Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » wczoraj, 14:31
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » wczoraj, 14:40
https://www.rmf24.pl/regiony/szczecin/n ... dn,1012221venomik pisze: ↑wczoraj, 14:07To teraz z ciekawości - jakiego radia słuchasz? Większość stacji radiowych publikuje w sieci swoje programy informacyjne. Będzie można sprawdzić i wystawić stosowną laurkę.johny batonik pisze: ↑wczoraj, 13:41W radiu w pracy i aucie słyszałem już o tym, że straż graniczna złapała jakiegoś Polaka poszukiwanego listem gończym, jak chciał wjechać z Niemiec do Polski. Słyszałem już o jakichś polskich patusach co awanturowali się w pociągu. Nie słyszałem o tym, że Ukrainiec ugodził nożem Polkę
Ale najpierw ciekawostka: stacje radiowe mają wiadomości co godzinę i nie puszczają tam ciągle tego samego. To, że informacja nie została podana o godzinie X nie oznacza, że nie było jej godzinę wcześniej albo godzinę później. I żeby nie być gołosłownym: włączyłem sobie wiadomości radia Zet z godziny 12 (najswiezsze dostepne na stronie) i informacja o ataku była główną informacją w tym wydaniu. Narodowość sprawcy pada w drugim zdaniu:
https://player.radiozet.pl/Podcasty/Wia ... 12-001937/
Odpaliłem sobie też ostatnie wiadomości radia rmf. Zero informacji o tym zajściu. Odpaliłem losowy odcinek wiadomości z wczoraj i voila, znów to jest główny temat wydania, też informacja o narodowości pada w drugim zdaniu:
Polskie radio też informowało o tym co się stało, acz z wiadomą narracją:
https://www.polskieradio.pl/jedynka/aud ... 00a40b013e
Ogolnie odpaliłem sobie z 10 losowych odcinków i tylko informacja o upale pojawiała się częściej niż informacja o tym ataku.
Co ciekawe - nigdzie* nie trafiłem na informacji o tym, że straż graniczna złapała jakiegoś Polaka ani o patusach awanturujących się w pociagu. A że chętnie się o tym dowiem to czekam tylko na nazwę stacji i godzinę o której była ta audycja.
* choć może być w tych audycjach co podlinkowałem wyżej. Jak dotarłem do info o tym ataku to kopiowałem link i nie przeglądałem dalej.
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » wczoraj, 14:41
BadBoy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » wczoraj, 14:57
Ale tutaj rzekomo Johny tej polaryzacji informacji doświadczył na wlasnej skórze - czego dziwnym zbiegiem okolicznosci nie potrafi pokazać. W podanych godzinach (7.30-8.00) radio zet nie ma żadnego programu z informacjami, rmf ma coś króciutkiego z dwoma informacjami (będzie gorąco, ataki hackerów na whatssapp). O samej godzinie 8.00 w radiu zet ani rmf fm nie było żadnych informacji o rzeczach o których wspominał.
venomik
Hannibal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » wczoraj, 15:02
Przema

gilardino11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » wczoraj, 15:38
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » wczoraj, 15:56
Pelart2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » wczoraj, 18:12
johny batonik
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”