CM 2001/2002 - Strona 31

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
domin4
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Czy ktoś gra jeszcze w CM 01/02 :) Klasssyka !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: domin4 » 11 wrz 2009, 2:58

Zastanawialem sie kiedys jak to by bylo pieknie gdyby stworzyc Ceemową Lige mistrzow. Chodzi mi o to zeby zebrac najbardziej utytulowanych i doswiadczonych managerow i rozegrac kilkanascie sezonow a wygrany dostalby nagrode pieniezna w wysokosci powiedzmy 1000 zlotych...Takie moje dywagacje. To by bylo sprawdzenie umiejetnosci, a wygranie takiej rywalizacji smakowaloby niepowtarzalnie. Np. po 4 managerow w 4 najwiekszych ligach europejskich, czyli 16 najlepszych graczy, ktorzy co tydzien spotykaliby sie na 10 godzinny maraton. 2 osoby przy kompie, czyli 8 komputerow i wzajemna rywaliacja. Nawet nie chce wiedziec ile przeklenstw padloby podczas takiej wojny. Ja kiedys rozwalilem drzwiczki od mojego biurka po tym jak rywal zaaplikowal mi bramke, ktora jak sie potem okazalo... zostala nie uznana. Podobnych wspomnien mam wiecej. Dlugie milczenie po tym jak w ostatniej kolejce przegrywalem mistrzostwo Anglii, a wczesniej chyba przez 10 kolejek bylem liderem. A potem kombinowanie i szukanie kozlow ofiarnych w moim zespole. Tak jest zawsze kiedy nie idzie zespolowi. Ja np lubie stawiac na mlodziez. Mam 5 pilkarzy po trzydziestce, a reszta to mlodziaki do 25 roku zycia. Zastanawiajace tez jest jak to mozliwe ze czasem w druzynie rywala znajduje sie koles ktory wyglada jak andrzej niedzielan na poczatku tej gry, a np wymiata i jest wiodaca postacia ligi. Zastanawia mnie tez dlaczego kluby typu inter milan czy bayern(czyli te najmocnijsze z lig spoza Anglii) nie maja po kilkunastu sezonach pilkarzy i graja tylko ci "nieodkryci". Nie raz tez z kumplem ratowalem Man Utd czy Liverpool wzmacniajac ich sklad dobrymi pilkarzami bo inaczej stoczyliby sie na dno. Rozne pytania rodza sie w mojej glowie po rozegraniu takiej ilosci sezonow. Ale wciaz nie mam dosyc. Chce wiecej i wiecej.

Bajor1989
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bajor1989 » 19 sty 2010, 12:54

Witam. Mam pytanie odnośnie gry po sieci.

Jak mam utworzyć nowy serwer tak żeby koledzy mogli się do niego podpiąć?

Proszę o wytłumaczenie.

szamon12
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szamon12 » 19 sty 2010, 12:59

Zbiór fajnych taktyk pod CM, może komuś się przyda ;)

http://rapidshare.com/files/337694643/P ... tiques.zip

ararrat
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ararrat » 12 lut 2010, 20:37

co prawda to prawda :) gra na kodach zawsze jakoś mało satysfakcjonująca była. ale przyznam, że mi się Championship Manager nudził zawsze jakoś po miesiącu gry. Kilka razy wracałem, ale w pewnym momencie już nie mogłem. Monotonia dookoła mnie dobijała.

Awatar użytkownika
MarcinGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinGol » 24 lut 2010, 9:01

Widzę że temat dalej się ciągnie, to dobrze. Co do taktyk, zawsze można którąś zmodyfikowac.

Gdyby ktoś chciał pograc to Championship Manager 01/02 jest do pobrania ZA DARMO ze strony producenta!! :wink:

Mateusz_Borek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mateusz_Borek » 04 mar 2010, 13:50

Moze jakas rozgrywka w sieci ?

Awatar użytkownika
mfish16
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mfish16 » 03 maja 2010, 18:22

Heh niedawno przymusowo musiałem zakonczyc moją przygode z klubem Telford United , ... a szkoda , szkoda bo fajnie sie grało :) Co sezon awansowałem az wkoncu wyladawałem w PL , gdzie w 2 sezonie juz mistz i P.Uefa :D w 3 to juz była LM ;)
Podczas gry znalazłem wielu fajnych grajkow o ktorych nigdy wczesniej nieslyszalem i z ktorymi po raz pierwszy sie spotkałem :) . Jak ktoś bedzie grał to może sobie na nich luknąć , choć na poczatku moze nie sa to jacys wielcy wymiatacze za to po kilku sezonach Wymiataja przez duze W. Są to min. :
- Kjetil Tynes
-Arriki Afriyie
-Jamie Victory
-Carlos Brown
-Graham Marchant
-Christos Moraitis
-Shane Tolley
-Niklas Nordgren
-Franz Konigshofer
-Doung Thach
-Craig & Gavin Strachan
-Callum Davenport
-Justin Georcelin
-Tommy Wirtanen
-Jung Jo-Kook
To tylko niektórzy z nich... :)
Pozdrawiam wszystkich fanów tej Gry !:)

dresiek
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dresiek » 24 maja 2010, 12:47

Panowie podpowiedzcie mi jakgrać na małym okienku a nie na cały ekranie, gdzie to sie przestawia?

