Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 30

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 gru 2006, 20:20

Zico_FCI pisze: Lakier średni to był transfer a raczej wypożyczanie Balde, dobry był transfer Dicka, a transfer Radovica był bardzo dobry.
Właśnie brakło skali ocen szkolnych na transfer Dolhy :olaboga:.
Zico_FCI pisze:Skoro już o tym pisałeś to powiedz mi kto od niego lepiej grał na tej pozycji w tej rundzie.
Jest taki jeden gracz, który jutro będzie walczył o wyjście z grupy PUEFA. Ale Radovic tam chyba nie dotarł w tym roku, więc to się nie liczy :smile2:.
deltinho pisze:Rada Zico - nie czytaj - jest wbrew pozorom świetną radą. Nie lubię brukowca Faktu - nie kupuje, przegląd zszedł na psy kilkanaście lat temu - przestałem czytać, światopoglądu dziennikarzy "Trybuny" nigdy nie popierałem - nigdy nie czytałem tej gazety. Nie nie mam problemu, że piszą nieobiektywnie, czy inaczej niż ja patrze na rzeczywistość.
Czy przed dzisiejszym dniem było udawanie, że nie czegoś takie jak nieobiektywizm warszawskich mediów, a dzisiaj się okazało, że to przecież oczywiste i normalne, że coś takiego istnieje i o co ja mam pretensje :o? Czy to nie mi się mówiło pół roku temu, że widzę jakieś urojone spiski :o? Zresztą w moim przekonaniu problem nie dotyczy tylko PS.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 12 gru 2006, 20:40

Ja piwus nie dostrzegam nieobiektywizmu "warszawskich mediów" w sprawach sportowych, bo jak pisałem media walą babole we wszystkie strony (choć z drugiej strony moja codzienna lektura jest raczej uboga a źródłem informacji głównie jest internet). Być może media ITI, czy media lokalne piszą więcej o Legii, ale nie wiedzę tam nieobiektywnych wypowiedzi (bądź ich ilości śladowe), a to że piszą więcej jest raczej oczywiste. Przesłanie ostatniej wypowiedzi jest takie - nie podoba mi się, nie kupuje i nie czytam (ew. w necie omijam wiadomości których źródłem są "podejrzane" tytuły). I w ten sposób nie katuje się lekturą pozycji, których z różnych powodów nie szanuje. I Tobie bez żadnych złośliwości radzę to samo.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 gru 2006, 22:10

deltinho pisze:ale nie wiedzę tam nieobiektywnych wypowiedzi (bądź ich ilości śladowe),
Zajrzyj na poprzednią stronę - sam taką cytowałeś. A może to była ta śladowa ilość :think:? Ok, temat jest o transferach, niepotrzebnie wprowadziłem inne wątki.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 15 gru 2006, 1:17

legia.com.pl, pap, wp pisze: Napastnik piłkarskiej reprezentacji Polski Bartłomiej Grzelak przejdzie z Widzewa Łódź do Legii Warszawa - dowiedziała się nieoficjalnie Polska Agencja Prasowa. Szczegółów transakcji nie ujawniono. Kluby osiągnęły porozumienie w czwartek wieczorem. Na początku przyszłego tygodnia zawodnik podpisze 3,5 letni kontrakt.
Co prawda źródłem nie jest "Fakt", ale i tak trzeba poczekać do oficjalnego podpisania kontraktu. Podoba mi się styl gry Grzelaka. No ale...

... ale zawodnik ma tendencje do łamania się. A Legia swego czasu przejechała się na wynalazkach Smudy: Łapiński (zagrał może 1,5 spotkania w dwa sezony), Siadaczka - okazało się że miał cukrzycę, Citko - ten grał z nich najwięcej ale i tak wypadał na miesiące i tygodnie. Wtedy transfery przepchnął Smuda, wbrew opinii doktora Machowskiego. Teraz jest to niemożliwe, ale i tak każde wejście w tego zawodnika grozi ponadprzeciętnym zagrożeniem kontuzją.

