LM: Arsenal - Barca - Strona 4

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Czy Eboue znów da nura ?

Wiadoma sprawa
24
71%
Nic z tych rzeczy
10
29%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Re: 1/4: Arsenal - Barca (31 III - 6 IV)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 mar 2010, 20:53

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 23,00.html
"Whenever there is a draw for the Champions League I'm in pain," he told Sky Sports.

"I'm not saying I won't try to fight or whatever because that's the way the game is. But I don't want to play against Arsenal.

"It will be weird for me to step on the pitch, even if it's at the Emirates and not Highbury, with another shirt on."

When asked if he would celebrate a goal, he added: "Forget about it. No. I do not want to play against Arsenal, simple as that.

"The bond that I have with the Arsenal fans I will never get anywhere else. Because I don't think I will ever play for another team for that long.

"Eight years - I don't think I will be with another team for eight years, I am getting old now."
oj dziwnie bedzie jesli zagra..

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 mar 2010, 12:09

Na dzień dzisiejszy i tak trudno powiedzieć czy zagra. Oczywiście jakieś minuty powinien zaliczyć, ale czy będzie to wyjście w podstawowym składzie? Trudno przewidzieć. Do konfrontacji pozostało tak naprawdę niewiele czasu więc najbliższe spotkania powinny nam co nieco wyjaśnić... choć też niewiele :lol: O miejsce w składzie rywalizuje z Pedro a więc nie jest bez szans, ale jego (Henryka) nieregularne i niepełne występy sugerują, że może nie być gotowy do takiego starcia.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 mar 2010, 14:19

nieregularne i niepełne występy sugerują, że może nie być gotowy do takiego starcia.
a mi sie wydaje ze wlasnie na takie mecze bedzie przydatny. Moze nie w Londynie ale u nas.
Dla mnie Henry jak tylko lekarze pozwola a Pep bedzie chcial skorzystac z jego uslug musi grac. Barca jest jego pracodawca i tu zarabia kase wiec jego zadaniem jest nastrzelac jak najwiecej bramek Arsenalowi. Proste :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 mar 2010, 18:31

Ależ ja nawet przez moment nie zastanawiałem się nad tym czy Titi będzie chciał grać czy nie. Jego zdanie mnie w tym momencie nie interesuje :lol: Zresztą sam zainteresowany również zaznaczył, że jest profesjonalistą a więc wie jakie są jego obowiązki.

Miałem na myśli raczej to, że ewentualny brak Henryka na murawie Emirates spowodowany będzie decyzją trenera wynikającą z dyspozycji Francuza (i jego konkurentów) a nie tym, że Titi nie za bardzo chce się z ukochanym klubem pojedynkować.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 mar 2010, 19:16

Mentor pisze:Jego zdanie mnie w tym momencie nie interesuje :lol:
żebyś się nie zdziwił jak zagra i trafi do złej bramki :smile2:

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 23 mar 2010, 19:51

fieldy niech tylko spróbuje ! hehe to się tam przejadę do niego . Żeby jeszcze Cesc nie chciał grać

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 mar 2010, 20:11

Heh no jak wiemy Cesc nie grał w pierwszym zespole Barcelony więc sytuacja wygląda inaczej ;)

Są nowe wiadomości, że Gallas może zagrać. Podobno jego rehabilitacja idzie lepiej niż przypuszczano i może być gotowy na pierwszy mecz w środę. Czy to plotki czy prawda zobaczymy, ale niewątpliwie byłoby to spore wzmocnienie Kanonierów.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 mar 2010, 17:53

red85 pisze:Jeśli Arsenal był o kilka klas gorszy w meczach z United oraz CFC to nie widzę możliwości, żeby klasę pokazali w starciu z jeszcze lepszą przecież Barcą.
W takim razie Manchester jest o kilka klas gorszym zespołem od Evertonu. :o

Bardzo się ciesze z tego losowania. Gramy z mistrzami Europy. :D Jak wyeliminujemy Barcelonę to będzie sensacja w mediach.. jeżeli odpadniemy to będzie wszystko zgodnie z planem, tak jak wcześniej zakładano. :lol: Oczywiście nie przekreślam naszych szans. Gramy podobny football i wszystko sie może zdarzyć. Obyśmy nie stracili w weekend kluczowych zawodników to myślę ze będzie dobrze. IMO stac nas na to 1:0 u siebie i ewentualny remis na Camp Nou... Chociaż jakoś nie wierze, ze nie stracimy bramki u siebie. :|

