LM: AS Roma - Manchester United 04.04.2007 - Strona 4

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 05 kwie 2007, 11:31

Cris7 pisze:Wie ktoś może kiedy wraca Silvestre
nie wroci już w tym sezonie chociąz Fletcher też miał miec pauze do konca rozgrywek :roll:

Mi sie we wczorajszym meczu bardzo podobał występ Carricka...może dlatego że pozostali wypadli nadzwyczaj blado :)

W rewanzu w srodku powinni zagrać Carrick-Giggs, skrzydła Park-Ronaldo i jazda :twisted: a ataku sam nie wiem Po Louisie widać przerwe i chyba jeszcze nie jest gotowy....jezeli zagrałby 45' Pompy to można zaryzkować od początku z Roma.

Obrona: jeżeli zagra Heinze i O'Shea po bokach to bedzie tragicznie. Zeby wrócił Evra ( w co niewieże) to bym przynajmniej nie musiał oglądać jednego z tych panów....czego nie mamy teraz Pique czy Evansa :(
Po sezonie trzeba zastanowić sie nad paroma sprawami bo np trzymacie Heinze mija się z celem ....

Pozostaje nam kibicom wierzyć w awans ....ja na chwile obecna nie dopuszczam mysli że może byc inaczej 8)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 kwie 2007, 11:39

Jarzinho pisze:
RóżA pisze:Z doniesień zarówno włoskich jak i angielskich mediów wynika, że burdy rozpoczęli kibice Manchesteru. I to nie tylko z kibicami Romy ale również z policją...

To by nikogo raczej nie zdziwilo, bo co niby mogło spowodować złość u kibiców Romy... Zrerszta podczas meczu i przerwy takze dochodzilo do wyskoków i to ze strony kibiców siedzacych w sektorze przeznaczonym dla fanów MU...
http://www.dailymotion.com/video/x1mnkk_crowd-fights

Brawa dla rzymskiej policji. Pałowali [k****] kogo popadnie. Na tym filmiku widać jak jeden koleś został popchnięty i upadł,a ci zaczęli go okładać.

WP // Babel

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 05 kwie 2007, 11:47

Cris7 pisze:Na tym filmiku widać jak jeden koleś został popchnięty i upadł,a ci zaczęli go okładać.
Na tym filmiku widać, że koleś biegnąć w kierunku policji (w wiadomym celu) potyka się i przewraca. Zarówno policja jak i sami kibice pochwał za coś takiego nie powinni dostać...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 kwie 2007, 12:02

Szkoda, ze to urywek, ktory sobie pewnie wycieli Anglicy, zeby pokazać jak to okrutnie sa traktowani. Jak to ostatnio zachowywali sie w Hiszpani podczas psotkania reprezentacji i dlaczego Sevilla wysyła wzmozone sily Policji na dzisiejsze spotkanie. Dziwne zachowanie wziete ze sterotypu.
Daj moze cos obszerniejszego, nie wyciete z kontekstu.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 kwie 2007, 12:06

Cris7 pisze:Brawa dla rzymskiej policji. Pałowali ... kogo popadnie.
Jarzinho pisze:Szkoda, ze to urywek, ktory sobie pewnie wycieli anglicy, zeby pokazać jak to okrutnie sa traktówani.
Prawda pewnie jak zwykle leży po środku. Wiadomo, że angielscy kibice do milusińskich nie należą (z jakiego języka zresztą wywodzi się słowo "hooligans" :lol: ), no i nie mieli nastroju po wczorajszym meczu, a i włoska policja, pomna doświadczeń z własnej ligi, woli pewnie teraz "chuchać na zimne" (jeżeli w ogóle można użyć tego zwrotu) i raczej nie będzie teraz stać i czekać na kolejnego zabitego. A jak obydwie strony nie przebierają w środkach, no to tak się właśnie kończy, niestety :roll:

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 05 kwie 2007, 12:28

Rossi pisze:Zeby wrócił Evra ( w co niewieże) to bym przynajmniej nie musiał oglądać jednego z tych panów....czego nie mamy teraz Pique czy Evansa
Moze chcialbys zeby teraz byli ale po co?Nie nadaja sie jeszcze do gry w Lidze Mistrzow nawet jakby byli ja bym nie zaryzykowal...Mam nadzieje ze wroci Evra moze sie bardzo przydac na lewej stronie.W rewanzu nie ma na co czekac fakt wystarczy tylko 1:0 ale to tez trzeba strzelic.Roma wczoraj byla lepsza i to trzeba przyznac ale wedlug mnie gra by wygladala inaczej gdyby Scholes nie dostal czerwonej kartki.Do sedziego tez mam pewne pretensje i bardzo dobrze ze w rewanzu bedzie sedziowal juz ktos inny :roll: Cieszy gol Rooneya bo zachowal sie w tej sytuacji genialnie...Dobrze ze Saha i Fletcher juz powrocili trzeba dac im szanse w meczu z Porstmouth.W rewanzu na OT wydaje mi sie ze Roma przyjedzie sie bronic ale moge sie mylic...Mecz moze wygladac zupelnie inaczej niz wczoraj ( na co licze)przede wszystkim bedziemy grali w 11 para Giggs-Carrick lub Park-Carrick powinna sobie poradzic 8) Plan w rewanzu jest prosty: wygrac i awansowac do nastepnej rundy :)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 05 kwie 2007, 12:41

