Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 30

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 29 kwie 2006, 14:46

brylancik pisze:
Martinho pisze:Czy wie ktos moze czy za jakiegos innego 18 letniego zawodnika zaplacono wiecej niz za Aguero :?:
:?
Jest taki jeden piłkarz... Rooney się nazywa, na imię ma Wayne... Przeszedł z Evertonu do Manchesteru United za 25mln funtów :P
30 mln funtów :P

Awatar użytkownika
matip7
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matip7 » 29 kwie 2006, 17:43

No cóż ten "mega news" okazał się jak to zwykle bywa kolejna plotka !!!
Poza tym, Atletico nie może pozwolic sobie na kupowanie "kota w worku" za tak duze pieniądze. Transfer ten móglby dojść do skutku jedynie wtedy, gdy przesądzone zostałoby odejście Torresa.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 29 kwie 2006, 19:39

metol pisze:30 mln funtów :P
Być może... informację wziąłem z http://www.devilpage.pl/index.php?modul=dzialy&id=97

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 06 maja 2006, 20:35

Atletico chce kupić Costinhe, Saitardisa (niewiem jak sie pisze:p) Juana i Manicha. Myśle ze Rosicky w Atletico juz jest na pewno choc czesto juz mowiono ze zostal kupiony przez Atleti.

Dzis o 22:00 Atletico - Valencia zapraszam do opini o Atletico na blog: www.colchoneros.blog.onet.pl

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 06 maja 2006, 20:40

NO to Atletico stanie przed rudnym zadaniem 8) Valencia ostatnio też gra słabo bo przecież Osasuna to nie jest jakiś super mocny rywal.. Nietoperze grają o drugą pozycję w lidzę i wątpie aby odpuścili. Chcą pewno już dla kibiców wygrywać do końca sezonu :)
A Atletico to w tym sezonie klapa...Mają wmiarę dobry skład ale też nie grają na miarę swoich możliwości..Przeceż napda Torres-Keżman powinien być jednym z lepszych napadów ligi jeśli nie najlpeszym :!:

A jeśli sprowadzili by tych zawodników których wymieniał mój przedmówca to mieli by super drugą linię i już mogl by z takim składem pomieszać w Primera Division :P

Co do Rosickiego to w sumie nie można być tego takim pewien.. Kiedyś słyszałem że Czechem interesuje się także lokalny rywal zza miedzy Atletco -Real.... Ale sprawa coś ucichła...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 maja 2006, 21:01

Dombroś pisze:Kiedyś słyszałem że Czechem interesuje się także lokalny rywal zza miedzy Atletco -Real.... Ale sprawa coś ucichła...
Też o tym słyszałem, ale to było dość dawno. Kiedy rezygnację złożył Perez to wszelki słuch o tej sprawie zaginął. Myślę, że jego transfer do Atletico jest już raczej przesądzony.

Druga linia w Atletico byłaby wówczas imponująca i kto wie, może w końcu namieszają w czołówce tabeli. Dotychczas tylko na ambicjach się kończyło, ale zobaczymy.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 07 maja 2006, 9:00

potwierdzeniem meczu z Valencią jest to że z Maxim Rodriguezem Atletico sobie radzi, po kontuzji w pierwszym meczu nie zagral najlepiej ale w nastepnym gra juz dobrze. Szkoda ze ta kontuzje mial przez prawie cala druga czesc sezonu

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 21 maja 2006, 21:20

Tymczasem dyrektor Atletico Madryt Toni Munoz podał się do dymisji bo klub nie zakwalifikował się do europejskich pucharów. Mój ukochany klub poczynił bardzo duże wzmocnienia no i cóż, słabe miejsce w Lidze. Usprawiedliwieniem jest to, że Atletico było najbardziej pokrzywdzonym zespołem przez sędziów co nie zmienia faktu, iż był to sezon słaby. Ponadto Munoz powiedział, ze poda się do dymisji jak Atletico nie zakwalifikuje się do pucharów.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 24 maja 2006, 0:01

Javier Aguirre byly meksykanski trener hiszpanskiej Osasuny zostal szkoleniowcem Atletico Madryt jak podalo oficjalnie kierownictwo klubu.

