Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 296

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 13 sie 2007, 20:59

Kto zostanie najlepszym strzelcem Interu.

Napastnikow swoich znacie :P

Forza Juve

EDIT

Ble, jakis kibic fajnego klub mnie uprzedzil -_-'

EDIT

Ja jestem najfajniejszy.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 14 sie 2007, 9:02

Coś mało głosów w ankiecie. Wogóle da się zauwarzyć spadek wypowiedzi we włoskich tematach (a kiedyś byliśmy potęgą pilka.pl :p ).

Co do najlepszego strzelca, to tak na dobrą sprawę nikomu z napastników nie można odbierać szansy już na początku. Każdy w formie może spokojnie walczyć o Capocaniare, ale wiadomo, że nie każdy będzie miał ku temu wystarczająco dużo szans na grę. Tak więc mój głos idzie na Zlatana. Pewniak w ataku (przynajmniej na początek), bramki strzelać potrafi, nie widzę przeszkód w walce o najskuteczniejszego zawodnika Interu - choć to może złe określenie bo "przeszkody" w postaciach Crespo czy Suazo mogą się pojawić.

Ostatnio podobno Valencia złożyła ofertę za ... Adriano. Kwota 15 milionów euro czyli mniej więcej taka o jakiej pisaliśmy na poprzednich stronach tematu. Moratti jednak daje ostatnią szansę niesfronemu Brazylijczykowi i ofertę odrzuca. Kiedyś prezydento odrzucił rzekome 100 baniek (niech będzie nawet 50) Chelsea. Oby niedługo wartość Adriano nie spadła do 0.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 sie 2007, 14:16

Kadra na Tim Trophy

Goalkeepers: Orlandoni, Toldo.

Defenders: Burdisso, Cesar, Cordoba, Fatic, Filippini, Maicon, Pedrelli, Rivas, Samuel, Zanetti.

Midfielders: Bolzoni, Cambiasso, Filkor, Jimenez, Solari.

Strikers: Adriano, Balotelli, Crespo, Cruz, Recoba.

Widać, że powołał głównie uczestników Coppy, który nie dawano powrócili do treningów. Szczerze mówiąc myślałem, że w tym turnieju zagrają wszyscy najlepsi. W pierwszym meczu skład, który zagra z Romą, a w drugim rezerwowi. W sumie tego lata było sporo sparingów i pewnie, dlatego Mancini da odpocząć tym, co najwięcej grali.

Jeśli chodzi o nastawników, to nie sądzę a któryś jakoś szczególnie odstawał od reszty. Pewnie Ibra, Crespo i Suzao będą mieli podobny dorobek (12-16 goli). Cruz też na pewno trochę postrzela, nawet jak nie będzie za dużo grał.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 sie 2007, 9:23

Tv Sorrisi e Canzoni przeprowadziło wywiad z Materazzim i ujawniło co Marco powiedział Zidene'owi "Wolę k... ,która jest Twoja siostra.".
Tymczasem Materac zaprzecza temu faktowi i jak sam mówi całej prawdy dowiemy się w jego autobiografii.

A już dzis SCI. Pamiętamy dramatyczny spektakl sprzed roku i chyba nikt nie miał by nic przeciwko aby powtórzyć wynik. Oba zespoły nie grzeszyły formą w sparingach, ale mimo wszystko to chyba Inter pozostawił tam lepsze wrażenie.

Bramkarze: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar.
Obrońcy: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Maxwell, 23 Marco Materazzi, 16 Nicolas Burdisso, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 31 Cesar.
Pomocnicy: 5 Dejan Stankovic, 7 Luis Figo, 14 Patrick Vieira, 15 Olivier Dacourt, 19 Esteban Cambiasso, 21 Santiago Solari.
Napastnicy: 8 Zlatan Ibrahimovic, 9 Julio Cruz, 18 Hernan Crespo, 29 David Suazo

Brakuje - pauzującego za kartki - Maicona, z niewiadomych przyczyn Adriano i Recoby, choć można się domyślać, że są słabsi od powołanych. Skład Interu nie jest wcale łatwy do wytypowania. Różne dzienniki awizują inne jedenastki. Ja wytypuje swoją.
Cesar-Zanetti,Materazzi,Chivu,Maxwell-Vieira,Cambiasso,Stankovic,Figo-Ibrahimovic,Suazo
Szczególnie wystawienie Rumuna może być ciekawym aspektem spotkania. No, ale mecz odbędzie się w Mediolanie, więc na prawdziwy chrzest bojowy z Rzymianami będzie musiał poczekać do spotkania ligowego na Olimpico :P
Co ciekawe nie zwsze w jedenastce Romy wystawiany jest Mancini. Jeśli by nie zagrał to lepiej dla Interu. Jego miejsce może natomiast zająć Ludovic Giuly. Sporą niewiadomą dla Gialloressich będzie Panucci na środku obrony. Spalletti pod nieobecność Juana nie ma wielkiego pola manewru, ale Christian to doświadczony zawodnik, więc wydaje się chyba lepszą opcją na ten mecz niż Andreolli.

