Polscy kibice - Strona 31

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Hools

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 maja 2009, 0:19

http://www.sport.pl/sport/1,65025,66228 ... gn=4606275

A w Plocku juz sie postawil i dostal becki. szkoda chlopaka ale postawa godna. Tak samo klubu.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 19 maja 2009, 0:44

Absolutnie zgadzam się z Bieniasem . Musi być jasno wskazana granica . Kibicom wolno dopingować lub nie , organizować protesty i kilka innych prawnie dozwolonych rzeczy. To co miało miejsce w Zabrzu już było w mojej opinii nie do pomyślenia . To w Płocku przechodzi wszelkie pojecie . Tych kolesi powinno się nazywać bandytami a nie kibolami nawet . Trzeba być naprawdę kawałkiem ch... żeby skopać swojego grajka , tym bardziej tak zasłużonego dla klubu .

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 maja 2009, 9:49

No i wlasnie o tym pisalem...
czeher pisze:
Fishbone pisze:Nie było rękoczynów, więc o co chodzi?
a teraz pytanie... dlaczego nie bylo rekoczynow? bo od takiej sytuacji, ktora zaitniala tylko krok do rekoczynu...
Aktualnie w Gorniku brak ludzi z jajami, nie ma jakiegos zadziory, ciekaw jestem czy gdyby w zabrzu byl jeszcze Hajto zalozylby koszulke...
Co by sie stalo jakby ktos odmowil? bo np sa ludzie, ktorzy nie lubia gdy ich sie do czegos zmusza, niezaleznie od konsekwencji (Szymborksa keidys pisala cos ala .. tyle wiemy o sobie na ile nas sprawdzono ... ja koszulki bym nie zalozyl bo to uwlacza godnosci ['[
Jak widac, moj scenariusz znalazl miejsce w rzeczywistosci..

Okazuje sie ze zarzad Gornika wsyzsko wiedzial o akcji :P

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 19 maja 2009, 10:47

To co się wydarzyło w Zabrzu jest niedopuszczalne. Może poślijmy zawodników na wojnę, to ich pewnie dobrze zmotywuje? Będą grali aż miło - mówi Ryszard Komornicki, były znakomity piłkarz Górnika, obecnie szkoleniowiec szwajcarskiego FC Aarau.
Piotr Płatek: Słyszał Pan o zdarzeniach na treningu Górnika?

Ryszard Komornicki: Śledzę na bieżąco sytuację w polskiej piłce. Słyszałem o zdarzeniach na treningu w Zabrzu i dla mnie to jest niedopuszczalne. To jakiś absurd! Rzecz dla mnie nie do pojęcia, wielki skandal. Ktoś pomylił role: kibice są od dopingowania, zawodnicy od grania, a trener czy prezes od motywowania.

Jak by Pan zareagował?

- Sam byłem zawodnikiem, zdarzały mi się słabsze mecze, ale żadnych takich odwiedzin nigdy nie mieliśmy. Nie wyobrażam sobie, bym taką koszulkę, którą przynieśli kibice, założył.

Załóżmy taką sytuację: jest Pan trenerem, zespołowi nie idzie, trzeba coś zmienić. Kibice proponują pomoc, chętnie przyjdą i zmotywują. Co by Pan zrobił?

- Mówimy o rzeczach oczywistych. Jeśli zespołowi nie idzie, to siadam wspólnie z prezesem i analizujemy. Jeśli sobie nie radzimy, to odchodzimy. Na pewno motywowanie piłkarzy na treningach nie jest rolą kibiców.Trener Kasperczak chwalił kibiców. Powiedział, że koszulki były czyściuteńkie i co to komu przeszkadza...

- Nie chciałbym mówić o trenerze Kasperczaku. Nie znam tej wypowiedzi. Powiem tylko tak: Nie można kibicom dolewać oliwy do ognia. Jak ktoś zapłaci 20 złotych za bilet, to nie znaczy, że potem może z piłkarzami robić wszystko, co chce.

Wygląda na to, że prezes i trener o całej sprawie wiedzieli. I co Pan na to?

