Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 292

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6616

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 wrz 2009, 23:57

Wilmore pisze:Ale dostawał tyle do ręki, czy na opłacanie sędziów, dzięki którym zdobył mistrzostwo?
Powiedział kibic klubu również ukaranego w tej samej aferze... :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 wrz 2009, 0:07

Ależ ja tego nie neguję, tak samo jak nie przypisuję Milanowi 2 miejsca za tamten sezon, ani nie bawię się, jak maciek_88, w semantyczne gierki, byleby tylko udowodnić, że tak na dobrą sprawę, to nikt z sędziami nie rozmawiał, ani oni wcale nie pomagali.
Po prostu Capello nigdy z Juventusem mistrzostwa nie zdobył. ;)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 wrz 2009, 0:15

Wilmore pisze:
Ależ ja tego nie neguję, tak samo jak nie przypisuję Milanowi 2 miejsca za tamten sezon, ani nie bawię się, jak maciek_88, w semantyczne gierki, byleby tylko udowodnić, że tak na dobrą sprawę, to nikt z sędziami nie rozmawiał, ani oni wcale nie pomagali.
Po prostu Capello nigdy z Juventusem mistrzostwa nie zdobył. ;)
A ja mam gdzieś w co się bawisz a w co nie. Wielokrotnie powtarzałem, że o ile za sezonem 2004/2005 ciągnie się 1 wielki smród, to sezon 2005/2006 mimo śledztwa i dochodzeń okazał się czysty a odebranie tego mistrzostwa było zabiegiem koniecznym by zdegradować za poprzedni sezon. Capello zatem potrafił zdobyć mistrzostwo a takie teksty wpisuj sobie na swoim blogu, bo tutaj najwyżej wzbudzasz śmiech i politowanie - zresztą jak w większości tematów na forum.
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2009, 0:18 przez maciek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6616

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 wrz 2009, 0:18

Bardzo mnie ciekawi, czy gdyby to Milan zajął wtedy pierwsze miejsce (wszak walka była zażarta) to czy tak samo byś mówił. Ja jestem na 100% pewny, że również bym się zrzekł wicemistrzostwa - bo powiedzmy sobie szczerze, zarówno dla Milanu jak i dla Juve 2 miejsce to porażka. I tak na poważnie - to za sezon 2005/2006 nie ma ani jednego meczu w wyroku i myślę, że dobrze o tym wiesz bo było to wałkowane tysionc pincet sto dziwincet razy.

A teraz wracając do zarobków - Capello zarabiał dużo, ale był tego wart. Od angielskiej federacji dostaje 6 mln funtów więc jak widać się ceni. No ale gdzie nie pójdzie tam wygrywa.
Dzięki venomiq i mejgus za info.

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 05 wrz 2009, 10:15

dla ciekawostki mogę jeszcze powiedzieć, że Ranieri zarabiał w Valenci 5,3 mln :boruta: , zaś w tym samym czasie obecny trener Interu kosił bagatela 10,9 mln.

Dalibyście Ranieriemu 5 mln za sezon?? :boruta:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 wrz 2009, 14:40

Skąd info o zarobkach Ranieriego w Valencii? Pytam bo trochę mi to nie pasuje biorąc pod uwagę, że piłkarze w Valencii zarabiają raczej niewiele w wyniku limitów płac.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 wrz 2009, 14:52

W 2006 po jego zwolnieniu pojawił się jakiś ranking najlepiej zarabiających piłkarzy i trenerów. Sam Ranieri jednak jak i zarząd tego nie potwierdzili. Szczerze powiem, że nie zdziwi mnie jeśli to była prawda... w tamtym okresie polityka klubu była bardzo dziwna. Do tego zarząd tego klubu lubi bardzo często robić idiotyczne bzdury... zarobki Morientesa, problemy z kasą, a wyłożenie 25 mln. na Ximo, 18 na Fernandesa, Banegę, czy jakieś 15 na Zigicia. Także luz.
Zresztą Włoch trafił do nas prosto z Chelsea, po dość dobrym sezonie więc pewnie to też miało jakieś znaczenie.

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 05 wrz 2009, 14:57

źródło na temat pensji Ranieriego
http://manager.money.pl/strategie/z_ryn ... 60061.html

A teraz może trochę dalej o pensjach. Ostatnio natrafiłem na tabele przedstawiającą pensje piłkarzy Juve.
http://www.gazzetta.it/Calcio/03-09-200 ... 0530.shtml

Wydaje się dosyć wiarygodna. Pensja naszego duńskiego sprintera jest przerażająca. Zarabia więcej niż 3/4 zespołu mimo, że nic nie wnosi do gry. Według mnie pensja Alexa M. jest za niska. Raptem 0,5 mln, a przy tym jak zastępował Gigiego, to facet powinien zarabiać dwa razy tyle.

