Real Madryt - FC Barcelona (GRAN DERBY) 22-10-2006 - Strona 4

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto Wygra

Real Madryt
21
38%
Remis
10
18%
Fc Barcelona
25
45%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 paź 2006, 19:54

Jesli wyznacznikiem pozycji w światowej pilce jest dla kogos liczba zdobytych PE, fajnie. Wszyscy w domu zdrowi. Nie wiem czego Barcelonie brakowało wczesniej, nie zdobyła fakt 6 PE, zdobyła jeden teraz LM. Patrzac jednak ze strony finalow, połfinałow pozycja ta jest kompletnie inna.

Moze Barcelona nie ma takich ludzi, zeby sobie kupic mistrzostwo, czy inne trofea.... Szkoda dla niektorych, ze nie ma takich haniebnych czynów ani razu w historii, a inni ktorzy dobywali PE i LM czesciej tak icos maja i to nie raz :lol: (Pamietaj to nie pierwszy wyskok Milanu, mam nadzieje, ze wczesniejszy jest ci znany, mi jest)
No dawaj znajdz drugie takie miasto
ALe co to ma za znaczenie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 16 paź 2006, 20:01

z tego co wiem barcelona ma tyle samo roznego rodzaju pucharow europejskich co milan...

a jako ze miala dosc powazny problem w graniu na wlasnym podworku w czasach gdy mistrzostwo bylo zarezerwowane dla realu uwazam to za niezle osiagniecie

real i barcelona przewyzszaja milan we wszystkim jezeli chodzi o wielkosc, ilosc kibicow, emocje jakie wzbudzaja. przez swoja historie. czego nie da sie zrozumiec nie znajac jej

ps - koncze juz bo grozi mi stypa

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 paź 2006, 20:01

[...]Ciach!

Wracając do meczu Real Madryt - FC Barcelona.

Akta z szafy płk. Lesiaka mówią że jednak Canna zagra. Prawdopodobnie duet Emerson Diarra - mimo krytyki Fabio Capello nie postawi na Gutiego. Dla niego Cygan to zawór bezpieczeństwa :wink: Barca z Iniestą - czyli czytaj Niggaz i jego plany :wink:

Który może podać statystyki na Santiago Bernabeu ? Macie liczby ?
rkoeman pisze:z tego co wiem barcelona ma tyle samo roznego rodzaju pucharow europejskich co milan...

I bardzo dobrze - w czym że że to wiekszośc pocieszenia - zaden problem !

To już trzeba była zamknąc ten temat spoko nawet chłopaki ? nie moga sie wypowiedzieć - szkoda że nie odpisali nadal które to miasto - a proponowałe kase :

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 paź 2006, 20:19

Messi E2 Ronaldinho pisze:Tu masz zdecydowanie 100% razje. Podczas meczy Interu i Mediolanu słychac z trybun tyle co z kaplicy. Marny doping, marna oprawa i tylko dobre zarcie, a i podobnie jak to ma miejsce w Ksociele trzeba za to płacic.
No faktycznie kibice Bracy robią fantastycznie oprawy … szkoda że zazwyczaj sponsorowane przez klub :roll:
Trochę się kompromitujesz mówiąc o słabym dopingu we Włoszech czy kiepskich oprawach. Ruch Ultras narodził się na Półwyspie Apenińskim i zdecydowanie najlepiej rozwinięty jest właśnie w Italii. Tak więc nie pisz bzdur więcej.

Jeśli chodzi o mecz to pewnie wygra Barcelona. Ja natomiast liczę na remis bo chciałbym aby w tym sezonie mistrzostwo zdobyła Valencia. :wink:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 16 paź 2006, 20:22

Zaza pisze:Akta z szafy płk. Lesiaka mówią że jednak Canna zagra. Prawdopodobnie duet Emerson Diarra - mimo krytyki Fabio Capello nie postawi na Gutiego.
Czemu nie na Gutka? Przecież on od ładnych paru meczów gra w pierwszym składzie. Chyba że chodzi Ci o to że na pozycji DM. Jose fajnie sobie poczyniał jak miał za sobą Emersona i Diarrę i grał zaraz za RvN. To była chyba optymalna dla niego pozycja. Jak był groźny to było chyba widać w meczu z Atletico gdzie prubowano go wygluczyć z gry metądą Materazziego...

