Ogólna dyskusja o polityce - Strona 300

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 mar 2013, 16:01

i 1 pozycja w wyszukiwarce pilka.pl :roftl3: :roftl3: :roftl3:

Taka rozmowa z Wami, czlowiek chce konkretów to słyszy- poszukaj sobie :mrgreen: . Rozenka słucham bo facet ma kulture, mało kiedy podnosi głos i ponoszą go emocje, tak samo lubie słuchać Kowala.

Jeśli dla Ciebie Pawłowicz prezentuje wyższy poziom to cóż...... obłuda do kwadratu

Cóż jak Rydzyk opluwał bratową Jarka to najlepiej udawac że nic nie było- widze przećwiczone schematy zawsze sie przydadzą.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 mar 2013, 16:04

MGiggs pisze:Taka rozmowa z Wami
Bujaj się. Ja Ci nic nie wciskałem :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 mar 2013, 16:06

Nie bart, nie o Ciebie chodzi- już po raz x słysze w tym temacie że mam coś sobie poszukać.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 mar 2013, 16:10

Generalnie tak to jest, kiedy ktoś przychodzi do tematu, prosi o wytłumaczenie, po co premier techniczny i wotum nieufności. Tłumaczą mu. Prosi, by mu wytłumaczyć, co by było gdyby Palikot przyszedł z tabletem. Tłumaczą mu. Następnie wybiera jakieś nazwisko niezwiązane z dyskusją i każe sobie szukać cytatów :lol:. Pawłowicz jest posłanką z siódmego szeregu, debata jaka powstała na jej temat jest równie poważna, co debaty proponowane przez Janusza Palikota.
MGiggs pisze:Cóż jak Rydzyk opluwał bratową Jarka to najlepiej udawac że nic nie było- widze przećwiczone schematy zawsze sie przydadzą.
Tu są jacyś fani Rydzyka? Czy zdajesz sobie sprawę jak bardzo się ośmieszasz, kiedy za każdym razem rzucasz ten przykład z dupy? Ktoś mógłby pomyśleć, ze w rzeczywistości nie masz nic do powiedzenia, tylko powtarzasz w kółko te same, nieadekwatne do sytuacji, mechanicznie wyuczone zdania.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... _obcy.html
A tu masz opinię na poziomie w sam raz dla JP prosto od dziecka Tomasza Lisa:
http://blogi.newsweek.pl/Tekst/polityka ... ikota.html
http://www.monikaolejnik.tv/article/33/ ... kacja.html
http://www.wprost.pl/ar/390722/Rozenek- ... dyrdymaly/
edyta
http://www.wprost.pl/ar/314215,1/Rozene ... i-komedie/
http://www.ruchpalikota.org.pl/klub-pos ... mi-bujdami
http://kresy24.pl/23034/polski-posel-w- ... smolenska/
http://wyborcza.pl/1,76842,11039783,SLD ... iobre.html
http://www.mowimyjak.pl/fakty/kto-jest- ... 44135.html
http://tomaszmachala.natemat.pl/42927,c ... czynskiego

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 mar 2013, 16:21

Człowiek zadaje pytanie dostaje google w odpowiedzi.

1 odpowiedz w google to pilka.pl

Tekst że coś piwus tutaj wytłumaczyłeś pozwól że nie skomentuje.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 mar 2013, 16:22

MGiggs pisze:Człowiek zadaje pytanie dostaje google w odpowiedzi.
Człowiek zaczyna wtedy myśleć, ze zadał głupie pytanie.

[edit]Zmieniasz niewygodny temat dyskusji, wyciągasz jedno nazwisko z siedmiu i wydaje ci się, że dyskutujesz? Dobrze, ze w dyskusji nie padło hasło "Ronaldo - skrzydłowy czy napastnik", bo mam podejrzenie, o czym byś chciał pogadać. Żegnam <palikot z tabletem>.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 mar 2013, 16:25

Jesli to jest poziom szamba to w przypadku Kaczynskiego musiałbym przepisac internet

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 mar 2013, 17:17

Ależ tego, że Jarosław Kaczyński jest ideologicznym spadkobiercą Hitlera i Berii nikt nie kwestionuje. Rozenek i koledzy z klubu JP nie są w stanie dorównać mu kroku. Plus za to, ze się starają. <Palikot palony na stosie za tableta>
- Pan Gliński występuje w roli osła, Jarosław Kaczyński w roli Matki Boskiej, Józefem jest Donald Tusk, a za dzieciątko robi poseł Godson - powiedział Palikot.
Znowu prawdę powiedział! Tradycyjnie mocne, prawdziwe słowa.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 mar 2013, 17:24

No [k****], Tusk wchodząc do Sejmu tłumaczy jak to jest przygnębiony sprawą himalaistów, bo tutaj to w Sejmie nic im się nie może stać... Ja pierdole...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 mar 2013, 19:51

No [k****], Tusk wchodząc do Sejmu tłumaczy jak to jest przygnębiony sprawą himalaistów, bo tutaj to w Sejmie nic im się nie może stać... Ja pierdole...
Bardziej żenujące było krytykowanie dosłownie każdego słowa, które wypowie Tusk, niezależnie od jego sensu. Było, bo to już dawno temu stało się nudne. Krytyka dla krytyki jest bezwartościowa, to tyle w kwestii zawartości kącika prawicowej propagandy i większości waszych postów tutaj. Ziew.
Jeśli w najbliższych miesiącach rząd PO-PSL nie upadnie, to będzie tylko świadczyć o debilizmie polskiego społeczeństwa.
Dla zrównoważenia prawicowej propagandy dla prawicowych lemingów:
Jeszcze bardziej prawdziwe będzie stwierdzenie, że jeśli w najbliższych miesiącach władzę przejmie jakakolwiek z partii opozycyjnych obecnych w sejmie (w obecnym składzie osobowym, bo wiadomo - mogą odmienić swoje oblicze, liczę na przemiany na lewicy), na czele z PiS, to będzie to świadczyć o debilizmie polskiego społeczeństwa. Skrajnym debilizmie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 mar 2013, 20:00