-----------
Jeżeli okaże się to prawdą to na pewno może cieszyć okres kiedy klub robi transfery. Wdowczyk i zarząd mają przykłady dwóch rund - wiosennej, kiedy nowi zawodnicy zostali zakontraktowani jeszcze zimą. I jesienna gdzie w pamięci jest spóźniony Radović i Balde, a o Dicku czy Juniorze nie ma nawet sensu wspominać. Mam nadzieje, że klub wyciągnie z tego odpowiednie wnioski.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 gru 2006, 9:13

Dziennik pisze:Napastnik łódzkiego Widzewa Bartłomiej Grzelak od początku rundy wiosennej Orange Ekstraklasy będzie grał w Legii Warszawa. Reprezentacyjny napastnik podpisał z mistrzem Polski kontrakt ważny prawdopodobnie przez 3,5 roku.
Król strzelców poprzedniego sezonu drugiej ligi twierdzi, że jest gotowy na grę w zespole walczącym o najwyższe cele: "Pan Wdowczyk pytał mnie, czy nie boję się presji. Powiedziałem, że już od dawna marzę, by wyjść na boisko i wiedzieć, że gram o mistrzostwo Polski. Wiem, że Pan Wdowczyk jest świetnym motywatorem, potrafi w zawodnikach wyzwolić ambicję, agresję i wolę walki" - odpowiada o oczekiwania związane z grą w zespole ze stolicy.

Pytany o to, kto jego zdaniem jest najlepszym polskim napastnikiem, 25-latek odpowiada: "Numerem jeden jest Maciek Żurawski, dwa to chyba Radek Matusiak. Żuraw ma duży gaz, świetne uderzenie. A Radek wypełnił w lidze polskiej lukę po Maćku. (...) Ja jestem gdzieś w dziesiątce".
PS pisze:Według "Przeglądu Sportowego" Bartłomiej Grzelak już dziś podpisze kontrakt z Legią. Menedżer piłkarza Dragan Popović podchodzi jednak do tego ostrożnie, bowiem jego klient już raz miał "na pewno" zmienić barwy i trafić do Zagłębia Lubin. Tak jeszcze kilkanaście dni temu twierdził zarówno piłkarz, jak i Popović oraz samo Zagłębie. Ale Widzew nie zgodził się na pieniądze proponowane przez lubinian. A potem pojawiła się również oferta z Wisły Kraków.

– Dlatego teraz się asekuruję, zostawiając jeden procent, bo co prawda wczoraj w Warszawie wszystko zostało przez nas ustalone, ale stosowne umowy podpisywać będziemy w piątek. Nie sądzę jednak, żeby transfer miał nie dojść do skutku – twierdzi agent napastnika. O ile piłkarz szybko dogadał się z warszawskim klubem, o tyle negocjacje między Legią a Widzewem dopiero w ciągu ostatnich dni nabrały przyspieszenia. Na szybkie zakończenie rozmów w sprawie sumy odstępnego naciskał przede wszystkim sam Grzelak, który chciał mieć wyjaśnioną sprawę transferu przed wylotem na wakacje do ciepłej Brazylii. – W poniedziałek wyjeżdżam na urlop i wolałbym już wtedy wiedzieć‚ czy zostaję w Widzewie‚ czy będę grał w innym klubie – mówił wczoraj, chociaż sam wykluczył dalszą grę w łódzkim zespole, co też potwierdził Zbigniew Boniek, jeden z szefów łódzkiego klubu. Członek zarządu Widzewa wczoraj rano spotkał się w Warszawie z trenerem Legii Dariuszem Wdowczykiem. Celem było oczywiście ustalenie kwoty odstępnego, która wyniesie około 600 tysięcy euro. To prawie dwa razy więcej, niż oferowało Zagłębie i właśnie dlatego meldowany wcześniej jako formalność transfer nie doszedł ostatecznie do skutku. Nie zmienią się za to warunki, jakie dla Grzelaka wynegocjował Popović. Piłkarz w stolicy może liczyć na pensję w wysokości nawet ponad 100 tysięcy euro, czyli tyle samo, ile obiecywali w Lubinie. Jednak nie będzie oczywiście najlepiej zarabiającym zawodnikiem mistrzów Polski, bo na przykład Piotr Włodarczyk zarabia 20 tysięcy euro więcej.

