Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 30

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 07 wrz 2005, 11:16

Mysle ze Janas postawi na Jopa i Żewłakowa bo poprostu mają oni lepsze warunki fizyczne od Kłosa i Rząsy a jak wiemy Walijczycy prezentują siłową piłke wiec obrona musi sie odpowiednio prezentowac ;) Szkoda Żurawskiego bo zawsze potrafił poderwac druzyne do walki. Franek podobno ma problemy z Levante które ządało od niego 6mln euro za podpisanie umowy z Elche, tak wiec moze on dzisiaj byc troche rozkojarzony, zostaje nam Oli i mozeliwe ze byłoby to najlepsze rozwiązanie. Ostatnio spisywał sie dobrze w PAO wiec kto wie...

Z godziny na godzine bardziej sie denerwuje, całe szczescie skonczyłem juz edukacje w LO bo chyba bym nie wysiedział dzisiaj w szkole hehehe Pozdro dla wszystkich którzy maja jeszcze caaaaały miesiąc wakacji :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 wrz 2005, 11:16

No widziałem tylko bramki i ta właśnie co mu wślizg nie wyszedł. :roll: Może masz racje ze dobrze ze go nie powolał. Ale on ja mo obok Klosa czuje sie pewniej. Jak by synek obok Taty :lol: Może teraz bez forum jest. Ale nie należy go przekreslać za wczesnie :)

Ja też nie byłem przekonany :roll: ale dał mi podstawy w lidze by gonie skreślać jeszcze :twisted:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 07 wrz 2005, 11:19

Analizująć powyższe wypowiedzi stwierdzić muszę, że nic one nowego nie wnoszą, a wręcz przeciwnie, prócz wypowiedzi frika 23, są typowym biadoleniem o tym kto gdzie i jak winien zagrywać piłkę. Rasiak, Żurawski, Olisadebe, Frankowski, Niedzielan, Brożek bla bla bla, wszyscy wiemy, że akurat na nich będzie Janas stawiał. Mnie najbardziej intryguje obsada słupków 7.32 na 2.44 . Dudek, Boruc - szansa młodości, czy postawa rutyniarza. Na mecz z Walią, na Mistrzostwa, stawiać na przyszłość, czy zadowolić się tym co mamy. Tu jest problem. Tak, zaiste, skrzydłowych dużo jest i pewnie będzie jeszcze więcej, bo urodzi się jakaś gwiazdka w naszej ,,plebsowej" lidze.
Jedno tylko cieszy i musze przyznać siębez bicia - kiedy zaczynały się eliminacje chciałem zbiczować Janasa na scenie wśród publiczności, tak, by wszyscy widzieli. Dzisiaj, z ręką na sercu muszę powiedzieć - Janosik zrobił kawał dobrej roboty. Znów mżemy drugi raz z rzędu awansować do Mistrzostw Świata i tylko to się liczy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 wrz 2005, 11:32

Loczek pisze:prócz wypowiedzi frika 23, są typowym biadoleniem o tym kto gdzie i jak winien zagrywać piłkę. Rasiak, Żurawski, Olisadebe, Frankowski, Niedzielan, Brożek bla bla bla, wszyscy wiemy, że akurat na nich będzie Janas stawiał.
i właśnie dlatego są to obecnie najgorętsze tematy do dyskusji.
Loczek pisze:Mnie najbardziej intryguje obsada słupków 7.32 na 2.44 . Dudek, Boruc - szansa młodości, czy postawa rutyniarza. Na mecz z Walią, na Mistrzostwa, stawiać na przyszłość, czy zadowolić się tym co mamy. Tu jest problem.
Mistrzostwa cię tak bardzo intrygują?
Przecież, żeby w ogóle wskazac bramkarzy, którzy będą rywalizowali o miejsce w bramce na MŚ - trzeba poczekac. Nie wiadomo, czy Dudek będzie grał w klubie, czy Boruc [odpukac] nie złapie kontuzji.
Może na MŚ pojedzie Kowalewski lub Przyrowski - tego rok przed MŚ nie da się przewidzie, więc wydaje mi się, że dyskusja o składzie na mecz który się odbędzie dzisiaj ma wiecej sensu niż rozważania na temat składu na Mś [gdzie, niewiadomo jeszcze czy tam w ogóle zagramy]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 wrz 2005, 15:44

