FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 299

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 lut 2007, 17:57

ronaldinho ma klauzule odejscia wynoszaca 130 milionow euro

kolega cm'owiec widze zyje w innym swiecie wiec bredzi

villa to swietny pilkarz ale grajacy zupelnie inaczej niz eto'o a do tego nei wiadomo jak znioslby presje w wielkim klubie

do tego jakis c4, b52, f-117a - nic nie rozumiem :roll:

ps - Meczetinio, nie masz co silic sie na dyskusje z llcooljay bo chlopak zyje w swiecie iluzji

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 18:13

Valencianista pisze:Może pamiętasz aktora o nazwisku Hasslehoff (czy coś takiego -grał w słonecznym patrolu).Otóż On większość serialu grał na "wciągniętym brzuchu" Sam się do tego przyznał w wywiadzie

To przynajmniej teraz wiem, dlaczego Ronaldinho jest w kryzysie :arrow: pobiera lekcje aktorstwa.
llcooljay pisze:villa jest ograny w la liga, cristiano to portugalczyk, ma styl la liga we krwii. watpliwosci mam co do lamparda.
jakos nie mam obaw ze villa czy c7 bylby niewypalem.

Quresma i Simao takze mieli styl La Liga we krwi, a teraz siedza i sie nawet boja wychylic poza Portugalie.

Po to sa tworzona klauzula w kontrakcie, aby sie zabezpieczyc. Ronaldinho mozna sprzedac nawet za 10mln. tylko ani Barcelona nie wyraza checi sprzedania Eto'o czy Ronadlinho, podobnie Valencia, Villi. Ktos chce go kupic musi wykupic klauzule, a kogo bedzie obchodzilo czy on jest wart 60 mln euro mniej. Figo dał nauczle, ajk zarabiac to jeszcze wiecej, a inni chca niech placa po 150 mln.
Narazie to prasa sprzedaje pilkarzy z Barcelony, jak zawsze.

Meczetinio pisze:a co do tych cen to 125mln za Ronaldihno to duża przesada
Nikt nie zmusza do kupna.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 27 lut 2007, 18:42

[quote=rkoeman]villa to swietny pilkarz ale grajacy zupelnie inaczej niz eto'o a do tego nei wiadomo jak znioslby presje w wielkim klubie [/quote] .... i zapomniałeś dodać bardziej wszechstronny. Potrafi znakomicie egzekwować rzuty wolne i ...... nie jest taki nadety, nie ubiera się tak "ekstremalnie" :D

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 lut 2007, 18:46

assurbanipal pisze:i zapomniałeś dodać bardziej wszechstronny. Potrafi znakomicie egzekwować rzuty wolne
Z tego co wiem to Eto'o też swietnie bije wolne, tylko w Barcelonie nie jest mu dane tego wykonywać. Wystarczy zobaczyć kilka meczy rep. Kamerunu i Eto'o jest etatowym wykonawcą no i jeszcze też były Madridistas Geremi :wink:

assurbanipal pisze:nie jest taki nadety, nie ubiera się tak "ekstremalnie"
To już kwestai gustu.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 lut 2007, 18:57

assurbanipal pisze:
rkoeman pisze:villa to swietny pilkarz ale grajacy zupelnie inaczej niz eto'o a do tego nei wiadomo jak znioslby presje w wielkim klubie
.... i zapomniałeś dodać bardziej wszechstronny. Potrafi znakomicie egzekwować rzuty wolne i ...... nie jest taki nadety, nie ubiera się tak "ekstremalnie" :D
ale nikt nie spiewa widzac go 'guti, guti maricoooooooon, maricoooooon, maricoooooooooooooooooooom'

ciekawe dlaczego :roll:

nie wiem czy wiesz ale w mallorce i w reprezentacji eto'o wykonuje rzuty wolne. w druzynei mallorci zdobyl z nich 7 goli. ile goli strzelil villa z wolnych w swojej karierze? jestem ciekaw...

ja rozumiem ze samuel to malpa ktorej nie lubisz, etc, etc ale bez przesady. zanim zaczniesz krytykowac styl ubierania pilkarza zajmij sie pilkarzami swojego realu z gutim na czele. bo nikt nie potrafi wygladac tak jak wasz wieczny talent maria

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 27 lut 2007, 19:03

Widzisz właśnie miałem wspomnieć o Gutim, bo on ubiera się jeszcze bardziej "ekstremalnie" :D No ale skoro porównujemy Villa i Samuela to co ma do tego Guti?
ile goli strzelil villa z wolnych w swojej karierze? jestem ciekaw...
oj trochę by się ich zebrało. Choć faktycznie zgodzę się z wami, że Eto sprawdził się w wielki klubie, a Villa mógłby się zagubić ( nie mam na myśli wielki klub przez formę piłkarska).
ja rozumiem ze samuel to malpa ktorej nie lubisz, etc, etc ale bez przesady
jak można mi wkładać w usta, stwierdzenia, którego nigdzie nie napisałem? Gdyby Eto był biały czy żółty tak samo bym go traktował ..... nie ważne czy pluje czarny czy biały :) No chyba, że kolega jest takim rasistą. :)

llcooljay
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: llcooljay » 27 lut 2007, 19:12

mentor, to ze masz nastukane ponad 5 tysi postow nie znaczy wcale ze jestes najwiekszym i super kibicem barcelony, i zawsze masz racje. a to ze kazdego kto ma inne zdanie nazywasz fmowcami, czy cmowcami czy stawiasz im swieczki czy chuk wie co jest zalosne. problem polega na tym, ze wszystkich tak traktujesz, zgadzam w wiekszosci slusznie, ale nei zawsze. moja racja jest najmojsza.
dwoch najleszych pilkarzy barcelony. ok zgadzam sie, to sa najlepsi zawodnicy barcy w tym momencie,a le to wcale nie znaczy ze nie ma lepszych.
c4, b52, no spoko. jak r10 moze byc ronaldinho, tom c7 moze byc cristiano. nie wiem w czym problem, zwykly skrot.

nie gram i nigdy ie gralem w zadnego cma czy fma, za stary bylem na gry gdy sie pojawily, juz nie ten wiek co by w gierki grac

sprzedac dwoch najlepszych i zyskac finansowo i sportowo. dlaczego nie mozna? nie wiem. maja wyrobiona marke w wielkim klubie, i w zwiazku z tym ich wartosc jest bardzo zawyzona. w przeciwienstwie do villi na przyklad. kasa jaka mozna za nich dostac jest wieksza niz ich wartosc, teraz wiesz dlaczego mozna zyskac i sportowo i finansowo. zobacz jak gra ronaldo, wychyl sie poza la liga, to najlepszy pilkarz najsilniejszej ligi na ziemi, bijacej na glowe la liga mimo wszystko. nie wiadomo czy villa podola presji, faktycznie valencja to zasciankowy klub. poza tym, skad bylo wiadomo czy presji podola eto'o z mallorci? szewczenko z ukrainy, ibrahimovic z holandii, henry po slabym sezonie w juve, ruud z holandii, mozna tak wyliczac w nieskonczonosc. czesc wybitnych zawodnikow zaczyna w wybitnych klubach, czesc tam przechodzi. gadanie ze nie mozna kupic z klubu o mniejkszym prestizu bo nie zniesie presji jest glupie. cristiano nie jest ograny w la liga, ronaldinho tez nie byl, deco tak samo. idac waszym tropem powinnismy kupowac tylko z realu, lol. klub tak samo prestizowy i w la liga ;] villa gra innaczej niz etoo, jasne i co z tego. trudno znalezc klona.
villa strzela tyle samo co etoo majac mniej okazji, villa ma wiecej asyst. villa strzela ze wszad doslownie. villa ma swietny przeglad pola. nie odejmuje klasy etoo bo to swietny pilkarz. ale jak ktros jest swietny to nie znaczy ze nie ma lepszych,
wcale nie uwazam ze te transfery sa realne, bo nie sa. mimo to uwazam ze bylyby korzystne. jasne ze wiaze sie to z duzym ryzykiem, tylko klub w dolku nie ryzykuje, bo nie ma nic do stracenia. barca caly czas jest na szczycie, wiec po prostu sie nie zmienia bojac sie zeby nic nie zepsuc.

