Liga holenderska Eredivisie (zbiorczy) - Strona 30

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Re: Eredivisie (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sty 2012, 20:19

A wczoraj pojawiła się informacja, że detale łączą go od Milanu za rekomendacją Raioli :)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 sty 2012, 20:23

A dzisiaj Raiola mówi o prezencie dla Nedveda i Juventusu :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 sty 2012, 20:25

Juz pisalem dla Wilmore'a kilka dni temu. Srodkowy pomocnik - swietna technika,podanie i inteligencja. Jeden z najgoretszych obecnie mlodych produktow Ajaxu oraz kapitan ich mlodziezowki.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sty 2012, 20:30

Jak widać Raiola zmienny jest.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 lut 2012, 15:53

W Holandii ostatni dzień transferów polegał raczej na sprzedawaniu i zatykaniu dziur po sprzedażach. Twente sprzedało Janko do Porto, więc jeszcze tego samego dnia kupiło na jego miejsce Glynnora Peta - najlepszego strzelca Heraclesa Almelo. Do Enschede przeniósł się też Wesley Verhoek, czołowy gracz ADO Den Haag. Kto na jego miejsce przyszedł do "Bocianów" to już doskonale wiemy - Ebi Smolarek. Do ojczyzny wrócił też Jeffrey Sarpong, który został wypożyczony z Santander do NAC Breda. Nie doszedł natomiast do skutku transfer Mounira El Hamdaoui'ego, który nie dogadał się z Fiorentiną i dalej będzie pobierał bajeczną pensję za grę w rezerwach. Do Eredivisie (konkretnie do NAC Breda) wrócił też nasz dobry znajomy z Wisły - Nourdin Boukhari. Natomiast młody talent z Venlo (jest nawet na liście Doktora, a to dobrze o nim świadczy :mrgreen: ) Ahmed Musa trafił do Rosji i zasilił CSKA Moskwa.

To tak jakby kogoś interesowały ruchy transferowe w Eredivisie.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 01 lut 2012, 16:05

Natomiast młody talent z Venlo (jest nawet na liście Doktora, a to dobrze o nim świadczy ) Ahmed Musa trafił do Rosji i zasilił CSKA Moskwa.
Zachwycałem się nim nie raz i nie dwa (chyba nawet tutaj :D), jeżeli poradzi sobie w Rosji, to szybko może zrobić karierę i wypromować się do jeszcze lepszego zachodniego klubu. Mi się marzy, żeby poszedł do Włoch, ale chyba jeszcze daleka droga.

Super transfer Juve :wink:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 lut 2012, 17:03

Dziwna kolejka. Ajax przegral,PSV remisuje,a Groningen wdupia u siebie ze slabiutkim Waalwijk :o

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 lut 2012, 14:07

emdzej cos dla Ciebie <<< http://www.sporcle.com/games/Freddie/UCLAjax

Ja mialem 90/110 z czego jestem w miare zadowlony :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 lut 2012, 22:25

Heracles pogromca faworytow :shock: Tydzien temu remis z PSV,a teraz wyjazdowa wygrana z De Tukkers :shock: Ogladalem pierwsze pol godziny i nic nie wskazywalo na taki rezultat - swietne okazje mieli Fer i Luuk,a Chadli trafil poprzeczke.

Szkoda. Na oslode zostaja dwa gole niesamowitego Luuka de Jonga...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 lut 2012, 22:42

Dr.Football1 oglądałem całą 2 połowę. Bramki na 1:2 i 1:3 to istny kabaret. Jak tak zachowują się obroncy, to nie mam pytań. Twente cisnęło, starało sie gonić wynik, ale defensywa odwaliła kawał dobrej roboty. Goście po prostu nie mieli prawa nie wykorzystać takich prezentów.

Zainteresowani niech sobie obejrzą.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 10 lut 2012, 23:30

A ja od siebie dodam ze Luuk de Jong zagral kolejne swietne spotkanie, az dziw bierze ze w ostatnim okienku nikt na niego sie polasil, tym bardziej ze zmienialy kluby takie ogorki jak Pogrebnyak i to do Premier League :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2238
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 10 lut 2012, 23:32

Widziałem tylko pierwszą część meczu i generalnie dobre tempo, ale Twente trochę chaotycznie natomiast Almelo bardzo fajnie zorganizowane, szczególnie dredowaty murzynek dawał radę.
Co do de Jonga to widziałem go pierwszy raz w akcji i wydał mi się taki trochę drewniany, raczej lepiej gra głową aniżeli nogą, to pierwsze wrażenie po 45 minutach, mam nadzieję, że będę mieć okazję do zmiany zdania...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 lut 2012, 23:49

Gall pisze:A ja od siebie dodam ze Luuk de Jong zagral kolejne swietne spotkanie, az dziw bierze ze w ostatnim okienku nikt na niego sie polasil, tym bardziej ze zmienialy kluby takie ogorki jak Pogrebnyak i to do Premier League :)
1) Twente jest stabilne finansowo i na pewno nie zaakceptuja jakiejs byle jakiej oferty za taki megatalent jak Luuk.

2) Do Porto poszedl Janko,wiec De Tukkers nie mogliby sobie pozwolic na strate dwoch kluczowych napastnikow w jednym okienku.

3) Kurcze,szkoda go troche do Prem... :P
mam nadzieję, że będę mieć okazję do zmiany zdania...
Nowy Dennis Bergkamp. Wspomnisz moje slowa :wink:

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 10 lut 2012, 23:53

Chcialbym zauwazyc ze niewiele brakowalo zeby trafil do NUFC, byl czesto obserwowany przez scoutow Newcastle, w razie gdyby Papiss Cisse nie dal rady przejsc na St. James' Park. A jezeli ktos uwaza ze jest drewniany niech zobaczy jego gola w meczu z Wisla Krakow :)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 lut 2012, 23:54

Nie zapominajmy jak to było z talentami Eredivisie w ostatnim czasie. Ani Alves, ani Keżman, ani Huntelaar za bardzo sobie nie poradzili. Ten ostatnio ostatnio wprawdzie daje radę w Schalke, ale jednak osobiście jestem sceptyczny. Inna sprawa, że Luuk wygląda na kogoś o dużym potencjale i to może zaważyć. Tak czy tak chłopak ma 20 czy tam 21 lat więc grunt by zmienił otoczenie w najlepszym możliwym momencie - czyli albo po tym, albo po następnym sezonie.

Mi natomiast podoba się strasznie Mihailov. Świetny GK z bardzo dobrym refleksem. Chętnie zobaczyłbym go w jakimś mocniejszym klubie (Atletico jakby belg miał wrócić do Chelsea czy np. Tottenham).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”