No tak. Wielki mecz już dziś. Pewnie nie zobaczymy Źurawskiego co jest olbrzymim osłabieniem niestety. Dobrze, że Walijczycy także mają problemy kadrowe i nie zagrają w optymalnym składzie. Nie uważam ich za dobrą drużynę a już na pewno nie uważam ich za lepszych od Polaków. Statystyki. media, piłkarze i trenerzy mogą mówić i pisać co chcą ale dla mnie faworytem są Polacy i inny wynik niż nasze zwycięstwo będzie zaskoczeniem i porażką dla nas. Pewnie zobaczymy atak Rasiak - Frankowski. Franek jest bardzo dobry tylko ostatnio trochę poza rytmem meczowym i odpowiednią formą moim zdaniem. Z drugiej strony jednak nie chcę oglądać w kadrze Olisadebe, którego nie uważam za Polaka a poza tym mamy kilku dobrych napastników. W obronie boję się o dyspozycję Żewłakowa do którego nie mam zaufania i wcale nie jestem przekonany czy zagra on lepiej od Rząsy ale oby tak było. Jeżeli zagra Jop to nie będzie to chyba jakaś szczególna strata chociaż uważam Kłosa za najlepszego środkowego obrońcę w kadrze. O linię pomocy nie obawiam się ani trochę. W bramce naturalnie Boruc.
Jeżeli tylko zagramy przez pełne 90 minut w pełni skoncentrowani to będzie dobrze. Dobrze by było także gdyby Janas przeprowadzał odpowiednie zmiany kiedy taki np: Kosowski będzie się już słaniał na nogach. Nie wierzę, aby Walijczycy byli szczególnie groźni, ale znając grę naszych zawodników to sami dla siebie mogą być zagrożeniem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 wrz 2005, 16:04

Witam :)
Ja jako osoba, ktora czesto przewiduje decyzje Janasa (skromny jestem - prawda :?: ) :D oglaszam sklad Polski na mecz z Walia :

Boruc - Zewlakow, Jop, Bak, Rzasa - Smolarek, Szymkowiak, Radomski, Kosowski - Frankowski, Zurawski (nie wiadomo czy to prawda ta kontuzja), jesli okazaloby sie, ze jednak jest kontuzjowany, to wystawiam atak Rasiak, Olisadebe :!:

juz argumentuje swoje decyzje :
Zewlakow zmienia Baszczynskiego, ktory kompletnie nie radzil sobie ze skrzydlowi Austrii :!: mysleliscie, ze to Rzasa nie bedzie grac :?: pudlo :!: przeciez to jeden z ulubiencow Janasa :!:
w pomocy zamiast Sobolewskiego, ktory gral jako srodkowy pomocnik (dokladnie to pokazuja statystyki :!: :!: :!: , najmniej podan, najmniej byl przy pilce) zagra ... Radomski - kolejny ulubieniec trenera :!:
atak - nie wiadomo co z kontuzja :? Zurawskiego, czy to sciema, czy prawda, jesli sciema to zagra on w 1. skladzie wraz z Frankowskim, trener liczy na ich ogranie :!: Natomiast jesli kontuzja jest prawdziwa to ani Zuraw ani Franek nie zagraja :D bedzie Rasiak (wysoki, pewniak) i Olisadebe (szybki, dobra technika) - musi go sprawdzic, nie po to sciagal go z Grecji, zeby nie wystapil ani minuty :!:

p.s. - nie zycze sobie odpowiedzi na text dot. skladu Polski :!:
przekonamy sie czy mialem racje jak Janas oglosi sklad :!:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 wrz 2005, 16:24

Eh cloner , cloner :lol:

Dobra teraz spójrzmy na skład kadry inaczej. Boruc w bramce to chyba pewne. Od prawej strony obrony nie Żewłakow jak to piszą media , a Baszczyński. Jedna słabsza połowa każdemu może sie zdarzyc. Srodek to pewniacy czyli Kłos and Bąk. Lewa strona Rząsa bo nie ma obecnie drugiego tak doświadczonego lewego obrońcy w Polsce , więc Janas nie bedzie eksperymentował nawet gdy Tomek jest najsłabszym ogniewem naszej kadry. Prawa pomoc Ebi Smolarek. Jego dobra postawa w meczu z Austrią gwarantuje mu miejsce w "pierwszej 11". Środek drugiej lini to bez wątpienia Sobolewski i Szymkowiak , a nie żadne tam Radomskie itp. Lewa pomoc to chyba Kosowski. Mówie chyba bo jeden dobry mecz króla z nikogo nie zrobi. Ale podobnie jak w przypadku Rząsy Janas chyba nie bedzie eksperymentował. Atak - Zurawski oraz Frankowski to optymalny na dzien dzisiejszy napad Polski. Jednak znów zacznie sie "główkowanie" , że Franek jest za slaby fizycznie więc musi wyjść Rasiak. Możliwy jest też brak Zurawia , więc w takim przypadku Rasiak powinien grać. Jakby nie patrzeć zwycieskiego składu sie nie zmienia , a że mamy szczęście to bardzo dobrze bo o wyniki to moglibysmy sie martwić gdybysmy go nie mieli ...

