MŚ 2006: Grupa H - Hiszpania, Ukraina, Tunezja, Arabia S. - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 14 cze 2006, 17:19

Pogrom tylko tyle wypadaloby napisac.A juz mialem pochwalic naszych wschodnich bratankow za dobra gre i awans do MS przed meczam z Hiszpania.Oleg Blochin powinnien dac im tak w tylek, ze beda chodzic po scianach albo wyslac na tydzien na kozackie stepy o szklance wody jak za dawnych lat ZSRR bywalo.Kompromitacja ale najmniej spodziewalem sie jej ze strony Ukrainy przeciez to gorszy wynik niz osiagnely nasze 'kurczaki' z Ekwdorem, ale Ukraincy maja jednak wieksze szanse na awans niz my przynajmniej tak to wyglada, a moze jednak sie spala z Tunezja i Arabia po tej porazce w zlym stylu?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 14 cze 2006, 17:28

Puyol :shock: Widac, ze z Ronaldinho trenuje :P Swietna akcja, piekny gol, wspanialy mecz.
Jezeli nie bedzie "Graja jak... (nawet nie koncze :P)" to moga wiele osiagnac. Duzym atutem jest Aragones na lawce, ktory widac bylo jak przezywal ten mecz nawet przy 2:0 i calkowitej dominacji. On im sie nie pozwoli zdekoncentrowac nawet gdyby mieli grac z Wyspami Salomona. A z taka gra to mysle, ze malo kto im bedzie w stanie zagrozic. Ale poplynalem teraz na fantazji :P Mnie rowniez zaskoczyli. Liczylem na dobry mecz, ale nie na taka dominacje :o Viva Espana!
A poza tym fajnie sie cieszyli po bramkach - "Jeden kraj, jeden cel". No ale Katalonia to nie Hiszpania :lol: Puyol przez przypadek tak zagral :lol: ;)
Iker poszedl na fantazji w koncowce, dobrze ze go Ibanez wyratowal :P Ramos aktywny, ale taki troszke "nieokrzesany" ;) Jak zwykle zreszta :lol: Nawet Raul jakos bardziej sensownie biegal :P O kurcze, swietny mecz, juz wiem dlaczego uwielbiam hiszpanska pilke 8)

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 14 cze 2006, 17:45

pogrom... zaczne od Hiszpanii - 3 gole ze stałych fragmentów gry, widać ,że to ich mocna strona- dobra gra Puyola , Senny, Villi
dobra taktyka Aragonesa , sądzę że Hiszpania teraz jest wielkim faworytem do zwycięstwa w tym turnieju

teraz Ukraina - myślę , że sytuaji meczowej za dużo by nie zmieniła brak czerwonej kartki , Szewa słabo zagrał - jest chyba jeszcze nie przygotowany do walki na 100%
w drugim meczu tej grupy mecz Tunezja - Arabia Sadyjska ( wojna islamska :) )
btw słyszeliście ze prezydent Saudyjskiej ZPN przeznaczył 10 mln euro na premie dla piłkarzy? to najwięcej z wszystkich występująych drużyn ;D i tak to ich nie zmotywuje bo po prostu mają za słabą drużynę

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 14 cze 2006, 17:47

Wydaje mi sie ze kolejne spotkanie w tej grupie Tunezja - Arabia Saudyjska powinno byc chyba ciekawaszym widowiskiem niz wczesniejszy mecz z racji wyrownanych skladow i wiekszych emocji pilkarskich, bo nie sadze aby ktoras z druzyn wyraznie dominowala jak Hiszpania w meczu z Ukraina.Jaki wynik to trudno powiedziec, ale chyba wyzej cenie afrykanow niz arabow, chociaz to swojego rodzaju derby arabskie wiec wszystko moze sie zdarzyc.Tunezja wydaje sie byc lepsza druzyna ale Arbia S. bardzo dobrze przygotowywala sie do turnieju grajac sporo meczow kontrolnych i to z silnymi przeciwnikami z Europy wiec latwo skory nie sprzeda.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 cze 2006, 17:53

