Boks - Strona 30

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Re: Boks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 19 lut 2012, 0:29

Cóż, Chisora mnie zaskoczył pozytywnie, nie sądziłem, że podejmie walkę z Kliczko... Ogólnie jednak, Ukrainiec kontrolował pojedynek i jedno z założeń przed walką się sprawdziło, Kliczko wygrał ale musiał się namęczyć ... no i jak wspomniał komentator, Chisora jest trzecim w historii zawodnikiem jaki wytrzymał 12 rund z Witkiem.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 lut 2012, 0:33

No i wypada odszczekać to co pisałem wcześniej... Chisora jest świrem albo jest sterowany w tak kontrowersyjny sposób żeby być bardziej medialnym. Choć plucie rywalom w twarz i liście na ważeniu to nie najlepszy sposób na zwracanie na siebie uwagi. W ringu trzeba mu oddać, że był dziś najtrudniejszym przeciwnikiem Kliczki od lat. Zebrał mnóstwo ciosów ale Kliczko nie mógł być spokojny do ostatnich sekund bo Chisora parł do przodu jak czołg. Tego spodziewano się po Haye'u a to dzisiaj zobaczyliśmy pretendenta, który nie bał się rywala i za wszelką cenę chciał wygrać. Po tych dymach wątpię żeby to się tak skończyło, teraz pewnie będzie walczył z drugim bratem.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 19 lut 2012, 1:05

Kesz pisze:no i jak wspomniał komentator, Chisora jest trzecim w historii zawodnikiem jaki wytrzymał 12 rund z Witkiem.

Jeśli dobrze zapamiętałem to powiedział, że w XXI wieku. W historii to 12 rund z Ukraińcem walczył jeszcze Hoffman (2000). Inna kwestia, że pamiętać trzeba że przecież przegrał dwie walki. A jago dominacja wynika ze słabości wagi ciężkiej.

Ogólnie walka przyzwoita. Dobre tempo. Jak na to co ostatnio można było oglądać w tej kategorii wagowej to rewelacja. Nie ukrywam, że chcę żeby wreszcie Ukraińca ktoś pokonał. Potem jeszcze na podstawie suchych statystyk komuś wyjdzie, że to był najlepszy bokser w historii.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8575
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 lut 2012, 1:16

Dobra walka, dało się oglądać, jestem laikiem, ale mnie się podobało. Oczywiście poza wczorajszym wstępem i dzisiejszym "od autora" tego murzyna. Za takie policzkowanie, a tym bardziej plucie brata powinny być jakieś dyskwalifikacje. Niech się murzyn dowie co to jest fair play, a później bierze za sport.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 19 lut 2012, 1:19

Spodziewałem się zgoła innego pojedynku. Miał być tutaj popis jednego boksera, a wyszło, że jednak Kliczko nie jest już taki silny i wytrwały jak dawniej. Oczywiście nadal należy do światowej czołówki, ale Anglik pokazał, że można z nim powalczyć. Coś też mi się wydaje, że będzie z Anglikiem walczył także drugi z braci Kliczko ;).

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 lut 2012, 1:19

Dobra walka, dało się oglądać, jestem laikiem, ale mnie się podobało.
+1

Nie znam sie na boksie,ale walke obejrzalem z przyjemnoscia. Brawa dla Chisory - szedl do przodu jak przecinak,ambitny chlopak.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 19 lut 2012, 2:18

toporow pisze: Miał być tutaj popis jednego boksera, a wyszło, że jednak Kliczko nie jest już taki silny i wytrwały jak dawniej.
Może i nie jest, ale nikt by tego nie zauważył gdyby nie genialna taktyka Chisory. Dobrze wiedział, że Kliczko będzie miał problemy z wyprowadzaniem silnych ciosów cofając się. Żaden bokser tego nie lubi. Jedyną szansą na pokonanie Witalija jest właśnie parcie do przodu, nie można nawet na chwilę dać mu się zdominować w dystansie bo przy jego zasięgu ramion stanie 2 metry od Ukraińca nie ma najmniejszego sensu. Szkoda, że nie wpadł na to Adamek(znacznie szybszy od Chisory, któremu właśnie szybkości dzisiaj zabrakło), albo wpadł tylko nie miał jaj i bał się oberwać.
Ta walka dała mi wiele radości, Dereck pokazał jak należy walczyć z mistrzem, teraz liczę, że znajdzie się pretendent przewyższający go umiejętnościami, równie odważny i ambitny. Nie trzeba mieć 2 metrów żeby zostać mistrzem świata.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 lut 2012, 3:15

Nikt jeszcze o tym tu nie napisał, ale wielki plus dla Chisory za tą koszulkę United,która miał na sobie przed walką z numerem 7 na plecach. Jest to replika koszulki z czasów gry George Best'a, więc to jemu zapewne było dedykowane. oooooo Gerorgie Best, Georgie Best, Georgie Best.

