Pekin 2008 - turniej piłkarski - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
slawinho
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 08 sie 2008, 10:15

Corinthians zmień lepiej ksywe na np.Boca Juniors
Kibicujesz strasznie Argentynie nie cierpisz Brazylijczyków a twój nick odnosi się chyba do Corinthians Sao paulo.
A do wszystkich co sie tak Messim podniecaja trzeba pamietać ze to bardzej
hiszpan jest niz Argentynczyk. To Hiszpania pomogła mu w chorobie karłowatości ,żyje tam od 14 roku życia tam w Barcelonie wyszkolili go
i mógł spokojnie wybrać grę dla Hiszpanii.

tyminho
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tyminho » 10 sie 2008, 10:14

Właśnie mógł grać, ale nie gra. Nie sprzedał się i dobrze wie jaka jest jego ojczyzna i gdzie są jego korzenie, czego nie można powiedzieć np. o kilku gwiazdeczkach z polski reprezentujące naszych zachodnich sąsiadów.
Więc nie wiem po co ten komentarz, że niby bardziej jest Hiszpanem.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 10 sie 2008, 14:00

Argentyna odnosi kolejne zwycięstwo i wychodzi z grupy. Znów zwycieską bramka dopiero w końcówce i trzeba było się męczyć z Australią.

Wyraźna przewaga albicelestes, ale 100% sytuacji nie udawało się stworzyć. Australijczycy dobrze się bronili (znów ultradefensywa - nikt nie może znaleźć innego sposobu na powstrzymanie Messiego), licząc na kontry. Nawet wyprowadzili kilka groźnych, a obrona argentyńska znów popełniała błędy. W końcu koronkowa akcja w 77 minucie i gol Lavezziego, który rozegrał bardzo dobre spotkanie, dużo lepsze niż z Wybrzeżem.

Kolejny słaby mecz Aguero. Kun niestety nie może się odnaleźć. Di Maria, który wszedł za niego wniósł dużo żoywienia i zaliczył ładną asystę. Świetnie również Gago. Messi robił dużo szumu, ale nic z tego nie wychodziło. Riquelme słabiej, często tracił piłki.

Teraz mecz z Serbami. Batista pewnie da odpocząć kilku graczom. Mam nadzieję, że zagra Diego Buonanotte z River i Banega.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 sie 2008, 14:12

Jakos specjalnie nie widzialem, zęby Argentynie sie chcialo. Spokojnie mogli atakować wieksza liczba graczy. Coś staral sie robić Messi, Lavezzi czy Riquelme, Kun raczej tylko stał, tylko male zaangazowanie było ze strony pozostałych. Fakt raz podlaczyl sie Manzano, raz Zabaleta, ale szturmu nie było. Gago + Mascherano takze nie kwapili sie pod bramkę rywali. Moze w kolejnym spotkaniu dostana szanse rezerwowi i może, ktoryś z nich wskoczy do podstawowego skladu, cos trener musi zmienić bo gra narazie nie powala.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 10 sie 2008, 14:20

Jarzinho pisze:Manzano
Monzon :idea:

Wg mnie ciężko Argentyńczykm zarzucić brak zaagażowania. Na pewno chcieli, ale przy takiej zawziętej obronie nie bardzo się dało. Wg mnie za dużo grania środkiem i za dużo szukania dwójki Messi-Roman. Prawdziwa gra powinna zacząć się od ćwierćfinału.

slawinho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 10 sie 2008, 19:01

z kolei mnie cieszy świetny mecz Ronaldinho 2 bramki kilka cudownych zagrań i pewne zwycięstwo 5-0
brazylii nad Nową Zelandia.
Rywal bardzo słaby ale widac że Roni powoli odzyskuje forme i mam
nadzieje że będzie grał jak dawniej.
Jeśli Milan nie sprzeda Kaki to szykuje sie magiczne trio
jak za dawnych czasów Rijkaard-Gullit-Van Basten.
W Barcelonie myślę że Roni był w cieniu Messiego i nie mógł sie odnaleść
w Milanie będzie największa gwiazdą.

Awatar użytkownika
Sleazier better muckrakin
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sleazier better muckrakin » 11 sie 2008, 0:41

Ronaldinho był w cieniu Messiego? Przepraszam, bo nie wiem, kiedy? Koniec off-topiku z mojej strony, acz nie mogłem się powstrzymać od zapytania.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 16 sie 2008, 19:53

Ufff ale emocje dzisiaj! Wyrównany pojedynek Holandii z Argentyną. Holendrzy mieli swoje okazje, najlepszą zmarnował Drenthe. Albicelestes też mieli 100-procentówki - Aguero znów był niestety nieskuteczny. Messi znowu fenomenalnie. Pokazuje, że jest najlepszym piłkarzem na świecie. Ten, kto zachwycał się podaniami Riquelme niech zobaczy dzisiejsze podanie Leo przy drugim golu. Do co milimetra wymierzył. Riquelme z meczu na mecz chyba co raz słabiej gra, dzisiaj wszystko ciągnął Messi. Szkoda, że Kun dalej bez formy. IMO powinien usiąść na ławce, nie rozumiem czemu Batista posadził Lavezziego. Teraz macz z Brazylią i znów trzeba będzie przebić się przez kolejny mur chiński. Taktyka z 4 obrońcami, 5 DM-ami i 0 napastników na razie przynosi Brazylii sukces. Boję się, że Dundze znowu się uda.

