Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 30

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 31 sie 2005, 21:40

Ebi pisze: W zeszłym roku gdyby nie kontuzje to może Bayern wyelimonowałby Chelsea.
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem :wink:

Kontuzja Makaay'a to ogromna strata dla Bayernu. Nie wyobrażam inaugurującego meczu w LM bez Roy'a. Ten zawodnik jest niezbędny :!:

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 01 wrz 2005, 16:54

Pozdrawiam wszystkich fanów Bundesligi i Bayernu...
Co do meczów w Lidze Mistrzów to Juventus jest oczywiście faworytem...Chociażby dlatego, że w poprzednim sezonie 2x wygrałw Bayernem.
Myślę, że w tym sezonie może być podobnie (i na to licze :wink: ). Jedno jest pewne, że nie będzie łatwo. Widziałem kilka meczy Bayernu w tym sezonie i muszę przyznac, że zwycięstwa z Bayerem i Herthą robią wrażenie.Makaay bryluje i jest niesamowicie skuteczny, świetnie również prezentuje się Karimi. Na Juve to jednak za mało...
Mimo wszystko te dwie drużyny przejdą dalej i co będzie zobaczymy 8)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 01 wrz 2005, 19:29

Simonek pisze:Co do meczów w Lidze Mistrzów to Juventus jest oczywiście faworytem...Chociażby dlatego, że w poprzednim sezonie 2x wygrałw Bayernem.
Simonek pisze:Na Juve to jednak za mało...
I tylko na podstawie zeszłosezonowych meczów twierdzisz, że Bayern przegra z Juventusem? Wychodzi, że tak... Dziwne masz rozumowanie, może jakieś inne argumenty nam podsuniesz?

Ale nie chce się kłócić. Widze, że jesteś fanem i Juve i nie zmienisz zdania.

Koby~FCBM
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Koby~FCBM » 01 wrz 2005, 19:38

Simonek pisze: Na Juve to jednak za mało...
8)
Nie sądze aby na Juventus to było za mało. Owszem Juventus wygrał 2 razy alke za każdym razem był gorszym zespołem juz poprzedni skład Bayernu mógł wygrać z Juventusem niestety zespół był wtedy dopiero budowany i brakowało kilku aspektów ( szczególnie skuteczności). Teraz Bayern jest teraz zdecydowanie silniejszym zespołem który przede wszystkim od kilku miesięcy równo gra na bardzo wysokim poziomie. Dlatego też nie daje Juventusowi większych szans na możliwość wygrania któregoś z meczy lub nawet zremisowania w meczu na Allianz Arena.

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 01 wrz 2005, 21:30

Rozumowanie moje wynika z tego, że jakoś niespecjalnie zmienił się skład Bayernu. Co prawda doszedł Ismael ale debiut mial fatalny...dyspozycja pomocników pozostawia również sporo do życzenia poza Ballackiem i Karimi... Ze Roberto gra fatalnie, podobnie Deisler. o. Hargreaves coś próbuje, ale na takich pomocników jak Vieira i Emerson zdecydowanie za mało.Bastian siedzi na ławie odpoczywa po Pucharze Konfederacji. Atak tylko i wyłącznie Makaay reszta nie istnieje. I chcecie tym zawojować JUVE??? chyba śnicie chcecie argumenty to je macie.
Przypominam, że u was KOvac grał w I składzie u nas jest ledwie rezerwowym:)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 01 wrz 2005, 21:35

Simonek pisze:doszedł Ismael ale debiut mial fatalny..
Fatalny tylko dlatego, że dostał czerwoną kartkę, dalej grał abrdzo dobrze.
Simonek pisze:Ze Roberto gra fatalnie
Skąd to wytrzasnąłeś?
Simonek pisze:Bastian siedzi na ławie odpoczywa po Pucharze Konfederacji.
PK był w czerwcu i bastian zapewne już odpoczął. Na treningach prezentuje się bardzo dobrze, ma wysoką formę i z Juventusem na pewno zagra.
Simonek pisze:Atak tylko i wyłącznie Makaay reszta nie istnieje
Nie istnieje? Santa Cruz jest nie skuteczny, ale poza tym spisuje się bardzo dobrze. Guerrero już pokazał, że jest w świetnej formie. Jest jeszcze zankomity Pizza
Simonek pisze:I chcecie tym zawojować JUVE???
Tak.

