Abramowicz - Strona 4

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
ryzy89
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryzy89 » 30 gru 2004, 22:53

bellus pisze:Poko w praktyce nie masz racji, raczej iluzorycznie sprzedaje swoje aktywa. W praktyce to wyglada tak ze przeklada z reki prawej do lewej.

Bo co z tego ze sprzedał częśc akcji Sibnieftu (byl wlascicielem 100% pakietu) skoro kupcem jest Millhouse Capital który kontroluje? NIe sprzedaje swoich aktywów w jakim celu? A w Chelsea zainwestowal częściowo dlatego ze chcial zejść z oczu Putinowi no i miał kaprys zeby dać grosze na klub pilkarski (przynajmniej taka jest moja opinia). [Millhouse Capital jest zarejestrowane właśnie w anglii]. Grosze, które przyniosly mu profity znaczne profity.

Z histori Ambramowicza jak zdobywal swoj majątek, hisotoria to stosunkowo krotka bo on ma 37 lat ( a już uznany za najbogatszego czlowieka europy srodkowowschodzniej i najbogatszego cywila w WB)

- pierwsze pieniądze na gumowych kaczkach i wulkanizacji opon
- wieksza kasa jak "przejoł" pociąg z tysiącami ton paliwa
- kariera zawdzięcza temu ze byl bankierem Jelcyna, oraz licznym koneksjom: Borys Bierieziowski i Oleg Dieripaska robili z nim interesy bardzo dochodowe interesy.
- właściciel Sibnieftu (Syberyjska Kompania NAftowa), Rosyjskie Aluminium, telewizja ORT, to te najwazniejsze
- gubernator Czukotki

to by bylo na tyle informacje ktore tutaj przytoczylem są pewne - pochodzą z wiarygodnego zrodla.
Z kad ty wiesz tyle o Abramowiczu......jestem pod wrazeniem..... :)

Awatar użytkownika
Golum
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Golum » 13 cze 2005, 17:32

Abramowicz to debil i niemyśli o niczym innym jak o chelse i kasie!!!Jakiś miliarder głupi i tyle bez obrazy dla tych co lubią go :D

2WP//Tomusmc

Sergeboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergeboy » 13 cze 2005, 17:41

skoro potrafil dojsc do takiego majatku to raczej nie jest glupi...wrecz przeciwnie....zazdrosc Cie chyba zjada...

Awatar użytkownika
Golum
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Golum » 15 cze 2005, 15:38

Tak tylko jak byś cie wiedzieli skąd on ma te pienidze to byś cie ze strachu umarli serio wiecie ile on razy był trzymany o ganksterów zresztą sam był ganksteram i są ma te pięniądze ale większość ma tę zprze akcje :D

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 cze 2005, 16:04

Golum pisze:Abramowicz to debil i niemyśli o niczym innym jak o chelse i kasie!!!Jakiś miliarder głupi i tyle bez obrazy dla tych co lubią go :D
Świadczy to o twojej mądrości.
Gdyby jednak zainwestował w Barce był by najmądrzejszy ,najlepszy i wogóle.Tacy ludzie jak ty są głupi bo on się dorobił majątku a ty będziesz tylko zazdrościł.Pomyśl ile on w tej chwili zarabia.
Golum pisze: Tak tylko jak byś cie wiedzieli skąd on ma te pienidze to byś cie ze strachu umarli serio wiecie ile on razy był trzymany o ganksterów zresztą sam był ganksteram i są ma te pięniądze ale większość ma tę zprze akcje
A skąd to wiesz może się ze mną podzielisz jeszcze jakimś ciekawym niusem

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 15 cze 2005, 16:22

Hmm, Abramowicz dorobił sie jak wiekszosc ROsjan na ropie, no i po rozpadzie ZSRR wykupywalza bezcen tereny w Moskiwe a pozniej je sprzedawal o 100 razy drozej albo i wiecej... Dorobił sie poprzez rozpad ZSRR, no i przez ropę to trzeba mu przyznac ze potrafil sie znalezc w odpowiednim momecnie o odpowiedniej godzinie :D A co do tego ze jest debil, to nie jest poprostu chcial miec klub pilkarski dla siebie i ma a moze w niego ladowac tyle ile chce!!

