Valencia CF (zbiorczy) - Strona 30

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lis 2006, 13:02

Te urazy to jakaś zmora :? Sam cos wiem o tym bo dziś dowiedziałem sie że Nesta i Sergio prawdopodobnie nie zagrają przez dwa miechy :? Choć ta lista kontuzjowanych jak nic ma sie do tej Mestalla. Ilu graczy na teraz ma deski ? :?

Na temat sedziowanie w La Liga też może by napisać książke, zwłaszcza w tym sezonie. Najlepszy był ten sedzia boczny z mecz Barca - Sarragossa ? Ale to tylko pokazuje że nie tylko Włosi mają kłopot :roll: A co ciekawe tak jak w serie A czesto jeden jedzie drugiemu, tak coraz cześciej tego typu sytuacje są w La Liga. Nie zadko są do tego podstawy. Madryt wyliczka prezenty Barcelonie i na odwrót. Barca z Villareal wygrała zasłużenie, w 100% była lepsza itd ale karnego wymusił i tyle. I od tego zaczyna sie polemika...

Musi coś FIFA z tym zrobić, nie tylko w La Liga ale w każdej lidze w europie sa czasem takie błedy że to aż żal, sedzie nie robot, ale czasem naprawde nie trzeba kamer i 17 powtórek by widzieć że nie miał racji. Np. spalone :? pewnie nie da sie ich usunąc bo piłka by ogółem straciła ale pomysł 4 sedziów bocznych jest jak najbardzie dobry.

Od pewnego czasu trwa akcja w premiership mająca na celu forsowanie zmina, w innych ligach również kluby i sami piłkarze chcać zmian. Ale teraz wybory na prezydenta wiec cos sie musi zmienić, bo ten kto wiecej zaoferuje ten wygra :wink:

Co do meczu to ja chyba z mojej strony napisałem wszystko. Moze objąc defensywną taktyke, bo to czesci tej gry. Moze sie obawiać rywala na ich terenie, może wygrać oddając jeden tak naprawde dobry strzał. Ale mówimy o klasyku z udziałem Realu Madryt. I to powinno dać fana Królewskim do myślania. Szkoda Valecjia bo stworzyła w tem meczu klika naprawde groźnich okazji ale zabrakło szczescia i zimnej krwi.

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 30 lis 2006, 13:16

Zaza pisze:Ilu graczy na teraz ma deski ?

Jak na dziś 10-ciu.Nawet nie próbuję zgadywać kto następny :pomidor:
W sobotę gramy przeciwko Huelvie.Rywal może nie z najwyższej półki ale na pewno swojej szansy poszuka.Zwłaszcza wobec plagi kontuzji.

Z sędziowaniem z la Liga jest tak,że albo gwiżdżą pod Real albo pod Barcę.I raczej nie zanosi się na to by coś się zmieniło.
Zapowiadają się dwa naprawdę ciężkie tygodnie.Wbrew logice wierzę,że z tego kryzysu wyjdziemy na tyle silni by jeszcze włączyć się do walki o tytuł.

Un Abrazo a mi Valencia...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lis 2006, 13:24

Jak to sie mówi "co nas nie zabije to nas wzmocni" :twisted: Tak jak napisałeś mecz z Real mimo porażki mógł naprawde dać odpowiednią droge, swiatełko itd. Bo przed tym pojedynkiem też był szpital na Mestalla a gra Valencia pewnie nie jednego fana tego klubu zdziwiła, biora pod uwage sytuacje z jaka musiał sobie dać rade QQ. Ten mecz pokazał że mogą sobie dac rade sami z obecną sytuacją.

Awatar użytkownika
Cai
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cai » 30 lis 2006, 15:18

Po tym co dzieje sie ostatnio w naszym klubie, wcale nie zdziwiłem się kolejną kontuzją. Tym razem Regueiro, na 6 miesięcy. Wiązadła oczywiście.

Obrazek

To już dawno przestało być zabawne. Za każdym razem gdy wchodzę poczytać aktualności dotycząć VCF, ręcę drzą mi w obawie o to, co zaraz wyczytam :roll:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 30 lis 2006, 15:44

Cai pisze:Tym razem Regueiro, na 6 miesięcy
Nom nie miło się dzieje w klubie nic tylko współczuć i życzyć szybkich powrotów rekonwalestentow do zdrowia.