Nie jestem fanem bayernu, ale w LM będe im kibicował, jak innym niemieckim klubom.

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 01 wrz 2005, 21:46

Simonek pisze: Co prawda doszedł Ismael ale debiut mial fatalny...dyspozycja
Debiut o niczym nie świadczy
Simonek pisze:pomocników pozostawia również sporo do życzenia poza Ballackiem i Karimi... Ze Roberto gra fatalnie, podobnie Deisler. o. Hargreaves coś próbuje, ale na takich pomocników jak Vieira i Emerson zdecydowanie za mało
Ze Reboerto niej est w optymalnej formie Hargraves gra bardzo dobrze Karimi także, Ballack jak zawsze świetnie. Viera to tylko nazwisko narazie nic wielkiego nie pokazał.
Simonek pisze:.Bastian siedzi na ławie odpoczywa po Pucharze Konfederacji
Siedzi bo po Pucharze Konfederacji doznał kontuzji i musiał nadrabiać braki kondycyjne. Myśle, że w następnym meczu może wyjść w podstawowej jedynastce.
Simonek pisze:tylko i wyłącznie Makaay reszta nie istnieje
Jeśli będzie dostawał dobre piłki od partnera z ataku lub pomocników to on nam na Juve wystarczy 8)
Simonek pisze:I chcecie tym zawojować JUVE???
Nawet bardzo chcemy :)
Simonek pisze: chyba śnicie chcecie argumenty to je macie.
Przypominam, że u was KOvac grał w I składzie u nas jest ledwie rezerwowym:)
Ale mi argument. Może poprostu teraz niej est w formie :?: :roll:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 01 wrz 2005, 21:48

Kamilo pisze:Ale mi argument. Może poprostu teraz niej est w formie :?: :roll:
Może poprostu jest gorszy od Canavaro i Thurama :?: :roll:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 wrz 2005, 21:54

Jeśli chodzi o mecze pomiędzy Bayernem, a Juve to licze, że będą ciekawsze niż te z poprzedniego sezonu. Bayern jest silny podobnie jak Juventus więc walka między mistrzem Włoch, a mistrzem Niemiec będzie satysfakcjonująca 8)

Kamilo mówisz, że Vieira to tylko nazwisko? Od kiedy przyszedł do Juve dużosię zmieniło. W sparingach grał znakomicie, strzelił bramkę Milanowi czy też wypracował rzut karny w meczu z Barceloną, a w pierwszej kolejce Serie A został wybrany do najlepszej jedenastki więc to jest mało?

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 01 wrz 2005, 21:54

'Piotrek' pisze:
Kamilo pisze:Ale mi argument. Może poprostu teraz niej est w formie :?: :roll:
Może poprostu jest gorszy od Canavaro i Thurama :?: :roll:
Także jest taka możliwość. W obecnej sytuacji kadrowej w Bayernie też by nie grał. Mamy przecież Lucio i Ismaela :wink:

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 01 wrz 2005, 21:58

Tomusmc pisze:Kamilo mówisz, że Vieira to tylko nazwisko? Od kiedy przyszedł do Juve dużosię zmieniło. W sparingach grał znakomicie, strzelił bramkę Milanowi czy też wypracował rzut karny w meczu z Barceloną, a w pierwszej kolejce Serie A został wybrany do najlepszej jedenastki więc to jest mało?
No narazie to mało. Jeśli będzie grał regularnie na wysokim poziomie to wtedy już inna rozmowa. Jednak wcale nie umniejszam jego umiejętnością. To świetny piłkarz, ale musi pokazać, że był wart wydanych na niego 20 mln euro. Jeden dwa czy nawet trzy mecze o niczym nie świadczą :wink:

