Roger w reprezentacji - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Roger w reprezentacji

tak
46
58%
nie
34
43%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 kwie 2008, 12:07

Eduardo jako 14, czy 15 letni chłopak przeprowadził się do Chorwacji, mówi w tym języku, wiec to troche inna sytuacja.

Ja sam nie wiem co o tym myśleć.
Choć skoro dostał obywatelstwo, jest piłkarzem grającym w polskiej lidze ... jak będzie wystarczająco dobry, to powinien dostać powołanie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 kwie 2008, 12:16

rbortniczuk pisze:...
Mało mnie prawdę mówiąc obchodzą inne reprezentację, ale nawet w tych krajach co je wymieniłeś chyba nie ma takiego przypadku jak Roger czy Olisadebe. Camoranesi ma włoskie pochodzenie jak wielu Argentyńczyków i z tego powodu dostał obywatelstwo. Hargreaves jest synem Anglików mieszkających w Kanadzie. Jeśli chodzi o Francję to 99% tych zawodników urodziło się we Francji lub we francuskich koloniach. Deco zagrał w reprezentacji portugali po sześciu latach gry tam. Poza tym wiadomo, że Brazylie i Portugalię wiele łączy.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 17 kwie 2008, 12:23

TO jest KPINA JAKAŚ :twisted: :twisted: :twisted:
NIE DLA ROGERA W Reprezentacji!!!!
Nie będe pisał dlaczego bo już pisałem i nie będę się powtarzał.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 kwie 2008, 12:27

Dzięki Lechu za Rogera. Niech Niemcy już szykują się na najazd rodowitej Polski :roll:
LookAsh pisze:i jezeli bedziemy dalej szli ta droga to za jakis czas nadanie obywatelstwa bedzie po prostu inna forma transferu

Kiedyś o tym pisałem i niestety, ale trzeba to przyznać, reprezentacje stają się powoli drużynami klubowymi. Za 20 lat Ligę Mistrzów połączą z Mistrzostwami Świata.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 kwie 2008, 12:28

Jaka nienawiść :o
A jak Roger strzeli decydującą bramkę w meczu z Niemcami na Euro ... będziesz zły chodził ?

BERGKAMP pisze:Nie będe pisał dlaczego bo już pisałem i nie będę się powtarzał.
póki co w komentarzach znalazłem 2 twoje wypowiedzi na temat Rogera.
Najpierw napisałeś, że "Dobrze, że nie ma Rogera, lol", a za drugim razem, że nie był, nie jest i nie będzie Polakiem.

Polakiem już jest.

Są to te twoje wypowiedzi, które "już pisałeś i nie będziesz powtarzał", czy sa jeszcze jakieś, których nie znalazłem ?

Olisadebe też nie był Polakiem, ale z jego bramek się pewnie cieszyłeś ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 kwie 2008, 12:34

Dlaczego ma zacząć po Euro ?
Jak będzie uprawniony do gry, jak będzie w stanie pomóc, jak będzie lepszy niż inni na tej pozycji - dlaczego nie ?
Na Euro jedzie się po jak najlepszy wynik, skoro może nam pomóc choćby wyjść z grupy - niech jedzie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 kwie 2008, 12:39

Ciekawe jak Lechu wymówił nazwisko Rogera :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 17 kwie 2008, 12:52

Taka jest współczesna piłka, trzeba się z tym pogodzić...
Nie piłka a życie. Migracja opanowała cały świat i granice już praktycznie istnieją tylko na mapie. Wczoraj słyszałem że Chińczyki 'kradną' nam pilotów przez co mamy niedobór :foch: Tak samo z piłkarzami - dostają obywatelstwo aby sprowadzić jeszcze jednego obcokrajowca.
TO jest KPINA JAKAŚ Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
NIE DLA ROGERA W Reprezentacji!!!!
Nie będe pisał dlaczego bo już pisałem i nie będę się powtarzał.
To po co ten głupi post sie powtarzający :?:
Zico_FCI pisze:Ciekawe jak Lechu wymówił nazwisko Rogera Laughing
Pewnie będzie na niego mówił Robinho albo Ronnie :lol:
Ciekawy jestem co sie stanie jak Roger pojedzie na Euro i zagra tam beznadziejnie. Nie daj boze Polska reprezentacja przegra wszystkie mecze i wroci wczesniej do domu. Wtedy dopiero zacznie sie jatka z powolaniem Rogera.
Jak nam nie pójdzie to nie tylko Roger będzie wytykany (jeszcze zalezy jak się spisze i czy w ogóle pojedzie :P ). Ale pewnie będzie zal że nie pojechały m.in. dwie gwiazdy polskiej ligi - Sikora i Brożek co Niemcom po 10 goli by strzelili.

Nie wiem co wy się martwicie o jakieś zgranie czy inne pierdoły. Jak pisałem niech jadą najlepsi a nie ci co walczyli o awans czyli za zasługi (już do Korei pojechały nasze gwiazdy za zasługi :? ) To Leo jest trenerem i to on odpowiada głową za reprezentacje a jak uważa że będą zgrani to widocznie jest o tym przekonany (więc argument o grze dopiero po Euro tak jakby z pupy :] ). A jak jakiś Bąk czy inni będą się mścili i np na boisku specjalnie porozumiewali się po polsku a nie angielsku to niech wyp... Mam nadzieję że wiedzą iż grają dla Polski a nie dla siebie :think: Komu nie pasuje może zrezygnować z gry a jak chce jechać na Euro to musi akceptować wszystko co powie Don Leo :P

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 17 kwie 2008, 12:59

Zico_FCI pisze:Camoranesi ma włoskie pochodzenie jak wielu Argentyńczyków i z tego powodu dostał obywatelstwo. Hargreaves jest synem Anglików mieszkających w Kanadzie. Jeśli chodzi o Francję to 99% tych zawodników urodziło się we Francji lub we francuskich koloniach. Deco zagrał w reprezentacji portugali po sześciu latach gry tam. Poza tym wiadomo, że Brazylię i Portugalię wiele łączy.

