Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 299

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 13 sie 2009, 13:18

Akurat do dryblowania i strzelania to większego zrozumienia z kolegami nie trzeba. Beenhakker wystawił go na lewym skrzydle więc spodziewałem się rajdów tą stroną boiska, dośrodkowań, rozciągnięcia gry, wspomagania bocznego obońcy a tego w jego wykonaniu nie widziałem za wiele. Zagraniczną myśl szkoleniową? Smolarek także całe życie gra za granicą i jakoś nie specjalnie to widać.

Napiszę jeszcze raz: Obraniak może być realnym wzocnieniem ale trochę przesadą jest aby stwierdzać to po 45min gry i określać go bohaterem. Chciałbym aby w następnym meczu o punkty zagrał od początku i udowodnił ile naprawdę jest wart.

Mandzaro
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mandzaro » 13 sie 2009, 14:17

Jak dla mnie Obi (mielismy Oliego, Ebiego wiec czmeu nie Obi?) wypadl poprawnie. I nie mowie tu o tych dwoch golach bo ta pierwsza bramka to byl zwykly babol, trudno bic brawo komus za to ze pilka w ciebie trafila, a w drugiej sytuacji tez trafil nieczysto w pilke ktora skozlowala i bramkarz sie nieco spoznil. Ale ogolnie zrobil dobre wrazenie jak na swoj debiut.

W pierwszej czesci spotkania podobal mi sie Robert Lewandowski ktory z przodu potrafil szarpnac i poradzic sobie w pojedynke z dwoma obroncami. O dziwo momentami podobal mi sie Roger ktory jak chce to ma momenty przeblysku jak w drugiej polowie gdy z pierwszej pilki zagral szybko po ziemi do kogos z lewej. Najlepszy byl oczywiscie Kuba. Trzeba sie modlic zeby kontuzje go imijaly bo to moze byc nasz zbawca. Ogolnie jakby zestawic nasza najsilniejsza druga linie z Kuba, Ludim, Rogerem, M. Lewandowskim i kims piatym to wyjdzie naprawde niezla ekipa - na papierze moze to niezle wygladac. Bylbym tez za tym aby dac szanse Jodlowcowi na DM'ie bo mysle ze ma tam wiekszy potencjal niz grajac jako srodkowy obronca.

Zupelnie nie podobal mi sie Boruc. On po ostatnich swoich koncertach powinien wprowadzic wiecej spokoju i pewnosci do gry, tak aby zarowno koledzy jak i kibice nie drzeli z przerazenia gdy tylko pilka do niego sie zbliza. A on robi zupelnie na odwrot - jak przy prostych, nie mocnych dosrodkowaniach ktore lapie dopiero na raty, albo inne takie dosrodowanie w ogole przepuszczajac. Bo trzeba przyznac ze niewiele trudnych interwencji mial w tym meczu. Wiec nie wiem czemu Szapkowski tak sie zachwyca zwiastujac u Artura powrot do wielkiej formy.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 13 sie 2009, 22:40

Właśnie przeyczytałem o kolejnym Francuzie, chcącym grać dla Polski. Skoro rozpoczyna się moda na polskie korzenie, to ja podsuwam Diego Bielkiewicza z Lanus. http://lanusatokio.blogspot.com/2009/08 ... -made.html 18-letni napastnik, podobno niezły talent. Lanus ma bardzo dorbą szkółkę piłkarską, która wyprodukowała wielu dorbych piłkarzy, a Diego ostatnio błysnął w jakimś sparingu. Konkurencja w ataku Argentyny jest ogromna, a w ataku Polski żadna, więc może Diego się skusi :think: Trzeba dać mu cynk i za pare lat w polskiej kadrze będzie można porozmawiać w co najmniej czterech różnych językach.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 sie 2009, 3:31

Jakby wszyscy tacy byli to reprezentacja USA albo Kanady w ogole nie miala by pilkarzy :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sie 2009, 0:06

MaWiK pisze:a zmieniając temat, widzieliście jak po nieudanej akcji Roger przepiękną polszczyzną krzyknął "Kur&% mać"?? już jest nasz
Jedna z nielicznych rzeczy, ktora mu ostatnio w kadrze wychodzi.
Inferno pisze:Napiszę jeszcze raz: Obraniak może być realnym wzocnieniem ale trochę przesadą jest aby stwierdzać to po 45min gry i określać go bohaterem.
Roger zdobył wysoka pozycje w kadrze przeplatanka i bramka ze spalonego.

Co do spotkania juz sie boje o lewa obrone, Krzynowek w formie czy bez niej sie tam nie nadaje, kilka akcji gdzie totalnie pusty tunel zostawial, jego wspolpraca ze Smolarkiem -> :D Smolarek nie gra od kilku miesiecy, po jego wystepie spokojnie mozna powiedzieć, ze takze nie jada. Nie wiem, a raczej nie jestem pewien ale po stronie Grekow raczej nie grało 5 Terrych i 5 Solow Campbellow, chlopak upadał tak czesto, ze zal bylo patrzeć jak go przestawiaja...
Dobra jest Obraniak, jest Kuba, moze bedzie Żeleń, Brożek czy Lewandowski i gra bedzie sie kleiła. Muraś nie gra a takze z Levandinho dobrze wygladali. Boruc nadal wybija pilki po autach. buuu Jestem optymistycznie nastawiony, nie nasza gra, ale tym, ze mamy kilku dobrych grajkow z przodu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 sie 2009, 2:20

Jarzinho pisze:
Roger zdobył wysoka pozycje w kadrze przeplatanka i bramka ze spalonego.

