Liga brazylijska - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy lubicie lige brazylijską?

tak
65
66%
nie
34
34%
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 21 kwie 2005, 14:13

Wczoraj odbyły się mecze w Pucharze Brazylii. Corinthians bez problemu pokonali Figueirense 2-0, gole dla Timao zdobył Carlos Tevez oraz Marcelo Mattos.
W innych meczach Cruzeiro rozgromiło 4-0 Santa Cruz. Gole dla Cruzeiro strzelili Athirson, Weldon x2 i Diego.
Klęski u siebie doznało Vasco da Gama, które przgrało 0-3 z klubem Baraunas.

Gość

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość » 22 kwie 2005, 18:04

Kilka zdiątek mojego ukochanego w Brazylii klubu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 22 kwie 2005, 18:23

Ja przyznaje ze nie interesuje się ligą brazylijską, choć wiem ze to jedna z najwiekszych kopalni talentów pilkarskich na swiecie...

Nowaczek a na Antarktydzie tez masz ukochany klub?

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 22 kwie 2005, 19:34

Witam Nowaczek w gronie fanów Timao!!! Fajne tapetki! Możesz mi podać fajne linki z info o Corinthians? Ja mam kilka, ale masz jakieś inne?
PS. Czy to Twoja koszulka z autografami? Jak tak to napisz jak ją dostałeś.

Awatar użytkownika
mariano italiano
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariano italiano » 22 kwie 2005, 20:08

sorewicz, że ni na temat, ale mam pytanie dotyczące ligi argentyńskiej, a to w sumi pokrewne sprawy.Na czym polega ten podział w argentynie na torneo apertura i torneo clausura, potem są jakieś playoffy czy jak?? czy to są osobne rozgrywki?? z góy dzieki

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 22 kwie 2005, 20:40

W Argentynie mamy w jednym sezonie dwa sezony. Pierwszy sezon to tak jak w Europie runda jesienna tak w Argentynie mamy Torneo Apertura - czyli sezon otwarcia. Runda wiosenna jest odpowiednikiem Torneo Clausury czyli sezon zamknięcia.

Awatar użytkownika
mariano italiano
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariano italiano » 22 kwie 2005, 21:12

dzięki wielkie, znasz może jakąś dobrą stronkę o argentyńskiej lidze??

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 22 kwie 2005, 21:31

mariano italiano pisze:dzięki wielkie, znasz może jakąś dobrą stronkę o argentyńskiej lidze??
znam taki
Więcej za bradzo nie znam. Znam za to linki o lidze brazylijskiej. (Są podane wyżej)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 23 kwie 2005, 11:27

Dziś rozpoczyna się brazylijska Brasilearo :!: :!: :!:
Czyli liga brazylijska. Z dzisiejszych spotkań najciekawiej zapowiada się mecz pomiędzy Flamengo Rio de Janeiro a Cruzeiro Belo Horizonte.
ObrazekvsObrazek
Cruzeiro ostatnim razem zostało misrzem Brazylii w 2003 roku, natomiast Flamengo w 1992 roku. Ostatni sezon dla obu klubów był bardzo nieudany oba nie zmieściły się nawet w pierwszej dzieiątce. Chociaż biorąc pod uwagę to, co Flamengo pokazywało w ostatnich latach zajęli nawet przywoitą pozycję (15). Faworytem tego meczu jest oczywiście Cruzeiro, którego także jestem fanem, ale oczywiście nie takim jak Corinthians, które jutro zmierzy się z Juventude.
Może jeszcze napiszę, że wielki hit ligi brazylijskiej Santos - Corinthians odbędzie się 31 lipca a rewanż 6 listopada.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 kwie 2005, 12:47

Corinthians pisze:Witam Nowaczek w gronie fanów Timao!!! Fajne tapetki! Możesz mi podać fajne linki z info o Corinthians? Ja mam kilka, ale masz jakieś inne?
Muszę cię rozczarować Nowaczek częsciej zmienia klubu niż skarpetki :).
Ehhh to były czasy co w avatarze codziennie inny klub się pojawiał. Ostatnim klubem ukochanym przed banem była chyba Austria Wiedeń. Ja dostałem od niego wiadomość "Wisła Pany", ciekawe co dostali inni :twisted:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 23 kwie 2005, 14:07

piwus pisze:
Corinthians pisze:Witam Nowaczek w gronie fanów Timao!!! Fajne tapetki! Możesz mi podać fajne linki z info o Corinthians? Ja mam kilka, ale masz jakieś inne?
Muszę cię rozczarować Nowaczek częsciej zmienia klubu niż skarpetki :).
Ehhh to były czasy co w avatarze codziennie inny klub się pojawiał. Ostatnim klubem ukochanym przed banem była chyba Austria Wiedeń. Ja dostałem od niego wiadomość "Wisła Pany", ciekawe co dostali inni :twisted:
Ja też już wiem, że on co tydzień lubi inny klub. W PW napisał mi, że tamta koszulka jest jego. Też tak nawet pomyślałem, ale ściągnął jej fote ze stronki. Dzięki temu mam stronke z fajnymi tapetkami :P
A ja już myslałem, że w Polsce są jeszcze jacyś fani Corint.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 24 kwie 2005, 9:19

