Playstation - temat ogolny - Strona 4

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Playstation 3 - temat ogolny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 wrz 2012, 14:09

Jak mówimy o grach imprezowych na PS3 to naprawdę warto zainwestować w Buzza! z kontrolerami. Zabawa w quiz show przednia i nie nudzi się. Mogą się bawić wszyscy, do 4 osób naraz i to jest plus tej gry. IMO lepszy pomysł na imprezę niż Move czy Kinect.

Co do dyskusji czy PS3 czy Xbox to nie jest to takie oczywiste, dyskusja miała miejsce chyba w innym temacie kiedyś. Jak ktoś patrzy głównie na koszty i ma zamiar bawić się w piracenie to zdecydowanie bardziej opłaca się X pudło bo tam przerabiasz konsolę i grasz w co chcesz, na plejaku niby też jest taka możliwość ale dużo z tym zachodu. Pad od X'a też zjada ten od PS3, pewnie, że można się do wszystkiego przyzwyczaić ale jednak kontroler MS jest zwyczajnie lepszy i wygodniejszy. Jeżeli zaś chodzi o zabawę po necie i exclusivy to tutaj zdecydowanie wygrywa PS3. Move i Kinect to zabawki, które szybko się nudzą, fakt, można tego czasem poużywać na imprezach ale nie licząc takich okazji pewnie będą leżały obok konsoli.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 wrz 2012, 14:32

buzz najlepszy na melanże, 8 osób może nawet grać, nie 4.
piracenie x boxa jest ryzykowne, bo zawsze mozna dostać bana na konsole jesli gra się online, a nie wyobrażam sobie nie grać na konsoli po sieci - to jest esencja, fifa, battlefield, red dead redemption (dostępny w ps+ aktualnie) i inne gry
co do ps+ - tu masz wszystko opisane http://www.ps3site.pl/poradnik-ps3site- ... lus/116924

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 wrz 2012, 14:44

Co kto lubi. Ja trochę grałem po necie w różnorakie CoDy, Battlefieldy, Assassin's Creedy ale jakoś nie jest to dla mnie esencją. Wolę grać ze znajomymi turnieje w Fifę, CoDa albo w Tekkena niż bawić się w to po necie ale tak jak mówię, zależy co kto lubi i jak traktuje granie :)

Co do Red Dead Redemption też kolejny raz napiszę, jedna z najlepszych gier w jakie miałem przyjemność grać. Wsysa totalnie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 18 wrz 2012, 15:31

dla mnie pad od ps duzo lepszy. bo lzejszy i po kilku godzinach nie meczy tak dloni jak ten z xklocka

dodatkowo ps ma lepsze ekskluziwy a takze blue raya a tego konsola microsoftu tej generacji juz nie przeszkoczy

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 wrz 2012, 15:42

Morrow pisze:Co kto lubi. Ja trochę grałem po necie w różnorakie CoDy, Battlefieldy, Assassin's Creedy ale jakoś nie jest to dla mnie esencją. Wolę grać ze znajomymi turnieje w Fifę, CoDa albo w Tekkena niż bawić się w to po necie ale tak jak mówię, zależy co kto lubi i jak traktuje granie :)

Co do Red Dead Redemption też kolejny raz napiszę, jedna z najlepszych gier w jakie miałem przyjemność grać. Wsysa totalnie.
no wiadomo, ze piwka, ziomki i fifa to najlepsze combo, ale to jest głownie opcja weekendowa, a jak wracasz w tygodniu z roboty/szkoły to przecież nie wydzwaniasz ziomków żeby wpadli turniej w tekkena siekać (no chyba, że wydzwaniasz)

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 18 wrz 2012, 15:43

Dla mnie na Xboxie dziwne jest to rozwiązanie z płatnością za możliwość gry przez internet. Kupuję grę za 2 stówy i muszę jeszcze zapłacić żeby wykorzystać ją w 100%?
Co do pada to ja wolę tego od Sony, ale to już jest raczej kwestia przyzwyczajenia użytkownika, bo jedni będą woleli ten, inni ten.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 wrz 2012, 15:50

to co wyprawia microsoft z płatnością za gre przez internet to czyste skurwysyństwo, na plejce nie dość, że net za friko to jeszcze za cene x boxowego abonamentu można kupić ps+ i w cholere gier dostać:)

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 18 wrz 2012, 18:32

Dokładnie, gdybym miał na Xboxie kupić Fifkę za 200 zł i żeby w nią rok pograć na necie zapłacić kolejne 200 zł to ja dziękuję.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 18 wrz 2012, 18:37

Mi właśnie aż tak bardzo na grze online nie zależy. Lubię tak jak Morrow napisał pograć z kumplami jakieś turnieje czy z dziewczyną bo ona lubi bardzo grać też :D
Poza tym większa ilość moich kolegów posiada Xbox-y a co z tym idzie gierki do nich. Znam chyba tylko jednego kolegę który masz PS3,ale mieszka on w Niemczech i o wymianę czy pożyczenie gierki jest trochę trudniej :D

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 wrz 2012, 19:00

rekinho pisze:no wiadomo, ze piwka, ziomki i fifa to najlepsze combo, ale to jest głownie opcja weekendowa, a jak wracasz w tygodniu z roboty/szkoły to przecież nie wydzwaniasz ziomków żeby wpadli turniej w tekkena siekać (no chyba, że wydzwaniasz)
Chyba, że mieszkasz z dwoma kumplami a trzech kolejnych mieszka w sąsiednim bloku. Wtedy gra online nie jest Ci do niczego potrzebna.

