Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 295

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 wrz 2009, 20:26

Buffon, Caceres, Cannavaro, Legrottaglie, Grosso - Camoranesi, Marchisio , Melo - Diego - Amauri, Trezeguet

Skład na Lazio, a więc pierwsze zmiany w tym sezonie. 3 debiuty w tym 2 w obronie, powiem szczerze, że nie wiem czego się spodziewać po Cacerasie. O ile Grosso będzie raczej pewnym punktem to dyspozycja Martina to dla mnie duży znak zapytania. No zobaczymy. Zagra także Trezeguet (niech Vicek odpoczywa po ciężkich meczach reprezentacji) i mam nadzieję, że zagra dobry mecz - bardzo mu to potrzebne. Lazio sporo osłabione w ataku ale mają Cruza który lubi nam ładować bramki. Trzeba wygrać żeby podbudować się psychicznie przed meczem z Bordeaux.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 wrz 2009, 20:28

O, Caceres na prawej obronie w Juventusie, to już wiem, skąd plotki o zainteresowaniu Juventusem Oddo, skoro Urugwajczyk ma u Was szansę na pierwszy skład. ;)
Czemu nie gra Chiellini?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 wrz 2009, 20:30

Urugwajczyk gra w 1 składzie w swojej reprezentacji. Gdzie gra Oddo?

Chiellini/Cannavaro miał odpocząć po meczu reprezentacji.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 wrz 2009, 20:34

Wilmore pisze:O, Caceres na prawej obronie w Juventusie, to już wiem, skąd plotki o zainteresowaniu Juventusem Oddo, skoro Urugwajczyk ma u Was szansę na pierwszy skład. ;)
Czemu nie gra Chiellini?
Grygera i Zebina kontuzja więc Martin będzie grał. I nie skreślałbym go tak szybko bo jeszcze nawet nie dostał swojej szansy. Lepszy on niż Oddo.

Mała pomyłka, Legrottaglie gra za Cannavaro, nie za Chielliniego.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 wrz 2009, 20:35

Urugwajczyk gra w 1 składzie w swojej reprezentacji. Gdzie gra Oddo?
Golański gra w 1 składzie w swojej reprezentacji. Brać go. :wink:
Caceres to dobry, obiecujący środkowy obrońca, który na razie nie pokazał zbyt wiele, by uznać go za potencjalnego bocznego, ale cholera wie, bo na ten moment dopiero dostanie pierwszą poważną szansę gry. Przy jego kandydaturze jakieś głupie plotki o Oddo w Turynie mnie nie dziwią nadto.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 wrz 2009, 20:37

A to ciekawe, bo w reprezentacji gra właśnie na boku.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 12 wrz 2009, 20:37

Ale na lewej :P

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 wrz 2009, 20:42

Sammyy pisze:Ale na lewej :P
A to już świadczy o trenerze, który prawonożnego obrońcę daje na lewą obronę (tak, wiem - Lahm, ale to byłoby na tyle). Dziennikarze zresztą podkreślali, że ten selekcjoner znany jest z ustawiania zawodników na dziwnych pozycjach.

Caceres na chwilę obecną jest strażakiem, który ma się przydać w kryzysowych sytuacjach w obronie - takich jak obecna na prawej stronie a wcale się nie zdziwię jak z palcem w nosie wygryzie Grygerę do roli kibica na trybunach.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 12 wrz 2009, 20:48

maciek_88 pisze:
Sammyy pisze:Ale na lewej :P
A to już świadczy o trenerze, który prawonożnego obrońcę daje na lewą obronę (tak, wiem - Lahm, ale to byłoby na tyle). Dziennikarze zresztą podkreślali, że ten selekcjoner znany jest z ustawiania zawodników na dziwnych pozycjach.
Niby tak, ale on tam zbiera dość dobre noty. W Recre z tego co pamiętam grał głównie w środku, w Barcelonie też, także widać jest bardzo uniwersalny skoro u was na prawej ma dostawać szanse :]

