Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 maja 2021, 15:49
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 26 maja 2021, 15:56
Conrado

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 26 maja 2021, 15:58
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 maja 2021, 16:04
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 maja 2021, 16:05
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 maja 2021, 17:30
Trzeba przyznać, że dobrze to wyjaśnił. Grosicki pretensje może mieć do siebie - mógł zmienić klub, bo były oferty zimą, ale nie chciał, bo zagrał dwa razy i myślał, że jakoś to będzie, a tak naprawdę wystawiali go, żeby znaleźć kupca i jasno mu powiedzieli, że przyszłości w WBA nie ma. Do tego zmiana z Anglią - jeśli to ma być to dawanie z płuca, to ja podziękuję.Dowiedziałem się pół godziny przed ogłoszeniem nazwisk. Grosik to jeden z moich ulubionych zawodników, jest mi szalenie przykro, ale trzeba być uczciwym. Zawodnicy doświadczeni i starsi są potrzebni tylko wtedy, kiedy są najlepsi. Jeśli nie gra, a Kamil nie grał trochę na własne życzenie, bo mógł zrezygnować z dwóch, trzech pensji i trafić do klubu, w którym byłby potrzebny. Ale on nie grał cały rok, więc nie wiem, jak mógłby nam pomóc na EURO. Zawodnik doświadczony, który nie gra – i nie mówię tu absolutnie o Kamilu – ciągnie czasem grupę w drugą stronę. Kamil chyba zdawał sobie sprawę z konsekwencji braku występów w WBA. W marcu dostał powołanie, bo trener chciał go zobaczyć i sprawdzić. Słyszałem opinię, że teraz Grosik mógłby się przydać na 20 minut. Nie przypominam sobie meczu, w którym wszedł w drugiej połowie i zmienił wynik. Zawsze był piłkarzem pierwszego składu. Mam do niego słabość, ale nie powiem, że trener postąpił nierozważnie.
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 08 cze 2021, 3:33
Bernabeu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 08 cze 2021, 8:56
losiu03

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 cze 2021, 9:02
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 cze 2021, 9:40
Bo byliśmy o rzuty karne z Portugalią oraz półfinał z Walią bez Ramseya, czyli myśmy byli wtedy naprawdę o włos od finału. A wystarczyło wpuścić Boruca na karne...Delpiero14 pisze: ↑08 cze 2021, 9:02Najlepsze w euro 2016 było to ze pomimo rozegrania bardzo udanego turnieju i osiągnięcia najlepszego wyniku w historii nie brakowało głosów że Nawałka z chłopakami dali dupy bo przy tych przeciwnikach można było spokojnie zajść aż do finału (a nawet wygrać).
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 08 cze 2021, 9:44
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 cze 2021, 9:56
Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 08 cze 2021, 10:33
Hannibal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 cze 2021, 10:38
przede wszystkim historia piłki na najwyższym poziomie zna jeden (!) przypadek zmiany bramkarza na karne, udany, ale tylko jeden. Nie zdziwiłbym się, jakby po tym meczu Holendrów pojawiły się większe kwasy, skoro tego samego zabiegu Luj nie wykonał w półfinale i na karne zostawił tego Cilessena. Przez kolejne lata nikt tego manewru nie powtórzył, widać - nie bez powodu. Imo jakby zdjąć Fabiana na karne, to można by w ten sposób rozbić mentalnie cały zespół. Takich rzeczy się nie robi, to wybitny dowód braku zaufania do zawodnika.Delpiero14 pisze: ↑08 cze 2021, 9:56Karne to loteria, czasem je wygrasz czasem nie, ale mieć pretensje do trenera że powinien w tym i tym momencie dokonać takiej i takiej zmiany to już jakiś wyższy level tej słynnej już polskiej mentalności. Najlepszy wynik osiągnięty z najlepszym trenerem polskiej kadry od lat, zobaczymy czy Sousie uda się to przebić.
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 cze 2021, 10:47
Ale turnieju nie wygrywa jeden zawodnik, a cały zespół. Jeśli w aspekcie rzutów karnych jest ktoś lepszy - wpuszczasz tego lepszego. Bo liczy się dobro zespołu, a nie urazone ego jednego zawodnika (który swoją drogą powinien zrozumieć sytuację).
cloner
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio