Złota Piłka - Strona 30

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zasłużył na Złotą Piłkę?

Messi
10
21%
Ribery
22
47%
Ronaldo
15
32%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Złota Piłka - France Football

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 gru 2010, 16:12

RealFan pisze: Etus pewnie sobie trochę zażartował, ale bądźmy poważni. ZP dla Iniesty byłaby najśmieszniejszą ZP w historii. Przez cały zeszły sezon grał poniżej swoich możliwości i miał w lidze 1 gola i 4 asysty. W CL dwa zera. Więc ta nagroda chyba naprawdę byłaby tylko i wyłącznie za gola w finale. Statystyki Kaki są w porównaniu do tego rewelacyjne. W tym sezonie Iniesta ma na razie w lidze 3 gole i 1 asystę, dla porównania taki Ozil 3 i 6. Iniesta to bardzo dobry piłkarz i tego nikt mu nie odbiera, ale ktoś grający na tej pozycji i będący tak nieefektywny nie może dostać tej nagrody, tylko dlatego, że strzelił gola w finale MŚ.
Proszę Cię nie porównuj obecnego Kaki a przede wszystkim Ozila do Iniesty, bo do poniżenie godne 2-6 czy La Manita. Iniesta nigdy nie strzelał dużo bramek i nie zaliczał aż tak wiele asyst. Co nie zmienia faktu, ze od Mundialu gra świetnie. Statystykami chcecie błyszczeć.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 gru 2010, 16:27

Jak ktoś ma statystyki bardzo słabe na pozycji ofensywnego pomocnika to jest to istotny argument. Xavi gra głębiej od Iniesty, a porównania nie ma.

Szkoda, że nie pisałeś tak samo, gdy udowadniano jaki to Zidane był słaby bo miał słabe statystyki, choć i tak dużo lepsze od Iniesty.

Iniesta miał słaby cały sezon i nie ma znaczenia, że grał dobrze na Mundialu. Nie on jeden. Po Mundialu to samo.

Napisz wprost, czy według Ciebie blady powinien się w tym plebiscycie liczyć. Tak albo nie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 gru 2010, 16:32

RealFanie jak w ogóle śmiesz porównywać Iniesta do kogokolwiek, przecież to Bóg. Jak w ogóle śmiesz kogokolwiek porównywać do zawodników Barcy to kpina :lol: Jarzinho jak zwykle daje czadu, może wkleisz jakiś filmik z półfinalu z Chelsea? :mrgreen:

Z tych zawodników którzy zostali nagroda musi powędrować tylko w ręce Xaviego. Walnie przyczynił się do Mistrzostwa Hiszpanii i Mistrzostwa Świata.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 gru 2010, 16:55

RealFan pisze:Jak ktoś ma statystyki bardzo słabe na pozycji ofensywnego pomocnika to jest to istotny argument. Xavi gra głębiej od Iniesty, a porównania nie ma.

Szkoda, że nie pisałeś tak samo, gdy udowadniano jaki to Zidane był słaby bo miał słabe statystyki, choć i tak dużo lepsze od Iniesty.

Iniesta miał słaby cały sezon i nie ma znaczenia, że grał dobrze na Mundialu. Nie on jeden. Po Mundialu to samo.

Napisz wprost, czy według Ciebie blady powinien się w tym plebiscycie liczyć. Tak albo nie.
Statystyki lepsze od Iniesty ma ogrom zawodników na świecie i co z tego. Masz coś do zarzucenia Andresowi od czasu wyleczenia kontuzji. :?: Fakt nie grał takiego sezonu/roku jak Xavi, ale to on strzelił tą bramkę. Ja mogę być jaki jestem, ale to nie ja i nie kibice Barcelony wybierali trio z Barcy na podium. JA mogę być głupi, ale jeśli tak to takich jak ja jest ogrom widać.
ZZ zawsze piszę o ostatnim sezonie, gdzie był w czołówce po rozegraniu 4 dobrych spotkań, Cannavaro dostał za MŚ, bo wyniki Juve zostały wykreślone, a w Realu wyglądał gorzej od Samuela. Nagle okazuje się, że Fabio grał świetnie cały czas, a inni dostają bo grają w Barcelonie i to wystarcza.
Kamil232 pisze:RealFanie jak w ogóle śmiesz porównywać Iniesta do kogokolwiek, przecież to Bóg. Jak w ogóle śmiesz kogokolwiek porównywać do zawodników Barcy to kpina :lol: Jarzinho jak zwykle daje czadu, może wkleisz jakiś filmik z półfinalu z Chelsea?
Wiesz jak masz coś do napisania to napisz. Do mnie nie docierają twoje argumenty, bo do ciebie nigdy nie dotarły argumenty na korzyść Barcelony. Jak ktoś stoi po stronie jednej i wszytko inne uważa za nieistotne to kogoś sprawa(pisze o Tobie).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 gru 2010, 17:07

