Puchar Narodów Afryki (zbiorczy) - Strona 30

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Bardes
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: African Nations Cup

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bardes » 16 sty 2010, 19:58

Co do komentatorów Eurosportu, i tych ekspertów, to zdecydowanie najlepszy jest Strejlau, inni to porażka. Jeżeli chodzi zaś o "gospodarzy" to dobrze słucha się Lacha.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6611

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 sty 2010, 22:45

Mozambik dzisiaj pokazał, że z zespołów grających w PNA to Polska wygrałaby na dzień dzisiejszy chyba tylko z Mali...

Piękna bramka Gado :brawo:

Awatar użytkownika
Wojtek1993
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtek1993 » 16 sty 2010, 23:32

I z Mali byłoby ciężko :mrgreen: Ale tak na serio, to pozytywnie zaskoczyły mnie zespoły i Beninu i Mozambiku. Wydawało się, że są to outsiderzy, a walczyły one jak równy z równym z o wiele wyżej notowanymi zespołami. Ba, Benin był nawet lepszy od Nigerii, brakło im jedynie szczęścia (2 poprzeczki). Oglądając to PNA doszedłem do wniosku, że zespołów z Afryki nie dzieli już taka przepaść w zorganizowaniu i konsekwencji taktycznej od zespołów europejskich.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 sty 2010, 17:05

Boromir pisze:Mozambik dzisiaj pokazał, że z zespołów grających w PNA to Polska wygrałaby na dzień dzisiejszy chyba tylko z Mali...
Marzenia :lol: Mali by zabiegało naszą reprezentację

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 17 sty 2010, 18:47

Tomusmc pisze:
Boromir pisze:Mozambik dzisiaj pokazał, że z zespołów grających w PNA to Polska wygrałaby na dzień dzisiejszy chyba tylko z Mali...
Marzenia :lol: Mali by zabiegało naszą reprezentację
Jak Polacy przegrali z RPA , która nawet na PNA się nie dostała :)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 17 sty 2010, 21:34

No i Kamerum uciekł z pod topora, bo już głowę mieli na pieńku ułożoną :lol: Ilość błędów po obu stronach porażająca :shock:
Kamerun prezentuje się bardzo słabo i nie wróżę i wielkich sukcesów.
Bramkarze na PNA to osoba historia, kilka turniejów oglądałem, ale aż tylu pajaców w bramce chyba nie było :haha: Z resztą jeśli Kameni nie daje rady, to czego oczekiwać

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sty 2010, 21:42

To co zrobił ten koleś w bramce będzie pokazywane przez wszystkie telewizje świata, może za wyjątkiem tych na Haiti.
Nawet nie szła do bramki :roll:
Mecz błedów. Najpierw starszy Song przy 1 golu zawinił, później sędzia nie uznał prawidłowej bramki, później ten klops [za mało powiedziane, ale nie chce się banować :D] bramkarza Zambii. Jak już myślałem, ze już nie wyrownają, bo Kameni aż tak się nie wygłupi, to wychodzi Kameni i ścina rywala równą z trawą w polu karnym. Mógł jeszcze spudłować karnego, to już w ogóle byłby szczyt.

Song dziś nieźle obijany, mam nadzieje ze nic mu nie będzie.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 17 sty 2010, 23:25

Rigobet Song popełnia znowu błąd z którego pada gol . Jest rekordzistą pod względem meczy w PNA i to już powinien być jego ostatni turniej . Bramkarze to już kompletnie na całej linii zawodzą , na palcach jednej ręki można by było policzyć bramkarzy , którzy błędy przy golach nie popełnili .

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 sty 2010, 0:04

Ciekawe dlaczego Le Guen nie wział na PNA Basssonga, Wome widziałem dzisiaj takze grał przeciwko Błaszczykowskiemu, nie wiem co z Atouba, ale on takze wiecej mi mowił niz obecni obrońcy Kamerunu. Binya siedzi na ławie, troche by mogl pokombinować z ustawieniem defensywy trener. W drugiej lini takze nic sie nie działo, Napad z Emana takze poraz kolejny nie funkcjonował. Dzisiaj pmogły mim jeszcze wieksze błedy po stronie przeciwników, ale z Tunezja tak kolorowo nie bedzie. Podobnie jak Nigeria, graja tragicznie patrzac na potencjał, szczegolnie jesli chodzi o ofensywe.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 22 sty 2010, 19:57

Zaskoczony jestem tym , że w ćwierćfinale nie ma Gabonu , po 1 meczu wydawało mi się że spokojnie wyjdą z grupy . Zobaczymy co pokaże Kamerun w starciu z jak narazie najlepszą ekipą tego turnieju - Egiptem .

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 22 sty 2010, 20:40

Jarzinho pisze:Ciekawe dlaczego Le Guen nie wział na PNA Basssonga
Bassong w momencie rozpoczęcia turnieju miał chyba jakiś uraz. Zagrał co prawda w środowym meczu Tottenhamu, ale zszedł z boiska przed końcem, więc uraz prawdopodobnie się odnowił.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 sty 2010, 22:15

No i po fazie grupowej, z dużej chmury mały deszcz, po pierwszej kolejce wróżono klęskę faworytów a tak naprawdę to odpadła tylko Tunezja. Hitem ćwierćfinałów niewątpliwie Egipt - Kamerun. Dla mnie (i zapewne dla wielu także) Egipt to jedyna drużyna będąca w formie w tym turnieju. Nie wróżę Kamerunowi sukcesu w tym pojedynku, może błysk geniuszu Eto'o coś ugra. Wybrzeże i Nigeria raczej nie będą mieć problemów z awansem, co do pojedynku Ghana - Angole to się nie wypowiadam bo jeśli tylko Ghanie się zachce to wygrają bez problemu. Tylko jakoś na razie im się nie chce...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 sty 2010, 23:13

Interisci narzekają, a prawdziwe powody do rozpaczy mają piłkarze WKS którym sędzia nie uznał prawidłowej bramki w 120 minucie...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 sty 2010, 23:14

No i do dobrze. Jajo wroci do BCN, chociaz powinny byc karne. Bramka Kolo T. jak najbardziej prawidlowa.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sty 2010, 23:15

w 122 dokładnie, Kolo jak nie Kolo, przyjął ładnie w polu karnym i mocnym strzałem doprowadził do wyrównania, tak mu się przynajmniej wydawało :lol: sędzia był innego zdania.

Szkoda wielka, bo Drogba wróci wcześniej niż wszyscy się spodziewali :?

I to co Strejlau powiedział - czy to tak dużo by kosztowało zapytać sędziego technicznego co widzi na powtórce i uznać gola ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”