Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 297

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 12 lip 2007, 17:14

Ja wszystko rozumiem ale mamy bardzo młoda kadrę i obawiam się, że taki Traore nie będzie w stanie walczyć na równym pozimomie z np. Drogbą. Do Arsenalu nie trafia się bez powodu, tam trafiają same talenty ale chciałbym obok tych mlodzików zobaczyć jakiegoś gracza z "dobrym" nazwiskiem.
RóżA pisze:W razie czego na lewej stronie może grać Gallas
To jest wg. mnie ostateczność bo w Chelsea tam grał i stwarzał problemy tak jak napisał o tym fieldy. Lepiej zdusić to w zarodku i sciągnąć kogoś z nazwiskiem Gallas dalej może jątrzyć.
RóżA pisze:Justin powinien mimo wszystko zostać.
Przyjmijmy, że tak wygladała by obrona na nowy sezon:
Eboue(Sagna)-Toure(Djourou)-Gallas(Senderos)-Clichy(Traore). Wychodzi na to, że mamy po dwóch solidnych graczy na każdą pozycję więc gdyby Justin odszedł to bym się nie załamał.
RóżA pisze:W ubiegłym sezonie jeżeli już grał to grać przyzwoicie.
Także na ME u-21 był wyrózniającym sie zawodnikiem.
Mass pisze:Nigdy go nie widziałem w akcji, dla mnie ogromna nie wiadoma, choć kiedyś spotkałem się z twierdzeniem, że przypomina stylem Mendy'ego z PSG.
Stylem może i tak ale Mendy był kiedyś okrzyknięty nowym Thuramem i nic z tego nie wyszło. Lepiej pochopnie nie dawać takich ocen żeby potem nie być zdziwonym.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 lip 2007, 17:16

RealFan pisze:A dziwisz mu się? Gallas najwidoczniej ma większe ambicje niż walka o max 3 miejsce w Premiership i dlatego narzeka na politykę klubu.
Odszedł Henry i dla Arsenalu 3 miejsce to maksimum możliwości. [']

Żebyście się wszyscy nie zdziwili...

EDIT
Mass pisze:Gallas może i jest kapryśny, ale niemniej to świetny obrońca, cenie go bardziej niż Toure nawet.

Co mnie obchodzi jego nazwisko. Popełniał dziecinne błędy i było dobrze, bo to Gallas, a nie Senderos. :?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lip 2007, 17:21

Nie chodzi tutaj o samego Henry'ego, ale ocałą kadrę. Cele transferowe - banda młokosów. Wenger chce zbudować drużynę na za pięć lat. Owszem macie też graczy doświadczonych z dużymi umiejętnościami, ale ich jest zbyt mało w zestawieniu z młodością. A poza tym porównaj sobie kadrę Arsenalu do ManU i Chelsea. Jakieś wnioski :> Nawet Gallas już zauważył, że potrzeba wzmocnień żeby się liczyć.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 lip 2007, 17:23

jakubbb pisze:Wychodzi na to, że mamy po dwóch solidnych graczy na każdą pozycję więc gdyby Justin odszedł to bym się nie załamał.
Ja jednak bym wolał, żeby Sagna był częściej zmiennikiem dla Clichy'ego a Hoyte dla Eboue. To jeszcze nie czas dla Traore, ten dopiero nadejdzie :P .
jakubbb pisze:To jest wg. mnie ostateczność bo w Chelsea tam grał i stwarzał problemy tak jak napisał o tym fieldy.
Nie zapominajmy, że u nas również przez pewien czas grał na lewej stronie i żadnych fochów nie strzelał. Za czasów gry w Chelsea Jego marudzenie o niechęci do lewej strony były raczej pretekstem do odejścia niżeli rzeczywistym wstrętem :wink: .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lip 2007, 17:24

RealFan pisze:A poza tym porównaj sobie kadrę Arsenalu do ManU i Chelsea. Jakieś wnioski Łypiący Nawet Gallas już zauważył, że potrzeba wzmocnień żeby się liczyć.
Jeśli mowa o Williamie, to przeszedł właśnie z Chelsea do Arsenalu, jakies wnioski ?

