Horrory - Strona 4

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 mar 2005, 15:36

piwus pisze:Tomusmc pomysł podobny do tych filmów zgoda. Ale przede wszystkim jest zrobiony na podstawie komiksu (jak wszystko tera), który nie jestem pewien, ale chyba jest starszy od Blade.

Tak przy okazji jakaż to gorąca gwiazdka partneruje Reeves'owi w tym filmie 8) . Tak pomysł z komiksu to panna musi być :twisted:.
No no bardzo ładna kobieta o imieniu Rachel Weisz. Troche polskie nazwisko :P Komiks ma tytuł "Hellblazer"

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 21 mar 2005, 16:38

Tomusmc pisze:Ja byłem dzisiaj w kinie na filmie "Constantine". Wielu ludziom się nie podoba (wydaje mi się, że poprostu go nie rozumieją), ale jak dla mnie film bardzo dobry. Jest pokazane piekło, niebo, demony dużo walki i przede wszystkim bardzo dobry pomysł, który został zaczerpnięty troche z filmów "Egzorcysta" i "Balde" (walka z diabłami :P ). Film trzyma w napięciu dlatego warto na niego iść do kina niż oglądac na kompie :) Pozdro
Ja go nierozumiem, d;aczego ANioł Gabriel chciał zabic to dziekco, skoro one były zrobione z synem diabła, tak?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 mar 2005, 17:05

BUNCH pisze:
Tomusmc pisze:Ja byłem dzisiaj w kinie na filmie "Constantine". Wielu ludziom się nie podoba (wydaje mi się, że poprostu go nie rozumieją), ale jak dla mnie film bardzo dobry. Jest pokazane piekło, niebo, demony dużo walki i przede wszystkim bardzo dobry pomysł, który został zaczerpnięty troche z filmów "Egzorcysta" i "Balde" (walka z diabłami :P ). Film trzyma w napięciu dlatego warto na niego iść do kina niż oglądac na kompie :) Pozdro
Ja go nierozumiem, d;aczego ANioł Gabriel chciał zabic to dziekco, skoro one były zrobione z synem diabła, tak?
Nie no cos Ty. Anioł Gabriel chciał uwolnić Syna Szatana, który siedział w brzuchu tej kobiety. Mógł to zrobić tylko za pomocą Boga. Gabriel chciał rozciąć brzuch "końcem włóczni" na której była krew Chrystusa (to ta co przebili mu bok gdy wisiał na krzyżu). Gdyby go uwolnił to tylko Ci co przezyją panowanie diabła na ziemii pójdą do nieba.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 mar 2005, 17:40

onet pisze:"The Ring 2" straszy w Ameryce

Zabójcza kaseta wideo znów zaatakowała i spodobało się to widzom. Horror "The Ring 2" trafił na pierwszą pozycję amerykańskiego box office.

W filmie Hideo Nakaty zagrali Naomi Watts, Simon Baker, David Dorfman, Emily VanCamp oraz Sissy Spacek. Akcja rozpoczyna się sześć miesięcy po wydarzeniach w Seattle, których udziałem stali się Rachel Keller (Watts) i jej syn Aidan (Dorfman). Aby uciec przed wspomnieniami, Rachel zabiera Aidana ze Seatlle i przenosi się do małego nadmorskiego miasteczka Astoria w stanie Oregon. Z czasem okazuje się, że decyzja Rachel o przeprowadzce zmienia się w koszmar, gdy kolejna zbrodnia z udziałem kasety wideo ma miejsce właśnie w Astorii. W ciągu trzech weekendowych dni obraz przyniósł twórcom 36 milionów dolarów. Poprzedni film zadebiutował z wynikiem 15 milionów, ale dzięki recenzjom tylko w Stanach Zjednoczonych zarobił 129 milionów.

Kadr z horroru "The Ring 2"
Obrazek
prześladowani przez sequele, prequele, remake.
Dużo od tego filmu nie będę wymagać :roll: ...

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 21 mar 2005, 18:51

Mam pytanie niewiecie kiedy wyjchodzi film "Silent Hill"?

