Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2945

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6242
Kibicuję: 4rsenal

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » wczoraj, 14:31

Jest ostatnio jakaś dziwna moda na informacje (co gorsza - zazwyczaj fejkowe) o tym że ktoś czegoś nie podał, ktoś co podał za późno itd. Po tej rakiecie na R przez cały dzień napierdzielali jak to byli pierwsi na miejscu, kiedy rząd i TVP milczeli, podczas gdy w rzeczywistości reporterzy R dotarli tam jak już w TVP od dobrych 2h tam relacjonowało :P Nie wiem, może to jest jakaś nowa forma polaryzowania wyborców, zakładająca że każdy i tak ogląda newsy z tylko jednego medium - więc przykładowo na R można gadać że w TVP czy TVN czegoś nie mówią, bo żaden z widzów R i tak nie włączy tego TVNu żeby zweryfikować, a napchanie mu do głowy że u tych drugich kłamią z pewnością ma wymierne korzyści.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 330

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » wczoraj, 14:40

venomik pisze:
wczoraj, 14:07
johny batonik pisze:
wczoraj, 13:41
W radiu w pracy i aucie słyszałem już o tym, że straż graniczna złapała jakiegoś Polaka poszukiwanego listem gończym, jak chciał wjechać z Niemiec do Polski. Słyszałem już o jakichś polskich patusach co awanturowali się w pociągu. Nie słyszałem o tym, że Ukrainiec ugodził nożem Polkę
To teraz z ciekawości - jakiego radia słuchasz? Większość stacji radiowych publikuje w sieci swoje programy informacyjne. Będzie można sprawdzić i wystawić stosowną laurkę.
Ale najpierw ciekawostka: stacje radiowe mają wiadomości co godzinę i nie puszczają tam ciągle tego samego. To, że informacja nie została podana o godzinie X nie oznacza, że nie było jej godzinę wcześniej albo godzinę później. I żeby nie być gołosłownym: włączyłem sobie wiadomości radia Zet z godziny 12 (najswiezsze dostepne na stronie) i informacja o ataku była główną informacją w tym wydaniu. Narodowość sprawcy pada w drugim zdaniu:
https://player.radiozet.pl/Podcasty/Wia ... 12-001937/
Odpaliłem sobie też ostatnie wiadomości radia rmf. Zero informacji o tym zajściu. Odpaliłem losowy odcinek wiadomości z wczoraj i voila, znów to jest główny temat wydania, też informacja o narodowości pada w drugim zdaniu:

Polskie radio też informowało o tym co się stało, acz z wiadomą narracją:
https://www.polskieradio.pl/jedynka/aud ... 00a40b013e

Ogolnie odpaliłem sobie z 10 losowych odcinków i tylko informacja o upale pojawiała się częściej niż informacja o tym ataku.
Co ciekawe - nigdzie* nie trafiłem na informacji o tym, że straż graniczna złapała jakiegoś Polaka ani o patusach awanturujących się w pociagu. A że chętnie się o tym dowiem to czekam tylko na nazwę stacji i godzinę o której była ta audycja.

* choć może być w tych audycjach co podlinkowałem wyżej. Jak dotarłem do info o tym ataku to kopiowałem link i nie przeglądałem dalej.
https://www.rmf24.pl/regiony/szczecin/n ... dn,1012221

https://warszawa.eska.pl/awantura-w-poc ... -qrYh.html

Głównie rmf i radio zet czy eska, nie rozrózniam ich. Od poniedziałku do piatku rano od 7:30 do 8:00 i od 15:30 do 16:30.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 823

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » wczoraj, 14:41

To się nazywa fachowo „dezinformacja” społeczeństwa? Nowe? Nie znali?

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2148

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » wczoraj, 14:57

BadBoy pisze:
wczoraj, 14:41
To się nazywa fachowo „dezinformacja” społeczeństwa? Nowe? Nie znali?
Ale tutaj rzekomo Johny tej polaryzacji informacji doświadczył na wlasnej skórze - czego dziwnym zbiegiem okolicznosci nie potrafi pokazać. W podanych godzinach (7.30-8.00) radio zet nie ma żadnego programu z informacjami, rmf ma coś króciutkiego z dwoma informacjami (będzie gorąco, ataki hackerów na whatssapp). O samej godzinie 8.00 w radiu zet ani rmf fm nie było żadnych informacji o rzeczach o których wspominał.
No, mi już wystarczy straconego czasu na sprawdzanie czy ktoś sobie znów czegoś nie wymyślił i zwyczajnie nie pisze kłamstw na forum.

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1135

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » wczoraj, 15:01

Obrazek
Braun i spółka to już inny level odklejenia :rydzyk:

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 993

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » wczoraj, 15:02

Boze drogi.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » wczoraj, 15:28

Hannibal pisze:
wczoraj, 15:01
Obrazek
Braun i spółka to już inny level odklejenia :rydzyk:
To już jest niebezpieczne

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6613

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » wczoraj, 15:38

O, to ci co przekręcili wybory!

Pelart2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 155

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » wczoraj, 15:56

Faktycznie, Giertych wspominał że kamraci ustawili wybory. Państwo było bezbronne.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 330

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » wczoraj, 18:12

Podałem dwa linki z informacjami na stronach radia o których pisałem, usłyszałem je w radiu, nie pamiętam o której dokładnie godzinie, przepraszam, że nie zapisuje takich rzeczy. Według chorego użytkownika forum to za mało, wymyślam. Specjalnie wszedłem spolaryzować w temacie politycznym venomika. Co za chłop :rydzyk:

Sprawdź tam jeszcze czy w ogóle mam auto z radiem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”