FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 300

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 lut 2007, 21:00

llcooljay pisze:zeby nie zostac zle zrozumianym, wcale nie chce sie pozbywac eto'o i kupowac ville bo jest duzo lepszy. to nie jest konieczne w ogole. tylko pisze ze klub na tym by nie stracil, ani finansowo, ani sportowo, tzn zyskalby.

za to nie bede ukrywal ze ronaldinho bym sie pozbyl. jakos nie jestemj zwolenikiem jego talentu, irytuje mnie juz od roku, nie liczac pojedyczych meczy przeblysku. faktycznie zajebistych blyskow, ale pojedynczych. wedlug mnie jest wielu lepszych od niego, eto'o, czy deco uwazam ze lepszych pilkarzy, a to tylko w barcy. na swiecie jest ich wielu. a 125 baniek, czy 130 to nieporozumienie, i jak ktos tyle daje, niewazne z jakiego powodu, to nalezy brac z pocalowaniem reki
ziaste jest wielu lepszych od ronaldinho. pilkarzy ktorzy nie bedac w wielkiej formie dali nam 18 punktow w lidze w czasie gdy inni napastnicy pierwszego skladu mieli kontuzje. zaiste wielu pilkarzy na swiecie umie niemal w pojedynke wygrac mecz. zaiste wielu pilkarzy jest tak kochanych na camp nou przez kibicow ktorzy miali okazje widziec cruyffa, maradone, romario, laudrupa, stoichkova czy romario

zaiste jest wielu napastnikow ktorzy graja tak jak eto'o, sprawdzili sie w wielkim klubie, strzelaja tyle goli, przebiegaja tyle km w meczu i graja tak duzo pod druzyne. do tego nie zawodza w WAZNYCH meczach

zaiste jest wielu pomocnikow ktorzy od 3 lat maja najwiecej odbiorow w lidze, przebiegaja najwiecej kilometrow w europie (srednio) w kazdym meczu i sa tak wszechstronii

jak wiadomo kazdy sprawdza sie w lidze hiszpanskiej i kazdy sprawdza sie w druzynie w ktorej presje mozna porownac jedynie z realem madryt

przerazasz mnie mlody czlowieku. nie masz wieksego pojecia o klubie, pilkarzach i tym na czym polega pilka nozna

sprzedaj eto'o, ronaldinho i deco a bedziesz mogl ogladac barce gorsza niz za gasparta (choc pewnie tego nie pamietasz)

ps - kiedy w zeszlym sezonie ronaldinho cie irytowal? kiedy miewal te pojdyncze przeblyski? bo ja widzialem jego wsystkie wystepy w barcelonie i widzialem jedynie kilkanascie spotkan gdy tych 'przeblyskow nie mial'. licze wiec ze wymienisz mi mecze w ktorych gral slabo

ps2 - nie bede ukrywal ze nie jestem zwolennikiem twojego talentu na tym forum

EDIT kolejny:

vicente -

zeszly sezon 21 spotkan, 3 gole i 2 asysty

ten sezon 14 spotkan, 3 gole , 2 asysty

podac statystyki ronaldinho, eto'o, deco? i porownac je? vicente niestety przestal grac w pilke przez kontuzje. i wie o tym kazdy kto ma pojecie o lidze hiszpanskiej. jego staw skokowy nadaje sie do wymiany a szkoda bo mogl byc wielkim pilkarzem. niestety raczej nim nie bedzie. wiec teoria o tym jak bosko gra i jak vale na nim wyszla jest tylez rewolucyjna co nieprawdziwa

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 21:16

Sprawa Ronaldinho wyglada tak, gdy jest w formie ma mecze na najwyzszym światowym poziomie, cos podobnego do ostatnio Cristiano Ronaldo, czaruje wszystko mu wychodzi. Asysty masa bramek itp. Gdy jest w słabej formie i ma nadwage strzela tyle bramek co w tym sezonie.
Popatrz ilu gra Brazylijczykow ilu z nich jest uwazanych za pilkarzy najwyzszej klasy, a dlaczego zaden z nich nie potrafi byc liderem reprezentacji, tylko gdy okazuje sie, ze Ronaldinho jest w słabej formie Brazylia nie istnieje, MŚ czy ostatnie spotkania towarzyskie sa tego przykladem dobitnym.
llcooljay pisze:naprawde widzisz jakas lepsza lige od anglielskiej??

