FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 298

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 lut 2007, 12:45

Mam jedno małe pytanko do kibiców "Barcy":wink: :

czy to prawda, że Deco chce od Was odejść czy po prostu to kolejna plotka dziennikarska :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lut 2007, 12:55

Co prawda nie kibicuje Barcelonie, ale przeciez przykłąd musze dawać, wiec sobie nabije.
Deco zapewne nigdzie sie nie wybiera. A już na pewno nie do Bayernu [bo pewmnie miałes małą nadzieje ? :p] Czy chciałby pójśc w ślady van Bommela ? Chyba nie.
Ostatnio modne jest czepianie się Barcy. Jakieś afey z Eto'o, gruby Ronaldinho, czy odejście Deco - po co miałby chciec odchodzić ? Chyba mu jest dobrze w Kataloni.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 lut 2007, 13:09

OK, żeby nie było, że jestem "gołosłowny":) :
http://sport.onet.pl/0,1248704,1493748,wiadomosc.html

Wiem, że na onecie, pojawiają się różne bzdury, natomiast fani danego zespołu z reguły wiedzą lepiej "co w trawie piszczy" :wink:
fieldy pisze:A już na pewno nie do Bayernu [bo pewmnie miałes małą nadzieje ? :p] Czy chciałby pójśc w ślady van Bommela ? Chyba nie.
hehe, oczywiście, że miałem taką nadzieję :D zwłaszcza, że jak Deco odchodził z Porto, to Bayern (i Chelsea zresztą też) był nim poważnie zainteresowany. Nawet była wtedy opcja sprzedaży Ballacka do "Barcy" i kupienia za niego Deco :wink:

A po co Deco miałby odchodzić? Cóż, może np. agent mąci mu w głowie, żeby zarobić przy transferze. W dzisiejszym świecie piłki więcej jest biznesu niż sportu :wink:
Ostatnio zmieniony 27 lut 2007, 13:59 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lut 2007, 13:24

A po co Deco miałby odchodzić? Cóż, może np. agent mąci mu w głowie, żeby zarobić przy transferze. W dzisiejszym świecie piłki więcej jest biznesu niż sportu
tylko, czy sam Deco, który pewnie myśleć tez potrafi - zarobiłby w Bayernie wiecej niż w Barcelonie ?
A nawet pomijając sprawy finansowe, nie bardzo widzę sens przechodzenia z Barcy do Bayernu, który jakby nie było ma kłopoty. Sportowo Deco straciłby na tym i to znacznie. Ewentualny transfer mógłby być przeprowadzony dopiero latem. Więc obecne rozgrywki LM nie mają dużego znaczenia [zresztą obie ekipy są w podobnej sytuacji po pierwszych meczach]
Barca lepiej rokuje niz Bayern. I na pewno w Barcelonie piłkarz ma większe szanse na sukcesy niż w Niemczech, poza tym Hitzfeld podobno odchodzi po sezonie i nie wiadomo kto zawita do Monachium. [a może wiadomo ??] W Barcelonie wszystko wraca do normy - Eto'o wrócił, Messi też. Ryjek zostaje i dalej robi swoje. Barca ma pewny udział w kolejnej edycji LM - Bayern już taki pewny nie jest. Sensacją byłby brak Bayernu w LM w przyszłym sezonie - ale kto wie jak grać będa podopiecni Hitzfelda w końcówce sezonu.

Nie wydaje mi się, aby Deco myślał nawet o przeprowadzce - zwłaszcza w tym kierunku.
Ta cena, którą podali na onecie - 12 mln coś mała mi się wydaje. Deco nie ma jeszcze 30 lat, a piłkarz z niego znakomity, jak już zaczynac licytacje to od 20 mln minimum.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 lut 2007, 13:53

fieldy, pozwolisz, że nie będę teraz rozważał za lub przeciw przejścia Deco do Bayernu, bo do tego chyba bardziej stosowny byłby inny dział 8)

Napiszę, więc tylko, że faktycznie nie wiadomo co będzie z Bayernem w przyszłym sezonie, natomiast Wy, fani innych zespołów, nie przekreślajcie nas jeszcze :wink:
fieldy pisze:Ta cena, którą podali na onecie - 12 mln coś mała mi się wydaje. Deco nie ma jeszcze 30 lat, a piłkarz z niego znakomity, jak już zaczynac licytacje to od 20 mln minimum.
Ale zwróciłeś uwagę, że to w GBP (czyli około 19-20 mln. EUR)? :wink:
Fakt, że wart jest pewnie co najmniej 30 mln EUR.

tak, zwróciłem uwagę - jestem kibicem Arsenalu, operuje funtami :p // fieldy

EDIT:

ok, sorry, że mi to umknęło :oops:
chociaż 20 mln GBP to bym za niego nie dał :wink:
Ostatnio zmieniony 27 lut 2007, 14:27 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 lut 2007, 14:23

http://www.sport.es/default.asp?idpubli ... cio_PK=803

Sport to napisal ale ja i tak w to nie wierze.
Etoo rowniez odchodzi a za tydzien pewnie Iniesta albo ktos tam.