Swietnie :!: :!: :!: Kapitalny mecz w wykonaniu Hiszpanow :lol: Troche sie zdziwilem ze brakuje w skladzie Raula :wink: ale to okazalo sie plusem dla gry druzyny. Cieszy fakt ze w swietnej formie sa gracze Barcelony :arrow: asysty Xaviego i Puyola. Wynika dobry ale i tak taktyka jakos nie przypadla mi do gustu, ale liczy sie wynik. Wstrzelil sie Villa i bardzo dobrze podobnie Torres, jak narazie to oni sa najlepsyzm duetem napastnikow i chyba jednym z najmlodszych :twisted: Ogolnie Hiszpania zagrala koncertowo, a Ukraina w ktorej pokladalem jako takie nadzieje zagrala slabo, a moze jeszcze gorzej :( Z taka gra naprawde trudno myslec o odegraniu jakies wiekszej roli na tym Mundialu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2006, 18:50

Jaziri - bardzo dobry mecz w jego wykonaniu.
Strzelił bramkę, 2 razy faulowany [choć innego zdania australijczyk :?]
Saduyjczycy mnie zaskoczyli, graja bardzo dobrze, lepiej od naszych :? oby nasi dziś pokazali co potrafią.
Arabia Saudyjska przegrywa co prawda, ale okazje maja do strzelenia bramki, myślę, że w II połowie będa stwarzać nawet większe zagrożenie pod bramke 40-latka.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 cze 2006, 18:58

fieldy pisze:Jaziri - bardzo dobry mecz w jego wykonaniu.
najlepszy gracz na murawie
fieldy pisze:Strzelił bramkę, 2 razy faulowany
ehh gdyby sedziowal sedzia poprzedniego meczu bylby karny & red card
fieldy pisze:Saduyjczycy mnie zaskoczyli, graja bardzo dobrze, lepiej od naszych Confused oby nasi dziś pokazali co potrafią.
Arabia Saudyjska przegrywa co prawda, ale okazje maja do strzelenia bramki, myślę, że w II połowie będa stwarzać nawet większe zagrożenie pod bramke 40-latka.
W sumie to Tunezja nie gra zbyt dobrze :!: Wg mnie pilka bardzo "przeszkadza" Saudyjczykom, gdyby dobrze przyjmowali pilke no polowie rywala wynik moglby wygladac inaczej
Mecz slaby, druzyny raczej nie pokazuja niczego fenomenalnego, mysle ze Ukraina bedzie miala jednak 2msc :P

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 14 cze 2006, 19:50

Na okolo 10 minut przed koncem meczu Tunezja-AS jest remis 1:1 i szanse sie wyrownaly moze to spotkanie zakonczy sie remisem chyba tak ale nikomu to nic nie da.Taki wynik bedzie na reke Ukraincom bo mimo przegranej 0:4 z Hiszpania jest ona lepsza od arabskich i tunezyjskich zawodnikow.Jezeli np. Tunezja wygralaby ten mecz wtedy ma jakies szanse walki z Ukraina na remis lub moze i wygrana i cien szansy na awans do 2 rundy, ale remis to w praktyce przekrasla szanse obu druzyn na rowna walke z Ukraina o awans w pozniejszych meczach.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2006, 19:56

no ładne emocje nam się zrobiły w końcówce.
tunezja nie zasłużyła na ten pkt, szkoda mi Arabi, zagrali o niebo lepiej dzisiaj. Tunezja nie powinna wyjść z grupy i pewnie nie wyjdzie. Podział pkt, taki prezent dla Blokhina :D
Kasa poszła :? ale miałem też inny kupon gdzie miałem remis 8) wiec nie narzekam.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 cze 2006, 20:00

Fieldy ja omalo co ducha nie wyzionalem :!: fuck ale ostatecznie weszlo to spotkanie 1x stawka kolosalna 1,17 :/

Tunezja zagrala najgorzej sposrod 32teamow :!: grali bez przekonania, ambicji, na stojaco
fieldy pisze:tunezja nie zasłużyła na ten pkt
oj raczej sprawiedliwy remis wez pod uwage ze Tunezja zostala skrzywdzona - nie podyktowany rzut wolny oraz karny
fieldy pisze:Podział pkt, taki prezent dla Blokhina Very Happy
Bardzo dobrze niech awansuje Ukraina :!:

A juz myslalem ze bez zadnych ogrodek bede mogl kibicowac Polsce :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 cze 2006, 20:01

