Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 292

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
11%
Real 2016/2017/2018
3
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
33%
Bayern 2020
1
6%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
2
11%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
6%
Inny
3
17%
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 25 sie 2011, 19:20

KajoFC pisze:Chelsea
Villarreal/Valencia
Ajax/Bayer
Dinamo/Genk
trafiona :P Dobra grupa, jestem zadowolony z losowania. MU tak trafił, że aż nie wiem czy z grupy wyjdą będą mieli ciężko imho :lol:
Ostatnio zmieniony 25 sie 2011, 20:37 przez KajoFC, łącznie zmieniany 1 raz.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 25 sie 2011, 19:21

KajoFC pisze:
KajoFC pisze:Chelsea
Villarreal/Valencia
Ajax/Bayer
Dinamo/Genk
byłem blisko :P Dobra grupa, jestem zadowolony z losowania. MU tak trafił, że aż nie wiem czy z grupy wyjdą będą mieli ciężko imho :lol:
Blisko? :lol: Genk przecież też w grupie :P Tyle że się podparłeś dwoma typami :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 25 sie 2011, 19:25

Mentor pisze:Jestem zadowolony. Dwumecz z Milanem + cztery spotkania z teoretycznie dużo słabszymi rywalami.

Milan ma zamiar grać na serio czy znowu odpuszczacie LM? >
No ja myślałem, że Milan już z zasady będzie odpuszczać LM. No, ale to Wilmore się musi wypowiedzieć.

Dla United grupa bardzo łatwa. Co prawda Benficę trzeba szanować, bo podobno się ładnie wzmocniła(kto tam oprócz Witsela przyszedl?) i może grać fajną piłkę. Mam nadzieję, że Witsel nikomu nogi nie złamie tylko :? Poza tym Basel, które chciałem z 3 koszyka i ta rumuńska ekipa. Jest dobrze. Będzie coś można pewnie zagrać drugim składem.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2865

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 sie 2011, 19:27

Mentor pisze:Milan ma zamiar grać na serio czy znowu odpuszczacie LM? A może odpuścicie tylko mecze z Barceloną bo wystarczą punkty zdobyte na pozostałych rywalach :>
Widzę na tym forum teraz będzie dowcip o odpuszczaniu pucharów leciał przez dłuższy czas, jak kiedyś o domu starców. To ja też sobie polecę, spoko, że macie Białoruś niezła wycieczka wam - turystom - się szykuje.
Na San Siro coś powalczymy a w Hiszpanii będzie wtopa, oby jak najmniejsza, a z pozostałymi w grupie to pewne punkty, raczej. :lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 sie 2011, 19:29

Real, Lyon i Dinamo. Średnio jestem zadowolony. Z Realem nie ma szans, z Lyonem też będzie pewnie bardzo ciężko i chyba zostanie walka o LE z Dinamo Zagrzeb. A w Chorwacji wygrać nie będzie łatwo.
Mecz Arsenal - Borussia to będzie pewniak do transmisji w Polsacie. Podobnie jak Barca - Milan i pewnie jakieś Trabzonspor - Inter. Oby tylko Polsat nie skupił się tak jak kiedyś na pokazywaniu na przemian dwóch grup.
Bienias pisze:Ja bym chcial trafic Bate albo Viktorie bo wtedy jest duza szansa na wyjazd :D
Lepiej chyba nie mogłeś sobie wymarzyć :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2011, 19:30

Cris7 pisze:Co prawda Benficę trzeba szanować, bo podobno się ładnie wzmocniła(kto tam oprócz Witsela przyszedl?)
Kto? Nolito! :mrgreen:

Jak terminarz dopisze to może nawet uda się gdzieś pojechać :think: Do Pragi blisko a wyjazd organizowany na pewno będzie także trzeba hajs odkładać chyba...

A wycieczki rzeczywiście zacne Rezus. Dobrze mi z tym :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 sie 2011, 19:30

Co się tak kibice United i Barcy martwią czy odpuścimy edycję(co jest oczywiście głupotą)?

Czysta matematyka specjalnie dla Was:
Obrazek

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 sie 2011, 19:34

Grupa A: Bayern Monachium, Villarreal, Manchester City, Napoli

Szanse na wyjscie z grupy sa minimalne. Strasznie kijowo trafili Partenopei... Tak czy inaczej 3 miejsce wydaje sie byc calkiem realne. Ciekaw jestem postawy Villarreal.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 sie 2011, 19:36

Mowiac polpowaznie UEFA sama zadecydowala który mecz odpusci Milan. Tak poza tym to sie nie zmecza Seedorf z kolegami.

