---> Rap <--- - Strona 30

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
harni7
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: harni7 » 22 sty 2006, 21:49

Moja pierwsza płyta to...W 63 minuty dookoła świata.Ale wcześniej też słuchałem reszte WYP3, Kalibra Liroya itp.

POZDRO DLA SŁUCHACZY

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 22 sty 2006, 21:55

roza535 pisze:Ale MOIM ZDANIEM PFK było od nich i tak wyżej (może nieznacznie ale przynajmniej o 1 poziom ).

chyba żartujesz, nawet jesli to twoje zdanie

roza535 pisze:Oni też mają na swoim koncie całkiem pokaźny wpis w historii polskiego hip-hopu (WFD może troszkę mniejszy ale zawsze ).

pokaźny?? gdyby nie oni, nie byloby hip-hopu w POlsce...

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 22 sty 2006, 22:57

Ja w ogóle nie słucham polskiego rapu, ale pamiętam, że kiedyś był taki raper Karamba... I to był jedyny koleś którego warto było posłuchać... Niezwykle mądre teksty idealnie odwzorowujące polską rzeczywistość.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 22 sty 2006, 23:17

so...

kiedys sluchalem polskiego Hip-Hopu, wiekszosc wykonawcow byla godna polecenia: Molesta, K44, Zipera, Pono, Fu, Gramattik, Paktofonika, Wzgorze...tamta muza naprawde byla calkiem pozadna. Dzis niestety shity mezowe i inne debce to totalny syf, jak slysze te popowe wejscia to az mnie nosi...wole sobie Goyi posluchac...

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 22 sty 2006, 23:38

Zdecydowanie Kaliber 44 i ich magiczna płyta :wink:
Jeden kawałek lepszy od drugiego, tego nie mozna zapomnieć :!:
Niech sobie przypomne jakie kawałki wymiatały ....hmm...

Masz Albo Myslisz O Nich Az
Konfrontacje
Takie Jakie Jest
Wena
Gruby czarny kot ?/
Wogóle cała płyta wymiatała, niech ktoś przypomni tytuł...ach ta pamięć.. :oops:

No i PFK i ich "Kinematografia"

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 22 sty 2006, 23:44

Przyznam sie że słuchanie polskiego rapu zacząłem od Molesty i to było jakieś 6 lat temu. Na dzień dzisiejszy można powiedzieć że jakiś wpływ na mnie miały:Molesta,ZIP Skład,Wzgórze,PFK- od tego zaczynałem ale należy też wspomnieć Endefis,Płomień 81,WWO,Kaliber 44(za ich wkład w rozwój tej muzyki), Na dzień dzisiejszy lubie posłuchać polskiego rapu, właśnie kawałków wcześniej wymienionych twórców, ale trzeba napisać o chłopakach z Outcast..oni zrobili ogromną robote jeśli chodzi o rap i pochodne;) Nie toleruje kawałków Meza czy jemu podobnych, nad tym nie ma sie co rozwodzić, bo wszystko na jego temat już zostało powiedziane. Polecam wam wejść też w reagge klimaty- Mr.Getleman a z polskich-Jamal czy klasyk-Habakuk ;) Te kawałki z tego stylu mocno potrafią poprawić humor KAŻDEMU;) peace..;)

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 23 sty 2006, 8:37

To co się dzieje w dzisiejszym hip-hopie to jest coś strasznego... Komercjalizacja, Mezo ("Idę do urzędu złożyc PITA, 18L :pogrzeb:). Czasy świetności prawdziwego hh dawno minęły, chociaż jeszcze jest kilka godnych składów. Na chwilę obecną słucham O.S.T.R, Pokahontaz, WWO, Płomień 81, a także wspominam stare, dobre czasy obfite w hh gdy miałem około 12l at -13 lat... Kaliber 44, Wzgórze... Przesłuchuję też nielegal Mały SzSz, Szybki Szmal i szczerze polecam te ekipy. Pozdro dla tych co słuchają prawdziwego hh.

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 23 sty 2006, 10:52

Void pisze:Ja w ogóle nie słucham polskiego rapu, ale pamiętam, że kiedyś był taki raper Karamba... I to był jedyny koleś którego warto było posłuchać... Niezwykle mądre teksty idealnie odwzorowujące polską rzeczywistość.
A co tam było takiego, co było warto posłuchac ? ooooooooo dr spajki :lol: :lol:

Awatar użytkownika
harni7
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: harni7 » 23 sty 2006, 13:04

Dla mnie WYP3, Molesta i Kaliber 44. Bez nich nie było by polskiego hiphopu. Jeżeli ktoś ma inne zdanie to nie ważne lepiej słuchać Mezo co nie?? :shock: :shock: Ale wiem, że są osoby które się ze mną zgodzą. Tu na forum niewiem?? Ale w Polsce jest niedużo takich osób. Jak jest tu ktoś taki to proszę pisać.

POZDRO DLA SŁUCHACZY Hip-Hop a nie HipHopolo

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 23 sty 2006, 13:37

Dodałbym ZIPów,a takze Liroya.
Liroya nielubie ogólnie, tak jak i większość wiadomo za co, ale miał naprawde duży wkład w RAP.

Niemówmy tu ogólnie o wkladzie w Hip Hop, bo raperzy mają 1/3 tego wkładu, reszte mają ludzie od Breaka i Grafficiarze. Mówmy tu o ludziach którzy zrobili dużo dla dobra Rapu.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
harni7
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: harni7 » 23 sty 2006, 17:39

t_JB zdaje mi się, że mamy podobny gust. Też nie lubie Liroya, ale masz rację-przczynił się do polskiego HH.Słusznie także bym dodał ZIPów i Liroya za którym nie przepadam. Co powiecie o AbrAdAbie za tych czasów co teraz a nie kiedyś.

POZDRO ALL

EDIT

A co sądzicie o WNB??

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 23 sty 2006, 18:08

Ja zaczołem słuchanie hip-hopu od Liroya nie pamiętam w której klasie to było ale coś koło IV podstawówki (słuchanie tego w Kielcach to był obowiązek :) przynajmniej w mojej klasie wśród chłopaków ) , później kolega porzyczył mi WYP3 i tak się wciągnołem kieleckim hip-hopem :)

Teraz słucham płyt Paktofoniki , WYP3 , WWO ,Fu .
Ostatnio zmieniony 09 maja 2006, 0:12 przez Scyzoryk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 23 sty 2006, 19:14

PFK, K44 ;]

Taki mały OFF Topic, mógłby mi ktos podac link, do albumu OSTR-Tabasko ? Byłbym wdzięczny bo znalesc nie umiem :oops:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 23 sty 2006, 19:28

paku pisze:Taki mały OFF Topic, mógłby mi ktos podac link, do albumu OSTR-Tabasko ? Byłbym wdzięczny bo znalesc nie umiem
zobacz na emulu albo torrentach, na bank bedize :wink: fajny sig :wink:

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 26 sty 2006, 14:13

Mam dla Was (chociaż pewnie juz część słyszała) empetrójke Selwy (Białystok reprezent :D), gościu jest z DeWuA (jest tam również DyHa, kiedyś PWRD).
http://www.hip-hop.pl/albumy/projector. ... 1138102029
Na tracku goscinnie inny ziom z Białego - PIH, choć tylko w refrenie to miazga na macha.
Bit przekozak jak dla mnie - Sherlock dobra nuta.
pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”