Wyznacznikiem siły poszczegolnych lig jest starcai ich reprezentantow w europejskich pucharach. Czy mnie interesuje jakie oni maja budzety. Wisla miala kilkakrotnie wiekszy budzet ot Artmedi, a kto grał w LM.
llcooljay pisze:zgodzisz sie ze val wykreowala mniej syt strzeleckich niz barca w zeszlym sezonie
Wg. statystyk czy twojej opini.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 lut 2007, 21:19

teraz jest modne mowic ze liga angielska jest najlepsza. dla mnie jest jedynie inna. nie najlepsza ale inna. jakis dziennikarz tak palnal i teraz wiele osob to powiela

a ja ktos oglada mecze obu lig, szczegolnie slabszych druzyn widzi to lekko inaczej

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 27 lut 2007, 21:48

nie no czytajac wypowiedzi llcooljay to co napisze to potem zaprzecza temu :]
A tak w ogóle wg statystyk druzyną która oddaje najwiecej strzałów na bramke w tym sezonie jest Valencia :!: potem Sevilla :!: i Barca :!: tak wiec ustępujemy w tej statystyce Valenci a spójrzmy ile bramek ma strzelonych Barca a ile Valencia

llcooljay
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: llcooljay » 27 lut 2007, 22:25

zaiste ronaldinho strzela w tym sezonie mase bramek, ale nic ciekawego poza tym nie pokazuje. zaiste jest to zawodnik ktory ma najwieksza srednia strat na mecz. zaiste ma wiele wspanialych zagran na wolne pole, ktore sa w znakomitej wiekszosci przecinane lub niecelne. fakt ze czasem cos dojdzie i jest wtedy szal, ze zrobil cos boskiego. gral najlepiej na swiecie, ale w pierwszym i drugim sezonie, w trzecim juz gorzej, a w tym, jakby nie te bramki, to nie mialbys zadnych argumentow na plus. nie patrzac na te gole, ale na to jak gra, ile ma strat i jak bardzo spowwalnia ataki. w tym sezonie gra slabo. i nigdzie nie napisalem ze dupa z niego a nie piolkarz, tylko to ze sa lepsi, i ze 125 baniek brac z pocalowaniem reki.

co do eto'o, to co z tego. nie sprawdzisz zawodnika zanim go nie kupisz. zanim nim nie pograsz. nie musi byc ich wielu wystarczy kilku, czy jeden. poza tym, pisalem ze eto'o moze zostac ;p

i deco to nie do mnie, nic o nim nie wspomnialem, a nawet napisalem ze jest dla mnie lepszy od rona;ldibnho.

jak wiadomo nie kazdy sprawdza sie w jakiejkolwiek lidze, ale nie mozna od razu klepac ze sie nie sprawdzi. nie majac zadnych przeslanek.
no jak juz pisalem kupujmy tylko z realu.

"przerazasz mnie..." nie przesadzaj chyba nie ma sie czego bac. wplyw na polityke klubu mam zerowa, wiec nie obawiaj sie. Ciebie tez nie znajde, zreszta nic do Ciebie nie mam. a na pilce sie znam i uwazam ze calkiem niezle. taki mlody juz nie jestem, ale pewnie mlodszy od Cie. obejrzalem wiecej meczy niz 95% osob piszacych na tym forum, czego pewnym byc nie moge, ale wydaje mi sie ze z racji moich lat i czestotliwosci nie jest latwo. co oczywiscie skomentujesz 'zaiste... cos tam cos tam, co z tego ze tyle obejtrzales jak nie rozumiesz' i taka gadka. problem polega na tym, ze Ty uwazasz ze tak a ja tak. i mam swoje racje, i nei zaprzecza Twoim. lepsze jest wrogiem dobrego i nikt nie majstruje w czyms co sie dobrze srawuje bo moze to zepsuc. tak samo z wymiana kluczowych zawodnikow. jakbym mial jakis wplyw na polityke barcelony, tez bym pewnie sie 20 razy zastanowil zanim powiedzial zdanie sprzedac r10. bo wiaze sie z to z wielkim ryzykiem, nie tylko sportowym czy finansowym, ale tu chodzi o klub sam w sobie i o kibicow.
gasparta pamietam