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 15 cze 2005, 16:33

Golum pisze:Tak tylko jak byś cie wiedzieli skąd on ma te pienidze to byś cie ze strachu umarli serio wiecie ile on razy był trzymany o ganksterów zresztą sam był ganksteram i są ma te pięniądze ale większość ma tę zprze akcje :D
Prosiłybym o fakty. Chętnie posłucham jakiś nieznancyh mi do tej pory szczegółów kariery Romana Abramowicza.
Wypisane przezemnie osiągnięcia Romana które kształtują się w opis historii niemal jak z amerykańskiego snu są potwierdzone i nie ma tam mowy o nadużyciach.

bellus pisze:Poko w praktyce nie masz racji, raczej iluzorycznie sprzedaje swoje aktywa. W praktyce to wyglada tak ze przeklada z reki prawej do lewej.

Bo co z tego ze sprzedał częśc akcji Sibnieftu (byl wlascicielem 100% pakietu) skoro kupcem jest Millhouse Capital który kontroluje? NIe sprzedaje swoich aktywów w jakim celu? A w Chelsea zainwestowal częściowo dlatego ze chcial zejść z oczu Putinowi no i miał kaprys zeby dać grosze na klub pilkarski (przynajmniej taka jest moja opinia). [Millhouse Capital jest zarejestrowane właśnie w anglii]. Grosze, które przyniosly mu profity znaczne profity.

Z histori Ambramowicza jak zdobywal swoj majątek, hisotoria to stosunkowo krotka bo on ma 37 lat ( a już uznany za najbogatszego czlowieka europy srodkowowschodzniej i najbogatszego cywila w WB)

- pierwsze pieniądze na gumowych kaczkach i wulkanizacji opon
- wieksza kasa jak "przejoł" pociąg z tysiącami ton paliwa
- kariera zawdzięcza temu ze byl bankierem Jelcyna, oraz licznym koneksjom: Borys Bierieziowski i Oleg Dieripaska robili z nim interesy bardzo dochodowe interesy.
- właściciel Sibnieftu (Syberyjska Kompania NAftowa), Rosyjskie Aluminium, telewizja ORT, to te najwazniejsze
- gubernator Czukotki

to by bylo na tyle informacje ktore tutaj przytoczylem są pewne - pochodzą z wiarygodnego zrodla.

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 15 cze 2005, 16:56

Abramovich....niech sie nie warzy kupic nas! :twisted:

jarma70
Trampkarz
Trampkarz

Abramowicz trzepie kasę

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jarma70 » 16 cze 2005, 18:57

Oj Gollum, Gollum, Gollum.
Abramowicz gangsterem??
Patrząc na jego majątek i jak chłop trzepie kasę aż zazdrość cię zżera i wymyślasz głupoty. A głupi nie jest, zaręczam ci.
Przecież całego swego majątku nie wygrał w Totolotku!
Poprostu wie jak trzepać kasę i finito.

Ostatni Sprawiedliwy
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ostatni Sprawiedliwy » 16 cze 2005, 19:12

Abramowicz-równy chłop. Ostatnio z nim wódke piłem i twierdze ,ze Rosjanie wcale nie mają mocniejszej głowy od Polaków ,to Romek pierwszy zszedł pod stół gdy ja dopiero się rozkręcałem.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 16 cze 2005, 19:45

Abram dorobił się na dziurach w nowym prawie rosyjskim, jakie powstawało na początku lat 90-tych.Te wszystkie naftowe sprawy to jeden wielki przekręt, ale "legalny".Potem wiadomo, też mu się trochę udawało oszukać prawo, ale gdy Putin doszedł do władzy chce pozamykać wszystkich takich nowobogackich.Dlatego Romek nie siedzi w Rosji tylko w Anglii, i dlatego nie finansuje rosyjskiego klubu, bo jego pieniądze nie zawsze by trafiały na właściwe konta :roll: .

