Bazar w Turynie - Strona 4

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto opuści Starą Dame w najbliższym czasie ...

Emerson
7
9%
Trezeguet
3
4%
Ibrahimović
18
23%
Buffon
16
21%
Camoranesi
1
1%
Zambrotta
8
10%
Vieira
8
10%
Nikt !
5
6%
Nikt z tej listy
1
1%
Capello
10
13%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 maja 2006, 14:13

makis pisze:Nie zapominaj jednak, ze Dida ma jeszcze rok kontraktu z Milanem. Nawet, jesli Gigi bedzie zawieszony na taki okres czasu, to Rossonerri zrobia dobry zakup na przyszlosc. Poza tym bedzie mogl regularnie trenowac, wiec nie zapomni jak sie gra w pilke. Teraz jest najlepsza szansa, zeby go wyrwac za niewielka kase. Dlatago bez wzgledu na okres ewentualnej dyskwalifikacji, warto sie o niego starac. Chcialbym, zeby Inter tez wlaczyl sie do walki o niego.

Nie wiem czy się nie mylę ale Buffon ma w kontrakcie klauzule która mówi, że jeśli zespół spadnie do niższej ligi wówczas będzie mógł odejść z free. Dlatego płacić nie trzeba będzie klubowi tylko zawodnikowi zaoferować kontrakt. A skoro będzie za darmo to wiele klubów się o niego postara (tylko nie wiem czy jest sens trzymania go 18 miesięcy na trybunach). Natomiast Inter ma szanse się włączyć do walki o niego tylko w przypadku pozbycia się Toldo. Milan natomiast tak jak wspomniałeś Makis ma tylko rok kotraktu z Dida i oni muszą znaleźć godnego następce. W Interze nr1 jest narazie J.Cesar choć nie ma co ukrywać to czołówki to on sie nie zalicza

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 maja 2006, 14:13

Sero ale powieć szczerze nawet jak jest winny to sądzisz że dowalą mu 18 miesięcy ? :>

I wtedy co w bramce Azzurich Abbiati ? Toldo ? Peruzzi ? może Gianluca Pagliuca ? :]

Nie wierze w to że 18 miesięcy kary mogą u dowalić. Jak jest winny poniesie kare. I to pewne ale nie będzie ona tak surowa. Z drugiej jednak strony jak by mieli mocne dowody to by mu zabronili wyjazdu na mundial ? chyba bo nie wiem co mówi prawo w tym momecie. Śledztwo trwa...

A jeśli rozmowy Milan - Juve rozpoczeły sie przed wybuchem afery bo tak pisała prasa, to ta sytuacja z Toto-nero może wpłynąc na działączy Milanu w taki sposób że wyczekają :wink: Nie zrezygnuja ale wyczekają - dzisiejsza informacja Corriere może na to wskazywać :) Bo gdy zapadnie wyrok - bedą wiedzieć na czym stoją. A i cena może byc inna.

Sero patrz na to :] Hipoteza - Buffon zawieszony - Dida ma jeszcze rok umowe [do 2007] - i prawdopodobnie nie podpiszą nowej. Jedne gra bo może grać jeszcze rok na luzaku - drugi trenuje bo tylko tyle może :wink: Kończy sie umowe Didy kto stoi w bramce ? To jest zamrożenie sporej gotówki ale też wyjście :]

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 25 maja 2006, 14:13

Sero pisze:Najsurowszy wymiar wynosi w tym przypadku 18 miesięcy
ale czy myslisz ze dostanie ten njasurowszy wymiar kary?!
ja w to bardzo watpie... gora 3 miesiace..albo mu sie upiecze...:)
ale cena faktycznie ne bedzie wygorowana...bo przeciez w porownaniu do tego za ile go kupili...40mln?! dobrze mowie?..teraz to bedzie mniejsze co najmniej 4 krotnie...:)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2889

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 25 maja 2006, 14:28

dzieciol31 pisze:teraz to bedzie mniejsze co najmniej 4 krotnie...Smile
za 10mln ojro?? nigdy w życiu,za Kuszczaka MU daje 7mln(tylko nie wiem w jakiej walucie). Dolna granica będzie tak czy tak wynosic gdzieś 20-25mln euro,jak nie więcej. Za najlepszego bramkarza na świecie trzeba słono zapłacić,a z Italii chyba tylko Milan na niego stać.Chociaż wolałbym żeby poszedł za granicę...Arsenal czy coś

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 25 maja 2006, 14:29

Sero pisze:Natomiast Inter ma szanse się włączyć do walki o niego tylko w przypadku pozbycia się Toldo. Milan natomiast tak jak wspomniałeś Makis ma tylko rok kotraktu z Dida i oni muszą znaleźć godnego następce. W Interze nr1 jest narazie J.Cesar choć nie ma co ukrywać to czołówki to on sie nie zalicza
A Toldo nie mial czasem isc do Romy w ramach rozliczenia za Manciniego :?: IMO warto powalczyc o Gigiego. Inter musi zmontowac przed sezonem mocna ekipe, zeby w przypadku spadku Juve do Serie B, walczyc z Milanem o scudetto :) Na Pucharze Wloch nie mozecie zaprzestac :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 maja 2006, 14:30

sci pisze:za 10mln ojro?? nigdy w życiu,za Kuszczaka MU daje 7mln(tylko nie wiem w jakiej walucie). Dolna granica będzie tak czy tak wynosic gdzieś 20-25mln euro,jak nie więcej. Za najlepszego bramkarza na świecie trzeba słono zapłacić,a z Italii chyba tylko Milan na niego stać.Chociaż wolałbym żeby poszedł za granicę...Arsenal czy coś

Sci, a nie wiesz czy on nie ma klauzuli odejścia po spadku ? bo jeśli ma to nie ma tematu i odejdzi za pewnie niewielkie pieniądze

dzieciol31 pisze:ale czy myslisz ze dostanie ten njasurowszy wymiar kary?!
*_Zaza_* pisze:Sero ale powieć szczerze nawet jak jest winny to sądzisz że dowalą mu 18 miesięcy ?

