Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 30

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 05 kwie 2005, 20:36

Co być miało niech się stanie
Kraków- wielkie pojednanie
Za Papieża tony łez
PASY*WISŁA*HKS
Jedni na Reymonta stali
Tam Wiślacy się zebrali
Plac Centralny w trzech kolorkach
Cały w Hutniczych Gumiorkach
Gospodarze w pasy cali
Na stadionie już czekali
Hutnik, Pasy i Wisełka
Wszyscy siedzą na krzesełkach
Starcy, panie i młodzieńcy
Jest 25 tysięcy
Atmosfera jeszcze świeża
Dla żałoby, dla Papieża
Wisła, Pasy i Hutniki
Demonstrują swe szaliki
Wszystko w jedną wielką całość
Połączone, w doskonałość
Wszyscy jak jeden organizm
Połączony dziś w mechanizm
Wszyscy klęczą i spiewają
Dziś za ręce się trzymają
Aby wiecznie była sztama
To jest do pokoju brama
Dzisiaj, juto, po wsze czasy
Zgoda- WISŁA*HUTNIK*PASY

taki wierszyk dostałem od znajomych Wislaków przed kilkoma minutami...

ide na1.5 h pod pomnik Papieża się podmodlic...

Awatar użytkownika
magus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: magus » 06 kwie 2005, 17:47

Przepiekny gest działaczy i kibiców, znienawidzone od początku swojego istnienia kluby, wreszcie się pojednały.

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 06 kwie 2005, 21:20

bardzo piekny gest kibicow szkoda ze to juz nic nie pomoze :cry:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 kwie 2005, 0:31

Pewnie, bo życia kibiców w Krakowie, są nieistotne...

A z mojej strony wszystko zostało spalone przez tych co za dużo chcieli. W Krakowie jest urządzany marsz kibiców, mający ich jednoczyć. Podobno w innych miastach też podchwycono pomysł :roll:. Poniosło wszystkich, po tygodniu przyjdzie opamiętanie, a wraz z nim wstyd...
Co za dużo to nie zdrowo :evil:.

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 07 kwie 2005, 0:36

Piwus nie wiem czy dobrze rozumiem wybacz jak coś 8) ale jesteś zdania że "sztama sie nie utrzyma" ??

A no podłapali podłapiali było troche podobnych akcji ....

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 kwie 2005, 0:45

Sztama się nie utrzyma, a to z tej prostej przyczyny, że hoolsi się nie wypowiadają na ten temat, ze względu na żałobę. Dają pohulać pionom i "insektom" jak to mówisz. Ale to wszystko do czasu. Jakie będzie stanowisko zobaczy za jakiś czas.

P.S. Na gazeta.pl przeczytałem propozycję, aby na ustawkach kibice robili pompki i przysiady :twisted:. To się robi parodia po prostu. Co innego wspólna msza za pamięć wielkiego Polaka i Cracoviaka, a co innego pajacowanie. Parę postów wyżej napisałem, że moim zdaniem to kler wyjechał z tym pomysłem o całkowitym pojednaniu...

P.S.2 Chyba kupię kosę, aby odreagować tę atmosferę fałszywej miłości. Po żałobie spodziewajcie się wieści o kolejnym nożowniku z Krakowa :twisted:.

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 07 kwie 2005, 0:56

No no czyli teraz brykają pionki ..... No kumam o co chodzi. No to zobaczymy jak bedzie.

Pompi na ustawkach ?? Ładnie kogoś wali !! Może warto by klub fitnessu załozyć ?? hehe Ktoś jest za bardzo sie "zaangażował w role" !! Może nozownik sie takimi zajmie ?? hehe Weż nie myśł tak głupio prosze !!!........ ............Nie ma jak droge "9" a nie kosy - większa "moc rażenia" ...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 kwie 2005, 1:24