quresma i simao porownac do cristiano. przyszli do barcy, nie sprawdzili sie i poszli i tyle. cristiano sie sprawdzil w wielkim klubie i w swietnej lidze, porownanie z dupy.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 lut 2007, 19:24

assurbanipal pisze:Widzisz właśnie miałem wspomnieć o Gutim, bo on ubiera się jeszcze bardziej "ekstremalnie" :D No ale skoro porównujemy Villa i Samuela to co ma do tego Guti?
ja rozumiem ze samuel to malpa ktorej nie lubisz, etc, etc ale bez przesady
jak można mi wkładać w usta, stwierdzenia, którego nigdzie nie napisałem? Gdyby Eto był biały czy żółty tak samo bym go traktował ..... nie ważne czy pluje czarny czy biały :) No chyba, że kolega jest takim rasistą. :)
gdybym nie wiedzial co pisujesz na necie to bym tak nie twierdzil. ale wiem wiec doskonale zdaje sobie sprawe jaka roznica jest dla ciebie miedzy pilkarzem czarnoskorym a bialym

ale ze nie widze sensu niszczenia tematu na glupia napinke wspomne o wicie zelazko - on odroznial biala sline od czarnej sliny wiec wszystko jest mozliwie :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 19:45

llcooljay pisze:nie wiem. maja wyrobiona marke w wielkim klubie, i w zwiazku z tym ich wartosc jest bardzo zawyzona. w przeciwienstwie do villi na przyklad.
Chyba do konca sie nie orientujesz ile Valencia rzada za Davida, ogolnie ona wogole nie rozmawia na temat transferu, zainteresowany musi wykupic zawodnika za klauzule.
llcooljay pisze:zobacz jak gra ronaldo, wychyl sie poza la liga, to najlepszy pilkarz najsilniejszej ligi na ziemi, bijacej na glowe la liga mimo wszystko.

A argument wsazujacy, ze jest to najlepsza liga, to :?:
llcooljay pisze:nie wiadomo czy villa podola presji, faktycznie valencja to zasciankowy klub. poza tym, skad bylo wiadomo czy presji podola eto'o z mallorci? szewczenko z ukrainy, ibrahimovic z holandii, henry po slabym sezonie w juve, ruud z holandii,

Ich sumy transferowe zamykaly sie chyba w 30mln, Villi sie napewno w tej kwocie nie zamknie.

MAsz jakas statystyke porwonujaca ilosc sytuacji Villi i Eto'o, asyst itp.
llcooljay pisze:quresma i simao porownac do cristiano. przyszli do barcy, nie sprawdzili sie i poszli i tyle. cristiano sie sprawdzil w wielkim klubie i w swietnej lidze, porownanie z dupy.
Było juz kilku, ktorzy sprawdzali sie świetnie w jedej lidze, a w drugiej nie znaczyli kompletnie nic.

llcooljay
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: llcooljay » 27 lut 2007, 20:19

valencja moze sobie gadac ze chce klauzule. nie jest przebogata i jak pojawi sie interesujaca oferta to na pewno ja rozpatrzy, a 50 ban to jest interesujaca oferta.
ze angielska jest lepsza to chyba kazdy widzi. nie mam zamiaru nikogo przekonywac. chociazby budzety klubow. kwoty wydawane na transfery i na place w klubach. nazwiska. jasne ze barca ostatnio wygrala LM, a sevilla uefa, ale nie chodzi mi o druzyny z czolowki, tylko ogolnie o cala lige. w tym ze premiership jest silniejsza zgodzi sie chyba nawet wielki mentor i prawie tak samo wielki rkoeman.