P.S sory za post pod postem

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 01 wrz 2005, 23:55

Widze, że troche rozruszany temat:)
Widaomo kibice Juve liczą na Juevntus a Bayernu na Ballacka i spółke. Nie zmienia to faktu, że to dwie bardzo dobre drużyny, w końcu mistrz Włoch i Niemiec.
Co do Vieiry to o czym niektórzy mówią? grał jeden mecz i pokazał się ze znakomietj strony i basta.Kamilo zupełnie się z tobą nie zgadzam, tym bardziej, że w sparingach również górował.
Zobaczymy co do Ismaela, ale narazie nie błyszczy. Niesmak z czerwonej kartki pozostaje.
Co do Ze Roberto to nie żadna nowość, że facet cieniuje i to strasznie. Słabo gra i tyle. Oglądałem chociażby ostatni mecz gdzie się nie popisał.
Corinthains co do treningów to ty mnie nie rozsmieszaj. To, że ktoś sobie trenuje jak mówisz dobrze się prezentuje( nie wiem skąd to możesz wiedzieć) o niczym nie świadczy,...
i widać kolego, że się nie orientujesz w sytuacji kadrowej Bayernu bo Santa Cruz jest kontuzjowany!!!!a Pizarro ma sytuacje, ale słabo je wykorzystuje (o bramek) co do Guerrero to nie masz o nim pojęcia bo w tym sezonie nei zagrał.
To tyle ....

drag
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: drag » 02 wrz 2005, 1:44

Bayern rok temu w rundzie gral slabo , dlatego ze w obronie grali Lucio i Linke . Lucio przyszedl do druzyny dopiero pod koniec sierpnia i nie byl w pelni przygotowany . Wspolpraca Lucio z Linke nie byla najlepsza , w obronie dochodzilo do rotacji , czasem gral Kovac a innym razem Linke . Pozatym nowym trenerem Bayernu zostal Magath wiec nie mogl w krotkim odstepie czasu poukladac druzyny .Ballack nic nie gral , Deislera wogole nie bylo w kadrze , tak samo Lizarazu byl nieobecny Teraz wszystko wyglada inaczej . Druzyna sie zgrala i w rundzie wiosenej nie bylo mocnych na Bayern . Pokazaly to mecze w Bundeslidze i z Arsenalem . Mecze z Chelsea byly pechowe . W pierwszym meczu nie mogli zagrac Makaay i Pizzaro , wiec o strzelanie bramki bylo bardzo trudno . Pozatym ten fart Chelsea(2 rykoszety) zadecydowaly o wszystkim:P . Rok temu mecze z Juve byly wyrownane . Szczerze to Bayern nie zasluzenie przegral 2 mecze , mial wiecej sytuacji do strzelenia bramki , bodajze 3 sytuacje 100% mial Makkaay ale jakims cudem nie wykorzystal , Teraz nie macie Buffona wiec sie martwcie , do takiego bramkarza trzeba miec respekt .

Co do Guerrero to zagral tylko z Legia , strzelil 2 piekne brameczki nie do obrony , pozatym gral dobrze w innych sparingach i napewno w nastepnym meczu ligowym dostanie szanse od Magatha , Sam nawet zapowiadal ze jest wstanie strzelic ponad 20 bramek w sezonie , Jednak jest to niemozliwe dlatego ze nie gra w 1 skladzie .

do meczow z juve jeszcze 2 miechy wiec wiele moze sie wydazek , jakies kontuzje spadki formy i inne ekscesy . Jedno jest pewne - Bayern jest duzp silniejszy niz rok temu , Juve tylko troche

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 02 wrz 2005, 15:33

Simonek pisze: widać kolego, że się nie orientujesz w sytuacji kadrowej Bayernu bo Santa Cruz jest kontuzjowany!!!!a Pizarro ma sytuacje, ale słabo je wykorzystuje (o bramek) co do Guerrero to nie masz o nim pojęcia bo w tym sezonie nei zagrał.