Oczywiście wszystkie sumy podane są netto.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 wrz 2009, 15:51

Ogólnie wygląda to naprawdę dobrze. Porównując z wydatkami Interu nawet wspaniale. Tam najlepiej zarabiający Eto'o dostaje 10,5 mln a w JUVE Buffon 5,5 czyli o połowe mniej. U nich powyżej 4 mln 7 graczy w JUVE tylko Gigi, Alex i Trezegol. Powyżej 3 mln w JUVE 7, a w Interze 17!.
Razi w oczy pensja Poulsena, no i troszkę Salichamidzica, który zarabia na poziomie Chielliniego, Iaquinty czy Cannavaro, ale mówimy tu o 2 mln euro co jest niewielką sumą no i w dodatku przychodził za darmo, więc się to tłumaczy.
Ogólnie super, bo przy włoskim prawie podtkowym wydatki na pensje to główne obciążenie.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 05 wrz 2009, 16:21

Policz jeszcze raz i popraw :)
No chyba, ze 4 mln to juz jest powyzej 4 mln itd

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 wrz 2009, 16:29

czepiak :krzesło:
w znaczeniu 4 i więcej itd

Fakt pozostaje jednak faktem, że w Interze tyle co Buffon dostaje Vieira, że Diego dostaje 3,8 a Quaresma Mancini czy Suazo dostają po 3,5. Porównania dla Chielliniego już nie znajduje bo w Interze poniżej 2,5 mln zarabiają jedynie emerytowani bramkarze i dzieci :P
Eto'o zarabia raptem o 1 mln euro mniej niż cała formacja pomocy JUVE w najsilniejszym zestawieniu :lol:
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2009, 16:38 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 05 wrz 2009, 16:38

Ogólnie Inter wydaje o 35 mln brutto więcej niż Juve. Przynajumniej tak podaje Gazzetta.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 wrz 2009, 14:01

Diegomania zaczyna mnie przerastać (ja to ja, oby tylko Diego nie przerosła), dzień w dzień pojawiają się słowa zachwytu pod adresem naszej nowej gwiazdy. Zaczął Pietro Anastasi, który stwierdził, że Diego "Stylem gry przypomina mu kombinację Zidane, Baggio i Platiniego" potem José Altafini, porównał go do Zico i Baggio. Następnie już tylko słowa uznania ze strony Zico, Platiniego, Fergusona, Leonardo...
Dziś znów wypowiedział się Di Canio, który stwierdził, że Diego jest lepszy od Kaki i tylko Messi jest od niego mocniejszy.

Racji mają dużo ( :] ), ale dla mnie to wszystko następuje za szybko. Zaraz zaczną się głosy, że Diego w tym roku będzie walczył o złotą piłkę!
...Upss Cannavaro już to powiedział :lol:

Z innej beczki zaczyna się telenowela, kto za Treze... David powiedział, że po sezonie odchodzi. Jego agent dodał, że Treze mówi o tym tak wcześnie by dać JUVE jak najwięcej czasu do znalezienia następcy. Już się wymienia Rossiego, Lavezziego, Cassano, Pandeva, Cavaniego, Fabiano, Chamakha. Strach się bać następnych 10 miesięcy :roll: Swoją drogą transfer ekstremalnie ważny bo nowy wejdzie na pozycję Treze, i jeśli będzie to cofnięty napastnik (a ja wolałbym taką opcję) to będzie to też następca dla Del Piero. To się dopiero nazywa odpowiedzialność!

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 723

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 wrz 2009, 14:17

Racji mają dużo ( :] ), ale dla mnie to wszystko następuje za szybko. Zaraz zaczną się głosy, że Diego w tym roku będzie walczył o złotą piłkę!
...Upss Cannavaro już to powiedział :lol:
Diego to swietny pilkarz i swietnie sie wprowadzil do Seria A(rajd przy pierwszej bramki w stylu Kaki).mysle ze jeszcze nie osiagnal poziomu jaki Kaka w sczytowej formie ale ma szanse.naprawde swietny zakup za naprawde nie duze pieniadze(udalo sie wam ze zescie go szybko zakontraktowali).teraz pomoc macie naprawda dobra.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 wrz 2009, 21:59

W pierwszym składzie reprezentacji Włoch wybiegło aż siedmiu piłkarzy Juventusu :lol: do tego trzeba dodać, że bramki strzelili kolejno - nasz nowy nabytek Grosso i Iaquinta, oby tak dalej ;) piłkarze Interu niestety nie ma bo jak wiadomo Włochów w ich składzie jest jak na lekarstwo :rotfl:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”