Nagłe przyspieszenie rozmów i dzisiejsza finalizacja to również inicjatywa Wdowczyka, który już w sobotę udaje się na wczasy i też chciałby wiedzieć, czy będzie mieć do dyspozycji nowego napastnika. Innym powodem pośpiechu był fakt, że od nowego roku szkoleniowiec przestaje pełnić obowiązki dyrektora sportowego Legii, a zanim jego następca zabrałby się do pracy, na spektakularny transfer mogłoby już być za późno. Trener mistrzów Polski rozmawiał z Grzelakiem już kilka dni temu i to nie o urlopie, ale przede wszystkim o oczekiwaniach wobec nowego reprezentanta Polski. – Muszę przyznać‚ że jestem bardzo zbudowany słowami Wdowczyka. Trener Legii szczegółowo przedstawił mi wizję drużyny i rolę, jaką miałbym w niej odgrywać. Widać było‚ że doskonale się orientuje jeśli chodzi o moją osobę i wie, na co będzie mógł liczyć w przypadku transferu – relacjonuje Grzelak, który jednak nie uczestniczył w ostatecznych negocjacjach.
Dziwny człowiek. Najpierw mówi jaka to Wisła jest wspaniała i profesjonalna. Późnie, że Zagłębie to klub jego marzeń, a na koniec prawdopodobnie podpisuje kontrakt z Legią. Jeśli rzeczywiście ten transfer dojdzie do skutku, to spełni się marzenie wielbicieli polskich talentów. Kosztuje tyle samo co Bury czy Radovic, zobaczymy to którego będzie równał formą sportową.

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 15 gru 2006, 9:43

Biorąc pod uwagę przejście Bartłomieja Grzelaka do Legii, życze mu takiej kariery w klubie, jaką zrobił tam Marek Citko.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 15 gru 2006, 14:04

Tomasz. pisze:Biorąc pod uwagę przejście Bartłomieja Grzelaka do Legii, życze mu takiej kariery w klubie, jaką zrobił tam Marek Citko.

Heh, ale mily jestes :lol:

Tez mnie nie cieszy jego przejscie do Legii, Bartek chyba w Lodzi jest juz spalony. Dalej uwazam, ze najlepiej by bylo jakby zostal w Widzewie do konca sezonu. To chyba najlepsze rozwiazanie a tak to nie wiadomo co go spotka w Legii. Zaglebie juz chyba lepsza opcja by bylo...

No coz, zycze mu wszystkiego najlepszego. Chwala mu za to, co dokonal dla Widzewa. Peace...

Martwia mnie tez troche spekulacja jakoby Wawrzyniak mial przejsc do Wisy... eeh cizka wiosna sie zapowiada :?

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 15 gru 2006, 14:57

LookAsh pisze:
Tomasz. pisze:Biorąc pod uwagę przejście Bartłomieja Grzelaka do Legii, życze mu takiej kariery w klubie, jaką zrobił tam Marek Citko.

Heh, ale mily jestes :lol:

Tez mnie nie cieszy jego przejscie do Legii, Bartek chyba w Lodzi jest juz spalony. Dalej uwazam, ze najlepiej by bylo jakby zostal w Widzewie do konca sezonu. To chyba najlepsze rozwiazanie a tak to nie wiadomo co go spotka w Legii. Zaglebie juz chyba lepsza opcja by bylo...

No coz, zycze mu wszystkiego najlepszego. Chwala mu za to, co dokonal dla Widzewa. Peace...