Jest wielu piłkarzy, którzy na siłę szukają włoskich przodków, nie tak dawno byla afera z cafu, camoranesi otwarcie przyznawał, że nie chcieli go w rodzimej reprezentacji, więc poszedł tam gdzie go chcieli. To że Brazylię i Portugalię wiele łączy nie świadczy o tym, że Deco jest Portugalczykiem, co więcej on mówi, że jest Brazylijczykiem. Zgadza się, owen pochodzi z kanady tak jak aquafaresca, i co robert czuje sie polakiem??? (Owena też na początku nie chcieli, bo nie grał u nich, nikt go nie znał, teraz nie wyobrażają sobie bez niego kadry). Ilu jest takich piłkarzy, np. Szetela którzy mogliby grac a nie chcą, Pomimo, ze są Polakami, czyi gardzą naszym obywatelstwem, nie chcą nas reprezentować. A Roger chce .....
fieldy pisze:Choć skoro dostał obywatelstwo, jest piłkarzem grającym w polskiej lidze ... jak będzie wystarczająco dobry, to powinien dostać powołanie.
Zgadzam się. Kiedy Oli strzelał gole wszyscy byli zachwyceni, To jest tak jak w przypadku reprezentowania Polski w europejskich pucharach, znikaja wtedy waśnie między kibicami, każdy wtedy kibicuje np. Legii która gra z szachtarem czy Wiśle gdy ta gra z schalke.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 17 kwie 2008, 13:05

Bienias pisze:Naiwny jestes.

Wierze w ludzi :P
Bienias pisze:Lepiej by ci bylo gdyby powiedzial kocham Polske i czuje sie Polakiem i zaspiewal hymn lepiej od naszego prezydenta?
To chyba oczywiste, że tak.
Bienias pisze:Tylko zaslepieni nienawiscia do obywatelswa Rogera i Legii nie widza w nim pilkarskiego potencjalu i zawodnika na miare kadry.
Piłkarski potencjał w nim widze, ale nie zmienia to faktu, że nie jest Polakiem... a to czy gra w Legii czy Wiśle czy Lechu to mnie tutaj akurat najmniej obchodzi.
Bienias pisze:nie wiem czy wiesz Ebi mial podobnie

Serio nie widzisz różnicy? :roll:

Z Olisadebe była taka różnica, że on miał żone Polke... więc jakiś związek z krajem pozostanie na zawsze. No i jak już mówiłem był w Polsce nieco dłużej niż jest Roger. Poza tym Oli grał już od eliminacji i walnie przyczynił sie do naszego awansu na Mundial po 16 latach posuchy... a ten tu nagle sie obudził jak sie okazało, że gramy w Euro.

NIE dla Rogera w reprezentacji. A jeśli już to ewentualnie od eliminacji do MŚ w RPA.
Yukasz pisze:A jak jakiś Bąk czy inni będą się mścili i np na boisku specjalnie porozumiewali się po polsku a nie angielsku to niech wyp...

A po jakiemu mają sie porozumiewać jak nie po polsku? :lol:
rbortniczuk pisze:i co robert czuje sie polakiem???
Mówi po polsku i ma bodajże matke Polke, wiec nie widze problemu :roll:
rbortniczuk pisze:Ilu jest takich piłkarzy, np. Szetela którzy mogliby grac a nie chcą, Pomimo, ze są Polakami, czyi gardzą naszym obywatelstwem,

To raczej było tak, że my gardziliśmy Szetelą :think:
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2008, 13:13 przez Einar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 kwie 2008, 13:11

Einar pisze:a ten tu nagle sie obudził jak sie okazało, że gramy w Euro.
Nie on a nasz kochany o wielki Don Leo!! Roger sie nie pcha na sile do kadry. To my go chcemy przez trenera! Jest chyba roznica.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 17 kwie 2008, 13:30

Fieldy z mojej strony nie ma mowy o żadnej nienawiści.
To że kilka wykrzykników postawiłem i do tego trzy emotki dodałem chyba nie świadczy o jakieś nienawiści :wink:
Ja jestem najzwyczajniej w świecie przeciwny gry Rogera w koszulce z orzełkiem na piersi - chyba mam do tego prawo.
Nie podoba mi się ta akcja z szybkim nadawaniem obywatelstwa.
On z Polską nie ma nic wspólnego.
Nie jest to gracz który zbawi naszą drużynę. Poradzimy sobie bez niego.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 17 kwie 2008, 13:56

Einar pisze:rbortniczuk napisał:
i co robert czuje sie polakiem???

Mówi po polsku i ma bodajże matke Polke, wiec nie widze problemu Rolling Eyes

rbortniczuk napisał:
Ilu jest takich piłkarzy, np. Szetela którzy mogliby grac a nie chcą, Pomimo, ze są Polakami, czyi gardzą naszym obywatelstwem,

To raczej było tak, że my gardziliśmy Szetelą

Jeśli czuje sie polakiem to bardzo zrozumiałe, że chce grać dla włochów, Nie ma miejsca na sentymenty, nasi piłkarze chcą grac dla innych reprezentacji, doszło do tego, że obcokrajowcy chcą grać dla nas, nie róbmy z tego tragedii tak jest po prostu. A jesli to taki problem to czemu nie postulujecie aby takich piłkarzy jak np. robert pozbawić obywatelstwa skoro nie chcą dla nas grać? Dlatego, że to bezsensu, piłkarze grają tam gdzie ich chcą....

Zablokowany

Wróć do „Polska”