Wilmore pisze:Współczuję fanom Barcelony, po tym plebiscycie liczba przeciwników tego klubu przerośnie chyba liczbę wrogów Mourinho. :wink:
A przecież sami zainteresowani piłkarze są bogu ducha winni temu, że głosowanie jest tak absurdalne.
Dokładnie to samo sobie pomyślałem po tym jak zobaczyłem oficjalne wyniki. Nie to żebym się jakoś szczególnie przejmował tym faktem bo przyzwyczaiłem się, że Barcelonie w ostatnich latach przybyło równie wiele trofeów jak przeciwników, ale z wynikami plebiscytu nie mamy nic wspólnego :P

Tak w ogóle to kto dokonuje wyborów? Trenerzy i kapitanowie zespołów oraz dziennikarze czy jak?

Ja już dawno pisałem, że najlepszy jest Messi a wygrać powinien Sneijder. Fajnie by było ewentualnie gdyby wygrał Xavi i taki wybór też dałoby się obronić. Iniestę ubóstwiam, ale nie zasłużył choć nagroda jest za rok także występy po Mundialu na pewno odegrały tutaj rolę.

Kibicom Barcelony fajnie się będzie oglądało galę bo to tak jakby uhonorowanie La Masia, ale Złota Piłka jako nagroda traci resztki... sam nie wiem czego. Powagi? Prestiżu? To słabe określenie, ale chyba każdy wie o co chodzi.

Gdyby wybrano:

1. Xavi/Sneijder
2. Xavi/Sneijder
3. Messi

To pewnie kontrowersji byłoby mniej i generalnie łatwo byłoby taki wybór zaakceptować.

[EDIT]

Obrazek

:P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 gru 2010, 17:21

Biedny Wesley. Odnosze wrazenie ze oceniano skoki narciarskie a nie pilke nozna. Sneijder polecial najdalej ale odjeto mu punkty za styl jaki wyparcowal z Interem i przegral. Chlopak moze czuc sie skrzywdzony pewnie zadaje sobie pytanie: co ja jeszcze musze wiecej zrobic zeby wygrac ZP? Ktos tutaj wczesniej sugerowal ze przeniesc sie do Barcelony - moze to wlasciwy trop. Xavi i Iniesta slusznie zostali docenieni. Licze ze ktorys z nich wygra. Za wielu bylo wybitnych pilkarzy ktorzy nie dostali tej nagrody. Atoli Messiego mogli sobie tym razem darowac (raz juz wygra i pewnie na tym sie nie skonczy) i dorzucic Sneijdera do trojki.
Jest jak jest. Szkoda mi Holendra tym bardziej ze go mocno cenie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 gru 2010, 18:14

Jarzinho, wszystko co piszę jest motywowane tylko i wyłącznie punktem widzenia tego plebiscytu. Chciałem, żebyś na wiadomą tezę napisał wprost tak albo nie. Zupełnie nie rozumiem dlaczego tego unikasz. Może dlatego, że musiałbyś przyznać, iż ZP dla Iniesty w tym momencie to byłaby kompromitacja decydentów? Bo już sama jego obecność w pierwszej trójce jest nienormalna. Niemal na pewno będzie kiedyś sezon/rok, kiedy takie miejsce będzie mu się należeć. Teraz nie.

Co musiałby zrobić Sneijder? Pewnie gdyby to on strzelił gola w finale i Holandia by wygrała, to nie miałby żadnej konkurencji wygrywając z miażdżącą przewagą, a tak go w żałosny sposób olano. Wygrał z Interem wszystko oprócz superpucharu, zagrał Mundial lepszy niż Hiszpanie tak naprawdę. Tylko nie wygrał finału.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 06 gru 2010, 18:54

Jak ktoś stoi po stronie jednej i wszytko inne uważa za nieistotne to kogoś sprawa(pisze o Tobie).

hehe Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 06 gru 2010, 18:58

Wyboru dokonują selekcjonerzy, kapitanowie i dziennikarze z wszystkich krajów należących do FIFA. Stąd te dziwne wyniki, bo Iniesta na podium to nieporozumienie, a jeśli wygra to będzie masakra :P Mam nadzieję, że panowie głosujący z Suazi czy Mauritiusa widzieli nie tylko finał mistrzostw świata i do skandalu nie dojdzie. Zresztą Cannavaro w 2006 roku gola w finale nie zdobył, mistrzostwo zdobyte z Juventusem zostało mu odebrane, a po transferze do Realu dostał przydomek Cannamalo, więc nawet jeśli Iniesta wygra to nie będzie najśmieszniejsza nagroda, gdyż ta należy do Włocha.