w zeszlym sezonie irytowal mnie glownie rzuttami wolnymi i wiecznym usmiechem po kolejnym strzale w mur. irytowalo mnie to ze zarowno eto'o jak i deco swietnie bija wolne, ale ronaldinho musi strzelac, bo wszyscy w chinach szczaja w gacie jak robi swoje magiczne dwa kroki, i dzieki temu wiecej koszulek sie sprzeda. irytuje mnie ze jak gra dno kompletne, to nikt go nie zdejmnie i nie zastapi. irytuje mnie ze ma status nietykalnego, i eto'o chyba tez to irytuje.

a z tym vicente to strzal w plot. pisalem ironicznie tym razem, co wynika z kontekstu wypowiedzi. cos jak nie sprzedali vicente i chukowo na tym wyszli.
\

wiec co brazylia nic nie ugrala bo ronaldinho byl bez formy? tam wiekszosc byla bez formy a sklad ustalili przez referendum. teza ze brazylia bez r10 nie istanieje tym argumentem nie dowiedziesz, strzal w plot totalny.

teraz jest modne ze angielska jest silniesza bo jakis dziennikarz. dlaczego zarzucasz mi brak asertywnosci i lykanie czegos co ktos powiedzial., uwazam ze liga angilelska jest silniejsza bo tak uwazam, a nie ze ktos tak twierdzi. i dziwi mnie ze Ty tak nie uwazasz.

carekk tak w ogole to pisalem o zeszlym, sezonie

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 27 lut 2007, 22:32

rkoeman pisze:ten sezon 14 spotkan, 3 gole , 2 asysty

Drobny błąd rkoeman,Vicente ma 6 asyst.Co zaś się tyczy indywidualnych statystyk porównujących skuteczność (procentową) napastników to były takowe.Na koniec ubiegłego sezonu zdaje się "el Pais" podsumował Villę,Torresa,Raula i lidera klasyfikacji strzelców La Liga Eto'o.Było to porównanie pod kątem zbliżających się mistrzostw.Procentowo Villa był najskuteczniejszy w poprzednim sezonie.
Nie masz statystyki wiec twoje słowa sa nic nie warte.
W zasadzie można to samo zarzucić Tobie Jarzinho.Podważasz czyjeś słowa na "widzimisię".Jeśli kogoś koniecznie te statystyki interesują to mam je gdzieś na kompie.

Zaś w temacie "wyciągnięcia" Villi.Guaje jest kluczowym piłkarzem w planie sportowym na kilka najbliższych lat.I twierdzenie "uparciucha" Solera,że tylko wypełnienie klauzuli może go skłonić do rozmów to nie przechwałki.Mogę się mylić ale w ciągu najbliższych dwóch lub trzech sezonów Villa jest nie do wyciągnięcia.

llcooljay
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: llcooljay » 27 lut 2007, 22:42

poza tym, idac tym tropem. to z jakiego klubu wolno kupowac barcelonie. skoro tylko w realu jest porownywana presja, a druzyny spoza hiszpanii nie wchodzaq w gre bo 'ogranie w la liga'??