Adas07 pisze:Nie nadaja sie jeszcze do gry w Lidze Mistrzow
A O'Shea się nadaje? co on zrobił w tym meczu takiego dobrego ? co Heinze zrobił ? Co wynikło z ich doświadczenia i ogrania? wielkie smierdzace gówno :P zagrali jak juniorzy a nawet gorzej bo bez zadnego zaciecia. Kto w ostatnim czasie wszedł do drużyny z młodych zawodników...czego Richardoson dostał od zycia taki prezent i gra w United ciągle dostaje szanse a Pique mimo 20 lat tuła sie na wyozyczeniu :roll: ja wiem że trzeba ich ogrywać ale czy nie można robić tego u nas :roll: SAF ma takie przywiąznie do niektórych zawodników że naprawde ciezko jest to zroumieć. Po sezonie trzeba bedzie sie zastanowić nad kadrą bo młodzież mamy swietna a jak teraz nie dostana szansy to popadna w przeciętnosc.

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 05 kwie 2007, 13:00

Co do O'Shea sie zgodze ten chlopak nie nadaje sie do gry w ManU...Owszem czasem sie przydaje jak w meczu z Liverpoolem ale wczoraj zagral slabo.Heinze moim zdaniem nie gral az tak zle...raczej wieksze pretensje mialbym wlasnie do O'Shea i Browna :roll: Pique i Evans to rzeczywiscie uzdolnieni gracze i teraz moze i by sie przydali ale na lawke...Zostaja wypozyczeni bo wola grac tak jak Pique w pierwszej 11 Zaragozy niz w rezerwach ManU moze juz w przyszlym sezonie zostana w 1 druzynie ManU do skladu i tak sie nie przebija bo para Vidic-Rio dobrze wspolpracuje i nie widze szans na gre Pique badz Evansa w pierwszej 11.Ja licze na szybki powrot Evry on sie napewno przyda w meczu z Roma :)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 05 kwie 2007, 13:14

Adas07 pisze:Co do O'Shea sie zgodze ten chlopak nie nadaje sie do gry w ManU...

Jeżeli własnie O'Shea sie nie nadaje czy Sylwek a grają odpowiednio około 30 i 20 spotkan w sezonie to czego kosztem ich gry nie mógłby się ogrywąc ktoś z dwójki Evans , Pique :roll: Jest okres kiedy młody zawodnik musi wejsc w wielką piłke bo potem przepada mam nadzieję że Ferguson wie co robi i w koncu wprowadzi ich do zespołu. Pique to już na 100% następny sezon musi zostać u nas bo obawaim sie że może stac sie to samo co z Spectorem. Evans może zostać w Czarnych Kotach jęzeli ci awansuja do Premiership :) Tylko żeby wygrana ligi ( mam nadzieje) nie utwierdziłą Fergusona że nasi rezerwowi sa mocni :wink:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 05 kwie 2007, 14:43

Jarzinho pisze:Szkoda, ze to urywek, ktory sobie pewnie wycieli Anglicy, zeby pokazać jak to okrutnie sa traktowani. Daj moze cos obszerniejszego, nie wyciete z kontekstu.
To jeśli jesteś tak pewien winy angielskich kibiców to dowodnij to podając jakiś sensowny argument w postaci filmiku czy zdjęć, ok? :roll:

Wynik może być w kontekście rewanżu na Old Trafford. Wierzę, że tam Rzymian spotka prawdziwe piekło ze strony Red Army, po tym co wydarzyło się w Rzymie. De Rossi mówi, że Old Trafford widział w tv, a w meczu skupi się na grze, nie zwracając uwagi na amtosfere kibiców. No to chłopak się zdziwi troszku. Jesteśmy w stanie stanie strzelić co najmniej jedną bramkę.

A sędzia? Dzizys, co on robił? Nie wiem jak bardzo Wazza musiał rozchylać ręce by Niemiec nie miał wątpliwości czy Wayne nie fauluje :roll: A no i ta jego konsekwencja. Zółta kartka dla Paula, a później prawie że identyczny faul Rosiego i żadnej reprymendy. I w końcu ta kartka dla Heinze [']

Nie jest niespodzianką, że United gra słabo na wyjazdach w LM, a mówienie, że od dwóch lat nie zagrali dobrego spotkania w LM jest co najmniej szukaniem kolejnego śmiesznego argumentu by dokopać kibicom. Bo w końcu mecz z Benfiką u siebie był żenująco slaby, podobnie do tego z Celtikiem.

Scholes żenua, fajnie zagrał Carrick, Rio i Ronaldo, VDS dobrze bronił.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 kwie 2007, 15:34

Manumef pisze:To jeśli jesteś tak pewien winy angielskich kibiców to dowodnij to podając jakiś sensowny argument w postaci filmiku czy zdjęć, ok?

