Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 298

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lip 2007, 18:06

Ja po prostu mam inny tok myślenia. Wiem jak oni grali, bo oglądałem kilka(naście? :think: ) spotkań Arsenalu z zeszłego sezonu i pisałem nie raz o bolączce skuteczności, ale mnie jednak to wszystko nie przekonuje. Wiem, że Wenger lubi młodzeż, potrafi z niej zrobić ludzi, ale jednak klub potrzebuje graczy doświadczonych także na ławce, bo to doświadczenie jest nie do przecenienia w pewnych sytuacjach. Młodzieńcza fantazja jest fajna, ale kiedy jest nerwowo, kiedy np. trzeba bronić wyniku w ostatnich minutach, a przeciwnik mocno naciska to każdy rozsądny trener wpuści na boisko 30 latka, a nie 20 latka. Wenger sobie nie daje takiej alternatywy. Pokłada w młodych bardzo duże nadzieje i tego doświadczenia, rutyny i cwaniactwa może kiedyś zabraknąć, kiedy będzie ono najbardziej potrzebne. Nie chcę tu krakać, ale ja tak to widzę po prostu :wink:

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 12 lip 2007, 18:20

hmm ale Arsenal ma doświadczonych graczy prawie na każdej pozycji
BR Lehman, obrona Gallas, Toure pomoc Gilberto, Liumberg jedynie w ataku nie ma nikogo doświadczonego był Henry ale się zmył jednak Van Persie może go godnie zastąpić (jeśli nie będzie miał tyle kontuzji) a co do Wengera to nie stawia on tylko na młodzież w końcu kupił doświadczonych Lehmana, Gallasa co prawda rzadko dokonuje takich transferów ale jednak :D
RealFan pisze:Ale ja o tym pisałem. Poczytaj sobie wcześniejsze posty. To jest najczęstszy błąd niektórych, że nie czytają tego co było wcześniej :roll:

Mówimy o graczach doświadczonych - NA ŁAWKĘ :P Tam młodzież jest w zdecydowanej przewadze.
aha przepraszam bardzo :oops:
Ostatnio zmieniony 12 lip 2007, 18:42 przez liam, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lip 2007, 18:26

Ale ja o tym pisałem. Poczytaj sobie wcześniejsze posty. To jest najczęstszy błąd niektórych, że nie czytają tego co było wcześniej :roll:

Mówimy o graczach doświadczonych - NA ŁAWKĘ :P Tam młodzież jest w zdecydowanej przewadze.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 lip 2007, 18:53

"Jesteśmy młodzi i fakt, że nikt nie stawia na nas sprawia, że możemy zrobić ludziom dużą niespodziankę. Młodzi gracze chcą udowodnić co są w stanie zrobić i ja też chcę udowodnić co potrafię. Wszystko to złożone do kupy pomoże nam w osiągnięciu do"- Sagna

Podoba mi się tok myślenia tego pana. 8) Wenger stopniowo buduje drużynę. to mi się bardziej podoba, niż ciągłe rewolucje jak to bywa w innych klubach. To sprawia, że nasza ekipa jest zgrana, a to jest bardzo ważne. MU też skreślali, bo się wzmocnili 'jedynie' Carrickiem. Widocznie to wystarczyło... :wink:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 lip 2007, 19:16

W pełni Cię rozumiem RealFan i w większości nawet popieram. Jednak kibicując takiemu zespołowi jak Arsenal (a właściwie zespołowi z taką polityką :wink: ) człowiek zaczyna dostrzegać w takim a nie innym podejściu o wiele więcej plusów :P .

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8711
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lip 2007, 19:21

RóżA - zmien tekst w podpisie, bo osmieszasz w ten sposob swoj ukochany klub :P

Mam pytanie do kibicow tego klubu : ilu bramkarzy jest obecnie w pierwszym zespole Arsenalu :?:

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 12 lip 2007, 19:23

cloner pisze:Mam pytanie do kibicow tego klubu : ilu bramkarzy jest obecnie w pierwszym zespole Arsenalu
Jens Lehmann
Manuel Almunia
Łukasz Fabiański
nie wiem czy Vito Mannone będzie właczony, ale do CL go zgłaszają. Przynajmniej rok temu tak było.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2007, 19:24 przez jakubbb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 lip 2007, 19:24

cloner pisze:RóżA - zmien tekst w podpisie, bo osmieszasz w ten sposob swoj ukochany klub
Niestety Ty cloner zmienić się nie możesz :? .
cloner pisze:ilu bramkarzy jest obecnie w pierwszym zespole Arsenalu
Jens Lehmann, Manuel Almunia oraz Łukasz Fabiański.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8711
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lip 2007, 19:26

Niestety Ty cloner zmienić się nie możesz
Oj Roza, zdziwilbys sie :wink:
A co do podpisu, to serio pisze. Jak to wyglada ? Nie przyjeliscie dwoch ofert, ktore byly rekordami, a przyjeliscie inna niską :lol2:

Czyli podpisanie przez Szczesnego profesjonalnego kontraktu nie wiaze sie w ogole z przeniesieniem go do pierwszego zespolu ? Bo tak mi sie wydawalo, no ale w koncu Wy wiecie lepiej. Zatem dzieki za odpowiedz: )

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 lip 2007, 19:30

cloner pisze:Jak to wyglada ? Nie przyjeliscie dwoch ofert, ktore byly rekordami, a przyjeliscie inna niską Lol
Gdybyś był nieco bardziej zorientowany w temacie to wiedziałbyś dlaczego przyjęliśmy tę niższą :] .
cloner pisze:Czyli podpisanie przez Szczesnego profesjonalnego kontraktu nie wiaze sie w ogole z przeniesieniem go do pierwszego zespolu ?
Na razie nie. I nawet się na to nie zanosi, gdyż w obwodzie pozostają jeszcze Vito Mannone oraz Lee Butcher.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 12 lip 2007, 19:33

Dobrze, że Poom odszedł. Myslę, że za rok karierę skończy Jens Lehmann, Almunia odejdzie bo nie będzie chciał grzać ławy do śmierci więc wtedy Fabian dostanie szanse bycia numerem 1, zastępcą będzie Mannone, a walka o 3 pozycję rozegra się między Wojtekiem a Butcherem, a przegrany zostanie wypożyczony do niższej ligi. Fajnie by tak było. :)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 lip 2007, 19:44

Ciekawe ale niestety nierealne :P . Po odejściu Jensa i ewentualnym Almunii (bo to wcale nie jest takie pewne) Wenger na pewno zdecyduje się na zakup kolejnego goalkeepera. Co więcej- być może bramkarza do pierwszej jedenastki :wink: . Wszystko zależeć będzie zapewne od tego jak zaprezentuje się w nadchodzącym sezonie Fabiański. Jeżeli dobrze to być może stanie się tak, że to właśnie Polak będzie bronił słupków Kanonierów. Natomiast jeżeli Łukaszowi zbytnio się nie powiedzie to nie oczekiwałbym cudów w postaci wyjściowej jedenastki :] .

Właśnie sobie przeglądam co ma do zaoferowania wysyłkowy sklep Arsenalu i jestem pod ogromnym wrażeniem :o . Niektóre polówki są po prostu boskie... no ale płać teraz człowieku tymi ich funtami :roll: . Ale to tak BTW :P .

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 12 lip 2007, 19:50

RóżA pisze:Ciekawe ale niestety nierealne
Skąd wiesz? Może Fabian rzeczywiście będzie ostro pracował i wywalczy sobie miejsce między słupkami a Mannone poczyni kolosalne postępy i bedzie się nadawał na drugiego. W Arsenalu trzecim bramkarzem mógłby być taki młodzik jak Szczęsny czy Butcher. Ale tak czuję, że albo któryś z nich dostanie to trzecie miejsce albo obaj pójdą na wypożycznia.
Co do twojej opcji z tym, że Fabian sobie nie poradzi i Arsene będzie chciał ściągnąć jakiegoś golkipera to myślę, że Kameni, Itandje albo Stekelenburg(taki moj wymysł) by sie sprawdzili.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 lip 2007, 19:56

jakubbb pisze:Skąd wiesz? Może Fabian rzeczywiście będzie ostro pracował i wywalczy sobie miejsce między słupkami a Mannone poczyni kolosalne postępy i bedzie się nadawał na drugiego.
Skąd wiem? Chyba jednak trochę za dużo tego 'może' :wink: . Oczywiście może (znowu :P ) się tak stać, ale...

Ja na ewentualnego przyszłego bramkarza Arsenalu widziałbym przede wszystkim Akinfeeva. Niestety ten odniósł ostatnio jakąś dość poważną kontuzję i kto wie jak będzie się prezentował po dojściu do siebie :roll: .

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 12 lip 2007, 20:00

RóżA pisze:Ja na ewentualnego przyszłego bramkarza Arsenalu widziałbym przede wszystkim Akinfeeva. Niestety ten odniósł ostatnio jakąś dość poważną kontuzję i kto wie jak będzie się prezentował po dojściu do siebie
No właśnie o nim zapomniałem. Ale Igor już jest trochę wart, na pewno więcej niż Fabian a nie wiem czy Wenger sypnąłby kasą na bramkarza.
Swoją drogą to bardzo dobry golkiper i po ewentualnej wpadce Łukasza taki ktoś by się nam przydał, oczywiście jeżeli dalej by się dobrze sprawował.
Co sądzisz o tych nazwiskach, które wymieniełem w poprzednim poście?
Nadawaliby się żeby nosić koszulkę TheGunners?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”