Pytania Techniczne - Strona 30

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Void
Don Corleone
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 20 mar 2006, 17:46

Jagiellonczyk pisze:Czy moge jakos i skad sciagnac te uaktualnienie?
Skoro masz pirata, to pewnie masz klucz zaczynający się od FCGKW czy jakoś tak... Wiem, bo sporo moich ziomków tak ma i raczej nie zainstalujesz SP2. Chyba, że zainstalujesz Windowsa od nowa, wpisując przy tym inny CD-Key :roll:

Jagiellonczyk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jagiellonczyk » 20 mar 2006, 18:43

cloner pisze:bo inaczej po IP Cie namierzymy i bedzie po Tobie ziooom

Cloner: hehe, iP to ja mam zmienne na neo ;) A jak tak mnie namawiasz na o(R) yginalke to moze chcesz mi zasponsorowac :D Wzamian moge nosic w podpisie: "Uzywany system: MS xp z kieszeni clonera" czy jakos tak :wink:

Void:
moj qmpl ma tez nielegalnego xp (glab kupil na rynku za 20 hehe) i u niego wszystko chodzi. Jezeli oto kaman to musze wziasc od niego key'a

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 20 mar 2006, 18:46

moj qmpl ma tez nielegalnego xp (glab kupil na rynku za 20 hehe)
Ja nagrywam w cenie płytki :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 mar 2006, 18:50

Chciecie CD-Key do Windowsa? Ten FCKGW-RHQQ2-YX... (dalej nie pamiętam :roll: ) nie przyjmuje SP2 właśnie.. Lepiej wybrać się do pierwszego lepszego Media Markt i tam spisać sobie z gotowych kompów z zainstalowanym systemem. Na każdym naklejona jest naklejka a na niej numerek Windowska. Do wyboru do koloru i wszystkie oryginalne.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 20 mar 2006, 19:23

Mam takie małe pytank dodałem pewną osobę przez przypadek do osób ignorowanych jak ją odblokować aby ponownie mógł czytać jego posty prosze o szybką pomoc...
z góry dzięki

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 20 mar 2006, 19:59

Tobik33 pisze:Mam takie małe pytank dodałem pewną osobę przez przypadek do osób ignorowanych jak ją odblokować aby ponownie mógł czytać jego posty prosze o szybką pomoc...
z góry dzięki

Widzisz komunikat:
"Dodałeś tą osobę do Listy Ignorowanych. Kliknij tutaj by zobaczyć ten post."

wiec klikasz gdzie trzeba.

Pokazuje Ci sie post, i w prawym gornym rogu masz Obrazek.
Naciskasz na to jeszcze raz i przenosi Cie do okna, gdzie jest wyswietlone:

"Użytkownik znajduje się już na liście ignorowanych

Kliknij Tutaj aby powrócić do tematu
Kliknij tutaj by powrócić na stronę z listą ignorowanych"

No i klikasz "by powrocic na strone z lista ignorowanych" (dolne "tutaj" ;) ).

Wyswietlaja Ci sie nicki osob ignorowanych i krzyzykiem z prawej strony je usuwasz. Powinno dzialac.

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 20 mar 2006, 20:21

Jagiellonczyk pisze:mam taki problem, a wlasciwie question: mam xp- nielegalna kopie (jak prawie kazdy ;) ) nie moge sciagnac uaktualnienia (sie nazywa bodajze SP2 ?? ) poniewaz xp jest illegal. Czy moge jakos i skad sciagnac te uaktualnienie?
Musisz zainstalowac Windowsa z innym cd keyem, ktory obsluguje service packa 2 (jest ich sporo, ja niestety, obecnie zadnego nie posiadam). Ale pozniej bedziesz mial inny bajer :roftl3: Jak pobierzesz aktualizacje do SP2 z sieci, co jest zreszta zalecane, to przy kazdym uruchamieniu systemu bedzie Ci widniec komunikat: "Mozliwe, ze zostales ofiara piractwa, twoj klucz nie ma licencji itp." Zeby ten uporczywy komunikat zlikwidowac, nalezy wgrac na nowo Windowsa. :wink:

Ja osobiscie powoli przerzucam sie na Mandrive. Pozdro :wink:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 mar 2006, 20:46

Nie ma jak orginalne xp :P za darmo z uczelni , co do Mandrivy jakoś nie przypadła mi do gustu ;p dobra suzi nie jest zła :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 mar 2006, 20:50

Fernando pisze:Ale pozniej bedziesz mial inny bajer Roftl3 Jak pobierzesz aktualizacje do SP2 z sieci, co jest zreszta zalecane, to przy kazdym uruchamieniu systemu bedzie Ci widniec komunikat: "Mozliwe, ze zostales ofiara piractwa, twoj klucz nie ma licencji itp." Zeby ten uporczywy komunikat zlikwidowac, nalezy wgrac na nowo Windowsa.
Bzdura. Można usunąć tę aktualizację tak samo jak każdą inną przez dodaj/usuń programy i looooz. Robiłem to zresztą i działa. Później po prostu jej nie instalujesz i po problemie. Aktualizacje są ważne tylko trzeba czytać czego dotyczą i nie wszystkie musimy instalować.

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 20 mar 2006, 20:56

Niggaz pisze:Bzdura. Można usunąć tę aktualizację tak samo jak każdą inną przez dodaj/usuń programy i looooz. Robiłem to zresztą i działa. Później po prostu jej nie instalujesz i po problemie. Aktualizacje są ważne tylko trzeba czytać czego dotyczą i nie wszystkie musimy instalować.
A to ciekawe, bo moj kolega i wielu innych robilo wszystko, aby tego komunikatu nie bylo i jakos to nie poskutkowalo. :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 mar 2006, 20:59

U mnie system miał jakieś obiekcje i straszył mnie listą programów, które mogą przestać funkcjonować po usunięciu poprawki, ale ja nie z tych strachliwych jestem :lol: Oczywiście wszystko działa poprawnie. Wystarczy mniej więcej kojarzyć datę zainstalowania poprawki i można ją usunąć. Odpowiada ona tylko i wyłącznie a sprawdzanie legalności systemu a więc jest całkowicie zbędna.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 mar 2006, 22:24

Mozna też instalowac poprawki ręznie z windows update i mozna nie instalowac ich wcale. Bo bardziej szkodzą niż pomagają :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 mar 2006, 12:27

elo :)
ja mam taka nietypowa prosbe ;)

poszukuje stron polskich, zagranicznych, gdzie mozna znalezc notowania list przebojow ;)

przyda sie kazdy link [oczywiscie linki do 4fun, vivy znam] :P

z gory dziekuje :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 mar 2006, 15:00

cloner pisze:przyda sie kazdy link [oczywiscie linki do 4fun, vivy znam]
www.mtv.pl 8)

Szukaj po radiach, tam są często listy przebojów. Eska, WaWa, Hit fm itp. Spróbuj. Poza tym zawsze masz strony Bravo czy Popcornu :lol: z zagranicznych to lipa bo tam najbardziej znane są właśnie słynnych programów TV. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 21 mar 2006, 15:16

luckher pisze:Na googlach na prawdę niema nic ciekawego.
ZameR pisze:Ja też szukałem na google
Szym7 pisze:Szukalem na google.pl i nigdzie nieznalazlem
Couter25 pisze:Szukałem w googlach ale nie moge znaleźć.

Ja nie będę sobie zawracal dupy i od razu się spytam: :P
1. Zna ktoś stronkę z tapetami, na których są zdjęcia poszczególnych miast?
2. Zna ktoś polską stronkę z newsami z Ameryki Poludniowej? Ja znam kilka blogów, ale tam tylko co kilka dni coś piszą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”