Ponoć Valencia interesuje sie Nikola Zigic'iem. Nie powiem gracz bardzo ciekawy i napewno będzie rozchwytywany przez nie jeden klub La Liga czy Europy. Jak dotąd 5 goli, w przeciętnym Raicingu, który jak dotąd zdobył 12 bramek moze robić wrazenie, obsługiwany przez lepszych graczy, mogłby sporo namieszać w dobrym klubie. Jest młody i piekielnie wysoki, mało kto z nim wygra główkowy pojedynek. Zapora moze być cena jaka sobie za niego rzycza.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 lis 2006, 17:04

Toudinho pisze:Ponoć Valencia interesuje sie Nikola Zigic'iem. Nie powiem gracz bardzo ciekawy i napewno będzie rozchwytywany przez nie jeden klub La Liga czy Europy. Jak dotąd 5 goli, w przeciętnym Raicingu, który jak dotąd zdobył 12 bramek moze robić wrazenie, obsługiwany przez lepszych graczy, mogłby sporo namieszać w dobrym klubie. Jest młody i piekielnie wysoki, mało kto z nim wygra główkowy pojedynek. Zapora moze być cena jaka sobie za niego rzycza.

No nie wiem, Polacy go wyłaczyli, a z Barca kompletnie nic nie zagrał, nawet głowki przegrywał. Strzela te bramki, ale nie jakims tuza hiszpanskiej piłki...
Valencianista pisze:Z sędziowaniem z la Liga jest tak,że albo gwiżdżą pod Real albo pod Barcę.

Widziałem kilka meczy Valencii w PD w tym sezonie i chyba mało kto widział tambłedy, moze z Sevilla sedzia mógł 3-4 razy gwizdnac faule przeciwników, ale tak razacych błedów nie było. Kolejny Barcelonie pomagaja sedziowie....tak napewno. Która czerwona kartka z Barca była niezasłuzona, a juz nei wspominam o jednym karnym, który zabrał nam punkty...

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 30 lis 2006, 21:42

Jarzinho pisze:No nie wiem, Polacy go wyłaczyli, a z Barca kompletnie nic nie zagrał, nawet głowki przegrywał. Strzela te bramki, ale nie jakims tuza hiszpanskiej piłki...
Valencianista napisał:

Nom zgadza się nie strzela gigantom, ale jest to jego debiutancki sezon, nowa drużyna, nowa liga i sposob gry. Liga składa się z 20 zespołow gdzie mocnych walczacych o prym jest ile 5? 7? niech będzie i 7 to jak strzeli kazdej teoretycznie słabej druzynie bramke to mamy 12 goli na runde to byl by zły wynik? i to jest wynik do osiągniecia przez Zigic'a bo praktycznie kazda piła jest grana na niego i wszyscy mu ufaja. Ale nie ma co się rozmyślać co osiągnie lub co mogłby wskurać, narazie ma 5 bramek a to nie jest zły wynik jak na strzelca 13 sezpołu ligi. Moim zdaniem jest to piłkarz który moze zawojowac coś, w dobrym klubie oczywiście.

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 01 gru 2006, 8:48

Co do Zigicia,to raczej nie ma szans na transfer.A już na pewno nie na warunkach jakich oczekuje Santander.Nie jest to już młody piłkarz,bo ma 26 lat.Jeśli rzeczywiście szukamy tego typu piłkarza to o wiele lepszym (przynajmniej w moim odczuciu) jest Fernando Llorente.Miałem okazję widzieć go rok temu na żywo na Mestalla i chłopak zrobił na mnie ogromne wrażenie.Ma 21 lat i całą karierę przed sobą.

Jarzinho pisze:tak napewno. Która czerwona kartka z Barca była niezasłuzona

Przypomnę tylko tytuł z Marcii (jeśli miłość do klubu nie pozwala na obiektywizm) :Sędzia wręcza Barcelonie zwycięstwo na tacy.
Tytuł po meczu przeciwko Athletic Bilbao.Oczywiście tak jaskrawych przykładów nie ma za wiele.Niemniej od lat (i to naprawdę wielu) w Hiszpanii sędziowie "mylą" się pod jedną z dwóch największych i najbardziej utytułowanych ekip.W ostatnim meczu gwizdnął karnego z kapelusza.Inna sprawa,że Barca grała tak dobrze,że pewnie i bez tego rozniosłaby na strzępy ŻŁP.
Cai pisze:Tym razem Regueiro, na 6 miesięcy. Wiązadła oczywiście.
Niech jadą jak najszybciej do tego papieża.Barca chyba swego czasu odwoływała się do "sił wyższych".Na pewno nie zaszkodzi a może pomóc.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 gru 2006, 12:36