Patrz jakiś Ronin podał link na głownej gdzie widać, ze kibice z Anglii zaatakowali i Policje i pozostałe słuzby porzadkowe. Na tym widać to samo, ze Policja dopiero po staraniach natarcia odpowiedziała i bardzo dobrze, ze skutecznie.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 05 kwie 2007, 15:44

RóżA pisze:Na tym filmiku widać, że koleś biegnąć w kierunku policji (w wiadomym celu) potyka się i przewraca.

Dlaczego ja tego nie widze? Widze za to coś innego. Bez przady Różo :roll: Ten koleś leżał a oni go bili, ludzie...

Sędzie był też tragiczny...Wogóle nie widział fauli u Makaroniarzy :?Jak można dać Niemca na mecz w którym zwycięzka ekipa zagrać może z Bayernem!!!!!! [...]

Ciesze się ze strzelonej bramki. I liczę że ktoś wyciągnie konsekwencje z zachowania policji i kiboli romy.:roll:

Acha i jeszcze jedno. Ktoś mi napisał że chodzą za mną stareotypy (czy coś w tym stylu) A głupie gadanie ze Anglicy to kibole tip. to nie stareotyp:roll:

I może jeszcze tu o kibolach WŁOSKICH

"Wywiader: Niedawno czytałem artykuł o rywalizacji dwóch rzymskich klubów piłkarskich: Lazio i Romy. Fani Lazio to zazwyczaj faszyści podczas gdy kibice Romy są raczej lewicowcami. W Weronie istnieją także dwie drużyny. Czy sytuacja wygląda podobnie?
Los Fastidios: Tak. Kibice Hellas Werony są prawdziwymi nazistami (największymi faszystami we Włoszech, obok fanów Lazio i Interu), podczas gdy wśród kibiców Chievo (to mały klub, ale gra w pierwszej lidze) działają ekipy antyfaszystowskich skinów i punx." :wink:

I jeszcze jeden cytat:

Tak jak po ostatnich starciach na stadionie w Lens znalazło się wielu kibiców, którzy chętnie opowiedzą co działo się wczorajszym wieczorem na Stadio Olimpico w Rzymie. Kilku z nich przedstawiło swoje zeznania w mediach. Pierwszą osobą okazała się Carla Lyes z Rusholme, która trafiła do szpitala ze zwichniętym nadgarstkiem. Została ona uderzona czymś w rękę, gdy policjant zorientował się, że 23-letnia kobieta nagrywa całe to wydarzenie swoją kamerą.

„Policja po prostu nie chciała, żebym nagrywała to, co oni w tym czasie robili. To było okropne. Jeden z kibiców miał całą głowę we krwi, drugi był nieprzytomny, ale policja dalej atakowała. Zaczęłam wrzeszczeć, krzyczeć żeby przestali, ale mnie zignorowali. Nie mówili nic, po prostu pałowali. Po moim urazie można zauważyć, jaka była policja. Starałam się utrzymać moją kamerę, ich taktyka była obrzydliwa.”

„Podczas meczu w sektorze kibiców AS Romy nie było żadnego policjanta, cały czas stali przy nas. Powinni stać po obu stronach, ale tamci ich nie obchodzili. Czekali dopóki coś się nie zacznie, żeby mogli nas bić. Zachowywali się jak banda zwierząt” – dodał 27-letni David Dunning, jeżdżący z Manchesterem United na każde wyjazdowe spotkanie w tym sezonie.
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2007, 16:18 przez Bassu, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 kwie 2007, 15:46

BaSSu pisze:?Jak można dać Niemca na mecz w którym zwycięzka ekipa zagrać może z Bayernem!!!!!! [...]
No to akurat żaden argument. Jeżeli Bayern przejdzie Milan, to będzie nam wszystko jedno czy spotkamy się z Romą czy Manchesterem :wink:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 05 kwie 2007, 15:51

Michał M pisze:Jeżeli Bayern przejdzie Milan, to będzie nam wszystko jedno czy spotkamy się z Romą czy Manchesterem

:rotfl2:

Respect.

Jaką rangę chcesz BaSSu? Impertynent, niereformowalny, dziecko neostrady czy coś specjalnego wymyślić? Dam Ci czas do wieczora. Jak nie wymyślisz to sam wybiorę. // Mentor
Jak mi wyjaśnisz co zrobiłem to sobie wybiorę rangę.

Dawid_ASR
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dawid_ASR » 05 kwie 2007, 16:06

BaSSu pisze:
I liczę że ktoś wyciągnie konsekwencje z zachowania policji i kiboli romy.:roll:
Kibice Manchesteru nie są ty bez winy
[quote="Michał M""]Jeżeli Bayern przejdzie Milan, to będzie nam wszystko jedno czy spotkamy się z Romą czy Manchesterem

:rotfl2:

Respect. [/quote]

Bez komentarza... :roll:

Obrazek
niezłe zdjęcie :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”