową.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1960

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 15 sie 2026, 17:27

piotrcies pisze:
15 sie 2026, 0:47
Ja będę oczywiście.
Wbiegniesz na murawę?

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 sie 2026, 18:21

To jest niesamowite jak można być piłkarzem tak zajebistym w formie i tak [ch**] bez niej.
Spoiler:

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 15 sie 2026, 19:42

Jeśli nie będzie poważnych wzmocnień do końca okna (a i tak jest już w ch** za późno imo), to jesteśmy w czarnej dupie. Brak lewej obrony. Brak środka pola.
Mr.Chris pisze:
15 sie 2026, 16:45
Jak tam na stadionie? Dużo ludzi przyjechało? I nie mówię tylko o trybunach, ale też otoczkę przedmeczową.
wczoraj byliśmy na mieście, to było sporo ludzi w koszulkach, więc dało się odczuć, że zbliża się mecz. Dziś również mnóstwo osób w koszulkach od rana, ale ja też mieszkam dość blisko stadionu, więc po prostu ludzie zmierzali na spotkanie. Co ciekawe - 90% ludzi to kibice United, myślałem, że Milan ma większą fanbazę w Polsce, ale też fajnie widzieć, że United to wciąż topka pod względem liczby fanów u nas.

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 403
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 15 sie 2026, 19:56

Mr.Chris pisze:
15 sie 2026, 16:45
Cały Wrocław w koszulkach United, Milanu znacznie mniej i wydaje mi się, że to w dużej części i tak byli Włosi, a nie Polacy. Na stadionie też Manchester znacznie głośniejszy.

Co do gry - [ch**], dupa i kamieni kupa. :D

Tak czy siak, fajnie było zobaczyć piłkarzy pokroju Bruno, Modricia czy Maguire’a. Wrocław też absolutnie przepiękny, chyba największa i najładniejsza szeroko rozumiania stara zabudowa w Polsce, może z wyjątkiem Krakowa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”