Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 293

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 21 lut 2012, 15:04

Z ŁKS-em to był oczywiście żart. Podobnie jak zacytowany przez Ciebie tekst odnoszący się do Zagłębia Sosnowiec, w którym Małecki grał w 2008 roku.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5282
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 22 lut 2012, 2:14

http://skwk.pl/skwk/2-wydarzenia/1148-p ... -klub.html

Teraz proszę ocenić jak to wyglądalo. Mamy już relacje obydwu stron.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 lut 2012, 3:28

Bullshit. Stara się przedstawić siebie jako ofiarę, mówi o "doniesieniach prasowych", problem w tym, że to nie było doniesienia prasowe, tylko relacje Wilka i Moskala. Zakładając, że jest na tyle inteligentny, to robi aluzje do tego, że wobec niego został uknuty spisek zawodników, pracowników i trenera. Sądzę jednak raczej, że nie zdaje sobie sprawy z tego co się wokół niego dzieje, ma żal, bo wydaje mu się, że jako jedynemu mu zależy. I nawet jeśli miał na myśli coś innego niż zrobił (a to co zrobił było jasne i klarowne, więc w to nie wierzę), to wina jest wyłącznie po jego stronie. Zakładając brak złej woli, to najlepiej pokazuje jak problematyczne jest jego zachowanie i brak komunikacji nawet z osobami życzliwie nastawionymi. Niestety, powtórzę, że ja w to nie wierzę. Wygląda to na nieudolną racjonalizację działań po fakcie.
Nie można się ciągle usprawiedliwiać tym, że jest się sobą, że chce się grać na 100%, jeśli nawet na boisku jest się wyłącznie zainteresowanym wygraną Wisły pod warunkiem, że to on będzie jej autorem. Dokładając do tego zachowanie poza boiskiem, to pokazuje, że w szatni atmosfera jest zła, ale tylko wokół jego osoby. Nie gra z zespołem, słowa o byciu sobą można przetłumaczyć jako brak szacunku i słuchania kogokolwiek poza sobą. Zresztą doskonale widać było to na fecie, że cały czas srał wyżej niż dupę miał i wpieprzał się nawet Sobolowi w słowo, a problem się przecież pogłębiał z roku na rok, bo czuł się coraz ważniejszy. Strach pomyśleć co było, gdyby ostatecznie i Sobolewskiego zabrakło w klubie. Strajk, dopóki nie dostanie opaski kapitańskiej? Gdyby trafił ponownie na Kasperczaka czy Maaskanta, miałby szanse, by dalej utrzymywać, że jest jedyną osobą, której zależy na dobrze klubu i z tego powodu jest szykanowany. Niestety trafiło na Moskala i jeśli nawet jego nie potrafi uszanować, to znaczy, że nie ma dla niego miejsca w klubie. Nawet gdyby trenował go sam Reyman, to dalej byłby sobie sam trenerem i utrzymywał we własnej wyobraźni, że jest personifikacją Wisły. Życzę mu w następnym klubie, by teraz już świadomy własnych ograniczeń, nie epatował głupotą. Przyjdzie na to czas, kiedy osiągnie pozycje kierowniczą jak Smuda - wtedy będzie mógł mówć co chce, być sobą i śmiać się z tych, którzy mają coś przeciw. Bo ich najwyżej nie powola/nie udzieli wywiadu. Na tę chwilę nawet własna szatnia nie akceptowała go jednego z liderów. W nowym klubie nie będzie musiał robić z siebie samozwańczej ikony klubu, grając zaledwie cztery lata w podstawowym składzie i w końcu będzie mógł się skupić na grze. Poza tym, może w końcu zrozumie, że ikoną staje się nie za ilość starań, aktywność i zaangażowanie w sprawy kibicowskie, ale za postawę na boisku i poza nim. W Wiśle pokrętne pojmowanie ambicji i walki sprowadziło się do szukania akceptacji na trybunach, a to nie z kibicami gra się na boisku, tylko z kolegami z drużyny i trenerem. Nie ma drogi na skróty. Sam może najwyżej robić kapki na Rynku.