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 wrz 2009, 21:03

Caceres na chwilę obecną jest strażakiem, który ma się przydać w kryzysowych sytuacjach w obronie - takich jak obecna na prawej stronie a wcale się nie zdziwię jak z palcem w nosie wygryzie Grygerę do roli kibica na trybunach.
Możliwe.
Po prostu Caceres jest jaki jest - na reprezentacji gra na innej pozycji, w Barcelonie też na prawej wiele nie grał chyba, skoro więc gra w pierwszym składzie - wiem, wiem, kontuzje - to rozumiem, dlaczego ktoś wciskał Wam w mediach kiedyś Oddo, żeby takiej sytuacji uniknąć. :)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 wrz 2009, 21:39

Słabo :roll: . Początek dobry - 2 okazje Treze i strzał/dośrodkowanie z przyczajenia Camora. Potem coraz gorzej. Za dużo niedokładności i niepewności gdzie brylują Caceres, Legro, Treze i Marchisio (z tym, że ten ostatni co straci to potem odzyska). 3 razy genialnie Gigi (wraca do siebie po sezonie przejściowym) no i kontuzja Diego na koniec - pewnie z Francuzami nie zagra, oby Seba pokazał swoją wartość.

Był przy golu dla Lazio faul na Legro czy nie było? Wydaje mi się, że Cruz (bo któżby inny :? ) chciał wyruchać sędziego i naszego obrońcę, ale w przeciwieństwie do meczu z Chievo nie wyszło.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 wrz 2009, 21:42

Oddo to nam ktoś wciskał, bo kibice Milanu by skakali ze szczęścia gdyby od was odszedł. Tymbardziej, że był to podobno jakiś warunek do kupna nowego gracza.
Co do meczu to szkoda, że na początku niczego nie trafiliśmy bo były 3 bardzo dobre okazje, przy których bardzo dobrze zachował się Muslera. Głownie szkoda mi okazji Camoranesiego, bo by był piękny gol. I zresztą nie przypadkowy bo to nie było dośrodkowanie. Potem mecz siadł. Sporo pewnie wynika z urazu Diego, którego pewnie nabawił się wcześniej, skoro zmiana była gotowa w momencie gdy usiadł na murawie. Mam nadzieje, że Giovinco sobie poradzi, bo w środku pomocy jest straszny tłok i łatwo mu nie będzie. Defensywa ogólnie dobra. Caseres za łatwo sie daje brać na zamach i Grosso by mógł być bardziej aktywny, ale jest ogólnie ok. No i fantastyczny Buffon, który znów pokazuje wielką klasę.
Licze, że wejdzie Iaquinta. Idealnie nadał by się by rozruszać to wszystko. No i może Tiago, by trochę poukładać środek pola.
Czy był faul nie wiem, powtórki były słabe, ale jak Legro zamiast bronić w takiej sytuacji się wypierdala i liczy, że sędzia gwizdnie to by był skrajny idiotyzm

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 wrz 2009, 22:17

Sędzia jest po prostu skandaliczny w dzisiejszym meczu.
Caceres mi udowadnia co nieco. ;)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 wrz 2009, 22:43

Jest pięknie - 2 wyjazdy do Rzymu i 6 pkt. Oby z Diego nie było nic poważnego, ale Giovinco zagrał w dzisiejszym meczu lepiej od niego i widać, że powoli chwyta o co chodzi w nowej taktyce. Zresztą ta sama sytuacja z Marchisio - najlepszy występ w Juventusie od czasu zmiany taktyki. Widać, że zgrupowanie u Lippiego mu pomogło.

No i mam nadzieję, że ten gol Treze będzie dla niego jakimś impulsem i Francuz nabierze pewności siebie, bo to co grał przez większość spotkania to był sabotaż...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 12 wrz 2009, 22:46

Transmisja mi się cięła niemożebnie, więc za wiele powiedzieć nie mogę, ale cholernie cieszy mnie gol Treze. Fajnie też że Caceres strzelił w debiucie, ale Kolarov go baardzo łatwo przeszedł. Za łatwo.
maciek_88 pisze: No i mam nadzieję, że ten gol Treze będzie dla niego jakimś impulsem i Francuz nabierze pewności siebie, bo to co grał przez większość spotkania to był sabotaż...
Niech sabotuje, jeśli ma strzelać. Taki już jest ten nasz Treze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”