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 22:52

llcooljay pisze:zaiste ronaldinho strzela w tym sezonie mase bramek, ale nic ciekawego poza tym nie pokazuje

Gdyby tylko inni strzelali tyle bramek i zaliczali czasem jakas asyste ja byłybm w 7 niebie.
llcooljay pisze:wiec co brazylia nic nie ugrala bo ronaldinho byl bez formy? tam wiekszosc byla bez formy a sklad ustalili przez referendum. teza ze brazylia bez r10 nie istanieje tym argumentem nie dowiedziesz, strzal w plot totalny.
Popatrz, a wszyscy mowili, ze to Ronaldinho zawiodł. Widziales ostatnie spotkania min. z Portugalia, wnioskuje, ze nie.
llcooljay pisze:teraz jest modne ze angielska jest silniesza bo jakis dziennikarz. dlaczego zarzucasz mi brak asertywnosci i lykanie czegos co ktos powiedzial., uwazam ze liga angilelska jest silniejsza bo tak uwazam, a nie ze ktos tak twierdzi. i dziwi mnie ze Ty tak nie uwazasz.
Tak to moze kazdy uwazac, ja np. twierdze, ze segunda Division jest silniejsza od Bundesligi, ale arguentu mowie z gory nie posiadam zadnego. Ale nic złego w tym ze tak uwazam.
Valencianista pisze:W zasadzie można to samo zarzucić Tobie Jarzinho.

Hej ja nie musialem podawac zadnego argumentu, poniewaz ja nie stwierdzilem np. Premiership jest najsilniejsza, Villa jest lepszym zaowdnikiem od Eto'o, Villa strzela z lepsza skutecznoscia, Valencia stwarza mniej sytuacji niz Barca, wiec dlaczego ja mam przedstawiac argumenty. To raczej lezy po stronie tego co postawil taka teze. Skoro nie posiada zadnych statystyk, nie posiada zadnego argumentu. proste. Ja nie postawilem zadnego osad, dlatego nie wiem do konca o co Tobie biega.
Jesli ja bym stwierdzil podobnie do niego pewnie bym jakies statystyki przedstawil jako swoj arguemnt, ale ja jestem tylko pytajacym.

llcooljay
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: llcooljay » 27 lut 2007, 23:10

czyli co brazylia przegrala bo ronaldinho zawiodl? lol

juz pisalem, maja wieksze budzety, kupuja lepszych pikarzy.

nie szukam wszedzie statystyk, bo to widac. nie musze szukac ile goli strzelil etoo zeby wiedziec ze ma ich wiecej niz ronaldo (ten z milanu). to ze val strzelila mniej goli to chyba jasne, to ze miala mniej sytuacji to chyba tez. wszytstkich meczy nie widzialem ich oczywiscie i nei lioczylem, ale to widac po prostu golym okiem.

2+2 jest 4 i tyle. jak chesz udowodnic prosze bardzo, masz aksjomaty i dalej

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 23:21

llcooljay pisze:juz pisalem, maja wieksze budzety, kupuja lepszych pikarzy.

I gdzie to udowadniaja :?lepszych tzn.

llcooljay pisze:nie szukam wszedzie statystyk, bo to widac. nie musze szukac ile goli strzelil etoo zeby wiedziec ze ma ich wiecej niz ronaldo (ten z milanu).to ze val strzelila mniej goli to chyba jasne, to ze miala mniej sytuacji to chyba tez. wszytstkich meczy nie widzialem ich oczywiscie i nei lioczylem, ale to widac po prostu golym okiem.
Ja widze tylko, ze piszesz to co myslisz, a z prawda to byc moze to nie ma nic wspolnego.
Ktos tu pisał, ze Valencia ma najwiecej strzałow. :wink:
Jestes pewny co do osoby Ronaldo :?:
llcooljay pisze:to ze val strzelila mniej goli to chyba jasne, to ze miala mniej sytuacji to chyba tez
Tak. Niezle moze skutecznosc ich zawodzi i nie potrafia wykorzystac to co sobie wypracuja.
Ci co maja mniej bramek co Barceolna automatycznie mieli mnie sytuacji. To jest naprawde cos nowego.