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 22 lut 2012, 9:02

O to, to...
Problemem Małeckiego jest to, że Moskal w przeciwieństwie do Maaskanta ma jaja. Przy Holendrze Małecki mógłby pluć mu w twarz i mówić, że deszcz pada, ale dziś takie zachowanie nie przejdzie. Na pewno nie pomagają mu jego zdolności intelektualne. Przeczytałem ten wywiad z Małeckim i nie wiem, czy mam się śmiać, czy płakać. Wychodzi na to, że Patryś jest Bogu ducha winny. Cała ta sytuacja to jakieś wielkie nieporozumienie. Coś na zasadzie jakby pokłócić się z dziewczyną, stuknąć na boku jakąś koleżankę a potem tłumaczyć: Wiesz kochanie, to wszystko dlatego, że tak cię kocham. Bardzo się zdenerwowałem :lol:
Małecki jest durny jak but i nie wiem czy nie jest to problem większy od jego temperamentu. Gdyby miał choć trochę oleju w głowie, to po swoich wyskokach potrafiłby się zachować i jakoś wytłumaczyć, jednak Patryś oleju nie ma i idzie w zaparte. Nie wiedział o żadnym spotkaniu, wszyscy zawodnicy się od niego odsunęli, a przecież on ratował sytuację - sam powiedział Moskalowi, że może go nie uwzględniać w składzie na Zagłębie. Chłopakowi się w dupie do tego stopnia przewróciło, że sam sobie kary wymyśla i wyręcza klub :lol:
Rozbawiło mnie też to:
Przyznajesz, że zagrałeś słabo?
-Na pewno jako drużyna nie wypadliśmy najlepiej...
Wiadomo, ze zawsze byłeś niepokorny. Ktoś Ci proponował pomoc w związku z tym? Za zachodzie się pracuje z takimi charakterami. W Krakowie byłeś sam od 13 roku życia. Nie miałeś łatwo.
-Nie, nigdy nikt nie proponował mi żadnej pomocy...
I najlepszy kwiatek:
Patryk, gdybyś mógł cofnąć czas- do czwartku, zmieniłbyś coś?
- Na pewno bym nie kopnął w stanowisko kamerzysty. A szczerze, to teraz bym podszedł do trenera, podał mu rękę, a na drugi dzień bym zapytał, dlaczego tak było a nie inaczej.
Ciężki idiota :roll:

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 22 lut 2012, 9:19

Bardzo dobrze sie stalo, ze zostal zawieszony. naprawde trzeba miec juz lekki przechyl od nadmiaru komplementow i kasy, zeby sie mu wydawalo ze do niego zalezy istnienie klubu, i wypinanie sie na klub ma niby pokazac jaki on jest dla niego wazny? Bez jaj, bez Maleckiego Wisla grala lepiej ze Standardem niz z nim, a z takim charakterem skonczy jak Tevez z City czyli pozew o niewykonywanie obowiazkow pilkarskich, co oznacza nie wyplacanie pieniedzy z kontraktu. A jakby tak pare miesiecy wyplaty nie dostal to by sie wreszcie nauczyl, co to znaczy przywilej bycia pilkarzem topowego klubu w Polsce. Bo z tak wielkim intelektem to nie wroze mu kariery poza sportem, takze niech sobie lepiej ta rzepke skrobie, bo taka kasa to przywilej pilkarza a nie prawo. Normalnie sie tym pilkarzynom w dupie poprzewracalo czesza gruba kase i im sie wydaje ze to od nich wszystko zalezy. Niech zobaczy ile wysilku kosztuje zarobienie dobrych pieniedzy poza sportem to moze zrozumie ze jego idiotyczne zagrwyki nie tylko ze wprowadzaja zla atmosfere do szatni, nie tylko ze podkopuja autorytet trenera, takze jawnie uderzaja w zarzad klubu, bo Patryk pewnie myslal ze Prezes nie bedzie mial jaj zeby gwiazdorka zawiesic w klubie, ale co najwazniejsze wku**aja kibicow. Jestem ciekaw kto by ewentualnie mogl wziac Patryka pod swoje skrzydla.. Lech i Legia moglyby wziac symbol Wisly Krakow, tak czesto wygwizdywany na obcych boiskach ze wzgledu na swoj utzosamianie sie z Wisla.. nie sadze. Chyba jedyna mozliwa opcja bylaby Polonia Warszawa, moze Slask albo Lechia, ale tam tez by musieli ostro zaryzykowac problemy w szatni z takim "charakterkiem" :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 lut 2012, 13:58

Malecki pozazdrościł matce Madzi i postanowił pochwalić się głupotą tworząc własną wariację hycu o podłogę. Podejrzewam, że są takie osoby, które po tym wywiadzie będą uważać, że sytuacja nie niejednoznaczna. Pewnie zostały jeszcze jakieś popierające Małeckiego. Mam nadzieję, że jeśli pojawią się próby na trybunach pokazywania solidarności z Patrykiem (oby nie odgórnie, pytanie o pomoc z klubu w radzeniu sobie z własnym charakterem przypomniało mi znowu matkę Madzi), zostaną szybko uciszone skandowaniem nazwiska Moskala.

