Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 293

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 24 wrz 2006, 0:33

RealFan pisze:W sumie mecz nie był porywający, ale i być nie miał. Miały byś trzy punkty i to zwycięstwo jest. Więcej na razie nie trzeba

No i ma Pan rację. Obrona Realu nadal najlepsza w lidze 8) . Szkoda, że w ofensywie jeszcze nie jest cacy, bo na Betis starczyło, ale na lepszy zespół może nie straczyć.

Znakomicie Capello zaczarował tą obroną. Sprowadził 3 nowych defensywnych graczy i zgralil się oni zadziwiająco szybko.

Wielkie thx dla Diarry :wink:.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2435
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 wrz 2006, 0:40

Vianuch pisze:Obrona Realu nadal najlepsza w lidze
Tylko dziś wbrew pozorom aż tak gładko im nie szło. Niby Betis miał niewiele dogodnych okazji, ale patrząc na ilość kartek w tym meczu... :roll: Tego było masę. Gracze Królewskich zarobili dziś w sumie 6 czy 7 zółtych kartoników. Gospodarze również nie byli pobłążliwi w dziedzinie ostrych zagrań i im nawet się w doliczonym czasie gry przytrafiła czerwień. Obrona zatem dobrze, lecz trochę za ostro. Skończyło się liderowanie w klasyfikacji Fair Play :lol:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 24 wrz 2006, 1:00

Jestem ustaysfakcjonowany. Wynikiem. Gra - trudno, nie mozna miec wszystkiego :P Wazne, ze wynik jest korzystny.
Szkoda Cicinho, ale szczerze mowiac i tak mialby male szanse przy Salgado. Mimo wszystko Capello bardziej ceni Hiszpana. No ale teraz odpada alternatywa :roll:
Fabio zaczyna robic drugi Juventus w Madrycie - wyniki sa, gry nie ma. Ale jezeli skonczy sie tak samo (tym razem bez udzialu Moggiego :lol: ) to nie bede plakal ;)

Hala Madrid!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 wrz 2006, 1:50

Muszę przyznać, że kibice Realu szybko przestawili się na nowe priorytety, że tak to określę. Teraz każde zwycięstwo jest ważne. Styl bez znaczenia. Dzisiaj Real zagrał wielkie nic, ale 3 pkt są. Z jednej srtrony doskonale Was rozumiem a z drugiej sam nie mogę sobie tego przyswoić. Taki Real to nie Real.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 wrz 2006, 7:15

Muszę przyznać, że kibice Realu szybko przestawili się na nowe priorytety, że tak to określę. Teraz każde zwycięstwo jest ważne. Styl bez znaczenia. Dzisiaj Real zagrał wielkie nic, ale 3 pkt są. Z jednej srtrony doskonale Was rozumiem a z drugiej sam nie mogę sobie tego przyswoić. Taki Real to nie Real.

Niggaz to przeciez było wiadome , że będą tak grać skoro nie ma osób odpowiedzialnych za kreację gry :). Myśle że wieksząć fanów RM jest tak głodna sukcesów , e w tym roku przełkną wszystko ;]

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 24 wrz 2006, 8:25

Grają za bardzo defensywnie. Dwóch defensywnych pomocników i dwóch skrzydłowych to nie taktyka na Real. Capello źle ich ustawia. Nigdy nie strzelą wielu goli jeżeli tak będą grać. No chyba że to będzie naprawde slaby zespół.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 wrz 2006, 8:54

lisek_chz pisze:Capello źle ich ustawia. Nigdy nie strzelą wielu goli jeżeli tak będą grać. No chyba że to będzie naprawde slaby zespół.
Przecież oni wcale nie chca duzo bramek strelać oni po prostu nie zamierzają wcale ich tracić :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 wrz 2006, 9:20

Jestem ustaysfakcjonowany. Wynikiem. Gra - trudno, nie mozna miec wszystkiego
Wydaje mi sie, ze mozna...

Nie wiem czy Capello cwiczy symualcje na treningu czy to sa wymysły jedynie samych pilkarzy w poprzednim meczu co drugi pilkarz obalał sie w polu karnym. Wczoraj David pokazał niezły popis aktorstwa.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 24 wrz 2006, 9:34

Messi E2 Ronaldinho pisze:Wydaje mi sie, ze mozna...
Dwa przykłady: Sevilla i Barca

A co do meczu to troche tylko widziałem, ale jak już włączyłem to Raul coś tam rozpaczliwie na aut wybijał. Gra Realu nie wygląda jeszcze najlepiej i wątpię żeby np Sevilla sobie z nimi nie poradziła (FC Sevilla oczywiście). Na pewno szkoda Cicinho, bo chłopak ma talent, a tak może zastopować swoje robienie kariery w Europie. Capello daje mu ostatnio szanse (Salgado kontuzja? ) i mógłby wygryźć swojego kolegę ze składu na dłużej. No, ale cóz 3 pkt są i to się teraz liczy w Madrycie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 wrz 2006, 12:47