DO BOJU POLSKO :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2842

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 07 wrz 2005, 17:30

wynik dzisiejszego meczu będzie remisowy mi się wydaje.Fajnie by było jakby Oli coś strzelił :roll:
a skład na dziś:
Boruk
Żewłak-Jop-Bąk-Rząsa
Ebi-Szymek-Radomski-Kosa
Oli-Greg

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 wrz 2005, 17:34

sci pisze:a skład na dziś:
Boruk
Żewłak-Jop-Bąk-Rząsa
Ebi-Szymek-Radomski-Kosa
Oli-Greg
hehehe :lol: :lol: :lol:

jakby nie bylo ten sam sklad podalem (w przypadku kontuzji Zurawskiego) :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 07 wrz 2005, 18:38

Nie wazne jaki bedzi sklad, najwazniejsze jest zebysmy wygrali. :)
Szkoda bedzie jesli Zurawki nie bedzie mugl grac, ale lepiej zeby niegral niz zeby gral nie bedac w 100% do dyspozycji. W takiej sytuacji na ataku chyba najlpiej bedzie dac Frankowski i Rasiaka. Co do Kosowskiego to nie jestem pewien czy powinien zagrac w pierwszym skladzie. W bramce pewniakiem jest Boruc, bleble ble itp.
Mialbym ochote dzisiaj bardziej niz nigdy zobaczyc jak Anglia przegrywa swoj mecz. 8) i jak my wygrywamy z Walia.

Awatar użytkownika
bartasg
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartasg » 07 wrz 2005, 18:45

no wlasnie najwazneijsze zebysmy wygrali!! napewno oslabieniem bedzie brak zurawia ale jakos sobie bez niego poradzimy. po prostu musimy wygrac nikt nie dopuszcza mysli o ewentualnej przegranej.

go go polska do boju!!!!

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 07 wrz 2005, 18:58

a prawda jest taka ze Janas był pewny wyniku w sobote i Franka zostawił na dzisiajszy mecz;] wobec kontuzji Żurawia wystąpi z Rasiakiem(niestety). a wątpie że Kłos zagra.. teraz w TV slyszalem ze Jop ma zagrac za Kłosa a Baszczu zostaje...

serek408 pisze:bo nie ma obecnie drugiego tak doświadczonego lewego obrońcy w Polsce
Stolarczyk choćby..

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2842

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 07 wrz 2005, 19:07

cloner pisze:
sci pisze:a skład na dziś:
Boruk
Żewłak-Jop-Bąk-Rząsa
Ebi-Szymek-Radomski-Kosa
Oli-Greg
hehehe :lol: :lol: :lol:

jakby nie bylo ten sam sklad podalem (w przypadku kontuzji Zurawskiego) :lol: :lol: :lol:
jakby nie bylo,bedzie bardzo milo jak wygramy ale czy wygramy :roll:
a skład jak skład mój zgadza sie z twoim(i co z tego) tylko czy paweł nas posłucha :wink:

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 07 wrz 2005, 19:14

ŻURAW zagra!!:) Jop za Kłosa.. a reszta normalnie czyli Franek gra;]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 wrz 2005, 19:38

Teraz juz mało ważne kto zagra i tak wszyscy mają jeden cel :!: 3 pkt. w tym meczu.

Ciężki mecz może być ale Radek Sobolewski napocznie Walijczyków i tak sie skończy mimo naszej przewagi w polu. 1:0 starczy oby tylko było na plus.

DO BOJU BIAŁO-CZERWONI -

I po meczu kto awansował ? To My Polacy :twisted: :lol:

Niech zaczynają bo już sie robi kilmat :twisted:

Pozdro - oby na plus :!:

Etid: Trzymać kciuki za innych tych co mają wygrwac dzis :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”