A jeśli Malecki będzie chciał kiedykolwiek wciskać, że chciał grać do końca kariery w Wiśle, śmiano się z niego, że może grać za darmo, Malecki Chrystusem Wisły, to przypomnijcie sobie dzisiejsze słowa jego agenta Bolka.
Są już jakieś oferty?

Na razie nie mamy żadnej oferty. Pracujemy nad pozyskaniem takowej. Nie ukrywam, że zaskoczyła nas tak surowa decyzja. Wie pan, nasz dotychczasowy plan był taki, że Patryk odchodzi z Wisły latem, po Euro.
Wisła pokrzyżowała mu plany :/.

http://babol.pl/kat,1025465,title,Minut ... caid=5df75

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 lut 2012, 14:10

piwus pisze: Są już jakieś oferty?

Na razie nie mamy żadnej oferty. Pracujemy nad pozyskaniem takowej. Nie ukrywam, że zaskoczyła nas tak surowa decyzja. Wie pan, nasz dotychczasowy plan był taki, że Patryk odchodzi z Wisły latem, po Euro.

Wisła pokrzyżowała mu plany :/.
A co mu za roznica czy po czy przed Euro, skoro turniej bedzie mogl ogladac w telewizji?

Mam nadzieje, ze Wiselka cos na nim zarobi...

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 22 lut 2012, 14:36

Gall pisze:Bardzo dobrze sie stalo, ze zostal zawieszony. naprawde trzeba miec juz lekki przechyl od nadmiaru komplementow i kasy, zeby sie mu wydawalo ze do niego zalezy istnienie klubu, i wypinanie sie na klub ma niby pokazac jaki on jest dla niego wazny? Bez jaj, bez Maleckiego Wisla grala lepiej ze Standardem niz z nim, a z takim charakterem skonczy jak Tevez z City czyli pozew o niewykonywanie obowiazkow pilkarskich, co oznacza nie wyplacanie pieniedzy z kontraktu. A jakby tak pare miesiecy wyplaty nie dostal to by sie wreszcie nauczyl, co to znaczy przywilej bycia pilkarzem topowego klubu w Polsce. Bo z tak wielkim intelektem to nie wroze mu kariery poza sportem, takze niech sobie lepiej ta rzepke skrobie, bo taka kasa to przywilej pilkarza a nie prawo. Normalnie sie tym pilkarzynom w dupie poprzewracalo czesza gruba kase i im sie wydaje ze to od nich wszystko zalezy. Niech zobaczy ile wysilku kosztuje zarobienie dobrych pieniedzy poza sportem to moze zrozumie ze jego idiotyczne zagrwyki nie tylko ze wprowadzaja zla atmosfere do szatni, nie tylko ze podkopuja autorytet trenera, takze jawnie uderzaja w zarzad klubu, bo Patryk pewnie myslal ze Prezes nie bedzie mial jaj zeby gwiazdorka zawiesic w klubie, ale co najwazniejsze wku**aja kibicow. Jestem ciekaw kto by ewentualnie mogl wziac Patryka pod swoje skrzydla.. Lech i Legia moglyby wziac symbol Wisly Krakow, tak czesto wygwizdywany na obcych boiskach ze wzgledu na swoj utzosamianie sie z Wisla.. nie sadze. Chyba jedyna mozliwa opcja bylaby Polonia Warszawa, moze Slask albo Lechia, ale tam tez by musieli ostro zaryzykowac problemy w szatni z takim "charakterkiem" :lol:
Przeczytaj wywiad, jeśli go nie czytałeś, a dopiero potem się wypowiadaj, jak to Małecki przejdzie do Lecha, Legii, Polonii, Śląska czy Lechii.

Ja uważam, że Malecki zachowal sie jak... Małecki. Głupio po raz kolejny i powienien dostać kare za zachowanie podczas meczu. On natomiast dostał karę w której także uwzględniono to że nie stawił się na spotkanie, o którym nei wiedział. I to jest paranoja. Klub chce odsunąć Małeckiego i robi to w tak chamski sposób że ciężko uwierzyć.

