Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 293

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 09 lip 2007, 12:57

maestro pisze:Cytat:
A w życiu. Tomas jest jednym z naszych motorów napędowych. W dodatku to gracz uniwersalny. Może grać na skrzydle i w srodku pomocy, co nie jest bez znaczenia przy naszych kłopotach z kontuzjami.

Ale to ja doskonale wiem

Nie sądzę, żeby aż tak trudno było wyrwać Tomasa
Też nie wydaje mi się to za bardzo realne bo Tomas jest już zawodnikiem bardzo doświadczonym. Przecież ma na konice udział w dwóch turniejach EURO oraz MŚ. Jeśli jednak Kanonierzy zdecydowaliby się na sprzedaż to już mają następcę. Ma nim być młoda gwiazdka kadry Meksyku u-20 niejaki Cesar Villaluz. Jest on obok Giovanniego i Veli wyrózniającym się zawodnikiem kadry. Sądzę jednak, że taki zawodnik najpierw musiałby się przystosować do angielskiego stylu gry a na pelnych obrotach zacząć grać tak za dwa lata. Nie mniej jednak warto się temu zawodnikowi przyjrzeć ale też trzeba sie na razie wstrzymać z ewentualnym transferem Tomasa.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 lip 2007, 13:13

jakubbb pisze:Ma nim być młoda gwiazdka kadry Meksyku u-20 niejaki Cesar Villaluz.
Dziękuję za kolejną młodą gwiazdkę. Nawet nie chodzi mi w tym momencie o umiejętności czy kasę, ale o doświadczenie. Tomas jest w chwili obecnej jednym z najbardziej ogranych zawodników w naszym składzie i mamy go sprzedawać na rzecz kolejnego niesprawdzonego młokosa? Zamienił stryjek siekierkę na kijek :roll: ?

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 09 lip 2007, 13:18

RóżA pisze:Dziękuję za kolejną młodą gwiazdkę.
Ja nie dziękuję. On się przyda ale tak jak napisałem za parę lat. Gdy Tomas będzie miał trzydziestkę na karku to Cesar może go wtedy zastąpić.
RóżA pisze:Tomas jest w chwili obecnej jednym z najbardziej ogranych zawodników w naszym składzie
Właśnie dlatego napisałem, że z jego rzekomym sprzedaniem wolałbym się wstrzymać. Lepiej go sprzedać za dwa, trzy lata za mniejszą kasę a teraz coś z jego pomocą osiągnąć. Czech potrzebował trochę czasu żeby się zaadaptować ale pod koniec sezonu już grał bardzo dobrze. Dlatego sądzę, że w tym sezonie Arsenal może coś osiągnąć. Potrzeba nam doświadczonych ale młodzików też się opłaca ściągać po to by zastępowali tych starszych gdy ci będą odchodzić lub będą mieć kontuzję.
RóżA pisze:mamy go sprzedawać na rzecz kolejnego niesprawdzonego młokosa
Może okaże się drugim Ceskiem. :)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 lip 2007, 13:28

Może okaże się drugim Ceskiem. Smile
Równie dobrze może okazać się drugim Jeffersem :] .

Tymczasem o swojej przyszłości wypowiedziało się dwóch zawodników- William Gallas oraz Theo Walcott. Ten pierwszy oświadczył, że w najbliższych dniach będzie rozmawiał z zarządem w sprawie swojej przyszłości :roll: . William wyraźnie dał do zrozumienia że oczekuje wzmocnień, wzmocnień dzięki którym będziemy wymieniani w gronie faworytów. W przeciwnym wypadku... :/ . Theo natomiast chce zdobyć w tym sezonie co najmniej 10 bramek. Po prostu. Ja oczywiście życzę mu, aby to marzenie spełniło się jak najszybciej :] .

Mass
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mass » 09 lip 2007, 15:37

RóżA pisze:William wyraźnie dał do zrozumienia że oczekuje wzmocnień, wzmocnień dzięki którym będziemy wymieniani w gronie faworytów.

O, zawsze Gallasa uważałem za mądrego chłopa, który wie czego chce. :P
Jeżeli tak dalej pójdzie, a wymieniane będą takie nazwiska jak choćby te u góry - Villaluz - to nie tylko Gallas będzie chciał odchodzić z tego powodu.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 09 lip 2007, 15:41

Mass pisze:O, zawsze Gallasa uważałem za mądrego chłopa, który wie czego chce
W końcu po coś odchodził z Chelsea, prawda? :lol:
Mass pisze:Jeżeli tak dalej pójdzie, a wymieniane będą takie nazwiska jak choćby te u góry - Villaluz
To jest jedno z wielu nazwisk- talentów- a nie graczy którzy od razu mają decydować o obliczu drużyny. Musisz za to przyznać, że taki Denilson był młodszy jak przychodził do Arsenalu i grał dobrze.
Chciałbym wiedzieć jakie nazwiska chętnie widziałbyś na Emirates? 8) Ja przyznam, że z niecierpliwością czekam na dopięcie transferu Bakariego Sagny, który bez wątpienia będzie poważnym wzmocnieniem. Talent ma większy niż Hoyte, Senderos czy Djourou a to przecież co najmniej solidni stoperzy.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 lip 2007, 15:49