Spotkanie o 20.45 na Rai 1.
Forza Inter

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 19 sie 2007, 10:49

Dziś Marco Materazzi kończy 34 lata. Sto lat Marco!!!

Mam nadzieję, że piłkarze Interu sprawią mu (i zarazem nam kibicom) prezent i wygrają po raz kolejny SuperCoppę.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 19 sie 2007, 11:34

Prawie pewnie jest, że dzisiaj w ataku zagra duet Ibra-Suazo. Crespo miał nie tak dawno kontuzję i nie trenuje z zespołem tyle, co David, więc dzisiaj Mancio nie powinien mieć zbyt dużego dylematu. Ciekawe jest jak nasz atak zaprezentuję się dzisiaj, bo w sparingach wyglądała całkiem nieźle współpraca między nimi. Reszta pozycji już nie jest taka pewna, oprócz brakarza oczywiście. Zobaczymy czy Chivu zagra.

Oczywiście liczę na zwycięstwo, ale nie zdziwię się jak puchar pojedzie do Rzymy. Dyspozycja w meczach sparingowych mało mnie obchodzi i nie przykładam do niej zbyt dużej wagi oceniając szansę na zwycięstwo. Roma ma jakieś kłopoty kadrowe, w przeciwieństwie do Manciniego, który ma praktycznie wszystkich do dyspozycji, oprócz Maicona.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 19 sie 2007, 21:43

0:0 po pierwszych 45 minutach.

Na początku małe zaskoczenie w składzie. Na prawej stronie biega Burdisso , nie spodziewałem się też Dacourta. Obaj raczej na plus.
A co do meczu to bardzo wyrównany. Nastawiliśmy się głównie na kontrataki. Mancini najwyraźniej chce wykorzystać szybkość Suazo , jednego z najlepszych piłkarzy na boisku. Raz gdy minął Mexesa myślałem , że lada chwila wpakuje piłkę do bramki , ale niestety Doni był szybszy :roll: .
Roma najgroźniejszą okazje miała gdzieś koło 25 minuty , kiedy najpierw piłkę stracił w polu karnym Giuly (nie , nie było faulu :P ) , ta trafiła znów do Romy i po podaniu Vucinica Giuly był w oko w oko z Cesarem. Zabrakło jednak szczęścia Francuzowi. U nas dwie okazje Ibry , dwukrotnie minimalnie obok :roll: . Szczególnie szkoda tej pierwszej sytuacji , kiedy dostał świetną piłkę od Davida.
Nie obyło się też bez błędów. Najpierw nieporozumienie Chivu z Materacem (?) , a później błąd w wyrzucie Julio Cesara. Na szczęście Rzymianie nie skorzystali z prezentów.

No i Stankovic :oops: . Jak na prawdziwego Laziola musiał wdać się w kłótnię z Panuccim , który chamsko potraktował Burdisso. Skończyło się na żółtych kartkach , dzięki Mirko , że go uspokoiłeś :rydzyk:

Dobra , czas na 2 połowę.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 19 sie 2007, 22:45

Pozamiatane :roll: . Totti sam zapewnił Romie zwycięstwo. W środku polu Roma robiła co chciała i to główny powód porażki. Burdisso :angry2: . Zabrakło mu doświadczenia przy zatrzymywaniu Tottiego , balans ciała i karny :roll: . Julio Cesar strasznie blisko , ale De Rossi wykonał jedenastkę idealnie.
Figo :płacze: :płacze: :angry2: . Takie podanie od Ibry i musiał wypuścić sobie za mocno piłkę :angry2: . Mam nadzieję , że ten zimny prysznic zmobilizuje nas do lepszej gry , bo z taką nie mamy szans na mistrzostwo.
Roma wygrała zasłużenie i gratuluje wam pierwszego trofeum w tym sezonie. Mam nadzieję , że ostatniego :wink:

Eh , nawet nie chce mi się nabijać z Perotty. :red:

:angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 sie 2007, 22:48

Pierwsze koty za płoty. Niestety zasłużenie przegrywamy z Romą. Totti z każdym rokiem równa forma, a to w jaki sposób ograł Chivu i Matrixa pod koniec drugiej połowy to prawdziwy majstersztyk. Ogólnie defensywa Rzymian naprawde bardzo solidna, ciężko było dojść do strzału. U nas natomiast dobrze zaprezentował się Matrix, który kilkoma interwencjami udowodnił, że im jest straszy tym lepszy. Suazo :roll: wyglądał jakby zapomniał założyć łyżw. Ibrahimovic bez sztuczek, ale z kilkoma strzałami - szkoda, że niecelnymi. Nie uratował nas nawet Figo. De facto sędzia mógł podyktować po faulu Doniego na Luisie karnego, no właśnie ale tylko mógł. Troche szkoda, że tak późno wszedł Cruz. Mam trochę zastrzeżeń do postawy Vieiry (swoją drogą Cambiasso też wiele nie zdziałał). Obaj niestety byli mało przydatni w ofensywie, a i z obroną nie było najlepiej.
O co chodziło z tą sytuacją Perrotty i czerwienią ?