Niggaz - "Taki Real to nie Real" :roll: Królewscy zaczęli poprostu grać tak, jak pozwala materiał ludzki. Najbardziej kreatywnym zawodnikiem w drużynie jest Guti więc trudno oczekiwać porywającej gry z polotem i finezją :P W ostatnich latach starali się grać ładnie na miarę możliwości i znamy efekty...wiele głupio straconych punktów :roll: Capello chce głównie tego uniknąć, a czy zacznie myśleć o uatrakcyjnieniu spotkań to czas pokaże :wink:

Kontuzja Cicinho zdaje się być bardzo poważna, na razie nie może również grać Salgado i Fabio wczoraj trochę zaryzykował wprowadzając Raul'a Bravo na prawą stronę :shock: Ten manewr okazał się jednak skuteczny. Hiszpan staje się nie tylko coraz lepszym, ale i coraz bardziej wszechstronnym zawodnikiem. Jeszcze całkiem niedawno był typowym zmiennikiem Carlos'a. Z czasem powoli zaczął też grywać na środku, a teraz z niezłym skutkiem wystąpił na prawej stronie. Wydawałoby się, że zwyczajnie przeniesiony na flankę zostanie Ramos, ale nic takiego w sumie nie miało miejsca :o

Inne zmiany były już mniej udane :roll: Wprowadzenie Raul'a i Beckham'a nie było rozwiązaniem mażeń. Skrzydła zwyczajnie stanęły :roll: O ile ze strony Reyes'a i czasami Cassano było ożywienie, tak później... :?
Messi E2 Ronaldinho pisze:Nie wiem czy Capello cwiczy symualcje na treningu czy to sa wymysły jedynie samych pilkarzy w poprzednim meczu co drugi pilkarz obalał sie w polu karnym. Wczoraj David pokazał niezły popis aktorstwa.
Symulacja stała się w futbolu czymś na porządku dziennym i można ten element zauważyć w każdej drużynie. Nic nie odkryłeś :P

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 24 wrz 2006, 13:41

Co do wczorajszego meczu to zwycięstwo cieszy, styl raczej nie, ale kogo to obchodzi(mnie nie). Najważniejsze są 3 punkty. Dosyć dobrze po raz kolejny zagrał Reyes, a i nasi defensywni pomocnicy zagrali w miare przyzwoicie, chociaż Emerson popełniał trochę za dużo fauli. Już niedługo mecz z Dynamo :wink: Ciekaw jestem jak Capello ustawi naszą obronę i czy da szansę Robinho.

Szkoda mi oczywiście Cicinho polubiłem go, a wszystko na to wskazuje, że jego dni są już policzone :cry:

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 24 wrz 2006, 13:52

Nie chciałbym, aby z Cicinho postąpili jak niegdyś z Redondo. Piłkarz, który szybko zdobył serca kibiców swoją grą, teraz będzie oglądał mecze ze szpitalnego telewizora :/
Co do meczu. Żal mi dupe ściska patrząc na grę Realu. Ten klub skazany jest na robienie widowiska, pokaz świetnej gry to była codzienność jeszcze kilka lat temu...
Można było sie spodziewać po przyjściu Capello, że wyniki będę (narazie są), ale styl pozostawi wiele do życzenia. Nie byłbym sobą, gdybym nie ponarzekał :P Teraz pozostaje liczyć, że na CN padnie remis, albo wygra Valencia. Podobny scenariusz ucieszy mnie na Vicente Calderon :wink:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 24 wrz 2006, 18:49

RealFan pisze:Najbardziej kreatywnym zawodnikiem w drużynie jest Guti więc trudno oczekiwać porywającej gry z polotem i finezją

Nie rozumiem czemu Capello nie stawia na Robihno :/. Jest w złej formie?? Lepiej dać Gutiego?? :roll: Bez sensu troche....

Prze lipa z tym biedakiem Cici, kto tam może grać chyba tylko Bravo teraz. Niby można dać tam Sergio, ale kto będzie stoperem?? Bravo? :lol: Kiedy sie Salgado wykuruje? Alvaro Meija jeszcze wogóle gra??

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 wrz 2006, 18:53

Vianuch pisze:Nie rozumiem czemu Capello nie stawia na Robihno
Już się z tego spowiadał. Zapytaj odpowiedniego księdza po torturach to może zdradzi Ci tą słodką tajemnicę spowiedzi :lol:
Vianuch pisze:Kiedy sie Salgado wykuruje?
Sam nie wiem. Jeszcze tydzień, dwa :?:
Vianuch pisze:Alvaro Meija jeszcze wogóle gra??
I on i Pavon i Helguera :lol: Masz coś do tej ekipy to :evil:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 24 wrz 2006, 18:57

RealFan pisze:Już się z tego spowiadał

Nie pamiętam. A co mówił?? :wink:

RealFan pisze:I on i Pavon i Helguera Masz coś do tej ekipy to

Wiesz, lepiej mieć tą ekipe niż jej nie mieć. :P W końcu ktoś musi grzać ławę. A Mehija chyba był najlepszy z tej trójki wirtuozów, ale wogóle jakoś o nim nie słyszałem ostatnio :oops:

Ciekawe czy Cappelo spogląda na mecze Realu B. Może z tamtąd wyciągnie jakiegoś "asa" na obronę?? :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”