Polscy kibice - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 14 kwie 2007, 22:44

cloner pisze:Fishbone - szczerze to na 100% nie jestem przekonany, ale pewnie tylko dlatego, ze Gdynia lezy blisko Gdanska :lol: Nie wiem na 100%, bo nie mam skad wiedziec, wiekowy kibic ze mnie nie jest, a jakos specjalnie starszych kibicow sie nie wypytywalem :wink:
Rozumiem :wink: Argumentem, który spowodował zadanie pytania przez moją osobę było, gdy oglądałem na kasecie VHS "wyczyny" polskich kibiców, gdzie akurat była zadyma Polonia-Lechia wyglądająca ostro oraz napis, który do dzisiaj zapamiętałem (nie chcę aż za bardzo pomylić) "Święta wojna nadchodzi, Polonia-Lechia" oraz data tego meczu co właśnie utkwiło mi w głowie. Domyślałem się, że chodzi o kibiców Arki i Lechii ale myślałem, że Polonia też ma osobno do Lechii jakieś porachunki. No cóż moja ciekawość już zaspokojona, więc ten rozdział można zamknać :wink:

Awatar użytkownika
krowka_smieszka
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krowka_smieszka » 14 kwie 2007, 23:59

Jip pisze:oczywsiscie chodzi mi o 3 lige;-) np. Gwardia Koszalin

jak mi wiadomo gwardia juz od dawna nie gra w 3 lidze :lol: i w sumie juz sie nie nazywa gwardia tylko jakos inaczej ale nie pamietam :wink:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 15 kwie 2007, 10:33

krowka_smieszka pisze:
Jip pisze:oczywsiscie chodzi mi o 3 lige;-) np. Gwardia Koszalin

jak mi wiadomo gwardia juz od dawna nie gra w 3 lidze :lol: i w sumie juz sie nie nazywa gwardia tylko jakos inaczej ale nie pamietam :wink:
Myślisz dobrze...ale nie do końca. Post jest z 2004 roku :wink:

Awatar użytkownika
krowka_smieszka
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krowka_smieszka » 15 kwie 2007, 13:13

Fishbone pisze:Myślisz dobrze...ale nie do końca. Post jest z 2004 roku Wink
:lol: nie spojrzalem na date :oops:

Awatar użytkownika
Quaresma #7
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quaresma #7 » 10 maja 2007, 23:35

Najgorsze ze na "Mlynie" Korony Kielce leją jakis swoich ziomkow...

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 14 maja 2007, 13:15

Kibice z Krakowa zatrzymani w Zabrzu

Trzynastu mieszkańców Krakowa w wieku 22-29 lat chcących wejść na mecz piłkarzy Górnika Zabrze z Lechem Poznań zatrzymali zabrzańscy policjanci.

Po przesłuchaniach 10. mężczyzn zostało zwolnionych a trzech stanie przed sądem grodzkim

W samochodach kibiców znaleziono siekierę, miecz samurajski, trzy maczety, kije golfowe, drewniane trzonki do siekier i pojemnik z gazem obezwładniającym - poinformował Janusz Jończyk z zespołu prasowego śląskiej policji.

Zamiast na stadion cała grupa trafiła do komendy. Zatrzymani twierdzili, że są kibicami Cracovii i chcieli dopingować drużynę z Poznania.

Pogratulować :roll:

"Misiek" przypomniał o sobie

Paweł M,. znany szerzej jako "Misiek", chuligan, który podczas meczu Wisły z Parmą w 1998 r. rzucił nożem w głowę piłkarza Dino Baggio, ponownie trafił w ręce policji. Tym razem za udział w bójce w centrum Krakowa.

W piątek nad ranem dyżurny Komendy Miejskiej Policji w Krakowie odebrał anonimowy telefon z informacją o bójce przed Hotelem Europejskim. Na ul. Lubicz natychmiast ruszyły znajdujące się w okolicy patrole, ale na widok policji walczący mężczyźni szybko się rozbiegli. Pozostały po nich jedynie ślady krwi na chodniku i maczeta.

Sprawę przejęli dochodzeniowcy z KMP, którzy już wieczorem mogli pochwalić się sukcesem. Do policyjnego aresztu trafiło dziewięciu uczestników bijatyki, wśród nich Paweł M. ps. "Misiek".

O "Miśku" zrobiło się głośno, gdy 20 października 1998 r. rzucony przez niego nóż trafił w głowę włoskiego piłkarza Dino Baggio. Po tym incydencie Wisła Kraków została na rok wykluczona z europejskich pucharów. "Misiek" początkowo ukrywał się przed policją, ale wpadł po dwóch miesiącach. W 2000 r. został skazany na sześć i pół roku więzienia.

