MŚ 2006: Grupa B - Anglia, Paragwaj, TiT, Szwecja - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
$canda(L)ous
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 10 cze 2006, 19:57

Mecz mi sie pardzo podobal tak jak juz poprzednik napisal "Dramatugia, poprzeczki i wspaniałe interwencje bramkarzy". T&T cieszyli sie z tego remisu jak z wygranej a Szwedzi na odwrot. Fakt, T&T mial duzo szczescia a Szwedzi znowu na odwrot :?

P.S. Teraz czas na WKS!!!! :twisted:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 cze 2006, 19:58

ahhh od paru dni czylem tutaj niespodzianke :P
Respect dla nich, zagrali naprawde madrze rozwaznie :!:
Marze aby kiedys Polska grala tak jak T&T :!: ( :shock: nie do pomyslenia)

Hislop przezywa chyba 3mlodosc :lol:,
a moze tak zatrudnic trenera z Holandi!!!!

PS. nigdy nie puszcze juz kupona z kilku miesiecznym wyprzedzeniem :!: :roll:
Ostatnio zmieniony 10 cze 2006, 19:59 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 cze 2006, 19:58

Gdybym nie widzial jak graja Polacy wczoraj albo gdyby nasza reprezentacja grala na przyklad jutro i nie mialbym pojecia w jakiej sa formie to bylbym przekonany ze mozemy powalczyc ze Szwecja lub Anglia w fazie pucharowej.Odwolalbym moje slowa ze pokonanie tych dwoch zespolow jest sprzeczne z prawami fizyki.Niestety widzialem jak gramy...

Ogladajac mecz ktory przed chwila sie zakonczyl wiele razy bilem brawo zespolowi Trinidadu i Tobago.Wlasnie takiej gry oczekiwalem od Polski.Ambitnej z wiara w koncowy sukces.Chcialbym zeby nasz zespol gryzl trawe i zostawil hektolitry potu jak dzisiaj zespol z kraju (wysp?) ktory ma 25 razy mniej mieszkancow niz my.
Wielkie naprawde wielkie brawa dla TiB.Grajac w 10 ugrali 1 punkt z druzyna z ktora Polska przegrywa od kiedy pamietam.Maja we mnie kibica podczas tego Mundialu.Z graczy TiB chcialbym wyroznic Sterna John'a ktory gral dobrze tylem do bramki czesto przyjmowal pilke przetrzymywal ja dajac czas kolegom na zajecie pozycji po bokach boiska i jakis atak.Drugi pilkarz ktorego trzeba wyroznic to oczywiscie bramkarz Hislop.Swietny mecz mimo 37 lat na karku.Ani Zlatan (slaby mecz) ani Allback (zadziwiajaca latwosc w dochodzeniu do sytuacji strzeleckich) nie byli w stanie go pokonac.
Celowo nie komentuje gry Szwecji.Mieli wyrazna przewage ale nie moge sie powstrzymac zeby komplementami zasypac druzyne TiB a na gre Szwedow spuscic zaslone milczenia.

Brawo brawo i jeszcze raz brawo Trinidad.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2006, 19:59 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 10 cze 2006, 19:59

Szwecja zawiodla swoich kibiców.
Pilkarze i kibice T&T cieszlili sie jakby wygrali ten mecz, ale nie ma sie co dziwic, bo to ich pierwszy mundial w historii i udalo im sie zremisowac z duzo lepsza druzyna.
0:0 w tym meczu jest chyba najbardziej korzystne dla Anglii.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 cze 2006, 20:02

czeher pisze:ahhh od paru dni czylem tutaj niespodzianke
ja też mówiłem, że łatwo Szwedom nie będzie i nie było, upał zrobił swoje, upał, którego TiT nie odczuł w ogóle. Wielkei brawa dla nich - całą druga połowę w 10, strzał w poprzeczkę, kilka dobrych, składnych akcji, Szwedzi zawiedli, ale nie zaskoczyli, jak pisałem, ze nie wygrali od paxdziernika i będa mieli ciężko, to niektórzy się śmiali, gdzie teraz są ? :P
czeher pisze:Hislop przezywa chyba 3mlodosc
rzeczywiście kapitalnie bronił, kilka setek, choć Allback jest znany ze swoich marnowanych sytuacji.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 10 cze 2006, 20:05

Kurde, taki Trynidad potrafił zremisować ze Szwecją, a my nie potrafiliśmy wygrać z Ekwadorem :roll: Wszystkie zespoły z Ameryki jak na razie pokazały, że będą walczyć i nikogo się nie przestraszyły. Trynidad mimo gry w osłabieniu ptrafił wyprowadzić groźne kontry, raz nawet trafili w poprzeczkę. W Szwecji do sytuacji strzeleckich dochodził po wejściu Allback, oraz czasem Zlatan.
Szykuje się mundial z dużą ilością sensacji, co bardzo cieszy, bo może nie wygra Brazylia. Jakże trudno będzie wytypować czarnego konia.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 cze 2006, 20:06

Szwecja mnie zawiodła i to bardzo :? To było dla mnie wręcz pewne, że poradzą sobie bez problemu z T&T, ale jak widać łatwo nie było. I tutaj należą się pochwały dla graczy Trynidadu za swoją waleczność, nieustępliwość i chęć walki. Pokazali to, czego jest brak w naszej reprezentacji. Należy im się za to respect :wink:

A ja znów przegrałem 20 zł :cry:

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 10 cze 2006, 20:07

Mimo tego ze gra w druzynie Szwedow Kanonier to ciesze sie z wyniku, bo Szwecja w meczu z Anglia bedzie jeszcze bardziej zdeterminowana by zdobyc jakies pkt. i mecz bedzie zaciety :lol:

