Bayer Leverkusen (zbiorczy) - Strona 31

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 21 maja 2008, 13:54

Szkoda Leverkusen. W rundzie jesiennej grali bardzo dobrze, dotrzymywali kroku HSV i Bayernowi. Runda wiosenna to jednak pasmo nieszczęść. Nie rozumiem jak można zająć siódme miejsce mając do dyspozycji Rolfesa, Barnette czy Adlera. Jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie, iż Wolfsburg ma o wiele lepszy skład. Tyle, że tam dowodzi mądry i odpowiedzialny trener, który wie co robi. I tym samym Skibbe dołączył do Thomasa Dolla.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 22 maja 2008, 10:38

Magath jest specjalistą od prowadzenia mniejszych klubów i wprowadzania ich do czołówki. Tak samo jak było ze Stuttgartem który wtedy z Chelsea grał jak równy z równym. Jednak w Bayernie pokazał iż pod większą presją już tak dobrze jemu nie idzie. Oczywiście zdobył dwa piękne dublety, ale w Europie nie umiał niczego zdziałać i robił fatalne transfery. Wolfsburg ma dużo mniejszy stan konta od Bayernu a on tam sprowadza lepszych graczy niż do FCB. Np utalentowanego Zaccardo do Wolfsburga ściągnął i interesuje się Barzaglim, a do Bayernu ściągnął Dos Santosa...

A co do Bayeru to dobrze, że zwolnili trenera. 7 miejsce to jednak za mało dla takiego klubu. Adler jest świetnym piłkarzem ale jeżeli obrona popełnia takie błędy jak w tym sezonie to nawet jego wielkie umiejętności nie pomogą przed utratą goli.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Bayer Leverkusen (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 sty 2009, 1:46

Cześć. Archeolog z tej strony. Odkopałem temat bo chciałbym się dowiedzieć czegoś o grze Henrique :] Wiem, że gra raczej regularnie, ale nie wiem jak się spisuje. Wszelkie informacje/opinie mile widziane. Dzięki z góry.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 04 sty 2009, 3:16

Fakt, gra regularnie. Jest podstawowym obrońcą drużyny.

Na początku sezonu było widać u niego problemy z przystosowaniem się do innej ligi. Zawalił parę bramek, ale wtedy Aptekarze byli w świetnej formie, wiec Kiessling z Helmesem wszystko odrabiali.
Od, tak mniej więcej, 5 kolejki nie widziałem u niego jakiś wielkich błędów.
Gra dobrze w powietrzu, przegrywał głowki tylko z Lucą :wink: ale to można wybaczyć.
Gre stara się rozprowadzać od obrony, nie widziałem u niego głupich długich piłek.
Z Friedrichem dogaduje sie do tamtego momentu bardzo dobrze. Co prawda pojawiają się jakieś mniejsze błędy, ale nikt nie gra perfekcyjnie.

Żeby nie było tak różowo, to widziałem pewne problemy z koordynacją. Szybkość ma, ale wkręcić w ziemi sie go da.
Z tego co widziałem w meczach Leverkusen to on raczej nie zapędza sie do przodu i pilnuje tyłow.

O więcej pytaj jutro Michała, bo ja ledwo klawiaturę widzę :P

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 04 sty 2009, 17:21

Może być mały problem. Z Bayernem Henrique zagrał wprost fatalnie, a powszechnie wiadomo, że jedyną klasową, wielką, szanowaną drużyną w Niemczech jest właśnie Bayern, potem długo, długo nic, potem Bayern i dopiero reszta. A całą Bundesligę to o kant dupy rozbić. W takim meczu sobie nie poradził, ale całkiem przyzwoicie zaprezentował się w pojedynkach z takimi tuzami jak Bielefeld, Kolonia, Wolfsburg czy Karlsruher. Dlatego w Barcelonie na pewno sobie poradzi, ale otwarcie należy przyznać, że w Bundeslidze jest tylko i wyłącznie lekko wybijającym się ponad przeciętność zawodnikiem.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 sty 2009, 8:46

Akarin pisze:O więcej pytaj jutro Michała, bo ja ledwo klawiaturę widzę :P
Wiele już raczej nie dodam :wink: Grał w każdym meczu Leverkusen w rundzie jesiennej (pamiętajmy, ze Bayer nie gra w tym sezonie w pucharach), także w Leverkusen na niego stawiają. Na tyle, że chcieliby przedłużyć jego wypożyczenie (może nawet kupić :think: ). Zebrał niezłe noty, po Kadlecu najlepsze w bloku obronnym Bayeru (lepsze niż M. Friedrich), Kicker umieścił go w podsumowaniu rundy jesiennej w "polu widzenia", czyli dośc przeciętnie w zasadzie (choć znalazł się w gronie 20 wyróżnionych środkowych obrońców, to oceniono go niżej niż np. Matsa Hummelsa z Dortmundu).
kama_reda pisze:Może być mały problem. Z Bayernem Henrique zagrał wprost fatalnie, a powszechnie wiadomo, że jedyną klasową, wielką, szanowaną drużyną w Niemczech jest właśnie Bayern, potem długo, długo nic, potem Bayern i dopiero reszta. A całą Bundesligę to o kant dupy rozbić. W takim meczu sobie nie poradził, ale całkiem przyzwoicie zaprezentował się w pojedynkach z takimi tuzami jak Bielefeld, Kolonia, Wolfsburg czy Karlsruher. Dlatego w Barcelonie na pewno sobie poradzi, ale otwarcie należy przyznać, że w Bundeslidze jest tylko i wyłącznie lekko wybijającym się ponad przeciętność zawodnikiem.
:lol: Dzięki Tobie mam od razu lepszy nastrój w nowym tygodniu pracy :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 sty 2009, 15:04