48-letni trener prowadzil kadre Meksyku na MS 2002 w Korei a pozniej byl szkoleniowcem Osasuny,w ktorej zreszta wczesniej wystepowal jako zawodnik.Aguirre osiagnal istotne sukcesy pracujac przez cztery lata w Osasunie doprowadzajac ta druzyne do finalu Pucharu Krola w 2005 roku oraz prowadzil zespol w Pucharze UEFA.W tym sezonie pod wodza Meksykanina klub zajal czwarte miejsce w lidze hiszpanskiej i wystapi w eliminacjach do Ligi Mistrzow.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 26 maja 2006, 23:44

A co powiecie na to jak wystawił Atletico Rosicky? Od zawsze byłem zwolennikiem tego zawodnika ale coś mi sie wydaje że on pozostanie takim zawodnikiem na "pół gwizdka" czyli "prawie jak rozgrywający" :) Może ekipie Atletico wyjdzie to na dobre bo może na Vicente Calderon trafi Pablo Cesar Aimar który w Valencii pokazał że jest nietuzinkowym zawodnikiem(nie chodzi mi tylko o wzrost :lol: )

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 maja 2006, 1:49

Wg mnie to Atletico same sobie jest winne że nie będzie grał u nich Rosicky, bo jak nie mogli się dogadać przez pół roku z Borussią to ja też bym na miejscu piłkarza nie czekał bo nic tu nie było pewne. A jak znalazł się klub który wyłożył odpowiednia gotówkę a przy tym jest lepszym zespołem to czemu Czech miał na tym nie skorzystać? Choć chętnie widziałbym Rosickiego w składzie Atletico bo ich jak i piłkarza lubię, ale paradoksalnie jakby doszło do transferu Aimara (jednak nie chce mi się wierzyć żeby Valencia go puściła) to mogliby na tym jeszcze skorzystać :wink:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 27 maja 2006, 11:38

mawik pisze:może na Vicente Calderon trafi Pablo Cesar Aimar
To jest raczej niemozliwe. Valencia w tym sezonie pokazala, ze znowu staje sie europejska potega. A do tego transfer "El Moro" pokazuje, ze klub sie wzmacnia i to dosyc mocno. No i ja nie widze sensu przejscia na Calderon co by bylo dla Aimara krokiem w tyl.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 maja 2006, 12:16

Już prędzej Pablo zobaczymy na Santiago Bernabeu, bardziej gracz tego typu potrzebny jest Realowi niż Roijblancos, jakoś wątpie by ruszyl się z Mestalla ale szanse zawsze są.

Awatar użytkownika
Cai
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cai » 27 maja 2006, 12:20

Odejscei Aimara z Valencii JEST w tej chwili możliwe. Po pierwszej dlatego, że Argentyńczykowi pozostały jeszcze tylko dwa lata kontraktu z Che, teraz jest więc najlepsza okazja zeby sprzedać go za duze pieniądze (choć wątpie, żeby Atletico stać na niego, musieliby dorzucić któregoś ze swoich piłkarzy). Kolejna sprawa to to, ze Nietoperze potrzebują kasy na klasowego prawkorzydłwoego, ktrego na Mestalla już od dawna brakuje. Sprzedając Aimara za jakieś 15 mln Euro mogliby pomyslec o sprowadzeniu piłkarzy takich jak Jesus Navas czy Joaquin. No i w koncu ostanim aspektem przemawiającm za transferem Aimara jest David Silva, 20-letni mediapunta wracajacy niedługo z wypozyczenia z Celty Vigo, gdzie był jednym z motorów napędowych druzynyny z Galicji. Szkoleniowiec Valencii bardzo liczy na Silvę, i mając go w drużynie, być moze ni ebędzie juz potrzebował Pajacyka.

Podumowując transfer Aimara jest teraz bardziej prawdopodobny niż kiedykolwiek, choć szczerze wątpię ze Argentyńczyk trafi własnie do Atletico. Bez urazy dla kibiców Rojiblancos, ale sądze, ze Pablo zasługuje na lepszy klub.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 27 maja 2006, 19:22

mysle ze Aimar nie przejdzie do Atletico, Rojiblanco beda chcieli sfinalizowac transfer Aguerro, troche szkoda mi bybylo Gabiego

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”