Co do Sneijdera, to na podium zasłużył, no ale mógł mieć trochę lepsze drugie półrocze. Przegrany superpuchar z Atletico, szóste miejsce z Interem w lidze, 0 goli, ile asyst?
W 2004 roku Deco wygrał Puchar Mistrzów a w mistrzostwach Europy zajął drugie miejsce, a Złotą Piłkę dostał Szewczenko. W 2002 bardziej moim zdaniem na nagrodę zasłużył Roberto Carlos, ale nagrodę dostał król strzelców Ronaldo. 1998 to prehistoria, ale Zidane do finału nie był nawet najlepszym zawodnikiem swojej drużyny, po drodze ją osłabiając czerwoną kartką. W finale dwie bramki zdobył po rzutach rożnych. czyli pokrótce w roku w którym są mistrzostwa przede wszystkim liczą się ich bohaterowie, a Iniesta czy tego chcecie czy nie kimś takim był

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 06 gru 2010, 19:06

stary rupieć pisze: 0 goli, ile asyst?
Kontuzja :?:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 gru 2010, 19:09

Sneijder mimo anemii i braku odpoczynku (kontuzje w drużynie) ma 3 asysty w lidze oraz 2 asysty i 2 gole w LM co jest i tak lepszym bilansem niz bilans Iniesty czy Xaviego, ale którz na to patrzy jak sie zbije Real 5-0.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 gru 2010, 19:11

Odnosząc się do burzy:
Jury tworzyć będą selekcjonerzy i kapitanowie reprezentacji, jak to miało miejsce w przypadku FIFA World Player oraz dziennikarze i eksperci, jak odbywało się to przy wręczaniu Złotej Piłki. W sumie najlepszego piłkarza będą wybierały 624 osoby z piłkarskiego światka.
Głosów nie oddawał ani Mentor, ani tym bardziej Jarzinho, których byście ukrzyżowali za wybraną trójkę. Głosowali selekcjonerzy i kapitanowie plus dziennikarze. Nie wiem co wam nie pasuje? Gdyby to był plebiscyt ogólnodostępny i padłby taki wynik, to też byłoby źle. Po prostu niektórym nie dogodzisz i tyle. Mnie tam Barca nie przeszkadza, a jak leje co roku moją Valencię, to potrafię przyjąć to z godnością. Bo przegrać z Dumą Katalonii to zaszczyt, a docenić to, że ktoś gra lepiej, ładniej i skuteczniej nie jest takie trudne. Choć niektórzy wolą być egoistycznymi i zawistnymi dupkami.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 gru 2010, 19:17

Przesadzasz w drugą stronę bartbuks. Brak Sneijdera w pierwszej trójce to kompromitacja i niezrozumiała decyzja. Nie pierwsza i nie ostatnia, ale mimo wszystko nie należy z tego powodu przechodzić obok niej obojętnie.
bartbuks pisze:Bo przegrać z Dumą Katalonii to zaszczyt
Teraz to pojechałeś :hardkor:

Przegrać z Barceloną to żaden wstyd - tak byłoby lepiej chyba :lol:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 06 gru 2010, 19:19

Kibice Barcelony nie po raz pierwszy wykazuja sie ogromna ignorancja.
Porownywanie genialnego wystepu Cannavaro do co najwyzej poprawnego Iniesty na MŚ jest zenujace.
Mozna pisac, ze Fabio dostal nagrode wylacznie za fenomenalny wystep na MŚ, nawet zapominajac jak swietnie gral w Juventusie.
Nie da sie jednak, nawet bardzo sie starajac, porownac tego z Iniesta, ktory jesli wygra, to Zlota Pilke otrzyma tylko i wylacznie za zdobycie bramki w finale. Niczego wiecej nie pokazal.

Bedzie to najbardziej kompromitujacy wybor od wielu, wielu lat. Nie pomyle sie tez pewnie wiele jak powiem, ze najbardziej kompromitujacy wybor w historii tego plebiscytu.

Dodatkowo zabawne jest, ze niektorzy z decydentow poprosili o mozliwosc oddania glosu po Gran Derbi. :boruta:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 gru 2010, 19:25

Mnie sam plebiscyt nie rusza, gdyż nie to się wg mnie liczy. Piłkarze są od zdobywania innych trofeów, a nie wygrywania plebiscytów. Jak już takie są, to ok, ale dla mnie jest to tak ważne, jak to czy CR7 po wysikaniu się strzącha, wyciera, czy ściska.

Z tym zaszczytem możesz też się ze mną nie zgadzać, ale np tylko PD i europejska czołówka ma zaszczyt zagrać z Barcą. Inni mogą o tym pomarzyć, więc jak się dostanie 2 razy w roku w dupsko od kolesi, którzy wymieniają więcej podań niż Ekstraklasa w całej kolejce nie jest taką łatwą sprawą. Widzę, że niektórym tu brak dystansu. To jest tylko gra, zabawa, sposób rozrywki. Barcelona gra od kilku lat najfajniejszy futbol na świecie, kiedyś to się zmieni, więc po co się tak wydzierać?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”