FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2990

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 sty 2025, 21:53

Dobra faktycznie spalony.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 08 sty 2025, 21:58

Kluchman pisze: ↑
08 sty 2025, 21:50
Ten "spalony" przy golu Williamsa to jest xD
To jest co?

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 08 sty 2025, 21:59

Byl spalony. A co Kluchman myslales że serio po podaniu De Jonga sędzia to zagwizdał? :D odbiła się od rywala

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 08 sty 2025, 22:02

szczesny troche jak pena, cos tam obronil, cos tam puscil ale akurat byly spalone. ogolnie mecz na plus. fajnie, bo jakby dzis cos odwalil, to mialby po sezonie. dalbym mu zagrac final i mecze w pucharze hiszpanii. jak to mowia dzieciaki - dla fabuly

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 855

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 08 sty 2025, 22:09

Szczęsny zawodnikiem meczu :witam:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 sty 2025, 22:09

Hersk pisze: ↑
08 sty 2025, 21:59
Byl spalony. A co Kluchman myslales że serio po podaniu De Jonga sędzia to zagwizdał? :D odbiła się od rywala
Później, już po moim poście, była lepsza powtórka, że piłka znacząco zmieniła kierunek. Wcześniej to wyglądało na maks obcierkę.

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 312
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 09 sty 2025, 11:02

Nie wiem, czy ktoś jeszcze jest w szoku, ale ja na pewno trochę jestem. Wojtek Szczęsny, który jeszcze kilka dni temu pewnie bardziej myślał o tym, jaką anegdotkę sprzedać na kolejnym podcaście, albo w jakim kolorze malować ławki na nowym Camp Nou, żeby tam się wygodnie rozsiąść , niż o grze w Superpucharze Hiszpanii, teraz jedną nogą stoi w El Clasico. A wszystko przez to, że Iñaki Peña zaspał. Serio, zaspał na odprawę. Jakby to była jakaś kariera w "Football Managerze", to tu bym się zaśmiał, ale to dzieje się naprawdę, to jest z innej strony przykre, ale nie dla mnie.

Przejde może do rzeczy. Na Barbastro można było machnąć ręką – w końcu czwartoligowiec, to bardziej tacy panowie z pubu. Ale Athletic Bilbao? No tu już trzeba było coś pokazać, był wręcz taki obowiązek patrząc na to ile Szczęsny miał okazję coś pokazać. I Wojtek pokazał. Dwa razy uratował dupę Barcelonie, broniąc strzały, które pachniały bramką na kilometr. Potem, wiadomo, jak to Wojtek – wyszedł sobie poza pole karne, zrobił mały chaos, ale ostatecznie kontrola była. Chociaż nie powiem, że przy tych jego wyjściach serce nie skoczyło mi do gardła. Takie trochę bednarkowanie zmieszane z krychowiakizowaniem i senegalizowaniem.

A po drugiej stronie Simón... No śmiech na sali. On chyba miał w głowie jakiś zakład z Lewym, bo czasem wyglądało, jakby chciał mu pomóc strzelić gola. Robert? Dwie setki, jedna wręcz idealna, a on nic. Aż się chciało zapytać: "Robson, co jest? Zostawiłeś formę w Monachium?". No ale dobra, Lewy Lewym, a co z Raphinhą? Koleś włączył tryb sprzed Flickowskiego update’u gdzie wszystko robi, ale nic nie wychodzi. Za to młody Lamine Yamal? Klasa. Ta akcja – przyjęcie, obrót, strzał – po prostu piłkarskie guilty pleasure. Aż do pracy dziś przyszedłem dumnie w jego koszulce.

I wszystko szło pięknie, czyste konto dla Wojtka w zasięgu ręki, aż nagle Frenkie de Jong stwierdził, że będzie odwracał losy meczu... tyle że na niekorzyść Barcelony. Traci piłkę, Inaki Williams leci na bramkę, Wojtek robi, co może, ale gol wpada. Chwila napięcia, sędzia czeka na VAR i... spalony! Dziękujemy, dobranoc, choć gdyby ta bramka wpadła nie zasnąłbym spokojnie.

No i teraz mamy sytuację jednoznaczną. Jeśli Real Madryt nie da ciała, to w finale możemy zobaczyć dwóch Polaków w El Clasico. Szczęsny – gość, który zaczynał od meczu z czwartoligowcem (w Barcelonie) a teraz ma szansę na walkę o superpuchar z Realem, i Lewy – który pewnie w końcu coś strzeli. A ja? Ja już się szykuję na ten mecz i powiem tak: jeśli Wojtek dostanie miejsce w składzie, to historia sama się pisze i myślę że Superpuchar trafi w ręce Dumy Katalonii. Panie prezesie Bońku, chyba można to nazwać powodem do dumy, Bilbao to chyba nie Barbastro? Ciekawe co powie po wygranej z Realem, że wciąż jest niezadowolony i nie ma się co podniecać?

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 09 sty 2025, 11:19

@Precel jezeli rzeczywiscie szczesny zagral tylko przez spoznienie sie peni, to obawiam sie, ze w finale wroci na lawke

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8416

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 sty 2025, 11:33

moody pisze: ↑
09 sty 2025, 11:19
@Precel jezeli rzeczywiscie szczesny zagral tylko przez spoznienie sie peni, to obawiam sie, ze w finale wroci na lawke
imo niesprawiedliwe. Pena grał, bo nie popełniał większych błędów i nie dawał powodu, by siedzieć na ławce. Teraz źle się zachował, to szansę dostał Szczęsny. I ją wykorzystał - sprawiedliwie by było, żeby do kolejnego fakapu to on był pierwszym bramkarzem, zwłaszcza że jakościowo jest lepszy od Peni. Ale czy Niemiec ma jaja, to się dopiero okaże.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 09 sty 2025, 11:36

Barcelona powinna zabić mecz w pierwszej połowie prowadząc 3-0.
Zamiast tego omal nie doszło do nerwówki, gdyby uznano gola na 2-1.
W Madrycie prawidłowo nieuznane bramki strzelone Barcelonie mogą dziwić, na szczęście tym razem VAR został użyty prawidłowo.
Gavi graczem meczu, Flick ma twardy orzech do zgryzienia przed finałem kogo wystawić.
Zarówno w pomocy jak i w bramce.

p.s. rozgrywanie superpucharu w formie turnieju na pustyni to jest dramat naszych czasów. Ile oni za to płacą? czy podano gdzieś wczorajszą frekwencję czy z litości nie podali czy udało się zapełnić stadion chociaż w połowie?

Pelart2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 164

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 09 sty 2025, 11:59

Faktycznie macie jakąś obsesję na punkcie spisków z Madrytu, jednak sekta to dobre określenie.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 365

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 09 sty 2025, 12:30

Precel pisze: ↑
09 sty 2025, 11:02
Za to młody Lamine Yamal? Klasa. Ta akcja – przyjęcie, obrót, strzał – po prostu piłkarskie guilty pleasure. Aż do pracy dziś przyszedłem dumnie w jego koszulce.
Gdzie pracujesz?

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 312
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 09 sty 2025, 12:39

W Krakowie :witam:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2891

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 09 sty 2025, 12:42

Mnie jakoś nie przekonuje to zaspanie

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 09 sty 2025, 12:46

byla juz pare meczow temu podobna akcja z kounde, ktory tez gral wszystko od dechy do dechy, nagle lawa i tez potem lataly newsy, ze to kara za spoznienie. ale wiadomo jak to z tymi "insajderskimi" przeciekami z szatni czasem bywa

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”