Te wszystkie prowokacje Chisory miały na cely wyprowadzenie z równowagi Dr. Żelazna pięść, co by właśnie może zbyt szybko go chciał znokautować, ale nie udało się. Zachował spokój, ale na pewno był tym poirytowany, że nie udało mu się posłać rywala na deski. Zagrania na marnym poziomie, ale cóż tak to bywa w sporcie, Materac mówiąc o bzykaniu siostry Zizou był tego najlepszym przykładem. Niemniej jednak pomijając już nawet plaskacza sprzed walki, to podziwiam Władka, że nie jebnął Chisorze, bo plucie w twarz to już przegięcie i ja bym nie wytrzymał. Liczę na walkę Władka z nim i może być ciekawie. Ale widać, że Władek też się z tego powodu spiął, bo po walce nieźle kozakował i miał ochotę na fight. Mogli by się spotkać w jakieś ciemniej ulicy z ukrytą kamerą, to byłoby dopiero niezłe widowisko.

Niemniej jednak fajna walka, fajny wieczór i werdykt sędziowski wg. mnie przesadzony. Witek wygrał, ale nie 10 czy 11 rund. Z 3-4 rundy były dla Chisory. Oby więcej takich walk i niech waga cieżka stanie się znowu bardziej atrakcyjna. Osobiście nie rozumiem tych podjazdów na Kliczków, że oni zniszczyli wagę cieżką i są nudni. To niech wina, że reszta to ciołki i oni ich leją, jak są nudni i przewidywalni to niech się znajdzie jakiś kozak i im to pokaże. Zresztą Witek walczył jeszcze z jedną legendą Lenoxem, gdzie prowadził na punkty i przez kontuzje przegrał. Ok być może w tamtej walce by przegrał normalnie bo Lenox się rozkręcał, ale tego się nigdy nie dowiemy. W każdym bądź razie tamta walka była przednia. I Kliczki mogły by takie ciekawe widowiska stwarzać gdyby miały godnych siebie rywali. I wcale nie uważam, że np. pod koniec lat 90-tych z najlepszych czasów gdzie był Tyson, Lewis, Bowe, Gołota czy jeszcze paru innych Kliczki by stały na straconej pozycji, tak jak wielu umniejsza ich osiągnięcia tłumacząc ich dominacje słabszymi rywalami. Na pewno nie dominowali by jak teraz, że w 90% walk nokatują swoich przeciwników, a czasami nawet, żeby widownia miała ubaw i fun, nie robią tego w 1 czy 2 rundzie bo by to za krótko trwało. Ale myślę, że z tamtymi legendami stworzyli by również świetne walki, być może by okazali się słabsi szczególnie Władek od Lewisa, czy Holyfielda, ale tego nigdy nie sprawdzimy. Sądze jednak, że nie byliby na straconej pozycji tak jak co poniektórzy próbują zasugerować.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 lut 2012, 8:30

Widzieliście konferencję po walce :rotfl4: Dwóch czarnych wystarczy do zadymy. obaj wyszczekani w gębach na ringu nie aż tak bardzo. Haye dostał nawet oklep od trenera Chisory. widać chłop ma większe jaja od niego.
Nie wiem kto teraz rządzi wagą ciężką ale śmierdzi tu KSW i pojedynkami typu Najman-Saleta. Takich cyrków od dawna nie było. Haye powinien się i tak cieszyć, że sędziowie dali mu ten jeden tytuł, bo tak niewiele by znaczył po oklepie od Kliczki. Teraz bije szklankami i ucieka przed trenerem. Witalij ze śmiechu prawie nie upadł.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 lut 2012, 8:51

Ale ten Haye jest żałosny. Po co on w ogóle się tam pojawił? Chisora (BTW - szacunek dla niego za to co pokazał w ringu) dał 100 razy lepszą walkę od niego walcząc z jak dla mnie trudniejszym przeciwnikiem.

Osobiście po wczorajszej walce miałem nadzieję na pojedynek Chisora-Władimir gdzie moim zdaniem Anglik z wczorajszą dyspozycją w ringu mógłby sprawić sporą niespodziankę. Teraz podobałby mi się pojedynek pomiędzy dwoma Anglikami. Wcale się jednak nie zdziwię jeżeli Kliczki się nimi podzielą i dojdzie do pojedynków Vitali-Haye i Władek-Chisora.

Śmierdzi mi to całe zamieszanie zarówno przed walką jak i po reżyserką.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 lut 2012, 10:43

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lut 2012, 10:45

konferencja :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 lut 2012, 10:54

przeciez jest w tym linku z gazety field :foch:

u mnie przynajmniej wiadomo co się pod linkiem kryje, bo napisałem .... //
:idzze:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 lut 2012, 11:40

Na bokser.org jest tłumaczone oraz kilka zdjęć z całej tej szopki. Tekst Charlesa przyrównujący Haye'a do handlarza czy teksty o pokazywaniu przez Davida palca wymiatają.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 lut 2012, 11:52

Haha co to za cyrk :angry2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”