Co do szatni to Malecki powiedział, że chce zeby nie uwzględniano go w składzie na następny mecz. On to powiedział bo zdecydował ze taka będzie dla niego kara. Jedni ocenią to w taki sposób ze sam sobie chciał wymierzyć kare, a inni że nei dał innego wyjścia Moskalowi i postawił go w niezręcznej sytuacji. Moskal natomiast te słowa zrozumiał tak że Malecki niechce grać już w Wiśle. Wilk te same słowa zrozumiał w taki sposób w jaki właśnie Małecki nie wypowiedział czyli że tylko w następnym meczu chce pauzować.

Ukarać go powinni. Ale zawieszenie na pół roku za niepodanie ręki trenerowi i kopnięcie czegoś to dla mnie lekka przesada. Przesunięcie na miesiąc do młodej ekstraklasy myśle ze byłoby sprawiedliwszą karą.

Edit/ kto w ankiecie zagłosował na Jaliensa? :rotfl4:

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 22 lut 2012, 14:39

Krótka piłka: wierzysz Małeckiemu czy Moskalowi i innym osobom związanym z klubem?

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 22 lut 2012, 14:39

Jak mam wybierac miedzy zdaniem trenera, ktory idzie zawodnikowi na reke i chce od poczatku zalagodzic sytuacje, a krnabrnym zawodnikiem to wybieram zdanie trenera w tej kwestii.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 lut 2012, 14:42

Dudek pisze:On natomiast dostał karę w której także uwzględniono to że nie stawił się na spotkanie, o którym nei wiedział.
Dudek pisze:Klub chce odsunąć Małeckiego i robi to w tak chamski sposób że ciężko uwierzyć.
Dudek pisze:On to powiedział bo zdecydował ze taka będzie dla niego kara.
Dudek pisze:Ukarać go powinni. Ale zawieszenie na pół roku za niepodanie ręki trenerowi i kopnięcie czegoś to dla mnie lekka przesada. Przesunięcie na miesiąc do młodej ekstraklasy myśle ze byłoby sprawiedliwszą karą.
Dudek jestes smieszny i tyle.

To nie Malecki bedzie decydowal jaka bedzie dla niego kara, a to, ze nawet mu przez mysl przeszlo, zeby robic cos takiego swiadczy tylko i wylacznie o tym, ze mu sie w dupie dawno poprzewracalo!

Malecki dostal kare za caloksztalt, moim zdaniem powinni go odsunac juz po akcji z "piknikami".
Natomiast przesowanie do mlodej ekstraklasy to zadna kara, tylko by demoralizowal mlodziez.

Malecki jest nikim wiecej jak tylko zwyklym grajkiem, w dodatku ostatnio bez formy, a wydaje mu sie, ze jest symbolem klubu. Do takiego miana to mu brakuje oleju w glowie i przede wszystkim umiejetnosci, wiec najwyzszy czas, zeby go ktos sprowadzil na ziemie!

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 lut 2012, 14:49

Zawieszenie? Małeckiemu wydaje się, że jest osobnym klubem, to klub pomógł mu w realizacji ostatecznej autonomii. Ten wywiad w końcu bez ogródek pokazał, że od dłuższego czasu jest ponad obecną Wisłę, więc po co go męczyć graniem z tym obecnym szrotem piłkarsko-mentalnym. Czuje się lepszy, zero poczucia winy, niezrozumiany geniusz dyplomacji.

Kim jest Moskal, a kim jest [k****] Małecki?

Awatar użytkownika
mieszkooo17
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mieszkooo17 » 22 lut 2012, 15:20

Małecki sam sobie winien, zbyt wybuchowy człowiek z niego i naprawdę nie zachowywał się tak, jak na prawdziwego sportowca przystało ;p

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 22 lut 2012, 18:27

joedoe pisze:Krótka piłka: wierzysz Małeckiemu czy Moskalowi i innym osobom związanym z klubem?
Dlaczego mam wierzyć jednemu? Było pytanie do Wilka i Moskala co powiedział Małecki i Moskal powiedział, że Małecki nie chce już grać dla Wisły, a Wilk potwierdził to co Małecki powiedział. To nie oznacza, że Moskal kłamie. To może oznaczać, że Moskal źle zinterpretował słowa Małeckiego.