Co do liczb to nie che mi się szukać bo i po co. To nie ma żadnego znaczenia. IMO w takim meczu nie ma znaczenia nawet fakt że Real dopiero co przegrał z Getafe a Barca wygrała z silną Sevillą. To jest mecz którego wyniku nie da się przwidzieć. Takie jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 16 paź 2006, 20:41

Zico_FCI pisze:
Messi E2 Ronaldinho pisze:Tu masz zdecydowanie 100% razje. Podczas meczy Interu i Mediolanu słychac z trybun tyle co z kaplicy. Marny doping, marna oprawa i tylko dobre zarcie, a i podobnie jak to ma miejsce w Ksociele trzeba za to płacic.
No faktycznie kibice Bracy robią fantastycznie oprawy … szkoda że zazwyczaj sponsorowane przez klub :roll:
Trochę się kompromitujesz mówiąc o słabym dopingu we Włoszech czy kiepskich oprawach. Ruch Ultras narodził się na Półwyspie Apenińskim i zdecydowanie najlepiej rozwinięty jest właśnie w Italii. Tak więc nie pisz bzdur więcej.

Jeśli chodzi o mecz to pewnie wygra Barcelona. Ja natomiast liczę na remis bo chciałbym aby w tym sezonie mistrzostwo zdobyła Valencia. :wink:
byles choc raz na camp nou? tak z ciekawosci. bo kto nie byl nie ma pojecia jaki tam jest doping.

we wloszech wiadomo ze wspaniale kibicuja i rowniez milo popatrzec na oprawe. co nie znaczy ze na camp nou tez jest zle :] oprawa takich meczow jak milan, chelsea czy np prezentac ja zawodnikow rozwala. to ze np kartoniade przygotowuje specjalna firma nie dziwi. co wiecej nie ma w tym nic zlego

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 paź 2006, 20:58

Porywająca dyskusja...naprawdę. Prawie godzinę spędziłem na samym czytaniu Waszych dzisiejszych wywodów, ale warto było :P Zaza dziś mnie rozbił jak nigdy przedtem. Dzięki stary za poprawę humoru :wink:

O ile mogę zrozumieć, że Zaza stara się jak może by bronić derbów Mediolanu, to nie potrafię zrozumieć dlaczego ten temat w ogóle został tu poruszony i dlaczego jedynym argumentem naszego kolegi jest "A Mediolan to takie miasto, że dwa kluby wygrały Puchar Europy :twisted: Znajdź mi takie drugie to dostaniesz piątaka" :roll: Bo co to ma za znaczenie :?:

Gran Derby to jest mecz, który cieszy się niebywałym wręcz zainteresowaniem nawet ze strony ludzi na codzień nie siedzących w La Liga :P Co innego Derby Mediolanu (których nie umniejszam) ale swoją drogą interesują mnie one tyle, co to ile Zaza jara na dobę :roll: Traktuję to w kategorii niewiele wyższej niż normalny mecz Calcio, bo kiedy oglądałem te mecze to ich "magia" też specjalnie mnie nigdy nie porwała :roll:

Ale dosyć o tym. Gran Derby znów przyciągną przed telewizory, monitory, mie mówiąc już o stadionie, pubach, placach z telebimami :P I to nie tylko w Hiszpanii czy innej części Europy, ale na całym świecie ludzie to będą oglądać. Dlaczego :?: Bo te mecze zawsze mają swój specyficzny podtekst biorący się także z historii, ale nie tylko :D Palę się już do tego meczu, wyniku nie typuję, składów nie przewiduję, na to przyjdzie czas choćby w czwartek kiedy już nie będzie nic innego poza tym spotkaniem, kiedy CL nie będzie tego meczu lekko przyćmiewało (złe słowo) bo GD nic nie przyćmi :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 paź 2006, 21:09

No nieźle. W sumie to wiedziałem, że będzie gorąco w przypadku konfrontacji Kumana z Zazą, ale teraz zauważyłem też, że to bez sensu. Przynajmniej w tym temacie. Nikt z Was zdania nie zmieni i drugiego do niczego nie przekona. Dobrze by było gdybyście pisali na temat meczu. Poważnie.

Ja tam osobiście meczu się nie obawiam. W zasadzie to ostatnio też się nie obawiałem a wynik był słaby (zaledwie remis), ale to nic. Tym razem nie będzie raczejv wypadku przy pracy. Real jest tragicznie tragiczny. Barca gra dobrze. Stać nas na więcej, ale i tak to powinno wystarczyć na Real. Szkoda, że Eto'o po raz kolejny nie strzeli bramki na SB, ale nic. Jak nie teraz to innym razem. Oczekuję zwycięstwa różnicą dwóch bramek. Niższy wymiar kary nie będzie mnie w pełni satysfakcjonował.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 16 paź 2006, 21:35

Ja sie bardzo ciesze na ten mecz. Mam nadzieje, ze bedzie dobre widowisko i nie zmarnuje czasu przed tv niedzielnym wieczorem :P. Do tego wierze, ze bede w niebianskim nastroju po sobocie [i wcale nie chodzi o sobotni wieczor, a o popoludnie :o]. Licze, jak zwykle, na dobry mecz, mama nadzieje, ze z kolegami przy piwku, bo tak lubie najbardziej 8).

