Sztuki walki - Strona 4

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Jarosław H.
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarosław H. » 19 mar 2006, 21:11

Dobra rzecz dla rozciągnięcia, ale niepraktyczna troche;/. Jednak z punktu widzenia rozciągania i gimnastyki to dobra sprawa. Jednak 95% walki sprowadza się do parteru :D

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 19 mar 2006, 21:46

Ja mam taką chęc zapisać sie na jakaś sztuke walki ale nie wiem gdzie co polecaci?Ważne zeby sie dobrze umieć bić nie tylko samoobrona.. :x :D

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 mar 2006, 21:51

krako_91 pisze:Ja mam taką chęc zapisać sie na jakaś sztuke walki ale nie wiem gdzie co polecaci

Ja Ci proponuję Krav Mage. Sam trenuję już ósmy rok i jestem bardzo zadowolony. Jest to dość wszechstronna sztuka walki, ale właśnie jest bardziej nastawiona na zwykłe bójki :wink: No i z tego co już znam to wiem, że można się też nauczyć świetnych ciosów- niektórymi trzema ruchami ręki możesz rozłożyć przeciwnika na łopatki 8)

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 19 mar 2006, 21:52

RóżA pisze:Ja Ci proponuję Krav Mage. Sam trenuję już ósmy rok i jestem bardzo zadowolony. Jest to dość wszechstronna sztuka walki, ale właśnie jest bardziej nastawiona na zwykłe bójki Wink No i z tego co już znam to wiem, że można się też nauczyć świetnych ciosów- niektórymi trzema ruchami ręki możesz rozłożyć przeciwnika na łopatki Cool
a polecają sie jakoś oni w Necie albo gdzies bo wątpie zeby w Zabrzu byli.. :roll:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 mar 2006, 21:58

krako_91 pisze: polecają sie jakoś oni w Necie albo gdzies bo wątpie zeby w Zabrzu byli..

Do tej sztuki walki raczej Ci nie proponuję szukać jakiejś zwykłej szkółki. Mi obecnego trenera polecił znajomy mojego taty no i rzeczywiście jest bardzo dobry. Tutaj raczej się popytaj znajomych- może oni coś wiedzą :wink:

Awatar użytkownika
Nassem
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nassem » 19 mar 2006, 23:18

RóżA pisze:Ja mam taką chęc zapisać sie na jakaś sztuke walki ale nie wiem gdzie co polecaci?Ważne zeby sie dobrze umieć bić nie tylko samoobrona.. Mad Very Happy

Proponuje boks. Sam chodziłem 2 lata i jest luz. Szybkosc i siła ciosu ok wiec problemów nie ma :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 mar 2006, 23:36

Nassem pisze:Proponuje boks. Sam chodziłem 2 lata i jest luz. Szybkosc i siła ciosu ok wiec problemów nie ma

Po pierwsze naucz sie cytowac bo to nie ja napisałem :? Po drugie boks jest mimo wszystko mniej skuteczny niż Krav Maga. Nie dość że można po prostu w niej więcej zrobić (szczególnie chodzi mi o pracę nóg) to jeszcze ciosy są o wiele skuteczniejsze :wink:

Jarosław H.
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarosław H. » 20 mar 2006, 11:13

Krako_91 polecam ci Ju-jitsu. Oficjalna strona MFMJJ www.ju-jitsu.pl Bardzo fajny sport, przydatny w zyciu. Możesz się wiele nauczyć, jest sporo dźwigni, możesz pokonać rywala dwa razy większego i silniejszego na przykład za uzyciem dźwigni Wagi-gatame. Naprawdę super sport, godny polecenia :) Zresztą mój Shihan prowadzi w Zabrzu jakieś zajęcia w soboty bodajże.

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 20 mar 2006, 17:04

ooo chyba jestem zainteresowany :) coś moze z tego bedzie :D

Jarosław H.
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarosław H. » 20 mar 2006, 19:49

Słuchaj, wpisz se na tej stronie Piotr Sławiński albo go znajdź (5 dan). Super sport, możesz sobie tam poczytać. Połączenie wszystkich sztuk walk. :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”