Inni zatrzymani w piątek to mężczyźni w wieku 20-26 lat, również znani policji jako pseudokibice Wisły. Nie wiadomo, dlaczego walczyli między sobą w centrum miasta. Wszystkim zostały przestawione zarzuty udziału w bójce. Grozi za to do 8 lat więzienia. W poniedziałek staną przed sądem, który rozpatrzy wnioski o ich tymczasowe aresztowanie.

Wyszedł ponad pół roku temu i zaś będzie sądzony :roll:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 09 lip 2007, 11:05

Kibice Legii zdemolowali Wilno

Wybite szyby w mieście, zniszczony stadion, płyty chodnikowe rzucane w policjantów, bitwa na boisku – pisze Rzeczpospolita.
Po tym, co kibice Legii robili przed i w czasie meczu II rundy Pucharu Intertoto z Vetrą w Wilnie, sędzia i przedstawiciele UEFA postanowili nie rozpoczynać drugiej połowy. Warszawski klub zostanie wyrzucony z pucharów, nie wiadomo tylko, na ile sezonów. Jeśli na długo, z inwestowania na Łazienkowskiej może wycofać się koncern ITI.

Legia w Europie to od kilku lat powód wyłącznie do wstydu, tak jeśli chodzi o wyniki, jak i zachowanie kibiców, ale takiego zdziczenia nie było nawet podczas bitwy na stadionie w Utrechcie w 2002 roku czy później w Wiedniu w 2004.
Do Wilna na mecz drugiej rundy Pucharu Intertoto przyjechały dwa, a według niektórych szacunków nawet trzy tysiące kibiców z Warszawy. Od początku chodziło im wyłącznie o znalezienie chętnych do bójki. Pierwsze kłopoty zaczęły się jeszcze w sobotę wieczorem, a wczoraj od rana w mieście wybuchały awantury.

Polscy chuligani zdewastowali jeden z hoteli, wybijali szyby w domach, poszli nawet zniszczyć stadion Żalgirisu. Prowokowali policję i ochroniarzy.

- Byli pijani do nieprzytomności, zaskoczeni tym, że nikt ich nie pilnuje. Nudziło im się, więc sprawdzali, na jak wiele mogą sobie pozwolić. A gdy ochroniarze zaczęli powstrzymywać ich przed rozwieszaniem flag na bandach reklamowych, już było wiadomo, że ten wieczór nie skończy się spokojnie - opowiada "Rz" jeden ze świadków wydarzeń.

Teraz karę możemy liczyć w latach, nie w pieniężnych ratach 8)

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 09 lip 2007, 11:10

Fishbone pisze:Teraz karę możemy liczyć w latach, nie w pieniężnych ratach
Dokładnie. Któraś gazeta- nie brukowiec- donosi, że jeśli Legia zostanie ukarana na kilka lat zakazem gry w pucharach to ITI może się wycofać. Tak poza tym to zadyma zaczęła się tam już w sobotę i hoolsi chcieli sobie poużywać na stadionie jakiejś innej drużyny. Lepiej żeby rewanżu nie było bo Vetrusi wyslą jeszcze swoich i będzie bida...
A to jeszcze wypowiedź pana Miklasa:
"Jestem zszokowany, że ludzie z cywilizowanego kraju mogą się tak zachowywać. To dzicz, która nie umie żyć w normalnym społeczeństwie. I nie ma prawa pojawić się na naszym stadionie. Nie mamy wyjścia, musimy ich skutecznie usunąć". Naturalna selekcja, czemu nie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lip 2007, 18:06

Fajnie by było gdyby Legia została wykluczona na kilka lat tu zamkniety kurek z kasa i problemy. Mmmm marzenia... się spełniają. :P

Brawo kibice Legii sa zajebiści. Kibice, bo tak siebie nazywja tym byli jeszcze niedawno pewnei wchodząc na łazienkowskiej, od wczoraj sa pseudo, nie od Utrechtu, nie od Austrii, ale od wczoraj. Brawo.

Poczytałem torche w innym temacie, ze organizacja była zła, rozumiem, ze w miescie takze było źle, bo zamieszki zaczeły sie od samego przyjazdu. Jestem pewien, ze gdy do Vetry przyjada Anglicy i bedize taka sama organizacja jak wczoraj to obedzie sie bez takich zajść.

Brawo dla litewskich kibiców, widać klase.

Kibice Legi :cry: i wizytowką klubu, Warszawy od wczoraj takze Polski.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 09 lip 2007, 18:38

Jarzinho pisze:Brawo kibice Legii sa zajebiści.
Nie mozna wrzucac do jednego worka bandytow i porzadnych (Franz :lol: ). Sa ludzie i parapety i nikt, i nic tego nie zmieni.