Chyba temat z Zigiciem to "chwilowa plota" uzależniona urazami i ostatnim występem Serba. Czyli 4:3 dla Racingu a Serb = bramka + asysta + na nim karny + na nim czerwona dla gosci. Wiecie jak jest kto szuka piłkarz w zimie ? Ci mający kłopoty z urazami itd - wiec to typowa plota na wczorajsze wydanie prasy :wink: sam wiem jak wygląda sytuacja na przykładzie Milanu. Czasem są dwu-dniowe ploty na temat piłkarza kolejki, a ostatnio bramkarzy który grając przeciwko Milanowi, i zbierają noty marzeń :wink:

Zigic to taki czołg, niby kołek ale zwinny i szybki, a ma przeciesz 202 wzrostu... - i co ważne on nie może grać w LM :roll: Bo w meczu elminacji do LM grał przeciwko AC Milan - powiem szczerze on i "serbska marakana" to miały być główne atuty Crveny a tym czasem było jak w teatrze :P A oni nie wiele pokazał. Odpadniecie Crveny równało sie z transferem.

Taki piłkarz daje kilka ciekawych wariantów w ataku, tym bardzie jak sie lubi grać na jednego klasycznego napada. Ale transfer na Mestalla jest praktycznie nie możliwy.
Valencianista pisze:Niech jadą jak najszybciej do tego papieża.

Tu już chyba tylko modlitwa pomoże :? Najgorsze pikarskie urazy i to jeszcze "serią" :?

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 04 gru 2006, 11:42

Tematu Zigicia chyba nigdy tak naprawdę nie było.Szczególnie jeśli wziąć pod uwagę oczekiwaną rekompensatę finansową.Z całym szacunkiem dla Zigicia ale 30 mln to jest wart ale chyba w pakiecie z polem naftowym na Alasce.

Przegraliśmy z Huelvą.Trudno mi coś napisać o meczu,którego nie widziałem.Niemniej po recenzjach z jakimi się zetknąłem wynika jasno:graliśmy padakę :!:
Pojawiają się już głosy,że powinniśmy podziękować za współpracę Quique.Nie zgadzam się z tym.W obecnej sytuacji kadrowej nawet najlepszy trener nie poradziłby sobie.Z jedenastki jaką zaczynaliśmy sezon zostało 4 graczy.Mówię o piłkarzach z pola.Co gorsza z gry wypadli Liderzy.Bo za takich należy uznać Albeldę i Villę.Problemy z kontuzjami miał także Vicente i dziś jego forma jest oglądnie mówiąc nieustabilizowana.Każda drużyna ma szkielet (trzech lub czterech piłkarzy),którzy decydują o obliczu drużyny.Bez tych graczy żaden trener nie miałby szans na odniesienie sukcesów.Morale w drużynie jest nienajlepsze ale czego oczekiwać wobec takich ubytków kadrowych.Najbliższe kilka tygodni powinno dać nam odpowiedź gdzie się znajdujemy.Być może na najbliższe spotkanie ligowe gotowi do gry będą:Albelda,Villa i Morientes.Patrząc na to jak prezentujemy się w środku pola zwłaszcza powrót tego pierwszego daje powody do optymizmu.Reasumując,Flores ma u mnie kredyt zaufania.Kredyt na który zapracował wynikami w LM.

A jeśli już wspomniałem o Lidze Mistrzów,na najbliższe spotkanie przeciwko Romie Flores powołał aż 6 graczy Mestallety.Z typowych napastników zabiera do Wiecznego Miasta tylko Tavano i Aarona Nigueza (17-latek :!: ).W bramce zobaczymy Ludo Butelle.Ciekaw jestem jego umiejętności,bo szczerze mówiąc nie widziałem go w akcji (bronił chyba tylko w Copa del Rei).A patrząc na kadrę na ten mecz będzie miał wiele okazji do tego by się wykazać.

...Un Abrazo a mi Valencia...

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 gru 2006, 14:31

Ostatni mecz w Lm Valencia przegrałą 0:1 ale nie grałą aż tak zle

Wracają kontuzjowani m.in Villa i Albelda szczególnie tych zawodników myśle Valencii brakowało ostatnimi czasy

Zigić temat upadł, ostatnio zaś włosi spekulują Adriano za Tavano.