ich sumy transerowe .... no spoko, bo byli kupowani ze slabszych klubow. valencja nie jest slabszym klubem. i ryzyko niewypalu tez jest sporo mniejsze. przeciez valencja gra w 1/8 LM. co to znaczy nie podola presiji?? wielkich pilkarzy z wielkich klubow kupuje sie za wielkie pieniadze.
statystyke? dupa a nie statystyke. wystarczy ogladac mecze i tu chyba takze wielki rkoeman sie zgoidzi, ze valencja kreuje mniej sytuacji strzeleckich niz barca, i ze villa strzela wiekszy procent goli druzyny niz etoo. jasne ze nie mozna na 100% powiedziec villa jest lepszy, bo przeciez nie gra w barcy, graja w roznych realiach. ale tak nie mozna gadac, etoo tez gral w mallorce, do chuka. a co do goli i asyst to poszukaj sobie statsy z ost sezonu.

bylo kilku co sie nie sprawdzilo w innej lidze, jasne, bylo tez kilku co sie sprawdzili i to swietnie. glupie gadanie, ronaldinho sie sprawdzil, deco tez. ktos sie sprawdza ktos nie. ma wszelkie prdyspozycje do tego zeby sie sprawdzil i nie ma zadnych przeslanek zeby uwazac innaczej

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 lut 2007, 20:30

Zaraz, chwila.

Valencia nie ma problemów finansowych, a Villa wbrew głupiemu gadaniu angielskiej prasy nie garnie się do odejścia :P

Myślisz, że nie było już podejść w jego kierunku? Mogli się postarać jak grał w Zaragossie :P
Romek Atomek już forsą szastał Valencii przed nosem. Ile to on dawał? 70 mln :> Ale hola hola ----> patrz klauzula, przecież Cię stać co nie :P

Już był temat Eto'o vs Torres potem bezsensowny Casillas vs Valdes :lol: a teraz będzie jeszcze Eto'o vs Villa :roll: I co to ma dać? Przecież nikt nie będzie szukał statystyk skuteczności obu graczy...ile akcji strzelili, a ile zdupczyli. Każdy ma swoje zalety. Sympatią dażę Davida, a Kameruńczyka szanuję i to musi wystarczyć. Nie podejmuję się porównywania tych graczy bo nie ma to sensu :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 lut 2007, 20:39

dlaczego nie? statystyki te sa banalnie latwe do znalezienia i policzenia

ps - valencie stac by kupic joaquina na lawe za kupe forsy to dlaczego maja oddac ville? bo tak? po to jest klauzula odejscia by mozna sobie zaspiewac dosc duza cene. mysle ze kupno villi to jakies jedyne 30 milionow. czyli kwota jakiej raczej nikt nie zaplaci poza chelsea

EDIT:
? dupa a nie statystyke. wystarczy ogladac mecze i tu chyba takze wielki rkoeman sie zgoidzi, ze valencja kreuje mniej sytuacji strzeleckich niz barca, i ze villa strzela wiekszy procent goli druzyny niz etoo. jasne ze nie mozna na 100% powiedziec villa jest lepszy, bo przeciez nie gra w barcy, graja w roznych realiach. ale tak nie mozna gadac, etoo tez gral w mallorce, do chuka. a co do goli i asyst to poszukaj sobie statsy z ost sezonu.
czyli jezeli druzyna strzeli w sezonie 1 gola i jego zdobywca bedzie pilkarz x to oznacza ze jest lepszy niz eto'o ktorego gole daly barcelonie bezposrednio 38 punktow? (najwiecej decydujacych goli w lidze w zeszlym sezonie)?

eto'o w zeszlym sezonie mial 26 goli i 6 asyst w lidze

villa 25 goli i 5 asyst. gral w wiekszej ilosci spotkan i wykonywal karne

tylko co z tego?