Ogolnie brak jakiego seznownego argumenty, widzisz nawet jednej prostej statystyki nie potrafisz przedstawic, aby poprzec swoje teorie.

llcooljay
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: llcooljay » 27 lut 2007, 23:28

hahahaha, ostatnie zdanie mnie rozbawilo

pomine juz temat premiership

ktos tu napisal, przeciez pisalem o zeszlym sezonie, w tym etoo prawie nie gral nie nie biopre tego sezonu pod uwage

mieli mnie sytuacji. ogladalem troche ich meczy i stwarzaja tych sytuacji mniej, jak chcesz dowodow, to prosze. obejrzyj sobie wszystkie mecze la liga z zeszlego sezonu i sobie policz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 23:35

llcooljay pisze:mieli mnie sytuacji. ogladalem troche ich meczy i stwarzaja tych sytuacji mniej, jak chcesz dowodow, to prosze. obejrzyj sobie wszystkie mecze la liga z zeszlego sezonu i sobie policz.

Skoro stawiasz takie tezy, to raczej po twojej stronie lezy, aby cos przedstawic, a watpie zebys to zrobił. Dzieki czemu dyskusja z toba jest przezabawna.
Oczywiscie wierze, ze ogladałe wszystkie spotkania policzyles wszystkie sytuacje. Naprawde 8)

Zeby zakonczyc to komiczna dyskusje, w ktorej ty nie posiadasz, zadnego argumenty, ups. sorry twoim argumentem jest to ze ogladales troche ich meczy chcialbym zadac pytanie.

Czy mozliwa jest sytuacja :arrow:
Barca strzela 40 na 100 sytuacji, a czy mozliwe jest ze Valencia strzela takze 40 bramke ale na 120 sytuacji :?: Z tego co piszez, nie.

llcooljay
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: llcooljay » 27 lut 2007, 23:46

tak wlasnie, wszystkie obejrzalkem i wszystko policzylem, a jak mam to przedstawic. tez bedziesz musial obejrzec zeby to dostrzec.

za to ty masz w pip argumentow, ja obejrzalem wszystkie mecze a ty co? a ty nic
Czy mozliwa jest sytuacja Arrow
Barca strzela 40 na 100 sytuacji, a czy mozliwe jest ze Valencia strzela takze 40 bramke ale na 120 sytuacji Question Z tego co piszez, nie.
co???? co to jest, co ty do mnie rozmawiasz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 23:54

llcooljay pisze:co???? co to jest, co ty do mnie rozmawiasz.

Wlasnie tego sie spodziewałem, ze tego do siebie nie dopuszczasz, ze taka sytuacja moze miec miejsce.
llcooljay pisze:tak wlasnie, wszystkie obejrzalkem i wszystko policzylem, a jak mam to przedstawic. tez bedziesz musial obejrzec zeby to dostrzec.

za to ty masz w pip argumentow, ja obejrzalem wszystkie mecze a ty co? a ty nic
Przepraszam, ogladałem w tym sezonie wszystkie spotkania Barcy, liczyc nie liczylem, bo tym zajmuja sie dwie specjalne firmy, co wazne te staty sa dosc łątwo dostepne. Nawet wiem na czyja korzysc. Ty tylko sie domyslasz, ale niestety ja i mam nadzieje, ze nikt inny(rkoeman) ci nie poda tego. Bo skoro ty policzyłes.
Wiesz co powiedz ile strzałow oddała Barca, nawet pewnie tego nie wiesz.

llcooljay
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: llcooljay » 28 lut 2007, 0:08

Jarzinho pisze:
llcooljay pisze:co???? co to jest, co ty do mnie rozmawiasz.

Wlasnie tego sie spodziewałem, ze tego do siebie nie dopuszczasz, ze taka sytuacja moze miec miejsce.
hahahahah, to mnie koles rozgryzl. czuje sie pokonany hahahaa
Jarzinho pisze:Ty tylko sie domyslasz, ale niestety ja i mam nadzieje, ze nikt inny(rkoeman) ci nie poda tego.
hahahaha, nie podawaj mi. trzymaj mnie w niepewnosci. taka wiedza to skarb, chron jej, hahahah

Jarzinho pisze:Wiesz co powiedz ile strzałow oddała Barca, nawet pewnie tego nie wiesz.
szczerze ci powiem, ze mam gdzies ile strzalow oddala barca i nie wiem co to ma oznaczac. ani co chcesz osiagnac
Ostatnio zmieniony 28 lut 2007, 0:21 przez llcooljay, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”