- Może właśnie dlatego nie pracuję w Polsce. Pracowałem, i trwało to krótko. Nie pasuję do tych realiów, gdzie tak wiele rzeczy jest postawione na głowie i wszyscy mówią, że to normalne.

Trener Kasperczak zaprasza w przyszłości kibiców na swoje treningi. Szkoleniowiec nie widzi przeszkód...

- Dla mnie są pewne granice. Miejsce kibica nie jest na treningu, ale na trybunach w czasie meczu. Jestem absolutnie przeciw takim wystąpieniom. Piłkarze czy trenerzy nie są po to, by na nich pluto czy obrażano. A w Zabrzu, jeśli tej granicy się nie postawi, to za chwilę ktoś kogoś pobije. I co wtedy będzie?

Górnik się utrzyma?

- Będzie miał ciężko. Kluczowy będzie mecz w Krakowie w sobotę. Tam Górnik przegrać nie może. Ale jednocześnie chcę powiedzieć, że porażki i nawet spadki z ligi się zdarzają. Bo to jest tylko sport. Górnik to taki sam klub jak inne. Spadek też go może dotyczyć. Nikt nikogo nie może potem opluwać czy linczować...

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,66225 ... wojne.html

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8647
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 maja 2009, 11:00

rbortniczuk pisze:Miejsce kibica nie jest na treningu, ale na trybunach w czasie meczu.
Jeśli treningi są otwarte, to przecież można na nie przyjść. Nie bardzo rozumiem, sam bywam na treningach Polonii, i nie jestem odosobniony, przychodzi nas czasami spora grupka :P
rbortniczuk pisze:Piłkarze czy trenerzy nie są po to, by na nich pluto czy obrażano.
Tylko, że ich nikt nie opluł, ani nie obrażał. Zarzucono im jedynie brak zaangażowania.

O dzisiejszym newsie z Wisłą Płock nie ma co gadać, dowiedzieli się, że media krytykują akcję kibiców Górnika, więc warto powiedzieć, że ktoś kiedy gdzieś mnie kopnął i był to kibic. :lol: Przypomnę, że spotkanie miało miejsce w sobotę, a dziś mamy wtorek, nie ma to jak szybka reakcja :lol:

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 19 maja 2009, 11:13

rbortniczuk pisze:Trener Kasperczak chwalił kibiców. Powiedział, że koszulki były czyściuteńkie i co to komu przeszkadza...
cloner pisze:Tylko, że ich nikt nie opluł, ani nie obrażał. Zarzucono im jedynie brak zaangażowania.
cloner pisze:Jeśli treningi są otwarte, to przecież można na nie przyjść. Nie bardzo rozumiem, sam bywam na treningach Polonii, i nie jestem odosobniony, przychodzi nas czasami spora grupka :P

oczywiście, że przyjść można, ale są pewne granice, mówiono przecież, że kibice grozili piłkarzom jeśli ci nie chcieliby się podporządkować i nałożyć koszulkę

była też akcja zabraniająca piłkarzom wychodzenia do nocnych klubów, mająca na celu zmuszenie do większego przykładania się do obowiązków, wymuszano na piłkarzach mniej rozrywkowy tryb życia, o ile przedtem był rozrywkowy- tego nie wiem

nie wiem też, czy ci piłkarze się nie przykładają, wiem jednak, że to jest ich praca i kibice nie powinni ingerować w życie prywatne zawodników. To tak jakby mój szef dyktował mi co mam robić w czasie wolnym od pracy.

Postawa trenera i działaczy klubu jest karygodna i godna politowania, nie radzą sobie z piłkarzami, nie są w stanie ich zmotywować, zachęcić do wysiłku, więc proszą o pomoc kibicow by zastraszyć zawodników. Kiepska postawa menadżerska. Jeśli Kasperczak/prezes klubu nie radzi sobie powinien odejść.

Przypomnę, że spotkanie miało miejsce w sobotę, a dziś mamy wtorek, nie ma to jak szybka reakcja - napisałeś

ale sprostuję, informacja o tym ukazała się wczoraj
Ostatnio zmieniony 19 maja 2009, 11:35 przez rbortniczuk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 maja 2009, 11:18

rbortniczuk pisze:była też akcja zabraniająca piłkarzom wychodzenia do nocnych klubów, mająca na celu zmuszenie do większego przykładania się do obowiązków, wymuszano na piłkarzach mniej rozrywkowy tryb życia, o ile przedtem był rozrywkowy- tego nie wiem
Piłkarze są od trenowania i grania, a nie od balowania w nocnych klubach w środku tygodnia.