Cóż tutaj widać, że to ty się słabo orientujesz. Santa Cruz jest kontuzjowany, jednak zapewniam Cię, że na mecz z Juve będzie gotowy (chyba, że ponownie przytrafi mu sie kontuzja). I jak napisał Corinthians jest nieskuteczny, ale prezentuje się bardzo poprawnie. Pizarro jeszcze nie miał żadnej sutyacji w oficjalnym meczu podczas tego sezonu, więc nie wiem jak możesz twierdzić, że ich nie wykorzystuje :lol: Poza tym grał bardzo mało, drugim napastnikiem obok znakomitego Makaaya jest Santa Cruz. A Guerrero w sparingach prezentował się bardzo dobrze, był dynamiczny, podczas meczu z Legią było widać, że jest w formie, narazie jednak Magath nie daje mu szansy.

Co do samego meczu, to myśle, że Bayern ogra Juventus. Włosi prezentują antyfutbol, ile można mieć tego szczęścia i wygrywać po 1:0 :roll: Bayern jest bardziej zgrany w stosunku do poprzedniego sezonu, nie zaszły zbyt wielkie zmiany w kadrze, co jest z pewnością na plus. Mnie Ismael równiez jak narazie nie przekonuje (choć z Herthą zagrał bardzo dobrze,może zacznie wymiatać jak w Werderze 8) ), na wszelki wypadek w odwodzie jest Demichelis, który gra na def pomocniku, ale może się cofnąć do obrony, jednak narazie jest kontuzjowany. Juventus to na prawdę bardzo dobra drużyna, jednak wierze w to, że w tym roku na Bayern za słaba.

Licze na wielkie widowisko :D

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 02 wrz 2005, 15:58

kama_reda pisze:Cóż tutaj widać, że to ty się słabo orientujesz. Santa Cruz jest kontuzjowany, jednak zapewniam Cię, że na mecz z Juve będzie gotowy (chyba, że ponownie przytrafi mu sie kontuzja). I jak napisał Corinthians jest nieskuteczny, ale prezentuje się bardzo poprawnie. Pizarro jeszcze nie miał żadnej sutyacji w oficjalnym meczu podczas tego sezonu, więc nie wiem jak możesz twierdzić, że ich nie wykorzystuje Poza tym grał bardzo mało, drugim napastnikiem obok znakomitego Makaaya jest Santa Cruz. A Guerrero w sparingach prezentował się bardzo dobrze, był dynamiczny, podczas meczu z Legią było widać, że jest w formie, narazie jednak Magath nie daje mu szansy.

Co do Santa Cruza nie pisałem, że się nie wykuruje do meczu z Juve, ale że gra słabo. A Pizarro jeśli się nie mylę to grałw ostatnim meczu z Hertha???czyli jednak ni za dobry z ciebie kibic Bayernu i sam sie nie orientujesz.Mecz z Hertha widziałem ty raczje nie więc zapewniam cie, że Pizarro słabio się prezentuje ...Gdyby nie szczesliwy strzał Ballacka i rykoszet mielibyści ekłopoty ze zwyciestwem.... Co do sparingów to nie wypowiadajmy się bo one o niczym nie świadczą, a mecz z Legia wrażenia na mnie nie robi...skoro słaby szwajcarski klubik wbija Legi 4 bramki a Bayern 3 to o czym mówimy?Jeśli Guerrero zagra w oficjalnym meczu w Bundeslidze i strzeli ze 2 bramki to będzie mozna mówić, że gra bardzo dobrze.
Juventus gra z bardzo wymagającymi rywalami, chociażby z Barceloną.Ale nie chce oceniać narazie gry Juve, bo na to za wcześnie...jeden mecz to mało. Bayern już sie rozkręcił ale mnie na kolana swoja grą nie rzuca.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”