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 24 mar 2010, 19:47

I ja uważam że jest to najciekawsza para tego etapu LM.
I nastawiam się na zacięte widowisko ,ale czy piękne...?
Ktoś już tu pisał że na wyjazdach(w pucharach)Barca gra słabo,więc chyba jeszcze nie czas aby się przełamać.A ofensywny styl Arsenalu? Myślę że A.W. wyciągnie wnioski z poprzedniej edycji i nie nastawi sie na zdeklasowanie rywala.Powinien zagrać spokojnie z tyłu i czekać...tak jak to w swoim czasie zrobił z Milanem(wtedy też nie był faworytem).
Jedyny problem to MESSI! Bo w obecnej formie to...wszyscy wiemy :D Bo dla mnie na dzień dzisiejszy Barca to Messi,reszta to już nie to co w poprzednim sezonie(ciekawe jak długo Ibra zniesie to że to on nie jest bogiem).
Aby obronić to trofeum musi znowu być drużyna.
Na początku ktoś już poruszył wątek sędziowski.
Mam nadzieję że w końcu zobaczę sędziego który będzie widział i stosował przepisyw stosunku do wszystkich jednakowe.Nie chcę aby sędzia popsuł to widowisko przekonaniem że to są faworyci i im wolno więcej.Nie chcę takiego
który nie wyobraża sobie aby Puyol mógł zagrać ręką,który nie widzi nokautującego ciosu Marqueza(łokciem) i nie zwraca uwagi na głupie i prowokacyjne zachowanie Ibry(ciekawe że w Interze dostawał za to kartki).Ma to również znaczenie
w kontekście dalszej rywalizacji ,bo w 1/2 finału(jeśli awansują) będą mogli grać w pełnym składzie
a przeciwnicy już zapewne nie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 mar 2010, 13:14

Trza lekko odkurzyć temat, bo mecz za pasem :]

Dziś oba kluby grają w lidze i w oby przypadkach będą to ciężkie mecze. Barca z mocną u siebie Mallorcą, a Arsenal z Birmingham, które u siebie przegrało tylko 2 mecze w tym sezonie, czyli tyle ile Arsenal [są beniaminkiem, który jako pierwszy był wymieniany do spadku przed sezonem :!:]
Mecze ogromnie ważne w kontekście walki o tytuł mistrzowski, ale też istotne w perspektywie meczu LM. Jak np. Arsenal straci pkt, to może zagrać słabiej z Barcą w środę, wiadomo - pewność siebie spadnie. Nie wiem jak tam z pewnością siebie u Barcy :P ale pewnie też wygrana dzisiaj byłaby bardziej pożądana :lol:

Wszyscy narzekają na Titiego, a wczoraj widziałem statystyki i nie są jakieś fatalne.
107 (17) występów - jak rozumiem te 17 to mecze z ławki, a w sumie ich ma 107. W tym 44 gole i 25 asyst. Zgadza się ?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 27 mar 2010, 13:22

fieldy pisze:107 (17) występów - jak rozumiem te 17 to mecze z ławki, a w sumie ich ma 107. W tym 44 gole i 25 asyst. Zgadza się ?
Transfermarkt nieco inaczej przedstawia jego statystyki. 114 meczów w Barcelonie, 48 goli i 26 asyst. Jedynie te 17 z ławki się pokrywa z tym co napisałeś.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 mar 2010, 14:18

Fieldy - jaki sens w kontekscie meczow z Arsenalem ma podawanie statystyk Henry`ego z 3 lat pobytu w Barcelonie? :wink:

Pierwszy sezon mial przecietny, drugi swietny, a w tym gra po prostu slabo i statystyki z tego sezonu ma mierne.

Ja obecnie wyzej cenie sobie Pedro w pierwszym skladzie.

