Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 300

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 16 kwie 2009, 22:19

Mentor pisze: Cóż mogę dodać? Chyba tylko tyle, że nie mam wpływu na wypowiedzi innych. Reprezentujemy niejako ten sam obóz, ale nie oznacza to, że myślimy w ten sam sposób.
To jest bardzo fajne zdanie i byłoby miło gdyby także kibice m.in Barcy przełożyli to na swój stosunek do kibiców innych drużyn bo już mam dość wrzucania wszystkich fanów jednej drużyny do tego samego worka. A mi jakby nie patrzeć, przebywając w jednym worku np. z lupkiem jest dość ciasno :lol:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 17 kwie 2009, 2:38

Jeśli chodzi o Cristiano Ronaldo, do co niektórych postów ze jeden z najlepszych na boisku z Manchesteru, zapytałem znajomego Irlandczyka, który jest ich fanem. Przyznał mi racje, ze poza bramka nic nie pokazał, no ale ja się na United ślepo nie patrze. :wink:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 17 kwie 2009, 8:10

A moja mama mówiła, że ten łysiejący grubas (Rooney) jest podobny do sąsiada...

MOTM na redcafe.net - http://www.redcafe.net/f6/motm-v-porto-243987/
Oceny na redcafe.net - http://www.redcafe.net/f6/ratings-vs-porto-244003/

Qter
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qter » 17 kwie 2009, 9:52

A ja akurat zgodziłbym się z Rezusem, że Ronaldo wcale tak nie błyszczał, ale to raczej kwestia subiektywnych odczuć. Przyczepię się tylko do Kamila:
Ronaldo zagrał świetnie zawody i jak napisał Red to on walnie przyczynił się do naszego awansu, chyba piłki nie stracił, piękna bramka, kilka niezłych rajdów, dobre przetrzymywanie piłki i na koniec świetny strzał.
Nie znam hiszpańskiego ale zdaje się, że Marca naliczyła Cristiano 12 strat. Ja tak dokładnie nie liczyłem, ale też mi się wydaje, że coś tam jednak stracił ;).

Brameczka rzeczywiście robi wrażenie.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 17 kwie 2009, 10:07

Ależ ja nawet nie mam zamiaru polemizować z odczuciami Rezusa...Tylko co mnei obchodzi zdanie jakiegoś Irlandczyka ?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 17 kwie 2009, 12:43

Chodzi o to, ze tez jest fanem tak jak ty, ale pewnie na to normalnie się patrzy a nie jak na święty pomnik.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 kwie 2009, 14:03

I dlatego również od Sky i Setanty dostał wysokie oceny :haha:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 17 kwie 2009, 14:06

Chodzi o to, ze tez jest fanem tak jak ty, ale pewnie na to normalnie się patrzy a nie jak na święty pomnik.
Widzisz gdziekolwiek, żebym wynosił Ronaldo pod niebiosa? Napisałem jedynie, że wciągnął nas za uszy do półfinału.

Nie rozumiem ile razy jeszcze będę musiał powtarzać, że byłem przeciwnikiem ściągania tego typu zawodników na OT i wiele mi nie pasuje w Portugalczyku. Nie potrafię zrozumieć jednak co ma do tematu meczu zdanie jakiegoś Irlandczyka? Dziesiątki kibiców z całego świata twierdzi, że Ronaldo zagrał świetny mecz (i wcale nie mówię, że takie jest też moje zdanie) z Porto i wiedział byś o tym, gdybyś tylko wszedł pod podane przeze mnie linki.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 kwie 2009, 14:32

Ronaldo, czyli fenomen

Pytanie wraca co tydzień – kto jest najlepszym piłkarzem świata? Fachowcy prześcigają się w opiniach, a ja zupełnie nie wiem, dlaczego. Nie rozumiem, jak można mieć jakiekolwiek wątpliwości. Przecież to takie oczywiste, takie bezdyskusyjne. Cristiano Ronaldo. Tylko on. Do czasu zakończenia przez niego kariery powinno się zawiesić przyznawanie Złotej Piłki. Po co ta szopka? Po co udawanie, że komukolwiek innemu ta nagroda się należy?

Oczywiście, kontrakandydatów jest kilku. Xavi z dobrym podaniem prostopadłym i pracowitością. Ale to nie ta półka. Kaka ze swoją inteligencją, ale ostatnio nie gra tak dobrze, podobnie jak cały Milan. Torres – dobry, silny, skuteczny. Niekonwencjonalny Ibrahimović, któremu Inter będzie za chwilę zawdzięczał mistrzostwo Włoch. Messi, wspaniały drybler, szybki, przebojowy, skuteczny…

Ale żaden z nich nie może się równać z Ronaldo. Żaden. W tamtym sezonie licząc Premiership i Ligę Mistrzów, zdobył 39 goli w 45 meczach. Sięgnął po mistrzostwo Anglii i Puchar Europy. Teraz ma zamiar te trofea zgarnąć ponownie. Mówiono, że Porto u siebie z Anglikami nie przegrywa, ale Ronaldo stwierdził, że nie interesuje go historia, bo zamierza po prostu zrobić swoje. I zrobił. Jego wszechstronność oszałamia – strzela z gry, z rzutów wolnych, karnych, lewą i prawą nogą, głową, z dowolnej odległości. Może dorzucić, może ściąć do środka i uderzyć, do tego ten drybling…

Jeśli jest na świecie ktoś, kogo można uznać za piłkarza kompletnego, to tylko jego. Czasami zarzuca się mu, że ma za dużo strat. Ale przy takim tempie gry, przy tak ostro grających obrońcach i przy tak często podejmowanym ryzyku to zupełnie normalne.