Ja sie zastanawiam jakie wnioski z tego zajscia wyciagna wlodarze Legii. Kiedy zdobywali mistrzostwo kraju 2 lata temu, i rozwalili pol miasta, to chyba nic szczegolnego w kwestii pozbycia sie chuliganow nie zdzialano :think:

Takie 5 lat bez pucharow mogliby dostac.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 09 lip 2007, 18:41

Berik pisze:Sa ludzie i parapety
Stołki i taborety...
Berik pisze:Ja sie zastanawiam jakie wniosi z tego wyciagna wlodarze Legii.
Największa kara to wycofanie się ITI i wtedy będzie nieciekawie, ale to raczej mało prawodopodbne, choć jeżeli zakaz gry w pucharach będzie długi to kto wie... Myslę, że kibole, którzy zrobili borutę otrzymają po prostu zakaz wstępu na stadion. Tak przynajmniej deklarują władze Legii mówiąc, że prawie keżdy został rozpoznany.
Berik pisze:Takie 5 lat bez pucharow mogliby dostac.
Myślę, że to odpowiednia kara. Niech poczują co to jest.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 09 lip 2007, 19:13

Kibice Legii przez trzy lata pozostaną w domu

Legia Warszawa wprowadzi bezterminowe zakazy stadionowe i będzie domagała się odszkodowań od pseudokibiców, którzy wywołali burdy na stadionie w Wilnie, w przerwie niedzielnego meczu piłkarskiego Pucharu Intertoto z miejscową Vetrą.

Zarząd Legii postanowił także zawiesić na trzy lata wyjazdy zorganizowane grup kibiców na mecze ligowe i pucharowe. Ponadto od najbliższego sezonu wszystkie osoby, które będą chciały wejść na stadion Legii, będą musiały pokazać Kartę Kibica.

Władze Legii postanowiły także zerwać współpracę ze Stowarzyszeniem Kibiców stołecznego klubu - poinformował prezes Legii Leszek Miklas podczas konferencji prasowej poświęconej niedzielnym wydarzeniom w Wilnie.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 lip 2007, 19:18

W końcu chciałby się rzec. Tylko jest jednen problem, czy nie skończy się tylko na słowach. A i jeden błąd, dla mnie ci bandyci powinni dostać dożywotni zakaz wchodzenia na stadion. Poza tym dobrze, że klub będzie chciał kasę spowrotem, w końcu to i tak Legia zapłaci UEFA karę a nie kibice. Bandyci będą musieli oddać kasę, bo skoro rozwalają i maja kasę aby na mecz pojechać to niech zapłacą za szkody. Jak nie będą mieli to prace społeczne, sprawa oczywiście będzie skierowana do sądu, bo inaczej sobie tego nie wyobrażam.

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 09 lip 2007, 19:50

Znajac Polskie realia to nawet jak sąd oglosi wyrok to i tak nikt nie zapłaci...Nie rozumiem troche tego tekstu z "karta kibica" - przeciez juz dawno byl obowiązek posiadania jej przy wejsciu..no chyba,ze przyjeto zasade - wchodza wszyscy,a karte posiada ten kto chce posiadac...Jesli wladze klubu stosuja taki tumiwisizm to sie nie dziwmy ,ze badyci demoluja stadiony...Przeciez te "karty"/identyfikatory wprowadzono po to by walczyc z anonimowoscia bandytow ?? Nie rozumiem gdzie tu logika skoro nie przywiazuje sie wagi do prostych srodkow.W ten sposob to nigdy sie nie pozbedziemy bandytow ze stadinow.Swoja droga to kibice Legii tak "kochaja" swoj klub,ze zafundowali im finansowy dolek zamiast "kokosow".No,ale co sie spodziewac,ze imbecyl bedzie mial chociaż nikłe pojęcie o ekonomii...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 lip 2007, 15:20

Co do stadionu Legii to ci kibole nawet jakby weszli to nic by nie zrobili tak jak w Wilnie. KP Legia w moim odczuciu nie powinien byc oabrczany za wine az tak bardzo jak np Vetra. Z tego co czytam dostala sygnal ze na mecz wybiera sie duza grupa kibicow Legii w tym duzo kiboli ktorych nie inetresuje mecz a burdy. Sam klub chcial sam rozprowadzac bilety by moc je sprzedawac tym ktorzy maja karte kibice. Ale jak widac Vetra byla madrzejsza i ma teraz problem.

Co do napinki poznanskich kibicow to posluchajcie definicji (Włodi-W) slow Mesa i utozsamcie sie ze swoim miastem :lol: :lol: :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”