Dziękuję wszystkim za informacje. Wygląda na to, że najlepiej dla niego będzie pozostać jeszcze jeden sezon na wypożyczeniu a potem pomyślimy. Do Barcelony tak czy inaczej wracałby z misją rezerwowego zapchajdziury jaką do niedawna pełnił Oleguer. Zbyt wiele szans na grę u nas nie dostanie więc może lepiej niech zostanie w Niemczech i dwa razy w sezonie spotka się z mocną ekipą (pzdr kama_reda). Najważniejsze są dla niego regularne występy.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 30 cze 2009, 23:01

Wypada odkopać ten temat. Po Nedvedzie i Maldinim odchodzi kolejny symbol swojego klubu, wieloletni reprezentant Niemiec, kapitan Bayeru Leverkusen Bernd Schneider.

http://www.pilka.pl/koniec-kariery-dla- ... schneidera

Powtórzę to, co napisałem pod newsem na głównej.

Świetny piłkarz. Swego czasu jeden z najlepszych prawoskrzydłowych w Europie. Znakomicie wyszkolony technicznie (nazywany białym Brazylijczykiem), dysponujący świetnym podaniem i dośrodkowaniem, bardzo wszechstronny (grywał chyba na wszystkich pozycjach oprócz stopera i bramki), pracowity, oddany klubowym barwom.
To jednak przede wszystkim piłkarz niezwykle kreatywny. Niewielu widziałem w życiu aż tak dobrych pod tym względem grajków. Z grających obecnie na myśl przychodzą mi tylko Xavi i Pirlo.

Dzięki Schnix, miło było oglądać Cię w akcji.

@down - nie ma w tym ani grama przesady
Ostatnio zmieniony 30 cze 2009, 23:48 przez 10, łącznie zmieniany 1 raz.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 30 cze 2009, 23:46

10 pisze: Swego czasu jeden z najlepszych prawoskrzydłowych w Europie.(..)
To jednak przede wszystkim piłkarz niezwykle kreatywny. Niewielu widziałem w życiu aż tak dobrych pod tym względem grajków. Z grających obecnie na myśl przychodzą mi tylko Xavi i Pirlo.
No z tym to już z deka przesadziłeś. Dobry to on rzeczywiście był, ale porównywanie go do największych to już jazda po bandzie. :P

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 cze 2009, 23:58

Widziałem, że się ktoś przyczepi, ale ja uważam, że mógł aspirować do największych.Można było porównywać bo Bernd przez całą swoją karierę trzymał niesamowicie wysoki poziom i nigdy nie zdarzały mu się spadki formy co powoduję, że można mówić o nim jak o wielkim graczu.
Śmigał po tej prawej stronie, kiedy trzeba było grał na obronie, siła napędowa Aptekarzy, świetne uderzenie.Wielkie brawa.
Oby więcej takich graczy w BL.

Dzięki Bernd.

Awatar użytkownika
martinbm
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: martinbm » 25 cze 2011, 23:40

A co sądzicie o Bayerze w nowym sezonie. W końcu powraca do Ligi Mistrzów finalista sezonu 2001/2002 :) Może znów sprawią niespodziankę, jeśli zostanie u nich Vidal i zakupią jakiegoś środkowego obrońcę. Bo wzmocnił ich już Andre Schurrle, kolejny genialny młodzian w niemieckiej piłce.

Liver
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liver » 03 mar 2013, 12:08

Mamy sezon 2012/2013 -Bayer 04 Leverkusen aktualnie na 3 pozycji i goni Borussię. Miejmy nadzieję, że przegoni. Od ostatniego posta w tym temacie sporo się zmieniło. Mamy dwóch Polaków w składzie - Boenischa oraz Milika. Jak zapatrujecie się na ich karierę w tej ekipie?

Awatar użytkownika
Edekkomentuje
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Edekkomentuje » 03 mar 2013, 13:37

Boenisch ma przebłyski, a Milik chyba musi jeszcze poczekać, na razie gra tylko ogony. Jest młody i musi dużo jeszcze popracować . Mam nadzieję, że nie zniknie gdzieś w rezerwach Aptekarzy. Nie będzie na pewno następcą Kiesslinga, jeżeli odejdzie on, to za trochę euro ściągną kogoś wartościowego. Może Bayer go gdzieś wypożyczy, często kluby z Bundesligi decydują się na taki krok, w końcu ma długoletni kontrakt, jakieś nadzieje są z nim wiązane.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 04 maja 2013, 17:10

Idiotą tygodnia zostaje Sydney Sam.

Leverkusen otrzymało drugi rzut karny w meczu z Norymbergą i była to szansa dla Kiesslinga na wyprzedzenie Lewego w tabeli strzelców. Choć Stefan poprosił kolegę o oddanie okazji, ten połasił się na gola po czym... strzelił w słupek :lol: Będą mieli sympatyczne rozmowy tam w Leverkusen.

mati660
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mati660 » 17 wrz 2013, 17:52

Mecz inaugurujący zmagania grupowe United w LM wcale nie zapowiada się na spacerek. Konsekwentna praca Hyypii sprawia, że Bayer uchodzi aktualnie za trzecią siłę w Bundeslidze. Niezbyt olśniewające jak dotąd występy namaszczonego na następcę Schurrle koreańskiego piłkarza Sona pod żadnym pozorem nie mają negatywnego przełożenia na rezultaty, albowiem świetnie wszedł w sezon Sam. Do Manchesteru zespół "Aptekarzy" przyleciał bez Castro oraz Hegelera, co zwiększa szanse na pojawienie się w kadrze meczowej Oztunaliego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”