RóżA pisze:illiam wyraźnie dał do zrozumienia że oczekuje wzmocnień, wzmocnień dzięki którym będziemy wymieniani w gronie faworytów. W przeciwnym wypadku...
Ja bym nie tworzył znowu spiskowych teorii dziejów i nie dramtyzował :wink: Trzeba na to wszystko spojrzeć chłodnym okiem i można śmiało dojść do wniosków, że wcale nie jest tak źle. Wszyscy piszą, że Arsenal jest już absolutnie skreślony, że będzie walczył o miejsca 4-6 i to przy dobrych wiatrach :roll:

Skoro praktycznie cały ubiegły sezon radziliśmy sobie bez Tittiego i Robina i mimo tego i tak wywalczyliśmy czwarte miejsce (mało brakowało do trzeciego) to nie może być tak tragicznie. W ubiegłym sezonie wszyscy skakali i płakali dookoła Heńka - skoro go nie ma to w Arsenalu nie ma kto grać - a jednak. Może nieco słabiej, mniej skuteczniej, ale na takie zespoły jak United czy Liverpool starczało.

Teraz już go nie ma i odpowiedzialność równo rozłoży się na wszystkich graczy. Także po dokładniejszym spojrzeniu na Eduardo zmieniłem zdanie, że był to słaby zakup. Co więcej, uważam, że był to zakup 100 razy lepszy od Baptisty i będziemy mieli z niego sporo pociechy. Na Teveza nie było co liczyć (patrząc realnie). Wenger nie dałby za niego takiej kasy, nie ma co do tego wątpliwości.

Tak więc podsumowując, po przekroczyłem limit znaków w jednym poście :lol: muszę przyznać, że jestem optymistycznie nastawiony do nowego sezonu. Jeśli tylko będą nas omijały urazy to spokojnie powalczymy o pudło.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 lip 2007, 16:04

nie chce byc zlym prorokiem dla was ale nie spodziewam sie arsenalu na pudle. jak uda sie wam awansowac do lm to bedzie mozna uznac za niezly sezon

konkurencja nie spi. liverpool byc moze ma w koncu napastnika z prawdziwego zdarzenia, totenham bedzie w koncu dosc grozny a chelsea i mu sa chyba poza zasiegiem

oczywiscie moge sie mylic. ale tak przewiduje to teraz biorac pod uwage obecny stan wymienionych druzyn. pilka nozna to sport dla doroslych mezczyzn a nie zdolnych dzieciakow

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 09 lip 2007, 16:11

nie zamierzam ukrywac, ze arsenalu tak czesto nie widzialem w tym roku. totez mam pytanie do kibicow tego klubu.

jak gral rosicky :> dalby rade zastapic nedveda? czy moze te spekulacje sa nic nie warte, bo nie ma zadnej sily, ktora by go wyciagnela z emirates stadion?

edit:

wlasnie zauwazylem [']
Ostatnio zmieniony 09 lip 2007, 16:20 przez bagg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 lip 2007, 16:17

rkoeman pisze:jak uda sie wam awansowac do lm to bedzie mozna uznac za niezly sezon
Kuman, nie dramatyzujmy. Załapanie się do Champions League uznałbym za minimum które musimy wypełnić, a nie za wymarzony cel :wink: .
Duch pisze:Wenger nie dałby za niego takiej kasy, nie ma co do tego wątpliwości.
Gdyby trzeba było to wydałby taką kasę. Zresztą nadal może, bo ta cała szopka z Manchesterem póki co okazuje się tylko plotką. Choć szanse na sprowadzenie Carlosa z każdą godziną drastycznie się zmniejszają to jednak czasem warto sobie pomarzyć :wink: .

bagg, poczytaj sobie co było pisane na ten temat na poprzedniej stronie :] .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2007, 16:38

jakubbb pisze:Ja przyznam, że z niecierpliwością czekam na dopięcie transferu Bakariego Sagny, który bez wątpienia będzie poważnym wzmocnieniem. Talent ma większy niż Hoyte, Senderos czy Djourou a to przecież co najmniej solidni stoperzy.
Z tego co ja wiem, to Sagna lepiej spisuje się na prawej obronie. oczywiscie to tylko zasłyszane [przeczytane] opinie o nim, bo nie kojarze tego piłkarza w ogóle. Więc bedzie ewentualnym zmiennikiem Eboue i powalczy z Hoytem o miejsce w składzie.