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 16 cze 2005, 22:27

Bogi pisze:Abram dorobił się na dziurach w nowym prawie rosyjskim, jakie powstawało na początku lat 90-tych.Te wszystkie naftowe sprawy to jeden wielki przekręt, ale "legalny".Potem wiadomo, też mu się trochę udawało oszukać prawo, ale gdy Putin doszedł do władzy chce pozamykać wszystkich takich nowobogackich.Dlatego Romek nie siedzi w Rosji tylko w Anglii, i dlatego nie finansuje rosyjskiego klubu, bo jego pieniądze nie zawsze by trafiały na właściwe konta :roll: .
I to jest fakt zreszta pisalem o tym wyzej, bbyl inteligentny i sie dorobił.
Np: Za 50 proc. udzialow w trzecim koncernie aluminiowym swiata "Russkij aluminij" Abramowicz dostal od swojego wspolnika Olega Deripaski od 2,5 do 3 mld dol. I: Abramowicz chce wycofac srodki z tych przedsiewziec, w ktorych prokuratura moze zarzucic mu nieprawidlowosci przy prywatyzacji w latach 90., i zainwestowac w nowy biznes. Jako jeden z projektow wymienia sie rozpoczecie w ciagu kilku lat eksploatacji odkrytych wlasnie zloz ropy na Czukotce, ktorej Abramowicz jest od trzech lat gubernatorem. Druga wersja zaklada, ze Abramowicz chce teraz inwestowac wylacznie poza Rosja. W sierpniu za prawie 300 mln dol. kupil slynny angielski klub pilkarski Chelsea Londyn, teraz podobno jest zainteresowany kupnem kanadyjskiej druzyny hokejowej z ligi NHL Vancouver Canucks. Jednak ludzie w otoczeniu Abramowicza twierdza, ze na razie w tej sprawie tocza sie tylko wstepne rozmowy i nie mozna powiedziec, ze ich szef calkiem zrywa z przemyslem, by zajac sie sportem. Poza tym kluby, takie jak Chelsea czy Canucks, sa przedsiewzieciami, ktore raczej pochlaniaja, a nie zarabiaja pieniadze.

Zadne zrodla w Moskwie nie chca tez potwierdzic, ze Abramowicz, ktorego majatek szacuje sie na 5,7 mld dol., mysli o emigracji z Rosji. Zastanawia jednak pospiech, z jakim sprzedaje aktywa. Zdaniem wiekszosci analitykow, sprzedajac akcje Rusalu za rok, dostalby co najmniej 1 mld dol. wiecej.

Jak on ma prawie 6 mld dolarów, a sadze iz ma wiecej to napewno, ucieknie z ROsji a tam gonią... Chłopak cwaniak był i tyle :D Szkoda ze ja nie byłem na jego miejscu, chociaz po co mi takie pieniadze... Umiał wykorzystać sytuacje luki w prawie i znalazl sie na odpowiednim miejscuim czasie

Sławek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sławek » 16 cze 2005, 23:34

ale niektórzy tu są dobzi...hehehehe....a ja paliłem z nim cygaro i byłem z nim w honolulu...a na powage to z tego co piszecie to się ucze o nim...mam coraz lepsze zdanie o nim...denerwuje mnie to troche ze chelsea ma niograniczony budżet ale w końcu to co?...co ma robić miliarder...jak interesuje go piłka to dobrze że wprowadza do niej miliony funtów i dobrą drużynę która będzie stanowiła pułap który będzie trzeba przeskoczyć żeby wygrać LM...to dobrze bo teraz druzyny europejskie jeśli będą chcieli wygrać LM to będą musieli mieć bardzo dobrego trenera i mądrze dyspnować budżetem...bo inaczej to chelsea z nimi wygra...chociaż może też mieć jakaś druzyna szczęście tak jak np liverpool...w meczu chelsea liverpool m in drogba(chyba) był przed 100% sytuacją i przestrzelił(nie wiem jakim cudem)...no i to tyle na temat abramovicha i jego rosnącej w siłe chelsea

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 17 cze 2005, 15:28

Sławek pisze:ale niektórzy tu są dobzi...hehehehe....a ja paliłem z nim cygaro i byłem z nim w honolulu...a na powage to z tego co piszecie to się ucze o nim...mam coraz lepsze zdanie o nim...denerwuje mnie to troche ze chelsea ma niograniczony budżet ale w końcu to co?...co ma robić miliarder...jak interesuje go piłka to dobrze że wprowadza do niej miliony funtów i dobrą drużynę która będzie stanowiła pułap który będzie trzeba przeskoczyć żeby wygrać LM...to dobrze bo teraz druzyny europejskie jeśli będą chcieli wygrać LM to będą musieli mieć bardzo dobrego trenera i mądrze dyspnować budżetem...bo inaczej to chelsea z nimi wygra...chociaż może też mieć jakaś druzyna szczęście tak jak np liverpool...w meczu chelsea liverpool m in drogba(chyba) był przed 100% sytuacją i przestrzelił(nie wiem jakim cudem)...no i to tyle na temat abramovicha i jego rosnącej w siłe chelsea
No przydaloby sie zeby piłkarze zarabiali tyle co koszyklarze z NBA czy footballiści z NFL albo zawodnicy z NHl :D moze kiedys... Moze za sladem Romka pojda inni wielcy bogacze kto to wie przyszlosc jest niezbadana

Awatar użytkownika
Byczy
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Byczy » 17 cze 2005, 16:56

Nie lubie tego goscia tak samo jak tej calej Chelsea...
A nie lubie ich za to ze wyrzucili Barce z LM :)
Takie życie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”