Może was zaskoczę – nie sądzę, by było nadużyciem stwierdzenie, że Cristiano Ronaldo to najlepszy piłkarz w historii futbolu. Przynajmniej ja lepszego nie widziałem, Maradonę wliczając.
http://www.weszlo.com/blog/10

Zdaje mi sie, że to najbardziej zaślepiony fan MU na świecie :haha:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 kwie 2009, 14:47

Typowy przykład betonowego fana. Ronaldo ma ten sezon sredniutki jednak ten średniutki poziom jest dla wiekszosci nie osiagalny a w pojedynczym zagraniu jak z Porto czy Villa udowadnia dlaczego tak zdecydowanie wygral złotą piłke rok temu.Jeśli MU wygra w tym sezonie LM i Premiership to i tak nie zasluguje na indywidualona nagrode. Dużo lepiej i równiej w tym sezonie gra Messi Xavi Vidic Gerrard.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 kwie 2009, 14:56

Typowy przykład betonowego fana
To prawda, że Ronaldo ma ten sezon słabszy niż poprzedni. W tamtym walił gola za gole w niemal każdym meczu, a tu wystarczyło by najpierw pyknął Interowi i Porto i już mam takie wrażenie, że to jest bardziej docenianie niz w tamtym roku. Bo wówczas były hasła, ze to tylko zawodnik na małe mecze, że w wielkich pęka. A teraz wystarczył jeden świetny wystep w wielkim spotkaniu i jakby większy splendor.
Jeśli MU wygra w tym sezonie LM i Premiership to i tak nie zasluguje na indywidualona nagrode
Z tymi ocenami bym się wstrzymał. Bez wątpienia na indywidualna nagrodę wpływa to co zawodnik wygra. Więc jak Gerrard nic nie wygra to trudno, żeby był wybrany na najlepszego grajka. Wielki piłkarz musi swoimi umiejetnościami pomóc też drużynie coś osiągnąć. I jak United to wygrają to myśle, że Ronaldo dostanie te nagrody. Podobnie było w 07 roku Ronaldo grał lepiej i również przez cały sezon, ale Kaka błysnąl podczas kilku wieczorów LM i to on zebrał wszystkie nagrody.
Niestety a może dla niektórych Stety to te kilka najważniejszych wieczorów decyduje o wszystkim a nie gra przez cały sezon.
Z jednej strony to niesprawiedliwe z drugiej największych poznaje się po tym że w tych najważniejszych momentach błyszczą. Każdy zapewne ma swoje zdanie na ten temat.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 kwie 2009, 15:01

Wszedlem teraz na stronke Realu Madryt- uwaga siedzieć

Skoro jest już temat to wrzucę swoją wypowiedź z innego tematu:
Oglądałem mecz MU - Porto i mało co się nie porzygałem. Manchester to najgorszy zespół jaki miałem nieprzyjemność oglądać. Pokazali, że cała ich gra w ataku opiera się na Cristiano, a reszta to patałachy. Pokazali też, że mają w dupie kibiców grając antyfutbol od 7 minuty, pokazali, że liczy się kasa za przejście do 1/2 finału, a nie piękno futbolu. Mam nadzieje, że odpadną jak najszybciej, wolę, żeby Real grał ładnie i przegrywał niż wygrywał w takim stylu jak MU. Jeżeli Cristiano ma trochę oleju w głowie to przyjdzie do nas, a nie będzie się męczył w takiej okropnej drużynie.

Niektorzy dziwia sie, ze MU gra antyfutbol, ale jak oni maja grac otwarta pilke z takimi tuzami w pomocy... Carrick, Giggs, Park, Nani, Anderson. Z calym szacunkiem, ale w porownaniu z pomoca Chelsea, czy Barcy to to sa zawodnicy pilkarskiej 2 ligi.

MU to solidni rzemieślnicy.
Ale k.. taki Anderson to w Realu i zwłaszcza w Barcy nosiłby ręczniki.

leze ze smiechu :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 17 kwie 2009, 15:12

Co do nagród - jak dla mnie liczy się forma na przestrzeni całego sezonu, ale ważne są trofea. Trudno teraz powiedzieć kto zdobędzie nagrody za ten sezon, bo sporo jeszcze jest do wygrania, ale fakt faktem taki Messi ma IMO olbrzymią przewagę nad Ronaldo i tylko fenomenalna wręcz dyspozycja Portugalczyka i idące za tym świetne wyniki United mogłyby doprowadzić do tego, że to on jakimś cudem zgarnąłby co ważniejsze wyróżnienia.

MGiggs, daj spokój :P Nie idź drogą wytyczoną przez zacne grono tutejszych forumowiczów, którzy lubią przytaczać jakieś głupawe wywody przeciwników. Choć fakt faktem po tym co czytam chociażby tutaj, tego typu poglądy nie są odosobnione.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 kwie 2009, 15:16

Choć fakt faktem po tym co czytam chociażby tutaj, tego typu poglądy nie są odosobnione.
Tutaj przynajmniej nas umieścili w czołówce europejskiej :rydzyk: więc nie jest tak źle :haha:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 kwie 2009, 15:18

Kamil232 pisze:Tutaj przynajmniej nas umieścili w czołówce europejskiej
Jeden user umieścił United w czołówce, wiec po co liczba mnoga ? Potem znów przez 3 strony będzie walka, by nie wrzucać wszystkich do jednego worka ...

EOT

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”