rkoeman pisze:pilka nozna to sport dla doroslych mezczyzn a nie zdolnych dzieciakow
jak to mawiają w dziale hiszpańskim Hala stereotypy :P
Oczywiscie mamy w składzie dużo młodych graczy, ale bez przesady.
Pierwszy skład :
Na bramce Jens, którego ciężko nazwać zdolnym dzieciakiem.
W obronie, Kolo, Gallas, Eboue i Clichy - jednie Clichy to jeszcze piłkarz, którego można nazwać młodym talentem, jeszcze nie do końca ukształtowanym piłkarzem - pozostali nie raz i nie dwa pokazywali co potrafią, grając na najwyższym swiatowym poziomie.
W pomocy: młody Cesc + Gilberto, Rosicky i Hleb. Brazylijczyk i Czech to pilkarze z dośc sporym bagażem doswiadczeń. Hleb i Cesc juz mniej, w przypadku Hleba także nie można powiedzieć, ze mamy do czynienia z dzieciakiem. W ataku najwiecej młodych graczy. Liczymy wiec na młodzieńczą fanatazję pod bramką przeciwnka :D

Oczywiscie moze być tak, ze zajmiemy znów 4 miejsce. Rzeczywiście po transferach nie można być wielkim optymistą, jednak można również powiedzieć, ze na wyspach znów Hiszpan nie da sobie rady i co a tym idzie szanse Liverpoolu mozn ocenić niżej niż Arsenalu [na zajęcie dobrego miejsca]

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lip 2007, 16:53

RóżA pisze:Załapanie się do Champions League uznałbym za minimum które musimy wypełnić, a nie za wymarzony cel
to przedstaw mi optimum 8)
4msc to jedyne o jakie moze teoretycznie walczyc :!: z koalicja zespolow Spurs. WHU, AV, Pompies, NUFC - uznalbym ze ogolnie zalapanie sie dp jakichkolwik pucharow jest celem minimum :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2007, 17:01

Rozumiem czeher, ze uwazasz iż Arsenal już na starcie przegrywa z Liverpoolem ?

Ogladałeś mecze z Liverpoolem przed rokiem ?
Raz oni nas pokonali wysoko, my ich - 3 razy. 2 razy w pucharach i raz w lidze. Do końca walczyliśmy z nimi o miejsce w lidze.

Dlaczego więc teraz mamy juz na starcie przegrać rywalizacje z nimi ?
Nie pomyślałeś, ze Torres, jak wielu innych Hiszpanów nie da rady sobie w Hiszpani - a jesli da, to że być moze nie od razu w pierwszym sezonie ?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 lip 2007, 17:07

czeher pisze:to przedstaw mi optimum
Optimum jest walka o jak najlepsze miejsce w pierwszej trójce.
czeher pisze:z koalicja zespolow Spurs. WHU, AV, Pompies, NUFC
To są chyba ci, którzy zawsze chcą a nic z tego nie wychodzi :lol: ?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lip 2007, 17:20

fieldy pisze:Ogladałeś mecze z Liverpoolem przed rokiem ?
Raz oni nas pokonali wysoko, my ich - 3 razy. 2 razy w pucharach i raz w lidze. Do końca walczyliśmy z nimi o miejsce w lidze.
A czy od tych meczy nic sie nie zmienilo :?: :>
fieldy pisze:Dlaczego więc teraz mamy juz na starcie przegrać rywalizacje z nimi ?
Nie pomyślałeś, ze Torres, jak wielu innych Hiszpanów nie da rady sobie w Hiszpani - a jesli da, to że być moze nie od razu w pierwszym sezonie ?
Szczerze powiedziawszy to nie stawiam ich przed wami przez fakt ze Torres do nich przyszedl - bo ja tego pilkarza specjalnie nie cenie i tak naprawde nie widze go w zadnej lidze poza Hiszpania :!: (a tam tez tylko w Atletico)
Ale przez odejsce Henriego

fieldy pisze:Rozumiem czeher, ze uwazasz iż Arsenal już na starcie przegrywa z Liverpoolem ?
Tak :smoke:
RóżA pisze:Optimum jest walka o jak najlepsze miejsce w pierwszej trójce.
troche to naiwne, wg optimum to 4msc zwlaszcza przy owczesnje sytaucji - ci ktorzy byli przed wami sie wzmocnili a wy wrecz przeciwnie a z tylu napieraja ale o tym za chwile :wink:
RóżA pisze:To są chyba ci, którzy zawsze chcą a nic z tego nie wychodzi Laughing ?
Pompies, WHU co roku zapowiada walke o el. LM :o :shock:
A teraz na powaznie
Tottenham w ostatnich latach z sezonu na sezon dojrzewal i notowal lepsze wyniki - jezeli nie bedzie zbytniej rewolucji powinni byc bardzo grozni
Newcastle jak co roku sie zbroi ale tym razem poza tym faktem sciagneli takze trenera, ktory powinien to wsyztsko poukladac i wreszcie wykrzesac potencjal
Aston - po roku pracy powinien dac o sobie znac talent O'Neilla, a ma bardzo ciekawych zawonikow :!:

Ale uwazajcie jak chcecie, zyjcie zludzeniami i wlaczcie o mistorzwo - ja sie przypomne w odpowiednim momencie podczas sezonu :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”