.
tak a Zuraw byl najlepszym zawodnikiem Euro w naszej kadrze. Uwielbiam teoretykow.

Czasem mysle ze porazka Leo bedzie sukcesem wielu polaczkow

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 19 sie 2009, 17:22

Leo powołał kadrę na najbliższe eliminacje. W sumie nie ma niespodzianek, skład niemal identyczny jak w meczu z Grecją, ale doszli Golański i Gancarczyk, których domagali się kibice. Nie rozumiem tylko powoływania takich piłkarzy jak Szczęsny i Krychowiak. Czyżby Leo jeździł oglądać rezerwy Arsenalu i Bordeaux?

Kod: Zaznacz cały

Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Łukasz Załuska (Celtic Glasgow), Sebastian Przyrowski (Polonia Warszawa), Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn)

Obrońcy: Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Bartosz Bosacki (Lech Poznań), Piotr Polczak (Cracovia), Marcin Komorowski (Legia Warszawa), Seweryn Gancarczyk (Lech Poznań), Paweł Golański (Steaua Bukareszt)

Pomocnicy: Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Łukasz Tralka (Polonia Warszawa), Jacek Krzynówek (Hannover 96), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Roger Guerreiro (Legia Warszawa), Ludovic Obraniak (Lille OSC), Tomasz Bandrowski (Lech Poznań), Grzegorz Krychowiak (Girondins Bordeaux), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków), Sławomir Peszko (Lech Poznań), Jakub Wilk (Lech Poznań)

Napastnicy: Robert Lewandowski (Lech Poznań), Marek Saganowski (Southampton FC), Paweł Brożek (Wisła Kraków), Euzebiusz Smolarek, Łukasz Sosin (Anorthosis Famagusta)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 sie 2009, 17:27

Gdzie jest Małecki? I za co w kadrze jest Łobodziński?
W szatni się tak przebierają...Małecki patrzy na Łobo...myśli sobie od pół roku gram od kolesia conajmniej o klasę lepiej a to on dostaje powołania... :?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 19 sie 2009, 17:29

Krychowiak swój chłop :D Czekać tylko kiedy dostanie szanse od Leo (np. 45 minut w meczu o punkty)

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 19 sie 2009, 19:41

Gdzie jest Małecki?
Pierwszy raz sie chyba z toba zgadzam ...

I co do huja robi tam Wilk :| Naprawde moze mi ktos wytlumaczyc co on w sobie takiego ma ze gra w reprezentacji ? :|

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 sie 2009, 20:37

Szczęsny w sparingach [uraz Fabiana, więc zagrał kilka razy] pokazywał sie z dobrej strony, choć powołanie do kadry to lekka przesada.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 19 sie 2009, 21:17

boskigonzo pisze:I co do [h**] robi tam Wilk :|
Nie chce przez swoja wypowiedź powiedzieć że jest tam zasłużenie ale jak jest Łobo to czemu nie :?:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 21 sie 2009, 10:56

Długo nie widziałem tak ubogiej kadry. Od bramkarzy, przez obronę po pomocników :? Powołanie Łobodzińskiego i Wilka to mega porażka, ale oczywiście obym się pomylił :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 wrz 2009, 21:54

Bieda, bieda. Kilka kontuzji urazów i nasza kadra naprawde wyglada tragicznie. Widząc te tuzy jak Rzezniczak, Komorowski, Przyrowski, Wilk, ku.wa Trałka to oczy łzawia, ze tacy zawodnicy graja i reprezentuja nasz kraj. Przerazał mnie widok Krzynowka na lewej obronie o dalej tak mam. Pocieszam sie tym, ze w razie gdyby Jacus zaniemogl to grac moze Marcin Komorwoski, bo chyba on jest obecnie nr.2 w kadrze. To jest jeszcze gorsze.
Nie ma co narzekać sa 2 spotkania chcialbym 6 oczek, ale cos mi sie zdaje, ze kompletu nie bedzie. Kto ma nam go dać. Ile grał ostatnio Roger, Murawski, Levandinho, Dudka czy nawet Ludo. To jest przykre.
Nie potrafie odpowiedzieć jak sie prezentuje Golański tylko pytanie jest takie czy Leo był tak pewny, ze Wasyl zagra, ze nei musial przetestowac kogos jako alternatywe. Bo chlopaków z 2 zdania nie uwazam za powazne kandydatury. Nie mamy w Polsce nikogo specjlanego. Wojtkowiak od kilku miechow nie gra, Golański w kadrze takze byl bo był i nikt nie pomyslal, ze Marcinowi moze cos sie stać. Stapanie po cienkim lodzie.
środek obrony gdzie jest dwoch zawodnikow, bo Bosacki to wieczna kontuzja, a Jodlowiec czasami znowu znalazł by sie na środku pola i by sie komrpomitwował.
Napisze wprost były smieszne spotkania towarzyskie i trzeba było wziaść Gancarczyka, Małeckiego, Piotra Brożka, Glika i dac im pograć. Tak wiele niewiadomych i czesc graczy, z ktorych smieje sie 90% kibiców w Polsce.

Plus najważniejszy wraca Boguski, może Jeleń sie nie połamie ponownie, moze wróci i tak niekoniecznie pewny Wojtkowiak i bedzie super-extra. Trzymam kciuk, zeby byla nadzieja za tydzien. Damy rade. :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 wrz 2009, 22:23

Golański grał świetnie dotychczas w Bukareszcie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”