Ja mam w mieszkaniu ten luksus, że jest i PS3 i Xbox więc wypowiadam się z pozycji postronnego obserwatora. Pierwszy raz spotkałem się z poglądem, że pad od Xklocka męczy łapy po kilku godzinach grania a wiele nocy z nim w łapie zdążyłem zarwać (z padem od PS3 zresztą też). Moim zdaniem to najlepszy kontroler jaki wymyślono do tej pory do powszechnego użytku. Nie to żeby pady do PS3 były złe, też są dobre aczkolwiek zdecydowana większość osób, z którymi miałem do czynienia, w tym posiadaczy tylko PS3 przyznawała, że pod tym względem Xpudło rządzi.

Myślę, że której konsoli byś nie wybrał nie będziesz żałował bo obie są zbliżone i zapewniają mnóstwo rozrywki. Jeśli planujesz grać po necie albo głównie w singlu to lepszą opcją wydaje się PS3 z wyżej wymienionych przez innych powodów i dużo fajniejszy wachlarz gier ekskluzywnych. Co prawda zdecydowana większość gier wychodzi równolegle na obie platformy a Xbox też ma kilka swoich perełek ale zestawienie exclusivów wypada zdecydowanie na korzyść pleja. Xbox ma też jednak swoje atuty i nie znam nikogo kto by żałował wyboru właśnie tej konsoli. Tak jak wspomniałem czego byś nie wybrał nie powinieneś narzekać. Znając życie to kwestia dwóch lat kiedy na rynek wejdzie nowa generacja konsol bo możliwości obecnych powoli się wyczerpują a ich czas obecności i dominacji na rynku jest już naprawdę długi.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 wrz 2012, 19:08

ale patrząc zdroworozsądkowo to konsole nowej generacji będzie sie opłacało kupić tak za 4 lata - jak już wyeliminują błędy z niej, wyjdzie nowsza wersja (coś jak aktualny slim) i cena będzie przystępna. na konsole obecnej generacji wyszło i wychodzi tyle gier, że będzie w co grać spokojnie

pad od x boxa jest najlepszy na rynku i to jest FAKT. jedynie do mordoklepek się nie nadaje - beznadziejny krzyżak

a co do przewagi ps 3 - heavy rain <3

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 18 wrz 2012, 19:43

no widzisz Morrow a ja znam - np profesjonalnego gracza w fife

http://us.wcg.com/?page=news&id=7057

ktory zajal m. in drugie miejce na WCG.

ale to rzecz gustu. jak ktos pisal obie konsole sa dobre i rownie dobrze zamiast ps3 moglbym miec xklocka i tez bym sie cieszyl

ps3 ma delikatna przewage w tym ze ma blue raya oraz troche lepsze eksklusiwy

najlepiej miec obie

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 18 wrz 2012, 19:49

Co myślicie o tej ofercie? co to jest ten lt 3.0 ??

http://allegro.pl/xbox-360-60gb-hdmi-pa ... 50215.html

p.s. może zmieni ktoś tytuł tego wątku na "PS3 czy Xbox360" czy coś w tym stylu? :D

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 18 wrz 2012, 20:09

LT to jest przeróbka Xboxa. Miałem Xboxa jakiś czas temu więc co nieco o nim wiem, tyle że za moich czasów było LT 2.0, jest to wersja przeróbki na której chodzą określone gry (piraty). Domyślam się że na LT 3.0 chodzą nowsze, te które na LT 2.0 nie chciały odpalić.
Ja zrezygnowałem z Xboxa wartego jakieś 600 stówek na rzecz PS3 na które wydałem już grubo ponad 2 000 zł i nie żałuję. :D

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 19 wrz 2012, 16:01

Właśnie widziałem dubbing w F1 2013 ale na X-boxa i powiem szału ni ma - ale Jenson Baton wymiata :suicide:

Jestem ciekaw jak bardzo jest rozbudowany tryb Testy dla młodych kierowców - ile potrzeba pojechać km co zrobić aby dostać się do F1 - możliwe że szykuje się całkiem przyjemna rozrywka na wiele godzin i o to przecież powinno chodzić :jupi:
Tylko ten lektor przed zakupem zdecydowanie będę muszał pomyśleć nad inną wersją językową w sprzedaży(o ile będzie)

To już w piątek :whistle:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”