Już mogliby wszyscy przestać pisać, że Arsenal gra banda młokosów i gra nastolatkami, bo to nieprawda. Nie chce mi sie po raz kolejny pisac, kto ile ma lat, ale zdaje się, ze jakby porównać średnia wieku wyjściowych "11" klubów z czołówki europy i Arsenalu - to wielkiej róznicy by nie było.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lip 2007, 17:33

fieldy pisze:Jeśli mowa o Williamie, to przeszedł właśnie z Chelsea do Arsenalu, jakies wnioski ?
Na pewno nie odszedł dlatego, bo Chelsea niema ekipy. Nie podobało mu się coś, niby gra na lewej stronie, ale pewnie było coś więcej. Nie jestem aż tak głęboko w tych przyczynach.

Ja wiem, że jest Hleb, Rosicky, Ljungberg (ławka? odchodzi?), Adebayor, van Persie, Cesc, Toure, Gallas (ciekawe jak długo), Eboue, Cole, Lehman. Ok. A co z resztą? Eduardo na razie oceniać trudno. Sagna też trzeba poczekać. Djourou jest dobry, ale mógłby być lepszy. Do tego Hoyte czy Lupoli. Kadra najwyższej klasy zawodników jest zbyt wąska. Tyle. Kiedy patrzysz na cele transferowe Arsenalu, kogo widzisz? Gouffran? Potem jakiś 20 letni Nigeryjczyk? Tu nie ma czego porównywać do ManU i Chelsea.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lip 2007, 17:35

Lupoli jest piłkarzem Fiorentiny

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lip 2007, 17:37

No to jescze lepiej :P Ale powiedz. Naprawdę widzisz możliwość walki Arsenalu z ManU i Chelsea o tytuł w Premiership? Na razie to możecie mieć problemy jeszcze nawet z Liverpoolem i Tottenhamem także to trzecie miejsce wcale nie jest takie pewne.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lip 2007, 17:41

RealFan pisze:Naprawdę widzisz możliwość walki Arsenalu z ManU i Chelsea o tytuł w Premiership?
tak, w zeszłym sezonie w bezpośrednich pojedynkach pokonaliśmy ManU - 2 razy. Także wspomniany Spurs został pokonany, przegraliśmyt dlatego, że nie potrafilismy wygrać z ekipami z dołu tabeli. Dlaczego z nimi nei wygrywaliśmy ? zdana sa podzielone, moje chyba wszyscy czytający ten temat regularni znają - i nie mam zamiaru się powtarzać.
Liverpool dostawał od nas baty w minionym sezonie [my od nich tylko 1 :D] wiec dlaczego mamy w tym roku przegrać z nimi ?
Będziemy walczyć. Nabieramy doświadczenia. NIkt już nie bedzie patrzał na Henry'ego.
Stać nas na walke, a co z tego wyjdzie - się zobaczy.

Czy ty wierzyłeś, ze Real zdobędzie mistrza ? Pewnie tak, choć rozum może podpowiadał ci, ze nic z tego. Rywale okazali się wyjątkowo słabi. Real miał znakomitą końcówke, dlaaczegoja mam nie wierzyć w Arsenal ?

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 12 lip 2007, 17:42

RealFan pisze:Gouffran
Caen zdementowała plotki na jego temat. Yoann zostaje we Francji. I bardzo dobrze, że nie przeszedł bo po w miarę dobrych zakupach młodych zostaje Arsenalowi jeszcze jeden ważny cel a mianowicie kupienie gracza z przysłowiowym jajem. Nie wiem na jaką pozycję bo w ataku jest już przepełnienie, w obronie po dwóch solidnych na miejsce a pomoc to najlepsza moim zdaniem formacja TheGunners. Gilberto będzie prawdopodobnie kapitanem, Cesc to 1/3 wartości drużyny, dobrze radził sobie Diaby. Pozostają skrzydła bo na dobrą sprawę to ani Tomas ani Hleb to nie są urodzeni skrzydłowi. Owszem jednemu czy drugiemu zdarzaja się przeprowadzić rajd zakończony dośrodwkowaniem ale potrzeba takiego gracza jak Quaresma, który pociągnie i wyłoży piłke. Oczywiście nie sprzedałbym ich bo to byłby koniec marzeń o czymkolwiek ale jeszcze jakies wzmocnienie jest potrzebne i bynajmniej nie mówie tu o młodzikach. Taka polityka transferowa się sprawdza na razie w połowie bo nie potrafimy jeszcze udźwignać cięzaru gry ze względu na młodość. Mówię tutaj o meczach z druzynami potencjalnie słabszymi bo z tymi ze ścisłej czołówki zdobywamy duzo punktów o czym świadczy dwumecz z ManU w lidze. Szkoda, że L'pool uwalił nam Babela bo jego transfer to już byłoby coś. Na ME u-21 grał bardzo dobrze, ma za sobą grę w kadrze seniorskiej i co najważniejsze jest uniwersalny bo jak zabraknie kogoś w ataku to tam zagra, jak zabraknie w pomocy to również.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2007, 17:47 przez jakubbb, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 lip 2007, 17:42