Grupy takie jakie druzyny: raczej mamy wyrazny podział na faworytów, druzyny z szansami i autsajderow. Wiadomo grupa A swietna, Milan - Barca fajne mecze, ale runda grupowa raczej nie wzbudzi wielu emocji. Dla mnie najciekawsze oczywiscie grupa Interu. Pasowałoby sie wstrzymac do czasu az zobaczymy na co stac Inter (w przebudowie), ale CSKA, Lille czy Trabzonspor to druzyny które sa zdecydowanie w zasiegu, na dodatek sie osłabily dosc wyrazne (Rami, Cabaye, Gervinho czy moze jeszcze Hazard, a Turcy stracili Coelho, Inana, Buluta, Korkmaza). Niby Rosja i Turcja to niewygodne tereny, ale z drugiej strony czy mozna bardzo sie obawiac druzyny w która w z tej edycji juz zdazyła odpasc? :D Przy dobrych wiatrach moze i Polsat pusci jakis mecz. Podsumowujac - wygrac wszystko u siebie, na wyjazdach co bog da i powinno byc klawo.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 25 sie 2011, 19:43

Villareal się osłabił w ofensywie, nie ma co się czarować, ale za to Zapata może dać pewność w defensywie.
Żółta Łódź właśnie teraz może być najgroźniejsza dopóki piłkarze nie są zajechani sezonem(Garrido ma tendencję do grania jednym składem ale z drugiej strony wielkiego pola manewru nie ma)
Ja bym Villarealnie skreślał. Tzn Villarealu bym nie skreślał gdyby mieli Cazorlę :? A tak to nie wiem, na dziś są chyba delikatnym faworytem do 3 miejsca
City jest chyba poza zasięgiem wszystkich także Bayernu, ale bawarczycy lubią zaskoczyć in miunus

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 sie 2011, 19:49

Dobra grupa, poza wyjazdem do Portugali same lajtowe mecze wiec mozna skupic sie na lidze i rotowac skladem.Lepiej chyba nie szlo trafic :lol:

grupa A budzi szacunek

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 25 sie 2011, 20:48

Co do grup wszystko zostało powiedziane - A najciekawsza,Barca trafiła fajnie co cieszy,faworyci którzy losowani byli z 1 koszyka nie powinni narzekać poza Bayernem :D Grupa G również wyrówna każdy prezentuje zbliżony poziom

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf

W I kolejce raczej pewne że Inter - Trabzonspor
2 Olympique de Marseille - Borussia Dortmund ?
3 Marsylia - Arsenal ?
4 Lyon - Real na 99% ew. Bayern - Napoli zależy jak włoska drużyna po 4 kolejce będzie stać z pkt :D
5 Arsenal - BVB ew. Milan- Barca
6 Manchester City - Bayern ale pewnie Lille - Trabzonspor

Tak mi się wydaje jeśli o transmisje najbardziej boli 5 kolejka no ale dobrze że jest internet :P

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 25 sie 2011, 21:40

Mentor pisze:
Cris7 pisze:Co prawda Benficę trzeba szanować, bo podobno się ładnie wzmocniła(kto tam oprócz Witsela przyszedl?)
Kto? Nolito! :mrgreen:

Jak terminarz dopisze to może nawet uda się gdzieś pojechać :think: Do Pragi blisko a wyjazd organizowany na pewno będzie także trzeba hajs odkładać chyba...

A wycieczki rzeczywiście zacne Rezus. Dobrze mi z tym :)
Z Lublina będziesz miał bliżej do Borisova niż do Pragi. A i Mediolan niedaleko.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 25 sie 2011, 21:51

grzegorzfcb pisze:Villareal się osłabił w ofensywie, nie ma co się czarować, ale za to Zapata może dać pewność w defensywie.
Żółta Łódź właśnie teraz może być najgroźniejsza dopóki piłkarze nie są zajechani sezonem(Garrido ma tendencję do grania jednym składem ale z drugiej strony wielkiego pola manewru nie ma)
Ja bym Villarealnie skreślał. Tzn Villarealu bym nie skreślał gdyby mieli Cazorlę :? A tak to nie wiem, na dziś są chyba delikatnym faworytem do 3 miejsca
City jest chyba poza zasięgiem wszystkich także Bayernu, ale bawarczycy lubią zaskoczyć in miunus
Ja rozumiem, że Man City się wzmacnia i mają zacny skład, ale naprawdę uważasz, że jako debiutanci w LM sa poza zasięgiem Bayernu, który pod względem punktów w rankingu jest czwartym klubem Europy (wyprzedza go tylko Barca, Manut i Chelsea) a sezon temu grał w finale LM? :lol: :lol: :lol: Jeszcze trochę i już zupełnie upadniecie na głowę z gloryfikowaniem tego klubu :boruta: Nie mówię, że Bawarczycy koniecznie okażą się od nich lepsi, ale pisanie o byciu poza zasięgiem jest czystą aberracją umysłu.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 sie 2011, 23:37

http://www.uefa.com/uefa/uefa-best-play ... index.html

Mentor juz to wklejał w innym temacie, ale nie chce mi się szukać w którym. Czemu z Polski jest Kołtoń to nie wiem, nie trawię gościa, lepszy Borek, chociaż w sumie kto miałbym być jakiś Kalita z Przeglądu to byłby żart, podobnie jak jakiś typ z Nsportu. No nic do meritum plus dla Romka za to
Favourite UEFA competition moment: The 2005 Champions League final in Istanbul between Milan and Liverpool. How did that happen?

Favourite player to have ever played in Europe: Zbigniew Boniek for his ability to perform on the big stage, most notably the 1984 Cup Winners' Cup final against Porto, the Super Cup against Liverpool that same year, and the European Cup final against Liverpool in 1985.
Warto na arenie międzynarodowej podkreślać Polskie akcenty :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”