Jak Ty się bawisz we wtorek od 23 do 5 rano, to masz siły przyjść na środowy poranny trening? (o 10 rano). NIE! Więc skoro dobrze nie przepracujesz treningu, to jak chcesz mecz wygrać?
rbortniczuk pisze:Postawa trenera i działaczy klubu jest karygodna i godna politowania
Postawa trenera i działaczy klubu jest godna pochwały, wreszcie ktoś liczy się ze zdaniem kibiców.

W celu sprostowania informacji dotyczących spotkania kibiców i piłkarzy Górnika wyjaśniamy, że spotkanie miało charakter motywacyjny i informacyjny i było analizą słabej postawy piłkarzy w Łodzi.
Piłkarze obiecali zaangażowanie i walkę w najbliższych meczach, co zapewne wszystkich bardzo ucieszyło.
Zdajemy sobie sprawę, że w tym zespole gra wielu charakternych piłkarzy i z pewnością takie spotkania, jak i mecze po takowym spotkaniu pokazują, kto na uznanie trybun zasługuje i w jakim stopniu.
Niemniej jednak chcemy raz jeszcze podkreślić, co zresztą piłkarze podkreślali w pomeczowych wywiadach - kibice Górnika pomagają i będą pomagać w trudnych dla klubu chwilach, bo dobro Górnika leży im na sercu.
Górnik Zabrze to klub wyjątkowy, o czym wielu dziennikarzy już z pewnością nie pamięta uratowany został nie tak dawno przez kibiców, tych, których po wręczeniu koszulek nazywa się kibolami szalikowcami czy wręcz bandytami. Przypominamy także, że stadion przy ulicy Roosevelta mimo ostatniego miejsca ma drugą frekwencję w kraju, z racji wspaniałej atmosfery i dobrej współpracy na linii miasto-właściciel;
klub-kibice.
Liczymy także na to, że rzetelna prasa skupi się na tym, co ważne, czyli dobru śląskiego klubu i utrzymaniu go w lidze, w co z pewnością my wszyscy, czyli kibice, piłkarze i działacze głęboko wierzymy.

Odnośnie zarzewia ataków na Górnik Zabrze:

Zdajemy sobie sprawę, że panowie z Gazety Wyborczej, w szczególności w osobie Pana Płatka żądni(y) wyrobienia nazwiska a już na pewno w poszukiwaniu sensacji wykreują(e) w mediach negatywny wizerunek kibiców Górnika, że sam mecz z Odrą i kolejne mecze będą już mało istotne, a istotą będzie trening, na którym ów Pan mógł także się pojawić i rzetelnie opisać sytuację.
Nie jest to już pierwsza próba szkodzenia Górnikowi i negatywnego pisania na temat Górnika ze strony tegoż Pana, widać kariera to priorytet (?).

Słowem wyjaśnienia:

Dobra współpraca na linii Klub-Kibice obliguje nas do zabrania głosu w sprawie bezpardonowych ataków na prezesa klubu.
Informujemy kategorycznie, że prezesa nie informowano o powyższym, i że z pewnością był sytuacją równie zaskoczony jak i piłkarze.
Informujemy także, że w/w prasa żądna sensacji nie poróżni nas z zarządem klubu czy też piłkarzami; wszyscy mamy jeden cel utrzymać Górnik Zabrze w ekstraklasie, a wszelkiego rodzaju nieporozumienia będziemy załatwiać w własnym gronie lub poprzez stosowne oświadczenie.
Jeszcze raz apelujemy do dziennikarzy w/w gazety o rzetelność i zrozumienie pewnych zachowań.

Ze sportowym pozdrowieniem
Stowarzyszenie Klub Sympatyków Górnika Zabrze
http://www.stowarzyszenie.net :wink:

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 19 maja 2009, 11:33

cloner pisze:Piłkarze są od trenowania i grania, a nie od balowania w nocnych klubach w środku tygodnia.