Martwia mnie tez troche spekulacja jakoby Wawrzyniak mial przejsc do Wisy... eeh cizka wiosna sie zapowiada :?
A ja mu nie życzę dobrze. Szanowałem go i bardzo lubiałem, dzisiaj go nienawidzę. Gdyby przeszedł do Wisły lub Zagłębia, wciąż bym go lubiał i szanował, i bylbym szczęśliwy z jego dobrej gry. Teraz go nienawidzę, przeszedł do naszego największego obok ŁKS rywala. Krzyż na drogę.

slawek8817
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawek8817 » 15 gru 2006, 15:57

Szkoda to bardzo duże osłabienie ofensywy Widzewa, ale cóż to on podjąl wybór, ja tez uważam ze powinien zostać w łodzi do konca sezonu :(

o 3 konta za daleko się posunałeś // fieldy

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 15 gru 2006, 18:28

Tomasz. pisze: A ja mu nie życzę dobrze. Szanowałem go i bardzo lubiałem, dzisiaj go nienawidzę. Gdyby przeszedł do Wisły lub Zagłębia, wciąż bym go lubiał i szanował, i bylbym szczęśliwy z jego dobrej gry. Teraz go nienawidzę, przeszedł do naszego największego obok ŁKS rywala. Krzyż na drogę.
To bardzo ciekawa informacja. Grzelak jest tym na pewno mocno zdruzgotany :?

Transfer został oficjalnie potwierdzony przez Legię. Kontrakt na 3,5 roku, nie wiadomo na jaką sumę. Na pewno nie małą, ale pewnie też nie najwyższą w klubie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 gru 2006, 22:33

Ja tam w gore z radosci nie skacze :? Mial przejsc do Wisly. Potem do Zaglebia z czego sie cieszylem, bo to wykluczalo jego gre na Lazienkowskiej a tu taki zonk :o
Trzeba sie pogodzic z losem. Zdradzil Widzew co mi sie bardzo podoba :] Teraz trzeba go tylko wspierac.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 16 gru 2006, 1:01

Dziwne bo wydawało się że Grzelak przejdzie napewno do Zagłębia a tu taki psikus. Moim zdaniem powinien wstrzymać się z decyzją do końca sezonu. Wydaje mi się, że odrobinę za szybko. W Widzewie miał nie najgorsze warunki, a nabrałby odpowiedniego ogrania. Tam był kluczową postacią zespołu. Zobaczymy jak będzie wyglądała jego sytuacja w Legii. Czy będzie początkowo rezerwowym lub Wdowczyk odrazu zdecyduje się na grę w pierwszym składzie.
Tymczasem transfer Grzelaka nie jest jedyną nową informacją odnośnie mercato. Do Korony Kielce przechodzi Paweł Sobolewski o którego walczyło kilka klubów.
27-letni pomocnik Jagiellonii Białystok, Paweł Sobolewski, od rundy wiosennej będzie reprezentował barwy Korony Kielce, poinformował w piątek prezes białostockiego klubu Aleksander Puchalski - donosi serwis internetowy Jagiellonii.
W czwartek doszło do spotkania prezesa naszego klubu z dyrektorem sportowym Korony, Piotrem Burlikowskim oraz menedżerem zawodnika Piotrem Tyszkiewiczem, podczas którego ustalono szczegóły transferu definitywnego.

W najbliższych dniach zawodnik złoży podpis na kontrakcie nowego pracodawcy.
Onet.pl

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 16 gru 2006, 1:32

guru pisze:Zdradzil Widzew co mi sie bardzo podoba

A tak z glupiej ludzkiej ciekawosci zapytam... co masz do Widzewa ?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 gru 2006, 1:38

LookAsh pisze: A tak z glupiej ludzkiej ciekawosci zapytam... co masz do Widzewa ?
Sam sobie odpowiedz na to pytanie. Dam ci mala podpowiedz :arrow: To samo co kibice Widzewa do Legii :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 gru 2006, 10:42

Bobohawk pisze:Dziwne bo wydawało się że Grzelak przejdzie napewno do Zagłębia a tu taki psikus.
Troche niepowazne zachwanie. Dopiero co niedawno wszystko mial ugadane z Zagłebiem, mowiono, ze Zagłebie szybko ustalilo warunki kontraktu, z czym mialo problem inne zespoly. Teraz ra dwa jest w LEgii. Jesli prawde dzisiaj pisze PS to Grzelak jest maloprofesjonalny, duzo dostawal, a chcial jeszcze wiecej. Talen moze ma mimo wieku, ale taki zachowanie nie powinno miec miejsca. Widac kasa kasa kasa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”