Największa niespodzianka jak na razie - odpadnięcie Włochów. Nawet szkoda, bo ani razu ich nie zobaczyłem, a mieli walczyć o złoto...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 16 sie 2008, 22:29

Widziałem tylko dogrywkę Argentyny i Holendrów. Messi pokazał się w niej z bardzo dobrej strony. Ostatnie 5 minut bardzo emocjonujące bo pomarańczowi siedzieli pod bramką Argentyny tylko że nic z tego nie wynikało. Groźny wyrzut a autu w pole i 2 lub 3 rzuty rożne.
Z drugiej strony to dobrze że nie strzelili bo półfinał będzie stał na bardzo wysokim poziomie. Zarówno Brazylia jak i Argentyna bardzo poważnie myśli o złocie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 sie 2008, 0:57

Oscar Ustari nie zagra przez 8 miesięcy. Przynajmniej takie są pierwsze przewidywania. Ktoś (FIFA albo federacja argentyńska) powinien teraz opłacić koszty jego leczenia oraz pensję na ten czas chociaż to i tak nie zrekompensuje w pełni straty klubu. Tak czy inaczej kluby powinny być solidnie ubezpieczone w razie takich sytuacji.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 18 sie 2008, 16:50

Mentor będziesz wypisywał każdą poważną kontuzję? Chyba tylko na to czekałeś, żeby ktoś wypadł z gry na dłuższy czas :lol: Z tego co mi wiadomo, Getafe nie robiło żadnych przeszkód Ustariemu w wyjeździe do Pekinu, więc liczyli się z tym, że może wrócić z kontuzją.

Jutro półfinały. Mecz Argentyna - Brazylia na pewno pokaże Abu Dhabi Sports

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 sie 2008, 19:12

Jutro półfinały. Mecz Argentyna - Brazylia na pewno pokaże Abu Dhabi Sports
o ktorej godzinie czasu Polskiego

co do meczu kiedys uwielbialem ogladac mecze Brazylii i im kibicowalem.teraz tylko kibicuje bo Dunga to nie trener godzien prowadzic to reprezentacje...Argentyna gra o wiele ladniej i mimo ze kibicuje Brazylii to chce Pato i Dinho spowrotem w Milanello

slawinho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 18 sie 2008, 19:25

Od tej ekipy Dunga Boys ultradefensywnej lepsze sa baby z Brazylii,
ktore dzisiaj w pieknym stylu zmiotly niemki 4-1 grajac widowiskowo do przodu anie tak ja chlopcy dungi podaniami miedzy obroncami.
Wstyd panowie Ronaldinho i reszta niestety wasze pilkarki sa lepsze od was

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 18 sie 2008, 20:15

slawinho pisze:Od tej ekipy Dunga Boys ultradefensywnej lepsze sa baby z Brazylii,
Gdyby reprezentację olimpijską Argentyny prowadził Basile, to gra albicelestes wyglądałaby tylko trochę lepiej niż Brazylii. Zwycięstwo Canarinhos będzie najgorszą rzeczą dla samej Brazylii. Póki Dunga będzie wygrywać, dalej będzie selekcjonerem.

Jak Argentyna przyciśnie Brazylię od początku to wygrają, ale jak wyjdą stłamszeni i bez polotu to znów się skończy ze 3-0. Ważne, żeby Gago i Masche dalej grali dobrze jak dotychczas, bo Brazylia ma najsilniejszy środek pola. Na Riquelme nie ma co liczyć, z meczu na mecz gra coraz słabiej. W meczu z Holandią nie było żadnych korzyści z jego gry, a jak pisałem wszystko ciągnął Leo. Właśnie od niego będzie wszystko zależeć. Kanary pewnie nie będą odstępować go na krok. Z taką taktyką nie będą mieć problemów z podwajaniem, czy potrajaniem krycia. Druga sprawa to posadzenie na ławie Kuna, bo Lavezzi prezentuje się dużo lepiej od niego. No i po trzecie obrona. Argentyńska defensywa jest dziurawa. Błędy popełniają Pareja i Garay, Monzon bardzo dobrze w ofensywie, ale za często tam się zapędza przez to robi się dziura na lewej obronie.

Jeżeli Argentyna odpadnie to będzie jedna korzyść - Riquelme znów udowodni, że reprezentacja nie jest w stanie nic z nim osiągnąć. Kolejny jego nieudany turniej. Nawet w IO przy tak słabych przeciwnikach (w porównaniu do np. MŚ) Roman nie potrafi stać się pierwszoplanową postacią. Niestety - jest mniej więcej 1% szans, że Basile z niego zrezygnuje.
mete pisze:o ktorej godzinie czasu Polskiego
Mecz Nigeria - Belgia jest o 12:00, a Argentyna - Brazylia o 15:00. Oba na AB Sports.

Makaroniarz23
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makaroniarz23 » 19 sie 2008, 13:31

Na którym kanale Cyfrowego Polsatu jest AB Sports, gdzie jeszcze w tv oprócz TVP Sport można oglądać mecz Brazylia-Argentyna :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”