Barcelona jest na tyle silna i dobrze sterowana ze to ona decyduje kto moze odejsc a kto nie...no chyba ze ktos sie czuje nieszczesliwy, ale to juz inna kwestia.
Co do transferow to poczekajmy do konca sezonu bo teraz to sa tylko plotki i spekulacje

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 27 lut 2007, 14:50

wierzmy Sportowi. po co w ogóle o tym pisać?

ja tu z "głębokimi" przemyśleniami dziś ;) nie wiem jak będzie w meczu z Liverpoolem, nie wiem jak skończą się rozgrywki La Liga i mam świadomość, że część "kibiców" z pewnością już umiera z rozpaczy, bo nie udało się wygrać 6 trofeów. ale w niedzielę wreszcie zobaczyłam coś, na co tak długo czekałam. CHARAKTER. wreszcie pokazali, że kiedy im się powie, że się kończą, są grubi, skłóceni, odchodzą do innych klubów itp- oni potrafią pokazać gdzie to wszystko mają i zagrać tak, że prasa choć na chwilę będzie musiała zrobić przerwę w krytyce.
nie mówiąc już o powrocie Eto'o. byłam pewna, że przyniesie ze sobą coś dobrego, ale przy pierwszym podejściu pozostało tylko pomyśleć "kiepska ze mnie wróżka". a jednak ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 lut 2007, 14:52

Niby Deco miałby szukać nowych wyzwań :roll: Może i z Barcą wygrał już co trzeba, ale chyba nie gra w Hiszpanii na tyle długo, aby już się pod tym względem wypalić. Ciekawe jak długo będziemy czekać na zdementowanie informacji...Barca ostatnio lubi to robić :P

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 27 lut 2007, 14:56

No było że Ronaldo juz prawie w Barcelonie to teraz Xavi albo Deco w MU. Musi byc równowaga aby było to bardziej wiarygodne :lol:

llcooljay
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: llcooljay » 27 lut 2007, 15:31

no wypas.

r10 za 125 do milanu, eto'o za 75 do chelsea. cristiano i villa do barcy. 100 baniek zysku, sportowo tez zyskamy. szkoda ze prawdopodobienstwo tych ruchow bliskie zeru. jeszcze xavi do mu i lampard za te oslawione 12 baniek. i swietnie.
to nie jest ironia, naprawe uwazam to za swietne posuniecia.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 16:04

llcooljay pisze:r10 za 125 do milanu, eto'o za 75 do chelsea. cristiano i villa do barcy. 100 baniek zysku, sportowo tez zyskamy. szkoda ze prawdopodobienstwo tych ruchow bliskie zeru. jeszcze xavi do mu i lampard za te oslawione 12 baniek. i swietnie.
to nie jest ironia, naprawe uwazam to za swietne posuniecia.

Skad ty te sumy wziałes. Ronaldinho ma chyba inna cene odkupu, podobnie Eto'o, a nikt ich nie chce sprzedawac, wiec jak ktos bedzie chcial ich kupic na konto Barcy wpłynie grubo ponad 300mln czyli fantazja. Z innej strony Villa takze ma spora klauzul odejscia, a Ronadlo jest wycieniany na 70mln wiec 100 nawet przy takich transakcjach jest niemozliwe. Tylko łupi sprzedałby tylu pilkarzy i sicagnał kilku nowych w wiekszosci bez ogrania w La Liga.

Sprawa Deco jest podobna do dprayw Ronaldinho, aby cos pisac, potrzeba jest cos wymyslić.
Cai pisze:Pfff... wciągnął brzuch. Też tak potrafię
A potrafisz udzielac wywiadu z wciagnietym brzuchem :lol:

Z tego co wiem Sport powoływał sie na Angielska prase, czyli fantazja w głowach Anglików. Deco mial odejsc juz przed obecnym seoznem i nadal gra w Barcelonie, jestem pewny, że w przyszłym roku, nadal bedzie grał na CN.
Valdés, Jorquera, Puyol, Giuly, Deco, Xavi, Gio, Saviola, Zambrotta, Oleguer, Iniesta, Ronaldinho, Messi, Thuram, Gudjohnsen i Márquez
Frank podał kadre na rewan z Saragossa. Brakuje Eto'o. Szkoda, bo mialem nadzieje, ze dostanie podobna liczbe minut co w spotkaniu z Athletic. Coz odpocznie przez Sevilla. Nie ma takze Motty i Edmilsona, czyli dwoch DM, na tej pozycji zagra penwie Marquez badz Holender wystawi trojke Deco-Xavi-Iniesta. W przypadku Edmilsona takze liczylem na wystep, jednak skoro mial ostatnio kontuzje to takze powinien odpoczac przed dwoma waznymi spotkaniami.
Wiekszych braków nie ma, wiec mzoe Ryjek liczy na odrobienie strat, tylko z kim w napadzie. Obstawiam Saviole. :wink:

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 27 lut 2007, 16:27

Jarzinho pisze:A potrafisz udzielac wywiadu z wciagnietym brzuchem Laughing

Może pamiętasz aktora o nazwisku Hasslehoff (czy coś takiego :roll: -grał w słonecznym patrolu).Otóż On większość serialu grał na "wciągniętym brzuchu" :lol: Sam się do tego przyznał w wywiadzie :wink:

A co do Villi.Soler niedawno odrzucił ofertę CFC opiewającą na 70 mln Euro.A odnośnie Albeldy (Soler) wziął sprawy w swoje ręce i nowy kontrakt dla naszego kapitana to raczej kwestia czasu.

A dzisiejszy mecz może dać dużo w kwestii mentalności drużyny.Jeśli udałoby się odrobić straty i awansować drużyna mogłaby odzyskać nieco "wiary",potrzebnej przed rewanżem na Anfield Road.

llcooljay
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: llcooljay » 27 lut 2007, 16:39

ronaldinho ma klauzule 125 w tym roku, ma jakos dziwnie w kontrakcie, ze zmienia sie ona w zaleznosci ile mu zostalo do konca kontraktu, na dzien dzisiejszy wynosi 125. eto'o ma wieksza niz 75, ale to nie znaczy ze nie mozna go pchnac za 75, mysle ze to swietna cena za niego. villa pewnie tez ma jakas kosmiczna kauzule, ale to ze ktos ma jakas klauzule nie znaczy ze nie mozna go taniej kupic. klauzula to takie cos, ze jak ktos zaproponuje taka sume, to klub musi sie zgodzic i dopuszcza klub kupujacy do indywidualnych negocjacji z zawodnikiem. a jak zaproponuje mniej to moze ale nie musi sie zgodzic. za cristiano 70 baniek? mysle ze glazer sie podjara jak zobaczy 50-60 i ferguson tylko bedzie wrzeszczal. villa tez cos kolo 50. najwieksze kluby maja monopol na astronomiczne kwoty. valencja jeszcze nie moze sobie zyczyc po 100 baniek za pilkarza. poza tym, 50 to dobra cena za ville, a uwazam, ze jest lepszy od etoo, od drogby, henryego, ibrahimowica czy kogos tam tez jest lapszy.
villa jest ograny w la liga, cristiano to portugalczyk, ma styl la liga we krwii. watpliwosci mam co do lamparda.
jakos nie mam obaw ze villa czy c7 bylby niewypalem.
inna sprawa ze zaden zawodnik nie jest warty wiecej niz 50-60 baniek, ale to juz zepsucie rynku tak ceny winduje

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lut 2007, 16:56

Musisz sobie zrobić przerwę od CM-a czy tam FM-a bo chyba gierka niekorzystnie na Ciebie wpływa (o ile wierzysz w to, że Twoje koncepcje mogłyby zostać zrealizowane w rzeczywistości). Ronaldinho i Eto'o to nasi najlepsi zawodnicy a Ty twierdzisz, że można ich sprzedać i zyskać na tym nie tylko finansowo, ale i sportowo? Nie mam więcej pytań.
llcooljay pisze:c7 bylby niewypalem
C4 też nie byłoby niewypałem. Co innego F16.

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 27 lut 2007, 17:40

llcooljay pisze:za ville, a uwazam, ze jest lepszy od etoo, od drogby, henryego, ibrahimowica czy kogos tam tez jest lapszy.
nie przesadzaj może od ibrahimowicza jest lepszy ale nie od pozostałych
Henry ma gorszy sezon ,ale i tak wiecej potrafi od Villi

a co do tych cen to 125mln za Ronaldihno to duża przesada,denerwuje mnie takie zawyzanie cen , średni zawodik(jak na np La Lige) kosztuje conajmniej 15mln :roll: wracajc do R10 , moze w tamtym sezonie był tyle wart ,ale teraz dopiero dochodzi do formy z przed roku

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”