Nie da sie ukryć ze włoch zrobił chyba jakiś kolosalny błąd i z podkulonym ogonem wróci z pocałowaniem ręki do włoch juz pewnie Milan,Inter w kolejce czekają na niego :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 gru 2006, 10:57

Czyzby przebudzenie Valenci. 4-0 z BabyDepor robi wrazenie. Od pierwszych minut zagrali Albelda, Baraja, Villa i roznice było widac kolosalna. Dobrze zagrały takze skrzydła Vincente czy Angulo. Czerwona kartka tazke pozwoliła jeszcze bardziej sie otworzyc Valencii. Widac Valencia bez kontuzji jest jedna z najsilniejszych i teraz nalezy sie spodziewac marszu ku gorze tabeli. Ciekawi mnie dlaczego nie zagrał Ayala, podobno w tygoniu omaiano jego kontrakt, raczej jego przedluzenie. To chyba nie mialo wpływu na zestawienie "11' meczowej. Joaquin takze po wejsciu zagrał dobrze, wyglada to coraz lepiej, Tavano takze dostaje coraz wiecej szans na pokazanie sie. Moze jednak cos bedzie z Włocha. Z drugiej strony Deportivo spada coraz nizej i wychodzi na to, ze projekt BabyDepor nie wypalił, choc poczatki były znakomite.

Oczywiscie poraz kolejny błysneli komentatorzy C+, szczegolnie Surma. Skad oni biora tych debili do komentowania PD czy SerieA nie mam pojecia. Nie dosc, ze klimatu w ich transmisjach zero, słaby przekaz to jeszcze idioci za mikrofonem.
Minuta ciszy za matke Angulo, a Surma "no to moze podamy składy zacznijmy od gosci..." :roll: [*] Choc sama "minuta ciszy" dosc dziwna, co to była za melodia :?:
Ciekawe kiedy PD i SerieA doczeka sie komentatorów na poziomie Premiership

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 gru 2006, 15:19

Mecz pod dyktando Valencia ale ta czerowna kartka go ustawiła - ja mam wątpliwośc czy należała sie, karny jak najbardzie ale druga żółta ? Przeciesz Villa miał by problem z oddanie strzału, ten faul był mu na reke :roll: Mógł sie wstrzymać sedzia, po potem to już tylko Valencia i mowa. Wrócił Albelda czyli pewnośc na środku drugiej lini :wink: Taki mecz był potrzebny "nietoperzą" nie dośc że nie wygodny rywal, to i pewne zwyciestwo i gra która może teraz być dobrym znakiem. Co prawda mecze wyjazdowe beda ważne bo tam sobie Valencia nie radzi ale to może być punkt zwrotny, przeciesz początek sezonu mieli git. Oby tak było.

Jarzinho pisze:Oczywiscie poraz kolejny błysneli komentatorzy C+

:roll: ['] - i pech chce że to nasze ligi cierpią ['], [zwłąszcza serie A] kuźwa a ja sie tu marnuje :p sam wiesz co sie wczoraj działo w czasie meczu Chelsea Arsenal - ma na 4+ - a komenatrz na 6 :] Trzeba chyba znów zaczą dzwonić i pisać by nie odstraszali widzów :P Zenada :? Wiedze maja panowie nie małą ale nic wiecej - to tak jak ja bym chciał msze prowadzić :roll:

To był chyba jakis hymn w czasie tej minuty ciszy, ale jaki to już nie wiem.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 12 gru 2006, 10:18

Zaza pisze:Wiedze maja panowie nie małą ale nic wiecej - to tak jak ja bym chciał msze prowadzić
Bo nie maja pasji do piłki, dla nich to tylko praca, nie sądze aby wychodzili ponad to.

Valencia, można powiedzieć ze wróciła mocnym uderzeniemm, widać co znaczą Villa Albelda. Raczej karta sie teraz dla nich odwróci. Ale czy te punkty straty odrobią :?:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 gru 2006, 10:40

Mecz pod dyktando Valencia ale ta czerowna kartka go ustawiła - ja mam wątpliwośc czy należała sie, karny jak najbardzie ale druga żółta ?
zaza- sam villa w trakcie meczu przyznal sie przeciwnikowi ze faulu nei bylo. wiec slabo sie nalezal

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”