Jak Ty się bawisz we wtorek od 23 do 5 rano, to masz siły przyjść na środowy poranny trening? (o 10 rano). NIE! Więc skoro dobrze nie przepracujesz treningu, to jak chcesz mecz wygrać?
Masz rację, takie zachowanie to nie przykładanie się do obowiązków piłkarza. Jednakże ta akcja miała na celu całkowite odcięcie piłkarzy od życia towarzyskiego. Pamiętam dobrze, że kibice chcieli być informowani o każdym przypadku piłkarza w jakimś lokalu itp. To jest zastraszanie! Nie mówię, że balowanie jest dobre przed meczem, wręcz przeciwnie ale zastraszanie piłkarzy jest złe. Karygodne i nie powinno mieć miejsca. Klub i trenerzy winni w mieć sposób na radzenie sobie z piłkarzami. Kibicowskie patrole wykraczają poza rolę kibica.
Twoja praca jest pracą a życie prywatne twoją własną sprawą. Czy Twój szef zabrania ci iść na imieniny kolegi bo idziesz nazajutrz do pracy? Każe Ci pić zieloną herbatę w domu, bo to pomaga na koncentrację w pracy a jak nie będziesz pił, to Cie pobije albo zwolni? Bez przesady znajmy granice.
cloner pisze:Postawa trenera i działaczy klubu jest godna pochwały, wreszcie ktoś liczy się ze zdaniem kibiców.
to kibice powinni liczyć się z klubem, mogą się nie zgadzać, tak jak to widać na przykładzie z Tevezem, ale nie mogą nic wymuszać.

Taki komunikat o niczym nie świadczy, każdy może go napisać.

Jeśli Kasperczak o tym wiedział ale kibice go nie pytali o zgodę a on nie śmiał nic powiedzieć przeciw, to jeszcze to rozumiem. Ale jeżeli zarząd i trener sami prosili o interwencję kibiców to żal mi ich, bo są kiepskimi menadżerami i powinni odejść.

Ta akcja była uzgodniona z zarządem i według mojej wiedzy także z trenerem Henrykiem Kasperczakiem. Nie było tylko wiadomo, ilu kibiców przyjdzie. Ta liczba gości, czyli prawie setka, to było dla nas ogromne zaskoczenie. Liczyliśmy na kilkanaście osób. I jeszcze jedno. Nie znaliśmy dokładnego terminu wizyty. A poza wszystkim to kibice mają prawo powiedzieć piłkarzom, co o nich myślą. Przecież w meczach z Piastem Gliwice i ŁKS nie było walki i zaangażowania - powiedział wiceprzewodniczący TU Allianz i przewodniczący rady nadzorczej SSA Górnik Zabrze - Michel Mueller.

- Nikt nikogo nie napuszczał. Kibice zapytali, czy mogą przyjść na trening, a my odpowiedzieliśmy, że tak. Chodziło tylko o rozmowę - dodał.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 maja 2009, 14:06

Grupa kiboli zaatakowała Adama Majewskiego - wychowanka Wisły Płock, ikonę klubu. Jerzy Ożóg, prezes klubu, powiadomił policję i zerwał współpracę ze stowarzyszeniem kibiców

Wszystko zaczęło się w sobotę w Srebrnej k. Płocka, gdzie piłkarze Wisły przebywali na zgrupowaniu przed niedzielnym meczem pierwszej ligi z GKP Gorzów Wlkp. W pewnym momencie pojawiła się tam grupa osób. - Przyszli na trening i chcieli pogadać - relacjonuje Sławomir Jarczyk, kapitan zespołu. - Po krótkiej wymianie zdań któremuś puściły nerwy.

Najpierw jeden z napastników miał obrazić Adama Majewskiego. Kiedy piłkarz odpowiedział mu, by liczył się ze słowami, został kopnięty. Zajście obserwowała cała drużyna.

Jarczyk: - To było karygodne, dla mnie ci ludzie nie mieli nic wspólnego z prawdziwymi kibicami. Rozumiem, że nasza gra może się nie podobać, ale zawsze można przyjść i normalnie pogadać, a nie podnosić rękę. Brak mi słów, przecież dzień później graliśmy ważny mecz.