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 16 paź 2006, 21:53

mecze między Barcą a Realem (postanowiłam dla świętego spokoju omijać sformułowanie Gran Derby :P) potrafią być nieprzewidywalne, czego przykład mieliśmy ostatnio... bo osobiście nie spodziewałabym się, że będzie taki ot po prostu remis. ale mam nadzieję, że tym razem się bez takich kwiatków obędzie i w sumie podstawy aby tak sądzić- Barca gra coraz lepiej, w grze Realu nie widać poprawy, a wręcz przeciwnie. wiadomo, może następnym razem będzie tak, że zacznę sobie tydzień wcześniej obgryzać paznokcie zastanawiając się kto wygra (i wciąż nie będę miała pod koniec tygodnia pojęcia, oprócz tej permanentnej, subiektywnej, ślepej wiary, że to jednak będzie Barca) i szanse będą wyrównane, ale na tą chwilę Królewscy nie są tak poukładani, a nawet chyba tak zmotywowani, co przekłada się na taką a nie inną grę i odbija się na rezultatach.
generalnie jestem raczej spokojna, że wygra Blaugrana, chciałabym tylko mimo wszystko, żeby to nie był taki mecz, po którym przyjdzie stwierdzić, że ''Derby Mediolanu będą pewnie ciekawsze'' ;) ale różnie może być.

a jakby nie było- doczekać się i tak nie mogę.

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 17 paź 2006, 14:06

Chciałbym tylko przytoczyć słowa Capello tuż po tym gdy został trenerem Mariana Gutiereza i społki :" Dajcie mi 50 dni a stworzę doskonały zespół, który bedzie grał tak jak chce". Otóż oznajmiam że 50 dni minęło a jakoś nie widze żeby Real grał tak jak chcer tego Don fabio ... :roll: Ale czego tu sie było spodziewać ..., Takie gadki są w stylu dziłaczy i zawodnikow tego klubu, przypomne tutaj wizje Carlosa o prowadzeniu w tamtym sezonie Realu jeszcze przed świętami :o :P . Ja jestem spokojny o wynik po meczu z Sevilla i nie mam wątpliwości kto tutaj będzie góra, nie osukujmy sie w tj chwili Real gra przetragicznie i raczej nie ma szans w tej konfrontacji...

PSJakmyślicie kogo ryjek Wystawi jako snajpera na mecz z Realem i Chelsea? Mi sie wydaje żę Na bardziej "technicznych" Galacticos Saviola a na Chelsea Eidur wiadomych względów

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 17 paź 2006, 15:05

Przed poprzednimi GD też Barca miała się przejechać po Realu a skończyło się na ogromnej przewadze i... remisie na własnym stadionie. Po prostu takie mecze rządzą się własnymi prawami i nie zawsze potencjalny faworyt wychodzi z nich zwycięsko. Z ewentualną napinką wolę zaczekać do niedzieli kiedy znany będzie już wynik bo ostatnim razem musiałem się obejść smakiem. Z drugiej strony na chwilę obecną nie wyobrażam sobie innego scenariusza jak pewne zwycięstwo i dominacja przez cały mecz. Wszelkie atuty (oprócz atutu własnego boiska) są po naszej stronie. W razie zdecydowanego zwycięstwa Barcy ciekawi mnie zachowanie Calderona, Capello i graczy Realu i ich tłumaczenia porażki. Zapewne będzie się z czego pośmiać i parę razy użyć ulubionego (wg Krzysia Jarzyny) zwrotu nas-putek: "FRUSTRACJA".

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 17 paź 2006, 19:34

Real będzie się odwoływał

Real Madryt zamierza zaskarżyć pierwszą żółtą kartę, jaką otrzymał Ronaldo w meczu z Getafe. Bernardino Gonzalez Vazquez, sędzia tamtego spotkania, ukarał Brazylijczyka po raz pierwszy w 81. minucie za faul na rywalu, po czym w 89. minucie pokazał mu drugi żółty, w konsekwencji czerwony, kartonik za protesty.

- Mamy zamiar zaskarżyć pierwszą kartę Ronaldo, ponieważ była niesprawiedliwa, a drugą został ukarany za komentarz. Ważne jest, żebyśmy mogli go mieć na Gran Derby – powiedział w Bukareszcie, gdzie przebywa ekipa Królewskich, Predrag Mijatović, dyrektor sportowy klubu.
Wszystko jest mozliwe znając Hiszpansk Zwiazek ...

Jesli dojdzie do skutku to zmienia zupelnie stan RzecZy .

Mysle ze to by nie bylo jakies sensacyjne wmocnienie , ale kto jak Roni potrafi tak dobrze grac w Gran Derby :)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”