Emerald pisze:Dudek jestes smieszny i tyle.
Dzięki :)

Emerald pisze:To nie Malecki bedzie decydowal jaka bedzie dla niego kara, a to, ze nawet mu przez mysl przeszlo, zeby robic cos takiego swiadczy tylko i wylacznie o tym, ze mu sie w dupie dawno poprzewracalo!
To, że mu sie w dupie poprzewracało to wiadomo od dawna. Sam Małecki to przyznał w tym wywiadzie. Oczywiśćie, ze nie powinien on decydować jaką powinien dostać kare.
Emerald pisze:Malecki dostal kare za caloksztalt, moim zdaniem powinni go odsunac juz po akcji z "piknikami".
Kara za całokształt? Nie może profesjonalny klub dawać kary za całokształt. Z tego co pamiętam to za każdy poprzedni wybryk dostawał adekwatną karę. Teraz dostał większą ponieważ był to któryś raz z kolei.
Emerald pisze:Natomiast przesowanie do mlodej ekstraklasy to zadna kara, tylko by demoralizowal mlodziez.
Jeśli patrzymy na młodzież jako piłkarzy to myślę, że mógłoby paru piłkarzy coś od niego podłapać. Mimo wszystko umięjetności jakieś ma, a patrząc na młodzież Wisły ciężko to powiedzieć o kimkolwiek (wyj. Czekaj). Natomiast jeśli mówimy o młodzieży jako młodych człowiekach to ci ludzie na 100% spotkali już ludzi którzy bardziej ich mogli zdemoralizować niż jakiś Małecki.
Emerald pisze: Malecki jest nikim wiecej jak tylko zwyklym grajkiem, w dodatku ostatnio bez formy, a wydaje mu sie, ze jest symbolem klubu. Do takiego miana to mu brakuje oleju w glowie i przede wszystkim umiejetnosci, wiec najwyzszy czas, zeby go ktos sprowadzil na ziemie!
Nie jest legendą, bardzo dużo mu brakuje do chociazby Żurawskiego, Głowackiego czy Baszczyńskiego, których wielu ludzi też nie uważa za legendy tylko zasłużonych piłkarzy. Nie jest nawet symbolem klubu, o wiele bardziej wolałbym żeby symbolem był Sobol.

To że brakuje mu oleju w głowie to już ustaliliśmy.

Od dawna wiadomo że jest to indywidualista, czlowiek zapatrzony w siebie, agresywny, wulgarny. To się nie zmieniło. Ale po wywiadzie (jeśli to prawda) dowiedzieliśmy się, że klub zachował się wobec niego nie fair. Jeśli klub za niepodanie ręki trenerowi i kopniecie czegoś dał piłkarzowi karę zawieszenia na pół roku to ok. Dla mnie za dużo, ale zrozumiałbym reakcje klubu. Natomiast z tego co słyszałem to Małecki został ukarany także za to ze nie przyszedł na spotkanie. A jeśli nie został o nim poinformowany to nie powinien być za to ukarany, prawda?

Nie bronie Małeckiego w kwesti tego zrobił na meczu i wcześniej. Bronie go tylko dlatego, że słyszałem ze został zawieszony m.in za to ze nie przyszedł na spotkanie. I tylko o to mi chodziło. Ciekaw jestem czy jak by Cię ktoś umówił na spotkanie, a Tobie nei powiedział, i potem dostałbyś naganę w pracy za to czy osobe która by Cię broniła nazwałbyś śmieszną?

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 lut 2012, 18:35

Dudek pisze:Nie bronie Małeckiego w kwesti tego zrobił na meczu i wcześniej. Bronie go tylko dlatego, że słyszałem ze został zawieszony m.in za to ze nie przyszedł na spotkanie. I tylko o to mi chodziło. Ciekaw jestem czy jak by Cię ktoś umówił na spotkanie, a Tobie nei powiedział, i potem dostałbyś naganę w pracy za to czy osobe która by Cię broniła nazwałbyś śmieszną?
Nazwalem Cie smiesznym bo Twoja linia obrony Maleckiego wydaje mi sie smieszna, wybacz, powinienem napisac, ze smieszne jest to co piszesz.

Otoz profesjonalny klub jak najbardziej moze i niekiedy powinien nakladac kary za caloksztalt!

Ja Maleckiego bym zawiesil za tekst o piknikach, poniewaz juz to zachowanie powaznie godzilo w interesy klubu, natomiast Wisla wtedy, podobnie jak wczesniej karala go zdecydowanie nieadekwatnie, i byly to raczej kary na pokaz, zeby nie bylo, ze nic nie robia.
Teraz juz nazbieralo sie tego za duzo, i to czy przyszedl na spotkanie czy nie, nie ma juz zadnego znaczenia (jak dla mnie).

Inna sprawa jest, ze wcale nie koniecznie mowi prawde o tym, ze nie wiedzial, jak i o tym co powiedzial Moskalowi.

Niestety... ogromny talent, ktory sam sobie kariere marnuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”