W niedzielę, już podczas meczu, nastąpił ciąg dalszy. Grupa kiboli lżyła Majewskiego. Adam Majewski jest wychowankiem Wisły. W drużynie seniorów Petrochemii zadebiutował w 1991 r. Grał w wielu klubach, ale w 2004 r. wrócił do Płocka i gra do dziś. W grudniu skończy 36 lat.

Według Jarczyka niedługo piłkarzom może być potrzebna ochrona. - Nie może dochodzić do takich sytuacji, w których brama wjazdowa na teren, gdzie prowadzony jest trening, jest otwarta, a kibice wchodzą i robią, co chcą - mówi kapitan Wisły.

- Na pewno nie zachowam się jak prezes Górnika Zabrze - deklaruje prezes Ożóg. - Jego reakcja jest szokująca, bo może wytworzyć bardzo niebezpieczny precedens. Ja nie mogę tak postąpić. To, co się stało z Majewskim, jest tym bardziej porażające, że ten człowiek pół swojego życia poświęcił dla Wisły.

W poniedziałek klub wydał oświadczenie, w którym wypowiedział wszystkie umowy między klubem a stowarzyszeniem kibiców.
Pytania dla clonera:
1. HWDP czy nie? Wciśniesz i tu prowokację policji? Przecież to dla Ciebie żaden problem widzieć winę policji tam, gdzie jej nie ma. :lol:
2. Czy Twoim zdaniem to jest przekroczenie prawa, w przeciwieństwie do zachowania bandytów z Zabrza, którzy zmusili piłkarzy do założenia koszulek?
W oświadczenie bydła mieniącego się stowarzyszeniem nie ma co wierzyć - prawdziwe są chyba tylko słowa o tym, że kibole na treningu się znaleźli.

O postawie zarządu doskonale świadczy fakt, że z jednej strony stowarzyszenie twierdzi, że prezes i zarząd o napaści (NAPAŚCI, nie spotkaniu) nic nie wiedział, a wcześniej prezes udaje, że wszystko wiedział i wyraził zgodę.
Piłkarze są wkurzeni na kibiców i wcale się nie zdziwię, jeśli w meczu z zespołem grającym o punkty - w przeciwieństwie do Odry - tym razem już nie wygrają, bo zabraknie im umiejętności i woli walki. Zarząd wszystko tuszuje, czym w stosunku do piłkarzy wiele nie zyska - nie zdziwię się, jeśli spora grupa piłkarzy już do Górnika nie będzie chciała przychodzić - też bym odmówił widząc, że traktują tam ludzi jak szmaty. A ci którzy są podobno już myślą o odejściu, o czym nie było mowy kiedy Górnik "tylko" przegrywał.
Ciekaw jestem reakcji sponsorów, nie uwierzę, że poważny bank będzie firmować swoją nazwą taki burdel, jaki kibice tworzą w Zabrzu.
Szacunek dla prezesa Wisły Płock - pokazał, że ma jaja i jak należy z bandytami postępować, Zabrze mogłoby się wiele od niego nauczyć. A Majewskiego spotkał taki los, jaki zapewne spotkałby graczy Górnika - kibole na pogaduchy nie przyszli...
Mam nadzieję, że reszta działaczy w polskiej piłce wyciągnie wnioski ze słów Komornickiego.
Trener Kasperczak chwalił kibiców. Powiedział, że koszulki były czyściuteńkie i co to komu przeszkadza...

- Nie chciałbym mówić o trenerze Kasperczaku. Nie znam tej wypowiedzi. Powiem tylko tak: Nie można kibicom dolewać oliwy do ognia. Jak ktoś zapłaci 20 złotych za bilet, to nie znaczy, że potem może z piłkarzami robić wszystko, co chce.

Wygląda na to, że prezes i trener o całej sprawie wiedzieli. I co Pan na to?

- Może właśnie dlatego nie pracuję w Polsce. Pracowałem, i trwało to krótko. Nie pasuję do tych realiów, gdzie tak wiele rzeczy jest postawione na głowie i wszyscy mówią, że to normalne.
Komornicki i tak u mnie ma bardzo wielki szacunek, ale takimi słowy tylko pokazuje, jaka odległość dzieli ludzi z polskich realiów piłkarskich od nawet takiego Komornickiego...