P.S. zapomnialem pogratulowac T&T, to teraz to uczynie...Gratulacje!!! :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 cze 2006, 20:08

Mamy pierwsza sensacje!!! I mam nadzieje ze dzisiaj juz ostatnia
Niespodziewalem sie, ze to wlasnie T&T juz w drugi dzien sprawia mega sensacje :!: Co by bylo gdyby jeszcze Glen strzelil w bramke a nie poprzeczke :?: Tak naprawde Szwecja zagrala bardzo slabo w pierwszej polowie, w drugiej grali 11/10 i do tego wprowadza sie 2 kolejnych napastnikow a oni i tak nie potrafia nic ugrac, tragedia a kibice Szwecjii zalamani jeszcze bardziej niz Polacy :wink: Mnie najbardziej zawiodł duet Larsson - Ibrahimovic a takze brak Kallstroema w 11, widac ze niestety i Henka stracil forme a Zlatan jej nadal nie znalazl. Szczegolnie do gustu przypadla mi gra Yorka i Hislopa widac u nich bylo ze grali w bardzo dobrych zespolach w Europie i ich doiswiadczenie w tym momencie jest kluczowe dla debiutanta na MŚ.
Gratulacje :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 cze 2006, 20:09

Corinthians pisze:Kurde, taki Trynidad potrafił zremisować ze Szwecją
Jaki Trynidad ? To że sa mniej znani, nie znaczy, ze sa słabi, pokali to chociażby Ekwadorczycy, czy Kostarykoańczycy, z którymi możemy mieć wielkie kłopoty.
Śmiem twierdzić, że z takim zaangazowaniem jak przed chwila zagrali TiT - naszych pokonaliby wysoko do zera, to co Chłopaczek zauważył - grali bardzo ambitnie do końca wierzyli w sukces, czego o naszych piłkarzach powiedzieć nie można,
RóżA pisze:A ja znów przegrałem 20 zł
trzeba słuchac starszych, jak mówią, że nie wygrają :P nie wygrali od ponad pół roku meczu - to nie jest przypadek, jak nie wyjdą z grupy to się wcale nie zdziwe[/url]

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 10 cze 2006, 20:10

RożA a ja zawsze myślałem, że jesteś dziewczyną :roll:
Żeby nie było OffTOPIC to:

Rzeczywiście Hislop zagrał wspaniale, gdyby nie on to by było przynajmniej 2:0 dla Szwecji. Dobrze zagrał jeszcze Glaus i ten obrońca, co miał dredy, robiony na Boba Marleya ;) Dobrze interweniował w trudnych sytuacjach ;)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 cze 2006, 20:15

Trynidad zagral piekny mecz a Hislop to juz przechodzil sam siebie ;) Yorke dyrygowal calym zespolem, bylo widac jak nie raz wracal sie pod bramke swojego zespolu. Trynidad ladnie probowal wyprowadzac kontry, a ta poprzeczka to chyba przysporzyla palpitacji serca kibicow Szwedow :lol: Szwecja wcale zle nie grala, szybkie pilki, jeszcze takiej szybkiej gry nie widzielismy na tym mundialu ;) Albaeck mial chyba ze 3 doskonale okazje ale nic z tego nie wyszlo... Ljungberg slaby mecz w porownaniu z jego umiejetnosciami. Ibrahimovic tez nic szczegolnego nie pokazal. Podobal mi sie Wilhelmsson i Larsson, ktoremu co prawda sporo nie wychodzilo ale bylo widac jego wielkie zaangazowanie w gre. Jak dla mnie byl to jak na razie najlepszy mecz na mistrzostwach. Szybka gra, duzo strzlow i sytuacji podbramkowych, ostra walka, czerwona kartka, poprzeczka, niespodzianka w koncowym wyniku co wiecej mozna chciec ;) Zabraklo tylko bramek...

PS: Polacy jak widac jak sie chce cos zrobic to mozna :arrow: Trynidad

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 10 cze 2006, 20:25

Martinho my chyba inny mecz ogladalismy :? Henka jak Henka ale Zlaten to pod koniec zamiast kombinowac i "probowac" zagrac pilke technicznie mogl normalnie podac, bo jakos mu nic nie wychodzilo i pilke jak dziecku lizaka zabierali obroncy TiT :roll: Ljungberg zagra moim zdaniem dobre spotkanie to jego przyspieszenie :lol: Kallstrom(czy jak mu tam) wniosl duzo do gry a Wilhelmsson pokazal swoje umiejetnosci techniczne :twisted:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 cze 2006, 20:27

$canda(L)ous pisze:Ljungberg zagra moim zdaniem dobre spotkanie to jego przyspieszenie
Freddie piach zagrał, a jak juz ja go krytykuje to sobie wyobraź jakie wrażenie po sobie pozostawił, jest świeżo po kontuzji, upał był cholerny, samym bieganiem się meczu ne wygra, tracił dużo piłek, tak jak pozostali piłkarze "Trzech Koron" muszą się teraz otrząsnąć i wygrać z paragwajem,, bo na koniec graja z Anglią, gdzie moze paść kazdy wynik, nie koniecznie dobry dla Szwedów.

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 10 cze 2006, 20:34

fieldy pisze: jest świeżo po kontuzji
Sorry, mialem dodac ze dobrze dosyc zagral bo jego wystep byl pod znakiem :?: ael jak pisales inni tez mieli duzo strat dlatego jakims slabym ogniwem zespolu nie byl, nie sadze by Zlatan i Henke z duzo lepszej strony sie pokazali, wszyscy zawiedli i trzeba przyznac ze mieli PECHA :?

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”