Wczoraj odbyły się 4 mecze pierwszej kolejki ligi brazylijskiej.
W najciekawszym meczu Flamengo na malutkiej Gaevie wywalczyło remis z Cruzeiro, co trzeba uznać za niespodzianke. W lidze stanowej RJ Flamengo zagrało jak koza na flecie i zajęli ostatnie miejsce w grupie. Pierwszą bramke dla zespołu z Belo Horizonte strzelił znakomity młody Fred. W drugiej połowie wyrównał emeryt z Rio de Janeiro - Junior Baiano, który ma 35 lat na karku.
Flamengo 1-1 Cruzeiro

W drugim ciekawym meczu Sao Caetano także zremisowało na stadionie Anacleto Campanella z Palmeiras.
Gole dla gopodarzy strzelili Pinto (52`)oraz 24-letni, 4-krotny reprezentant Brzylii - Marcinho(87`). Gole dla przyjezdnych strzelili znakomitynapastnik Osmar w 13` minucie a także były gracz Udinese, 27-letni Warley.
Sao Caetano 2-2 Palmeiras

W trzecim wczorajszym spotkaniu wysokiej porażki doznali zawodnicy Figueirense z Atletico Mineiro na stadionie Mineirao mogącym pomieścić 110tys. chołoty. Ocywiście tyle to nie przyszło, ale ci co przyszli nie mają czego żałować bo ich team miał udany początek sezonu. Mecz ostateczni zakończył się wynikiem 4-1 dla gospodarzy. Bramkę dla Figueirense strzelił w 38` minucie Rodrigo, a dla gospodarzy skupiny bardziej na defensywie - Ataliba w 25`minucie. Resztę bramek kibice zobaczyli w ostatnich 10 minutach, a ich autorami byli: Euller w 80`, Rodrigo Fabri, mający przygodę w Sportingu Lizbona w 81` i w 87` minucie wynik ustalił także mający przygode w Portugalii, tylko że w Gumaraes - Junior.
Atletico Mineiro 4-1 Figueirense

No i ostatnie wczorajsze spotkanie pomiędzy Paraną a Goias. Do 75` minuty żadna z drużyn nie potrafiła zdobyć. Dopiero w 75` minucie zadanie to ułatwił gościom zawodnik... gospodarzy a dokładniej Lobardi, który ujrzał czerwoną kartkę. Zostało 15 minut meczu i goście potrafili w tym czasie strzelić dwa gole. Pierwszego zdobył Fabio a drugiego Lei.
Parana 0-2 Goias

Oto stronki internetowe wszystkich osmiu klubów:
Goias
Parana
Atletico Mineiro
Sao Caetano
Figueirense
Palmeiras
Flamengo
Cruzeiro
I tak raczej nikt tam nie zajrzy, ale może jednak...

Dzisiaj dokończenie pierwszej kolejki ligi brazylijskiej, hitem będzie mecz pomiędzy Fluminense (Zwycięzca ligi stanowej RJ) a Sao Paulo (Zwycięzca ligi stanowej SP) Oto reszta meczów:
Fortaleza -- : -- Kurytyba
Internacional -- : -- Botafogo RJ
Corinthians -- : -- Juventude
Atlético-PR -- : -- Ponte Preta
Santos -- : -- Paysandu
Brasiliense -- : -- Vasco

Awatar użytkownika
FUDŻIN
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FUDŻIN » 24 kwie 2005, 10:35

Zna ktoś może linki do bramek z ligi brazylijskiej??

slawinho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 24 kwie 2005, 11:48

Dzieki Corinthians za linki.
Dzisiaj kolejne ciekawe mecze .
Najciekawszy to napewno mecz Fluminense z Sao Paulo.
Oto pozostałe mecze 1 kolejki .

16h Internacional x Botafogo
16h Fortaleza x Coritiba
16h Fluminense x São Paulo
16h Corinthians x Juventude
18h10 Atlético-PR x Ponte Preta
18h10 Santos x Paysandu
18h10 Brasiliense-DF x Vasco

tu macie link
http://esporte.uol.com.br/futebol/campe ... index.jhtm

Apropo ciekawe czy grecka telewizja Magic pokaże jakis mecz
bo w tamtym sezonie były transmisje na żywo.
Bo nie mam zamiaru oglądać polskiej kopanej ligi na Anal +

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 24 kwie 2005, 11:55

Wczoraj chyba nie pokazała.Pierwsze mecze zaczynały się 0 21.00 i ich nie dali. Drugie były po 23 i już nie oglądałem. Może te drugie pokazali bo ciekawsze???

Co trzeba zrobić, żeby można było oglądać te bramki???
Nie znam portugalskiego :cry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”