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 maja 2009, 15:36

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 19 maja 2009, 23:31

Po niedzielnym meczu Unibaksu z Falubazem posypały się pierwsze kary dla kibiców nieprzestrzegających porządku na nowym stadionie żużlowym. Przykrość taka spotkała m.in. 44-letnią Iwonę W., która pomimo zakazu zapaliła podczas meczu na widowni. Poproszona przez ochronę o przejście do wyznaczonej strefy, zamiast podporządkować się, wdała się w pyskówkę. Efekt - została wyprowadzona ze stadionu i odwieziona do sądu, gdzie w trybie przyspieszonym dostała 200 zł grzywny.

Zawodów do końca nie obejrzał też 29-letni Rafał L., który po pijanemu kierował obraźliwe gesty w stronę kibiców drużyny przyjezdnej. Sąd wymierzył mu 3 tys. zł grzywny i 5-letni zakaz wstępu na mecze Unibaksu. Przez taki sam czas spotkań żużlowych na żywo nie zobaczą także dwaj fani z Zielonej Góry - 39-letni Artur W. i 24-letni Jakub S. Obaj weszli na Motoarenę pijani i wulgarnie obrażali torunian. Ochrona uznała, że mogą sprowokować zamieszki, dlatego odstawiła do rąk policjantów, a ci wytoczyli im sprawę w sądzie. Delikwenci również zapłacą po 3 tys. zł grzywny.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 maja 2009, 9:36

Wilmore pisze:W oświadczenie bydła mieniącego się stowarzyszeniem nie ma co wierzyć
W słowa bydła mieniącego się trenerami, też nie wierzę, więc nie odpowiadam.

Śmierć kibica Barcelony po finale Pucharu Króla

W hiszpańskiej Gironie podczas ulicznego fetowania zdobycia Pucharu Króla przez Barcelonę jeden z kibiców wpadł z wysokości pięciu metrów do rzeki Onyar. 35-letni fan zmarł w skutek odniesionych obrażeń po przewiezieniu do szpitala.
W Barcelonie natomiast doszło do zamieszek między pseudokibicami a policją. 45 osób zostało zatrzymanych, a sto, w tym 34 funkcjonariuszy trafiło do szpitala.

W środę FC Barcelona sięgnęła po raz 25. po Puchar Króla. W finałowym pojedynku pokonała Athletic Bilbao 4:1.
:shock: Sorry, że tak późno, ale dopiero dziś znalazłem. Nie ma to jak walki bandytów w Hiszpanii, spokojny i idealny zachód :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 maja 2009, 12:14

Fajnie bo jak w Polsce są jakieś burdy czy zawodnik na treningu dostaje kopa to deprecjonujesz te zdarzenia, nie wierzysz gazetom, obwiniasz policję, jebiesz PZPN, czy też wyśmiewasz że dopiero teraz o tym informują jednocześnie regularnie starając się nam pokazać jaki to na zachodzie mają problem z kibolami 8) WTF? Patriota? :lol:

Edit: Co się działo z racami podczas finału Pucharu Polski że ludzie z niższych rzędów musieli uciekać jak to relacjonował Kalinowski? :rotfl: Później przełączyłem bo mam coraz większą awersję do ludzi pracujących dla literki.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 maja 2009, 13:14

Yukasz pisze:WTF? Patriota? :lol:
Też, ale nie w tym sęk.

Wszyscy chcą nam zrobić porządek, i za ideał pokazują Anglię, Szkocję, czasem Hiszpanię. To ma być dla nas wzór, politycy chcą takich kibiców. Wiele osób, które ze stadionami mają niewiele wspólnego łapie ten shit pompowany przez elity polityków. A ja tutaj pokazuje, że w Anglii czy Hiszpanii nie ma tak idealnie. Nie mówiąc już o innych państwach UE, jak Francja czy Grecja.

U nas jeszcze jest spokojnie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 maja 2009, 15:40

A najspokojniej w Zabrzu. Tam to jest ideał kibiców.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”