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 21 mar 2005, 18:59

wazi15 pisze:Mam pytanie niewiecie kiedy wyjchodzi film "Silent Hill"?
2006, www.FilmWeb.pl

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 21 mar 2005, 19:17

Ja juz sie nie umie doczekac na film THE RING 2. Pierwsza czesc oglodalem trzy razy i za kazdym razem mialem "gesia skorke" na rekach.
W polsce premiera tego filmu jest zapowiedziana na 1 kwietnia tylko czekam, az bedzie w kinie w Wodzislawiu.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 mar 2005, 21:32

A widziałeś zdjęcia z filmu? Obsada nawet niezła, ale krąg Rydzyka to zbyt straszny temat nawet na horror :lol:

Z ostatniej chwili:
Ojciec dyrektor postanowił wziąść udział w filmie "Szybcy i wściekli 3" i tego dotyczyła projektu poprzednia fotografia.
Nieoficjalne źródła twierdzą, że tematem kasety VHS krążącej wśród młodzieży, będą seksulane ekscesy pewnego znanego polityka złapanego w hotelu Hilton. Podobno przebywał wówczas razem z właścicielką.
W sejmowych kuluarach krążą opinie, że to najwiekszy skandal III RP. Pojawiły się też głosy (należące do członków Samoobrony) zazdroszczące rywalowi. "On zawsze nas przewyższał i wyprzedzał o głowę. Obiecuję, że wszyscy nasi działacze będą się tak poświecać dla sławy partii"- powiedział Andrzej Lepper.

A oto zdjęcie tego ogiera 8) (prosimy o zabranie dzieci sprzed monitorów, bo są niezwykle gorszące):
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 mar 2005, 21:35

Spodziewałem się, że będą horrory z III RP, ale nie spodziewałem się, że Giertych będzie pierwszoplanowym aktorem :P

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 mar 2005, 21:38

Zawsze jakaś odmiana po SLD :lol:.
Czekamy na szeryfa "Kaczora"Kaczyńskiego u władzy, wtedy będą leciały same westerny :lol: .

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 22 mar 2005, 15:59

Osobiscie nienawidze czegos takiego jak jest np w gazecie napisane ze horro a leci jakis film co grasuje waz duzy i zabija ludzi ....

Niech dadza lepiej ze to jest przyrodniczy ... :D:D:D

WG mnie horro powinien miec jakas ciekawa fabule (a co zwiazane z wezem moze miec fabułe :D ) i wogole powinien straszyc. Nie mowie ze powinien caly ekran ociekac krwia, ale ja bardzo lubie thrillery. Tam duzo nie zabijaja, ale za to jest strasznie ciekaa fabula. No oczywiscie w niektorych thrillerach. Horrorki tez lubie obejzeć :D:D:D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 mar 2005, 17:58

Otóż dla ciebie to są tylko filmy gdzie grasuje psychopata albo nadnaturalna istota. Pod horror da się podciągnąć nawet film gdzie nie pada ani jeden trup... Był taki film z Donaldem Sutherlandem, grającym gościa z depresją po stracie syna. Nie było ani jednych zwłok a był to nawet niezły horror. Niestety nie pamiętam tytułu :roll:. Ktoś coś może zna?

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 22 mar 2005, 21:51

W sumie to obejze kazdy film, ktory ma ciekawa fabule. Nie musza sie tam zabijac :D:D

Bardzo mi sie podoba film "Dziewiate wrota" ... kojazycie ?? Ostatnio na polsacie lecial. Filmy o diable fajne sa nawet :P

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 mar 2005, 22:12

Ale z ksiązką nie za wiele miał wspólnego :roll:. Polański za bardzo chciał nakręcić nowe "dziecko Rosemary". Ksiązka mi się bardziej podobała.
Zresztą co to za pomysł, aby próbować robić z książki bądz co bądz przygodowej film satanistyczny. Chodzi mi w tym też o bodajże ostatnią namiętną (oh yeah 8) ) scenę między Deppem a Seigner na tle płonącego zamku. Przeszarżował po prostu, bo chciał zrobić za dobry film. Przez to był kompletnie niewiarygodny. Co stanowi o sile książki Pereza-Reverte, czyli uprawdobodobnienie szalonej intrygi tego u Romana nie ma...
Jeśli coś się nie zgadza to zastrzegam, że film widziałem dawno jeszcze na płytce...

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 23 mar 2005, 6:38

A czytales moze ksiazke ze sie spytam ?? :P:P:P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”