Zgodze się z Wami, że to mało prawdopodobne, ale skoro istnieje taka groźba to warto było o niej wspomnieć. Myśle, że jak już dostanie to ze 4-5 miesięcy, nie więcej. Może też wogóle nie dostać kary
makis pisze:Toldo nie mial czasem isc do Romy w ramach rozliczenia za Manciniego

To plota jak się nie patrzy :P To było tak : Toldo, Solari i Pizarro za Manciniego i De Rossiego. Ale na takie brednie lepiej patrzeć z przymrużeniem oka :wink: Toldo interesuje się poważnie Villarreal bo po sprzedaży Jose Reiny nie znaleźli godnego następcy. Nawet Viera który dobrze bronił nie spełnia oczekiwań

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 25 maja 2006, 14:34

Sero pisze:Sci, a nie wiesz czy on nie ma klauzuli odejścia po spadku ? bo jeśli ma to nie ma tematu i odejdzi za pewnie niewielkie pieniądze
nie wiem,nie byłem w tak dobrej komitywie z zarządem i nie dawali mi zerkać do kontraktów :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 maja 2006, 14:35

sci pisze:Za najlepszego bramkarza na świecie trzeba słono zapłacić,a z Italii chyba tylko Milan na niego stać.

Wiesz puknt widzienia - zależy od punktu siedzienie :wink:

10 milionów ? nie no co by nie mówić to śmieszna kwota wzięta nie wiadomo skąd. Ja widziałem spekulacje odnoście 20 milionów euro i Abbiatiego. Jesli rozmowy zaczeły sie przed wybuchem Calciopoli to nie mogli przypuszczać że Buffon może być zawieszony. Wtedy może być inaczej. Ale jak napisałe wątpie by zawiesili go na 18 miesięcy. Jak już by zawieszą. Ale Milan toczy też rozmowy na temat samego kontraktu Gigi'ego bo w Juve zarabie blisko 6 milionów euro za sezon. Wiec minimum tyle trzeba dać. Bo wątpie by to inaczej wyglądało.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 25 maja 2006, 14:37

sci pisze:za 10mln ojro?? nigdy w życiu,za Kuszczaka MU daje 7mln(tylko nie wiem w jakiej walucie).
no wlasnie waluta robi roznice...heheh co do Kuszczaka...to mysle ze to jest w ojro..:):) chociaz... 28mln zlotych...z reszta nie ten temat...:)

no moze faktycznie przesadzilem z cena z Buffona...no ale 20 tez chyba za duzo..chyba...jednak z drugiej strony...nie jest pierwszej mlodosci..:) pozyjemy zobaczymy:0 jak dostanie jakis wyrok..to mniej bedzie klbow sie nim interesowalo..wiec tym samym zmniejszy sie jego cena...ale jesli nie..bedzie lakomym ksakiem w tegorocznym mercato:)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 25 maja 2006, 14:46

dzieciol31 pisze:heheh co do Kuszczaka...to mysle ze to jest w ojro
też mi się tak wydaje.Napewno euro albo funty bo przecież nie ruble :D
dzieciol31 pisze:no ale 20 tez chyba za duzo..chyba...jednak z drugiej strony...nie jest pierwszej mlodosci
nie napewno nie a dużo,a czy nie jest pierwszej młodości :roll: 28 lat ma

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 25 maja 2006, 14:52

sci pisze:nie napewno nie a dużo,a czy nie jest pierwszej młodości 28 lat ma
no wiesz...:) mowie ..pozyjemy zobaczymy:)

*_Zaza_* pisze:Gigi'ego bo w Juve zarabie blisko 6 milionów euro za sezon.
jestes pewnien co do zarobkow GiGiego?! wydaje mi sie ze we wloszech najlepiej zarabia Francesco..co jest 5,5 mln... moge sie mylic...;/ wiec poprawcie:)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 maja 2006, 15:33

Dzieciol Francesco zarabia najwiecej w lidze - ale wiesz trzeba też policzyć premie itd. Z umowe która podpisał Totti ma chyba wartośc 5,7 miliona euro za sezon a Buffon przeszło 5 :wink: 6 milionów zarobił np. za ten sezon.

Choć co ciekawe była żona Emerosna powiedziała bardzo ciekawe zdanie na temat kontraktów graczy Juve :roll: ale to już jest zagadka ..

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 25 maja 2006, 15:37

Zaza chodzi mi wlasnie konkretnie o kntrakty....swego czsu zamiescil tu ktos taka tabelke..kto ile zarabia...:) ale nie za bardzo wiem w jakim temacie to szukac...:)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 maja 2006, 15:46

Dzieciol jak chce to potem Ci skopiuje coś na ten temat :) Nie tabele bo tego nie mam ale masz racja gdzieś tu była taka lista. Jednak jak trzeba to Ci napisze coś pózniej. Bo wiem skąd wziąśc takie info :wink:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 25 maja 2006, 15:48

Łukasz_ pisze: Jeżeli Smród po degradacji minie to zwracam honor ale wątpie aby tak było.
Praktycznie już minął. Odeszła triada, odszedł Steven, zaczyna się nowe Juve.
Łukasz_ pisze:co rozumiesz poprzez słowo smród.
Ustawianie sędziów, doping i takie tam. Wszystko to o co oskarżano Juventus powinno pójść w zapomnienie wraz z powołaniem nowego zarządu i ewentualną degradacją. Powinno, ale pewnie nie pójdzie.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”