Mecz nawet ciekawy, z bardzo pasjonujaca koncowka :lol: Nawet sie nie spodziealem, obstawilem zwyciestwo Tunezji i niestety sporo sie zawiodlem :( Tuanezja jako jako druzyna uwazana za najlepsza w Afryce zaprezentowala sie slabo, przeciez oni posiadaja nawet niezlych zawodnikow, napewno zabraklo dos Santosa :arrow: ich najlepszego strzelca i chyba zawodnika, bledem bylo takze sciagniecie przynajmniej tak mi sie wydaje Bouziziego, mogl pograc przynajmniej 10 minut :x Ten wynik napewno ogromnie cieszy Ukraincow, bo awans nadal jest sprawa otwarta dla wszystkich. Zal mi troche Arabii :arrow: widac ze poczynili spore postepy od poprzedniego Mundialu, ich trener takze ma sporego nosa do zmian :P Cieakawa staje sie walka o awans z drugiego miejsca Ukraina bez formy Tunezja i Arabia graja jako tako i moga pokusic sie o niespodzianke :twisted:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 14 cze 2006, 20:01

Szkoda mi strasznie Arabii... Może w przekroju całego meczu nie zasługiwali na wygraną, ale IMHO końcówkę miei naprawdę dobrą, pozatym wydać było że dadzą wszystko za tą wygraną. Podobało mi się w jaki sposób cieszyli się po objęciu prowadzenia, wyglądało to tak jakby nie dowierzali że strzelili bramkę. Podejrzewam że ten ich książe gdyby mógł to sam by ubrał korki i poszedł pomóc chłopakom ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2006, 20:03

Fieldy ja omalo co ducha nie wyzionalem Exclamation fuck ale ostatecznie weszlo to spotkanie 1x stawka kolosalna 1,17
ha !!!1 ja miałem 1,18 :haha:
oj raczej sprawiedliwy remis wez pod uwage ze Tunezja zostala skrzywdzona - nie podyktowany rzut wolny oraz karny
tak, ale nie zasłużyli bo biegać im się nie chciało, nie walczyli [co prawda strzelili w końcówce, ale to dopiero jak przegrywali]
prowadizli 1:0 i bronili się od momentu zdobycia gola.
tak sie grac nie powinno, bo brzydko sie to oglada - maja nauczkę :!:

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 14 cze 2006, 20:27

Tunezja - Arabia Saudyjska 2:2 mecz emocjonujacy i wlasnie o to chodzi wole takie mecze z emocjami i dramaturgia niz walenie do jednej bramki :D .Kto byl lepszy okazuje sie ze nikt arabowie nie zrobili sobie krzywdy choc ponoc bardzo chcieli.Ukraincy to juz tylko maja ulge a ich kibice chlaja wode jak leci ten wynik 2:2 to woda na mlyn dla Ukrainy.Lecialem jakis czas temu w samolocie z Ukraincami walili gaz ostro az milo bylo patrzyc 8).Odkrecali co raz flaszeczke za flaszeczka Johnny Walkerka za, Johnnym Walkerkiem i gleboko mieli ze stewardesa ich co raz upominala.Moge sobie wyobrazic jak teraz swietuja z arabskiego remisu 2:2 na calym swiecie a ze to duzy narod ktos na tym remisie sporo zarobi. :P Tak trzymac chlopaki Ukraina pokona arabow i awansuje do 2 rundy takie jest moje zdanie.Trzymac sie chlopaki Blochina :beer:

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 19 cze 2006, 19:00

Ukraina się pozbierała i prowadzi 2:0 :wink:
Mecz jakiś super ciekawy nie jest ale było kilka ciekawych akcji. Bardzo ładna bramka Rebrowa. Bramkarz Arabów chyba się lekko poślizgnął. Gdyby dwie dokładniejsze piłki to mogłobyć 2:0. Piłkarze z Afryki starają się walczyć ale nie wychodzi im to najlepiej. Ciekawe jak dzisiaj zagrają Hiszpanie. Mam nadzieje ,że strzelą z dwie bramki. Piłkarze Tunezji jeśli chcą jeszcze walczyć o awans to powinni ten mecz zremisowac chociaż jeśli przegrają to i tak szanse mają. Zapewne decydujący będzie mecz Ukraina-Tunezja

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”