nic. eto'o gra w barcelonie i strzela gole. on wygral lm i w decydujacych meczach mozna bylo na niego liczyc. to mi wystarcza. a nie zadnie jakiegos dzieciaka na forum pilka.pl

dlatego graj sobie dalej w cm'a ale pisz z sensem. bo na razie slabo ci to idzie. uzywasz argumentow na poziomie imc asteniu ktory ciagle chce dowodzic jaki to torres wspanialy. sek w tym ze to eto'o gra w druzynie ktora cos wygrywa a nie villa, henry, torres czy inni
Ostatnio zmieniony 27 lut 2007, 20:46 przez rkoeman, łącznie zmieniany 1 raz.

llcooljay
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: llcooljay » 27 lut 2007, 20:44

zeby nie zostac zle zrozumianym, wcale nie chce sie pozbywac eto'o i kupowac ville bo jest duzo lepszy. to nie jest konieczne w ogole. tylko pisze ze klub na tym by nie stracil, ani finansowo, ani sportowo, tzn zyskalby.

za to nie bede ukrywal ze ronaldinho bym sie pozbyl. jakos nie jestemj zwolenikiem jego talentu, irytuje mnie juz od roku, nie liczac pojedyczych meczy przeblysku. faktycznie zajebistych blyskow, ale pojedynczych. wedlug mnie jest wielu lepszych od niego, eto'o, czy deco uwazam ze lepszych pilkarzy, a to tylko w barcy. na swiecie jest ich wielu. a 125 baniek, czy 130 to nieporozumienie, i jak ktos tyle daje, niewazne z jakiego powodu, to nalezy brac z pocalowaniem reki

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 20:48

llcooljay pisze:valencja moze sobie gadac ze chce klauzule. nie jest przebogata i jak pojawi sie interesujaca oferta to na pewno ja rozpatrzy, a 50 ban to jest interesujaca oferta.

Popatrz Barcelona tak sobie gada i nikt kto chce kupic Ronaldinho, nawet nie wspomina o nizszej ofercie niz klauzula.
O Davidzie mowilo sie juz latem i Valencia cały czas utrzymuje swoje stanowisko. Skoro potrafila zatrzymac Vincente, to teraz kiedy sa sukcesy tym bardziej bedzie potrafila zatrzymac kolejnych pilkarzy. Mysla o stadionie, iwec raczej pieniadze takze sa.
llcooljay pisze:ze angielska jest lepsza to chyba kazdy widzi. nie mam zamiaru nikogo przekonywac. chociazby budzety klubow. kwoty wydawane na transfery i na place w klubach. nazwiska.
Porazaja te argumenty.

llcooljay pisze:statystyke? dupa a nie statystyke
Nie masz statystyki wiec twoje słowa sa nic nie warte.

PS. Jak widac Ci "wielcy" nie dali ci poparcia :wink:

llcooljay
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: llcooljay » 27 lut 2007, 20:55

Jarzinho pisze:Porazaja te argumenty.
naprawde widzisz jakas lepsza lige od anglielskiej??
llcooljay pisze:Nie masz statystyki wiec twoje słowa sa nic nie warte.
no faktycznie. w ten sposob, kazda rozmowe mozna sprowadzic do "twoje arg nic nie sa warte".

zgodzisz sie ze val wykreowala mniej syt strzeleckich niz barca w zeszlym sezonie? zgodzisz sie ze strzelila mniej goli? zgodzisz sie ze villa strzelil podobnma ilosc goli co eto'o? tyle.

no wlasnie bardzo sie dziwie, ze barca nie chce sprzedac ronaldiho. jezeli oczywiscie prawdziwe sa plotki o 100 bankach abramowicza czy ile tam pisali w gazetach.

a vicente nie sprzedali i widac jak na tym wyszli. bosko gra po prostu w tym sezonie, jest ich motorem napedowym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”