Żeby była pełna jasnośći żadnych niedomówień. SKWK czyli oficjalne stowarzyszenie kibiców przyjęło zaproszenie na mszę od Cracovii. Frekwencja była imponująca, bo sprawa właściwie nie była nagłaśniane, spodziewano się maks. 500 osób z naszej strony przyszło kilkanaście tys.
Ulokowano nas pomiędzy kibicami Cracovii i wtedy kapelan którejś z drużyn wyjechał "pojednanie dla Papieża" i cały stadion zaczął powtarzać. Grunt był podatny pod taką akcję, bo jush wcześniej przy składaniu kwiatów pod Kurią Biskupią, pod papieskim oknem, kibice różnych klubów krakowskich nie dość, że klęczeli kolano w kolano, to jeszcze umieścili obok siebie szaliki. Ja bym nazwał to zawieszeniem bronii. I to jeszcze było działanie oficjalne, dopiero po mszy zaczęła się szopka. Gimnazjaliści podnieceni, że im nikt mordki nie oklepał, zaczęli szerzyć swoje inicjatywy w necie. Wiadomo czas po temu rewelacyjny. Tylko, że w ich wykonaniu to jest czysty Monthy Python. Wiele jush przeczytałem i dziwię się, że jeszcze nie pojawiła się propozycja wymiany szalików, bo teksty "Wisła, Cracovia-prawdziwa siła Krakowa", czy jakieś na zawsze razem, widziałem w p...u razy :?.
Chcę zarzucenia praktyk latania ze sprzętem, ale kiedy zaczniemy tak z dnia na dzień kochać, to będzie szok jak znowu kogoś z......ą. Ja mówię mamy w rękach historię, spontaniczne reakcje są najlepsze, ale w Polsce to zawsze jest przerysowane i absurdalne. Ci co wbijają noże pod żebra nie chodzą na marsze :!: W każdym razie teraz jest niezdrowe podniecenie i manipulacja tłumem. Niestety tym zdziecinniałym :roll:.

P.S. A co do "dziewiątki" to niestety nie jesteśmy w Ameryce :(. W "Zabawach z Bronią" Moore'a nawet ślepi strzelają strzelają z karabinów :twisted:. A po założeniu lokaty dostajesz w banku do wyboru broń w nagrodę 8).

Obrazek
3 kwietnia 2005. Kraków, akademiki studenckie przy ul. Piastowskiej. W dzień po śmierci Papieża o godz. 21.37 studenci zaświecili okna tak, by uzyskać kształt krzyża.

Awatar użytkownika
mikszon
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mikszon » 07 kwie 2005, 2:31

Piwus z takim podejściem jakie prezentujesz w swoich wypowiedziach, w Krakowie dlugo jeszcze nie będzie normalnie. Ja oczywiście nie chce mówić tutaj o jakiejś braterskiej miłości, przyjaźni i tym podobnym rzeczom, o których ostatnio jest bardzo głośno, i których chyba żaden trzeżwo myślący kibic nie oczekuje. Chodzi, mi tylko o to żeby bedąc fanem jednej z krakowskich druzyn, nie trzeba było się bać o swoje życie czy też zdrowie. Naprawdę dziwię, się ludziom, którzy mówią że coś takiego się nigdy nie zdarzy.Uważam, że nalez brać przykład z wielkich piłkarskich potęg, jak np. Milan i Inter czy też Roma i Lazio. Tam kibice z całą pewnością się nie kochają, co więcej, można powiedzieć, że pałają do siebie niechęcia, ale szanują się nawzajem i doceniają swoją klasę. O tym żeby się ganiać po ulicach po to żeby się pociąć kosami na pewno nikt tam nie słyszał. Wisła i Cracovia, do wielkich drużyn Europy nie należą, a Kraków też nie jest jakąś wielką metropolią na mapie naszego kontynentu, jednak wszyscy podchodzą do "świętej wojny" jakby to było coś tak strasznego, że nie można na to nic zaradzić. Po prostu tak już musi być... Uważam, że mimo wszytko msza, która odbyła się przy ulicy Kałuży jest pierwszym krokiem do normalności. Zgodzę się z Tobą, że cała ta sytuacja poszła za daleko, i powoli zaczyna się robić kabaret,dlatego tym bardziej należy wykorzystać wszytkie pozytywne aspekty tej sprawy! Ten "zdziecinniały tłum", który jak nikt inny jest podatny na wszelkie sugestie otoczenia, przez chwilę zobaczył, że kibic Cracovii może stać obok Wiślaka i to nie dlatego, że akurat jest jakaś zadyma.

Tak jak pisałem, nie chodzi mi o braterstwo tylko o wzajemny szacunek!! Osobićie jestem kibicem Cracovii, ale staram się obserwować to co się dzieje wokół mnie, i wyciągać jakies konstruktywne wnioski. Denerwuje mnie gdy np. po strzelonej bramce dla mojej drużyny, zamiast okazywać swoją radość, "kibice" wolą zaśpiewać, że Wisła to stara k.... Denerwują mnie również transparenty typu " Metal, Neo jesteśmy z wami". Wielu, kibiców naprawdę nie chce mieć wiele do czynienia z nożownikami, bo są oni zagrożeniem dla całego otoczenia! Oczywiście Wisła ze swojej strony też ma kilka grzechów na sumieniu, ale myśle że nie pora aby to sobie publicznie wypominać. Chciałbym, żebyśmy zamiast okazywać sobie wzajemną nienawiść, koncentrowali się na tym aby kibicować swoje druzynie!! Wierzę, że kiedyś się tak stanie, bo wydarzenia z ostanich dni są ku temu dobrym prognostykiem...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 kwie 2005, 12:36