RealFan pisze:Cole
:shock:
RealFan pisze:Lupoli
:shock:

Ljungberg powiedział że zostaje, natomiast prasa chce go na siłę sprzedać. Według mnie powinien zostać. Co prawda w pierwszym składzie pewnego miejsca nie ma, ale Jego doświadczenie i waleczność się przyda.

Ogólnie rzecz biorąc nie do końca się z Tobą zgadzam RealFan. Czy o sile zespołu decyduje to kim się interesuje? Czy tym jak kto gra? Ja przed zbliżającym się sezonem podchodzę do całej sprawy ze sporym dystansem, gdyż zdaję sobie sprawę że na tle Manchesteru czy Chelsea nie wyglądamy najlepiej. Sęk tkwi w tym, że piłka jest cholernie nieprzewidywalna. Wydaliśmy na Dudu sporą kasę (przypominam- zdobył 34 bramki w 32 meczach!) a jak wiadomo Wenger potrafi trafić w dziesiątkę. A jeżeli trafił i tym razem? Nie wiadomo. Chelsea rok temu kupiła gwarancję 25 bramek w sezonie (Shechenko) oraz bardzo dobrego dyrygenta (Ballack). Obaj mieli jeszcze bardziej powiększyć przewagę punktową na koniec sezonu... jak się skończyło wszyscy wiemy. Właśnie dlatego pisanie że Arsenal może co najwyżej powalczyć o Champions League mija się z celem. Przecież oprócz tych 'nieopierzonych gówniarzy' mamy w swoim składzie zawodników, którzy stanowią trzon swoich reprezentacji (ba! niektórzy nawet są ich kapitanami :wink: )...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lip 2007, 17:47

:lol: Zamiat Cole'a miałem napisać Gilberto :lol: Zdaża się :P Z Lupolim nie chciało mi się otwierać kadry Arsenalu, a przegapiłem jego transfer :wink:
RóżA pisze:Wydaliśmy na Dudu sporą kasę (przypominam- zdobył 34 bramki w 32 meczach!)
Ale to oczywiście nic nie gwarantuje bo to w końcu liga chorwacka :wink: Ma zadatki, ale bym z nim poczekał.

O tych doświadczonych zawodnikach napisałem, ale mam obawy, że może być ich za mało. W końcu to jest pierwszy skład. Na ławce już zaczynają się schody :roll:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 lip 2007, 17:54

RealFan pisze:Ale to oczywiście nic nie gwarantuje bo to w końcu liga chorwacka
Zgadza się, ale mimo wszystko to czymś świadczy. W Champions League strzelił nam bramkę, kolejny plus :P .

Na ławce jest jeszcze doświadczony Ljungberg, ograny Diaby, zdolny Walcott, obiecujący Djourou. Do tego kilku młodzików: Bendtner, Denilson, Fabiański. Według mnie ławka rezerwowych wcale tak słabo się nie prezentuje, a wręcz przeciwnie :] .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lip 2007, 17:57

Właśnie o to mi chodziło z tą ławką. Ten młody, ten zdolny, ten obiecujący itd. Brakuje trochę tych graczy bardziej doświadczonych takich jak właśnie Ljungberg, aleskoro Wam to nie przeszkadza to OK.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 lip 2007, 18:01

RealFan pisze:Brakuje trochę tych graczy bardziej doświadczonych takich jak właśnie Ljungberg
Ale czy to jest konieczne? Każdy z wymienionych przeze graczy w poprzednim sezonie prezentowali się dobrze tudzież bardzo dobrze. I wiek im w niczym nie przeszkadzał :wink: . Zawiodła nas skuteczność, teraz kupiliśmy aż nadto skutecznego (w lidze chorwackiej :roll: ) Eduardo. Może to będzie lekiem na całe zło :P ? Kto wie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”