Wilmore pisze:Bardziej żenujące było krytykowanie dosłownie każdego słowa, które wypowie Tusk, niezależnie od jego sensu. Było, bo to już dawno temu stało się nudne. Krytyka dla krytyki jest bezwartościowa, to tyle w kwestii zawartości kącika prawicowej propagandy i większości waszych postów tutaj. Ziew.
Śmianie się z Ciebie i Twoich teorii też stało się żenujące, a nawet męczące, ale jak widzisz dalej niektórych to bawi. Ty też często jesteś nudny, ale teraz postanowiłem Ci odpisać.

Oglądałeś debatę? Czy Wasz Premier odniósł się do wypowiedzi JK? Nie, przeobraził swoje wystąpienie w osobistą dygresję i spersonalizował je. Nic więcej. Kaczynski i PiS to zło. Zero merytoryki.
Wilmore pisze:Skrajnym debilizmie.
Ostatnie wpisy na forum wskazują duże natężenie skrajnego debilizmu w Niepołomicach.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 mar 2013, 20:29

Sęk w tym, że to nie jest mój premier w kontekście poglądów politycznych. Nie oznacza to jednak, że muszę go krytykować za wszystko i czepiać się dosłownie każdej rzeczy, byle się tylko czepić. Bezmyślne wytykanie każdego słowa świadczy o wytykającym, a nie wytykanym. Puste w treści i szczekliwe w formie reakcje na wytknięcie mało rozsądnej propagandy też nie jest za mądre.
A tak serio-serio. Jeśli chcesz siać taką prawicową propagandę dla mało rozumnych prawicowych lemingów, to będzie to skuteczniejsze, jeśli będziesz ją odpowiednio dawkował. Jak będziesz tak dalej nieustannie czepiał się wszystkiego, nawet gdy nie masz czego, to lemingi raczej tą propagandą rzygną niż ją przyjmą.
Nawet kącik prawicowej propagandy powinien mieć jakieś granice. Aktualnie tutaj jest tak, jak w prasie PRL - widząc zdarzenie od razu było wiadomo, jak to przekręcą media, by dobrze oddać władzę. Teraz widząc zdarzenie od razu wiadomo, jak je prawicowe lemingi na forum przekręcą, by dobrze oddać PiS. Weźcie się zapiszcie gromadnie do działu PR w PiS, przynajmniej będą wam za to płacić.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 mar 2013, 20:32

Wilmore pisze:Bezmyślne wytykanie każdego słowa świadczy o wytykającym, a nie wytykanym.
Jeśli premier idzie na debatę o wotum nieufności i na pytania dziennikarzy odpowiada o himalaistach to wybacz, ale mam prawo go za to krytykować. To jego rząd, to on ma rządzić, aby mi było lepiej, to on wydaje pieniądze z moich podatków. A ja mam prawo go za to oceniać.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 mar 2013, 20:46

No nie rozumiesz, albo rozumiesz, ale wygodniej jest brnąć w prawicową propagandę.
Premier i rząd techniczny to szopka na podbicie reputacji. Nawet jeśli PiS wierzy szczerze w ten projekt (aż mi się przypomina "jeśli mój brat zostanie prezydentem, to ja nie będę premierem"), to PO dobrze wie, że szanse na premiera Glińskiego są zerowe. Nie dziwię się więc, że Tusk nie marnuje swojego cennego czasu na wdawanie się w bezcelowe przepychanki z opozycją i roztrząsanie projektu o zerowych szansach powodzenia. Wypadało mu się pojawić, ale nic ponadto.
Gdyby to natomiast zrobił, to już widzę oczyma wyobraźni kolejne puste w treści wpisy Twoje czy reszty prawicowych propagandzistów - "po co on się wdawał w dyskusję, skoro do realizacji tego pomysłu jest masa czasu, czemu się nie wypowiedział o tym i owym, czemu powiedział to co powiedział?!" Piwus jeszcze przekopiuje całą czołówkę linków na wpolityce i wypełnicie normę dziennej prawicowej propagandy. Krytykujecie go niezależnie od tego co zrobi, jednocześnie mając żal za nie aż tak bezmyślną i pustą w treści kampanię "nienawiści" "przemysłu pogardy" w latach 2005-2007. Nawet to zabawne.
Nie no, jeśli wam za to płacą, to nawet to rozumiem.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 mar 2013, 20:50

Wilmore to zaczynasz udowadniać, że nie rozumiesz. Jeśli piszesz, że PDT nie marnuje swojego cennego czasu na rząd techniczny, to znaczy że kompletnie nie wiesz o czym jest mowa. Tutaj nie chodzi o to, kto jest lepszy, czy PO, czy PiS, i kto powinien rządzić. Chodzi o to, że rząd PO doprowadził nasz kraj do pewnego etapu i dalej nie da się tak brnąć. Zobacz na bezrobocie, szkolnictwo, służbę zdrowia, edukację. Jeśli Tobie takie rzeczy nie przeszkadzają, to proszę, nie pisz mi jaki to premier ma cenny czas, bo jego cenny czas ogranicza się do PRowych przemówień.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”