Powiem szczerze, ze jestem dosyc spokojny przed pojedynkiem z Arsenalem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 mar 2010, 14:44

mistyk pisze:Fieldy - jaki sens w kontekscie meczow z Arsenalem ma podawanie statystyk Henry`ego z 3 lat pobytu w Barcelonie? :wink:
nie twierdzę, że ze względu na te statystyki Titi zagra znakomicie z Arsenalem :P ba, nie wiem czy w ogóle zagra.
Tylko, że wczoraj takie zobaczyłem [statystyki] i byłem ciekaw waszej opinii, bo ciągle słyszę jak to Titi zawodzi. Na początku jego przygody z Barcą też narzekano. Więc takie statystyki trochę mi nie pasowały.
Choć to moze u was norma. Najlepszy przykład Zlatan - wiele osób po nim jeździ, choć jak się spojrzy na jego statystyki w tym sezonie, to w wielu klubach by go na rekach nosili :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 mar 2010, 15:00

fieldy pisze:Trza lekko odkurzyć temat, bo mecz za pasem
Sam miałem to zrobić już wcześniej, ale dzisiejszy wyjazd na Baleary mocno zaprząta mi głowę i mecz z Arsenalem choć równie bliski co elektryzujący, schodzi jednak na dalszy plan.
fieldy pisze:Barca z mocną u siebie Mallorcą, a Arsenal z Birmingham, które u siebie przegrało tylko 2 mecze w tym sezonie, czyli tyle ile Arsenal
Majorka przegrała u siebie tylko raz (z Sevillą) a pozostałe 12 spotkań wygrała :boje się:
fieldy pisze:Nie wiem jak tam z pewnością siebie u Barcy
Poruszyłeś oto ciekawą kwestię. Jakiś czas temu Pep powiedział, że liga jest ważniejsza od Ligi Mistrzów. Może nie dokładnie tak, ale sens był ten sam. Przed dzisiejszym meczem powiedział natomiast:
„Jeśli przegramy ten mecz, nie zdobędziemy tytułu ligowego”
Co tu dużo mówić - pojechał ostro :] Jeżeli wygramy to morale będą wysokie. Pozwolę sobie na tym zakończyć tę kwestię :P

Co do Henryka to generalnie zgadzam się z mistykiem. Jego statystyki z tego sezonu to 3 gole i 3 asysty. Minut nie chce mi się liczyć bo często schodził przed zakończeniem meczu (niekiedy nawet w przerwie) albo wchodził z ławki. Pełne spotkania można pewnie policzyć na palcach jednej ręki, ale to tym bardziej świadczy o tym, że kiepsko z nim. W lidze oddał 30 strzałów z czego 17 było celnych - ustrzelił z tego dwa gole.

Jego bezpośrednim rywalem o miejsce w składzie jest Pedro. Gra Hiszpana zazwyczaj nie robi wielkiego wrażenia, ale jest efektywna. Pedro uderzał w lidze 24 razy z czego 13 strzałów było celnych i aż 7 zakończyło się golem. Ogólnie ustrzelił już 16 bramek a to już całkiem ładna liczba. Poza strzelał już naprawdę ważne gole więc IMO jak najbardziej zasłużył na grę z Arsenalem od pierwszych minut. Niemniej jeżeli zagra Titi to nie będę ani specjalnie zaskoczony ani nawet rozczarowany. Nie sądzę, aby kwestia 'Henry czy Pedro na Arsenal' miała się okazać decydująca.
fieldy pisze:Najlepszy przykład Zlatan - wiele osób po nim jeździ, choć jak się spojrzy na jego statystyki w tym sezonie, to w wielu klubach by go na rekach nosili
Zlatan miał bardzo dobry start, ale potem coś się popsuło. Teraz z meczu na mecz wygląda coraz lepiej i ja jestem optymistą. W jego przypadku jednak na oceny rzutuje często cena oraz fakt zastąpienia Samuela Eto'o, który był generalnie bardzo lubiany. Nie wszyscy dobrze sobie radzą z odejściem Kameruńczyka.

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 27 mar 2010, 15:07

mistyk pisze:
Powiem szczerze, ze jestem dosyc spokojny przed pojedynkiem z Arsenalem.
Masz przecieki na temat obsady sędziowskiej?

Tom Henning Øvrebø arbitrem?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”