Gratulacje dla Romy, dziś wygrała drużyna lepsza.
Forza Inter

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 sie 2007, 22:48

No i w dupę. Ale czego można się spodziwac jeśli atakuje się trzema piłkarzami i nastawia sie na kontratak na własnym stadionie. Inter bez pomysłu, pasywny, niedokładny czyli taki jakiego nie chce oglądać. Roma tez nie zachwyciła, ale kontrlowała gre i zasłużyła na wygraną.

Głupie zachowanie Burdisso, który jak już miał faulować Tottiego to nie powinnien wpuścić go w pole karne. Cesar był bliski wybronienia karnego De Rossiego. Nie zrozumiem pewnie nigdy czemu Mancini wpusicił Cruza dopiero 10 minut po straconej bramce, czyli na 3 minuty przed końcem. Suazo musi być bardziej skuteczny, bo sytuacja z drugiej połowy kiedy zupełnie samotny oddał strzał głową prosto w Doniego. Szkoda też sytuacji z pierwszej połowy kiedy się pośliznał, bo wtedy obrońcy Romy zobaczyli by tylko jego plecy. Trzeba przzynac, że mieliśmy swojego człowieka w Romie - Giuly zmaścił tyle sytuacji, że... całe szczęscie.

Na plus Zlatan, świetne podanie do Figo, kilka dryblingów i minimalnie niecelny strzał po podaniu Suazo. Reszta raczej bez fajerwerków, a obrona i środek pola momentami jeszcze na wakacjach. Lepszy zimny prysznic teraz niz w trakcie sezonu. Gratulacje dla Romy za zdobycie Superpucharu Włoch. To przeciez ich ostatni trofeum w tym sezonie :P

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 19 sie 2007, 23:08

No niestety ale przegraliśmy...Jezus co robił Stankovic w drugiej połowie :?: Widział ktoś może :> Nic tylko płakać, bo styl (phah jaki styl) był tragiczny...środek pola...ten Vieira to drewno już jest...ehh Suzao ta główka w środek :/ A Figo...taki technik a piłke sobie za daleko wypuścił :| No nic liczę na ładny mecz już za tydzień z Udinese

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 19 sie 2007, 23:13

Dziekujemy za gratulacje ja sam w szoku :P

z Perrotta sam nie wiem o co chodzi :roll:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 sie 2007, 23:28

Roma wygrała zdecydowanie zsłużenie, karny ewidnentny, a oprócz niego wiele dobrze skonstruowanych akcji, przy których brakowało często jednak wykończenia, (taki Giuly np.)
No i oczywiście fatalna postawa Interu, w środku pomocy nie było ani jednego zawodnika, który byłby choć troszeczke kreatywny, wejście Figo i Cambiasso też niewiele pomogło, choć jakby grali od początku w 11 pewnie było by inaczej. Formacja ataku też nielepsza Suazo nawet jak się urwał obronie to albo się ślizgał, albo nie potrafił trafić głową z 6 metrów kompletnie bez krycia, Zlatan nielepiej bo mało był widoczny i zmarnował setke, choć interwencja Doniego przednia...
Słowem Roma nie zaskoczyła i zagrała swoje mimo tego że beż Manciniego i Pizarro, a Inter zagrał kiepsko bez pomysłu i statycznie, nwet z przewagą 1 zawodnika i 3 napastników widać było żę tego wieczora Inter strat już nie odrobi...
A no i kartka dla Perotty przednia jeszcze takiej nie widziałem

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 sie 2007, 1:19

Słabo przede wszystkim w pomocy zagraliśmy. Wręcz tragicznie zaprezentował się Stankovic, Dacourt jedyne, co robił to faulowanie, przeciętnie Vieira i Zanetti. Figo po wejściu nieźle, a Cuchu nic nie wniósł do gry. Do ataku nie mam jakiś wielkich zastrzeżeń, jak na tak słabą grę pomocy to Itak sporo sytuacji sobie stworzyli, gorzej ze skutecznością. W obronie słabo zagrał Burdisso i nie chodzi tylko o ten zupełnie nie potrzebny karny. Cały czas się będę upierał, że bok obrony to nie pozycja dla niego. Chivu natomiast zaprezentował się całkiem nieźle na tle słabo dysponowanych kolegów. Dziwią też niektóre decyzje personalne Manciniego. Zwłaszcza nieobecność nawet na ławce Solariego, czy gra Cordoby kosztem Samuela.

Roma zagrała dzisiaj nieźle, nie powiem, że wspaniale jakoś. Ogólnie mecz moim zdaniem nie stał na zbyt wysokim poziomie. Widać, że obie drużyny nie są jeszcze w optymalnej formie, ale na pewno Romie do niej bliżej. Gratulacje. :wink:

ps. Perotta dostał kartkę chyba za odepchnięcie Zlatana biegnącego przy linii bocznej, ale pewności nie mam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”