Właśnie chcąc mi zaprzeczyć Mikszon, przytaknąłeś moim poglądom :wink: . Może wyraziłem się mało precyzyjnie, ale taka zgoda mi właśnie odpowiada. Wynikająca z szacunku do, było nie było, przeciwnika, a nie do brata. Napisałem tylko, że w tej sprawie nie wypowiedziały się kompetentne osoby i my siedząc w domach możemy mieć pobożne życzenia, możemy nawet chodzić na marsze, ale 80% kibiców, będzie chodzić na marsze, a 20 zajętych chuliganką będzie dalej się w czas żniw bawić, to sytuacja będzie jeszcze bardziej chora :evil: . Partyzantka jest gorsza od jasnych zasad... W każdym razie ja czekam, na mszy byłem, ale na marsz w piątek się nie wybieram. Jeśli chodzi Ci o to właśnie podejście, to ja uważam, że co trzeba było zrobić w kierunku pojednania, dokonało się właśnie w poniedziałek, co będzie dalej to jush nie od nas zależy. Oby było jak najlepiej, bo kolejne bezsensowne śmierci, po tym wszystkim, pokazałyby, co najgorsze w kibicach :?
A co do antydopingu, to jestem jak najbardziej przeciw. Drużyny to nie wspomaga, budzi jedynie niesmak :roll:...

Awatar użytkownika
mikszon
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mikszon » 07 kwie 2005, 18:55

Piwus nie chodzilo mi o piątkowy marsz, na który ja się również nie wybieram, ponieważ robiony on jest na siłę, i nie bedzie miał już takiego wyrazu i takiej spontaniczności jak poniedziałkowa msza! Czytając Twojego ostatniego posta, dochodzę do wniosku, że źle musiałem ziinterpretować Twoje poprzednie, ponieważ chodzi nam chyba o to samo! Miejmy nadzieję, że nasze oczekiwania kiedyś się spełnią!

P.S W niedzielę Wisła może zacząć przymierzać mistrzowską koronę,bo Cracovia pokona Legię 3:1, i włączy się jeszcze do walki o Puchar Uefa :D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 kwie 2005, 21:13

Dobrze Mikszon, że my się przynajmniej dogadamy :wink:. Tak a'propos tych marszów, zgód, pojednań jush wypłynał pomysł z wspólnym szalikiem :shock:.

A co do meczu z Płockiem. Wynik nie ważny i tak liderujemy 8) . Za to postawa sędziego? Owacja na stojąco z mojej strony. Niezaliczony gol, który został prawidłowo zdobyty, czerwona kartka wyciągnięta za to, że Geworgyan chciał Supermana poudawać, a Głowacki akurat wślizg robił :roll: ...

Za to ładna bramka Żurawia, co powinien po sezonie znaleźć się w Ajaxie, bo to w stylu Ibrahimovica piknie zrobił. Położył jednego, zwód, drugi na murawie, bramkarz ogłupiały i… pyk :twisted:.
Kibiców co byli od nas na wyjeździe dosyć często było słychać zamiast nafciarzy, którzy ożywili się tylko po golu Jelenia. Wyróżnić się w tym meczu nie da oprócz Zieńczuka i Żurawia, no i z drugiej strony strzał Romuzgi był ładny, ale Majdan robił w tym meczu co mógł. Żal punktów, ale chyba konkurencji nie poszło lepiej.

Się odrobi :twisted:.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 09 kwie 2005, 21:26

dobrze ze groclin przegrał...jutro remisik i będzie good.. a nawet cracovia moze wygrac..tym lepiej dla nas bedzie;]

a wspomne o sytuacji gdzie gesior 2 razy po gwizdku sedziego wyraźnie odepchnal sobolewskiego za co powinien czerwna zobaczyc... a w porowaniu z tym za co Głowacki dostał kartke to dzikija powinien w takim kolorze 2 zobaczyc;]

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 10 kwie 2005, 8:10

Wisła Kraków zagrała tak jak zawsze, jednak ich imiennik z Plocka dobrze się bronil i potrafił zdobyć bramkę.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 10 kwie 2005, 8:36

Myślę, że z przebiegu całego meczu wynik remisowy jest sprawiedliwym wynikiem. Jak chyba wszyscy zauważyli pan sędzia nie miał, lekko mówiąc, swojego dnia wczoraj :D . Trochę byłem zaskoczony ustawieniem Wisły K: Ekwueme jako defensywny pomocnik, a przed nim Sobolewski? Widząc to na papierze oddałbym lewe oko z przyległościami, że będzie zupełnie odwrotnie :shock: .

Coś mi się widzi, że dzisiaj w meczu Cracovia - Legia będzie 2:2 i status quo...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”