Mieli byc gwiazdami... - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 23 mar 2006, 18:21

no już mó to powoli nie pasuje że siedzi częściej na łąwce niż sobie by tego życzył...Anglik za czasów gry w Man City grał w reprezentacji strzelał ładne bramki i według mnie był wedy jednym z lepszych prawych pomocników w Anglii. Ale za czasów gry u Romka zagrał w meczu reprezenracyjnym przeciwko...Polsce :P Ale CHELSEA mało szans dostaje także niemiec Huth który liczł [i może nadal liczy] na wyjazd do Niemiec i celuje w gre w wyjściowe jedenastce gospodarzy :wink: Ale wątpie żeby zagrał bo MOurinho wystawia go częściej na napad a tam Niemcy mają dobrych graczy :twisted:

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 23 mar 2006, 18:54

Andres D'Alessandro- ma już 25 lat a nie stal sie takim objawienien jak chociażby teraz Messi! Dużo o nim pisano, mówiono że świetny piłkarz a tu VFL Wolfsburg, teraz Portsmouth... nie oszukujmy się-to NIE są kluby w których powinien grać zawodnik który miał być taką gwiazdą a okazał się tak naprawde solidnym wyrobnikiem. Troche mi go szkoda, ale to chyba jego ostatni sezon w którym może pokazać co potrafi i zmienić klub na lepszy.

Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Woju83 » 23 mar 2006, 18:58

ZameR pisze:Ale CHELSEA mało szans dostaje także niemiec Huth

:lol: O Boże! Ty chyba nie widziałeś jakie on kiksy on wali w czasie meczu :lol: :roll: W reprezentacji Niemiec-kiksy, w Chelsea też. Jeśli nie wierzysz obejrzyj sobie bramkę Boa Morte z Fulham. Niemiec przepuścił piłke pod nogami, przez co ona trafiła do Portugalczyka a on pokonał Cecha.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 23 mar 2006, 20:15

Woju83 pisze:
Tylko, że Anelka mógł grac w o wiele lepszym zespole. Np. w takim Lyonie czy PSV Rolling Eyes

To nie ma nic do rzeczy. Byl w Arsenalu i Realu...malo?To, ze teraz gra piach nie oznacza, ze byl caly czas slaby. Czy o Ronaldo tez powiesz, ze gral caly czas tak przeterminowana pilke jak hamburgery z Mc'Donaldsa?

mawik pisze:Andres D'Alessandro- ma już 25 lat
Swego czasu po mistrzostwach swiata do lat 19 bodajze mowilo sie, ze bedzie jednym z najwiekszych. Interesowal sie nim Bayern ale do transferu nie doszlo. Z jakich przyczyn tego nie wiem a sciemniac nie bede.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 17 kwie 2006, 16:00

berik pisze:
Woju83 pisze:
Tylko, że Anelka mógł grac w o wiele lepszym zespole. Np. w takim Lyonie czy PSV Rolling Eyes

To nie ma nic do rzeczy. Byl w Arsenalu i Realu...malo?To, ze teraz gra piach nie oznacza, ze byl caly czas slaby. Czy o Ronaldo tez powiesz, ze gral caly czas tak przeterminowana pilke jak hamburgery z Mc'Donaldsa?
Też nie lubię hamów burgerów z master of ceremony donald apostrof es.

Piach to on nie gra, on piach wysypuje na płytę. To taki Rasiak tylko, że z większym kontem. Był, ale go nie ma. Grał, ale nie gra. Strzelał ale nie strzela. Nic dodać nic ujac. To tak jakbyś jechał motorem, benzyna Ci się kpończy a Ty na luzie usiłujesz pod górkę wjechać.
berik pisze:
mawik pisze:Andres D'Alessandro- ma już 25 lat
Swego czasu po mistrzostwach swiata do lat 19 bodajze mowilo sie, ze bedzie jednym z najwiekszych. Interesowal sie nim Bayern ale do transferu nie doszlo. Z jakich przyczyn tego nie wiem a sciemniac nie bede.
Ale w VFL chłopak kopał aż miło. Triki, strzały, wrzutki ( jakby to powiedział pan z Polsatu ) palce lizać. A teraz w Porsmouth to taka świeczka bez knota. Szkoda, bo zmarnować taki talent to nie lada zadanie.
Widać, za duzo od niego oczekiwali, nie wytrzymał presji.
Na szczęście nie umarł, żyje nadal i może coś tam porzeźbi, ażeby wrócić do starej formy, tej mistrzowskiej. I ja mu tego życzę z całego serca, w imię ojca i syna.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 17 kwie 2006, 16:15

Loczek pisze:Ale w VFL chłopak kopał aż miło. Triki, strzały, wrzutki
To były pojedyńcze zagrania, z czasem tak jakby o wszystkim zapomniał, tak jak teraz zapomnieli o nim kibice. Nigdy w VfL nie pokazał tego, co pokazywał z River. Pod żadnym pozorem nie można powiedzieć, że pobyt w Niemczech był udany. To był gwóźdż do trumny jego kariery. Chciał zacząć powoli, tak jak Ronaldinho czy Ronaldo. Wybrał zły klub. Teraz wybrał jeszcze gorszy. Myśle, że nawet Spartak Moskwa byłby lepszy.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 17 kwie 2006, 16:28

Corinthians pisze:
To były pojedyńcze zagrania, z czasem tak jakby o wszystkim zapomniał, tak jak teraz zapomnieli o nim kibice. Nigdy w VfL nie pokazał tego, co pokazywał z River. Pod żadnym pozorem nie można powiedzieć, że pobyt w Niemczech był udany. To był gwóźdż do trumny jego kariery. Chciał zacząć powoli, tak jak Ronaldinho czy Ronaldo. Wybrał zły klub. Teraz wybrał jeszcze gorszy. Myśle, że nawet Spartak Moskwa byłby lepszy.
A powiedz mi, ile osób słyszało o nim jak nie grał w Europie ( prócz wyjątków takich jak Ty ) ? Nie wiesz? To ja Ci powiem - 95% nie. Jego triki i zagrania to były pojedyńcze przypadki? A to do jedenastek kolejki tez był przypadkiem powoływany bo ołówek się omsknał komuś? A to, że Spartak Moska byłby lepszy to masz niezłe halo. Znaczy, że jak klub nie występuje w europejskich pucharach to już lepszym krokiem byłby rosyjski klub? A to może niech przejdzie do Karpat Lwów, o, tam jest cool atmosfera.
W Pormouth się marnuje, owszem. Ale póki nie udowodni, że w tak słabym klubie umie grać, póty niech sobie tam siedzi i zrywa stokrotki.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 17 kwie 2006, 16:37

Loczek pisze:
Corinthians pisze:
A powiedz mi, ile osób słyszało o nim jak nie grał w Europie ( prócz wyjątków takich jak Ty ) ? Nie wiesz? To ja Ci powiem - 95% nie. Jego triki i zagrania to były pojedyńcze przypadki? A to do jedenastek kolejki tez był przypadkiem powoływany bo ołówek się omsknał komuś? A to, że Spartak Moska byłby lepszy to masz niezłe halo. Znaczy, że jak klub nie występuje w europejskich pucharach to już lepszym krokiem byłby rosyjski klub? A to może niech przejdzie do Karpat Lwów, o, tam jest cool atmosfera.
W Pormouth się marnuje, owszem. Ale póki nie udowodni, że w tak słabym klubie umie grać, póty niech sobie tam siedzi i zrywa stokrotki.
Jesteś pierwszym organizmem, który o pobycie D'Alessando w Wolfsburgu mówi, że był udany. Gdyby był udany, to zapewne teraz grałby w Realu, Barcelonie czy Chelsea, no nie? Wolfsburg nie pozbywał się go za tak śmieszną kasę dlatego, że był najlepszy w drużynie, bo nie był. Do reprezentacji Argentyny nie był powoływany od niepamiętnych czasów. To dlatego, że prezentował te Twoje urojone triki? Nieprzypominam sobie żadnego cudownego występu D'Alessandro. Przy tak defensywnym stylu gry Wolfsburga, to on nie mógł rozwinąć skrzydeł, ale nawet jakby Wolfsburg grał ofensywnie, to by mu się to nie udało. Pobyt w Niemczech to zupełne nieporozumienie. Może Andres Ci się z Klimowiczem pomylił?
A z tymi 95% to chodziło Ci, że popularność zdobył? :lol: No to rzeczywiście, dużo zyskał w VfL.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 17 kwie 2006, 16:45

Nie wiem, czy potrafisz czytać, ale sądząc po wypowiedzi, chyba tak.
Jest coś takiego jak Polsat Cyfrowy, a tam jest Polsat Sport i mecze Bundesligi. Tak na marginesie Ci to mówię, być może nie wiesz i zrobisz Whoooaaa. No i tam własnie w VFL mogłem oglądać Argentyńczyka. I nie powiesz mi, że za kadecji niemieckiej nie był powoływany do Reprezentacji, no chyba, że nie o Argentynie mówimy a o Burkina Faso.
A to, że jestem pierwszym organizmem co tak mówi, to masz fajnych znajomych w świecie kibiców.
Wytłumacz mi to, że Argentyńczyk był nie raz, ani nie dwa razy w jedenastce bundesligi. No bo nie rozumiem, skoro go ktoś powołał tam, to chyba nie za ładny uśmiech i białe zęby :?:
A z tym 95% to mi chodziło o to, że w River i poza tamtejszym okręgiem przemysłowym był mało znany, a poprzez występy w Bundeslidze ktoś o nim usłyszał. No ale to moja opinia, wiem, że się nie znam ,a pan Corinthians ( czy jak się to pisze ) jest wszech i wobec. Tadadam, werble.

Awatar użytkownika
El Verdugo
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Verdugo » 17 kwie 2006, 16:51

D'Alessandro myślę że zrobił jeden bardzo poważny błąd poszedł do Ligi Niemieckiej,dobrze wyszkolony technicznie który miał potencjał,dobrze grał w młodzieżowej reprezentacji i w klubach Argentyńskich.Przeszedł do ligi gdzie gra się piłkę siłową mniej techniczną.Mógł przejść do ligi Hiszpańskiej lub Włoskiej.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 17 kwie 2006, 17:09

Loczek pisze:Jest coś takiego jak Polsat Cyfrowy, a tam jest Polsat Sport i mecze Bundesligi. Tak na marginesie Ci to mówię, być może nie wiesz i zrobisz Whoooaaa. No i tam własnie w VFL mogłem oglądać Argentyńczyka. I nie powiesz mi, że za kadecji niemieckiej nie był powoływany do Reprezentacji, no chyba, że nie o Argentynie mówimy a o Burkina Faso.
Mam cyfrowy Polsat i wiem, że pieprzysz głupoty, bo mecz Wolfsburga w sezonie 2003/04 i 2004/05 nie pokazywano w każdej kolejce. Więc nie wierzę, że widziałeś go w życiu w akcji więcej niż 5 razy. Zawsze kiedy udawało mi się go obejrzeć, to pozostwiał po sobie fatalne wrażenie.
Jeszcze tak na marginesie:
Mecze: 61
Gole: 8 :lol:
Asysty: 18
Strasznie dużo jak na ofensywnego pomocnika.
Może i był w jedenastkach kolejki (chociaż sobie nie przypominam), ale to też były pojedyńczy wypadki. I na pewno w pierwszym sezonie. Jeżeli grałby dobrze, to co sobotę by w niej był. Powiedz sobie to otwarcie, bo wsystko jest jasne: Andres w Wolfsburgu się zmarnował. Gdyby nie był w ogóle w jedenastce kolejki, to by pewnie nawet Portsmouth go nie chciało.
Loczek pisze:A to, że jestem pierwszym organizmem co tak mówi, to masz fajnych znajomych w świecie kibiców.
A to Ty masz samych koneserów.
Loczek pisze: wiem, że się nie znam
No widzisz? Po co piszesz?
Loczek pisze: I nie powiesz mi, że za kadecji niemieckiej nie był powoływany do Reprezentacji,
Ostatnio grał bodajże na Copa America. Nie, sorry na olimpiadzie.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 17 kwie 2006, 17:16

Corinthians pisze:Mam cyfrowy Polsat i wiem, że pieprzysz głupoty

Słownictwem nie grzeszysz, gdzie tak uczą? Solę, nie pieprzę.
Corinthians pisze:Więc nie wierzę, że widziałeś go w życiu w akcji więcej niż 5 razy. Zawsze kiedy udawało mi się go obejrzeć, to pozostwiał po sobie fatalne wrażenie.

No poważnie, fatalne wrażenie. To co on robił w pierwszej jedenastce Wolfsburgu ? To co Rasiak w Tottenhamie i kadrze ?

Poza tym, skoro on taki słaby w Bundeslidze Twoim zdaniem był, to bankowo w lepszym klubie i w lepszej lidze byłby drugim Ronaldinho :lol:

Wolfsburg skąd został ściągnięty do końca sezonu. Prezentuje się na tyle dobrze, że Redknapp jest pod wrażeniem i chciałby mieć gracza na stałe. Niemiecki klub chce za zawodnika sumę odstępnego w granicy 6 milionów funtów ale byłym piłkarzem River Plate zainteresowane są jeszcze kluby: Borussia Monchengladbach i Stuttgart.
Źródło - http://www.angielskapilka.p

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 17 kwie 2006, 17:22

Loczek pisze:To co on robił w pierwszej jedenastce Wolfsburgu ? To co Rasiak w Tottenhamie i kadrze ?
Coś w tym stylu, tylko D'Alessandro więcej biegał i coś próbował, tylko mu różnie wychodziło.
A poza tym szkoda było Geretzowi sadzać na ławie zawodnika, który kosztował 9 mln€.

Krawcu
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krawcu » 17 kwie 2006, 17:25

OT: Można znaleść gdzieś w internecie stronę z tymi fajnymi, małymi prostokątami, co ma m. in. Corinthians w podpisie? Chodzi mi o to:
Obrazek :TO

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 17 kwie 2006, 17:27

Corinthians pisze:
Loczek pisze:To co on robił w pierwszej jedenastce Wolfsburgu ? To co Rasiak w Tottenhamie i kadrze ?
Coś w tym stylu, tylko D'Alessandro więcej biegał i coś próbował, tylko mu różnie wychodziło.
A poza tym szkoda było Geretzowi sadzać na ławie zawodnika, który kosztował 9 mln€.
Cassano w Realu kosztował troszkę więcej, a jednak siedzi na ławce rezerwowych. Więc ... coś Ci nie wyszło . A jak odpowiesz na cytat który podałem? Z kosmosu wziełem ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”