Pzdr.!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8797
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 maja 2010, 13:47

Game Settings -> Screen Mode -> Windowed 8)

dresiek
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dresiek » 25 maja 2010, 11:30

Dzieki

Po wpisaniu start - uruchom - msconfig - boot.ini - zaawansowane opcje - maxmem - 300

komp mi zaczał zamulać gra chodzi ale na nim nic wiecej nie da sie robic do ilu mozna zwiększyc zeby gra chodzila i komp normalnie dziala. Poya tzm nie mam zadnych gier zainstalowanych.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8797
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 maja 2010, 11:43

Ja mam wyłączone opcje zaawansowane i nie muszę maxmem nastawiać.

dresiek
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dresiek » 25 maja 2010, 11:52

tzn.? gdzie to ustawic?

maczek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maczek » 25 maja 2010, 13:17

Witam maniaków CM-a 01/02 ! :)

Sam nim byłem/jestem/i ciągle będę :)

Przeczytałem cały temat z nieukrywaną ciekawością i zapuściłem sobie po raz n-ty nowy sezonik. Żeby się wdrożyć ponownie zapuściłem FC Barcelonę i idzie mi "tak sobie". W lidze mistrzów za chwilę mam decydujący mecz w Londynie z Arsenalem w drugiej fazie grupowej. Rozpocząłem ją od 3 porażek, a w grupie mam Schalke, Arsenal i Lille.. o zgrozo. Teoretycznie starczy mi 6pkt do wyjścia, ale tylko pod warunkiem, że Lille zremisuje w ostatniej kolejce z Schalke - co się zaraz dowiem :)
W lidze gonię Real. Pogubiłem niestety sporo punktów. Choć i Realowi zdarzają się wpadki.

Do ekipy zakupiłem Tsigalkę za $3,7mln, To Madeire za $40k, Cufre z Romy z $4,7mln i Rejesa z Sevilli za $18mln. Nie udało się chwilowo sprowadzić ani Nikiforienki, ani Riquelme, ani Aghahowy ani Cuevasa.. wszyscy deklarują chęć poczekania do końca sezonu z decyzją ;]
Prawem bosmana po sezonie pozyskam Sorochinskiego i Cherno Sambe, a aktualnie biduje Świętochowskiego :)

Mam jednak do Was kilka pytań, może ktoś pomoże - człowiek się w sumie uczy całe życie :)

Wyczytałem, że niektórzy z Was zostają szybko trenerami reprezentacji - jak to możliwe? Czyżby edytor? Czy może istnieje inny sposób niż zwykłe zgłoszenie swojej kandydatury jako trenera gdy stanowisko się zwolni?

Mógłby ktoś opisać trening w CM-a. Pamiętam, że przez wiele lat ignorowałem trening co powodowało mizerny skutek. Potem trochę o nim poczytałem jednak nadal niewiele o nim wiem. Ktoś może temat przybliżyć? Czy trenujecie juniorom skill? Komu trenować taktykę, a komu skuteczność. Znajdujecie specjalnych trenerów? Jak się zmienia zawodnikowi pozycje treningiem - niedawno o tym się dowiedziałem :D

No i jedno pytanie mi się jeszcze nasuwa... czy te wszystkie osiągnięcia jakie niektórzy z Was prezentują są zdobyte "czysto"? Tzn. bez używania opcji "load" ;-)

Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedzi,
Maciej

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 25 maja 2010, 16:50

Sam gram w CM'a z owego rocznika odkąd zakupiłem swój pierwszy komputer :P Na tą chwilę gram chyba już na 2 letnim sejfie gdzie mam coś 2064 rok i chociaż praktycznie gra juz mnie niczym nie dziwi i niczym raczej nie zaskoczy, to i tak dalej sprawia mi taka przyjemnośc jak swego czasu granie w Tanki na Pegasusie :P
Co do samej gry to jak chyba każdy co grał w tą wersje wie że jedyne ustawienia przynoszące efekty to granie głównie środkiem pola.. Sam gram ustawieniem z jednym napastnikiem i 7 pomocnikami, co zwykle prowadzi do tego że choćbym prowadził kopciuszka z 4 ligi, w krótkim czasie wyprowadzam go na salony europeiskie ; p
Jeśli o graczy chodzi o piłkarzy z takimi statystykami jak na początku gry czyli np. Montella, Tsigalko, Samuel, Raul, Ronaldinho itp. już w pożniejszych latach gra nie ujawnia, chodź zdarzają się czasem i takie perełki. Sam sie przekonałem że by gra wyprodukowała kolejnego Tsigalkę musiałem poczekać coś koło 60 sezonów po których w Korei Północnej znalazłem napastnika gwarantującego ok. 70-80 goli na sezon :wink:
Treningi raczej zostawiam w wersji fabrycznej, po za kosmetycznym przydzieleniem odpowiedniego trenera do najwyższej umiejętności jaką prezentuje.

Gra jest bardzo ciekawa z tego względu że baza tej wersji jest zawsze dość duża, gdzie choćby w drużynach z Nowej Zelandi czy Indonezji jest zawsze ok. 3-7 graczy w pierwszej drużynie, przez co juz samo poszukiwanie po świecie by znależć ten jedyny diament sprawioa frajde :P Mam wczytanych 7 lig i gra po za wczytywanie które trwa 0.5h po tylu sezonach w ogóle nie zamula, co ma sie zgoła inaczej do wszelakiego rodzaju FM'ów gdzie jest masa mniej lub bardziej potrzebnych opcji przez co gra się niemiłosiernie wlecze bez względu na parametry komputera. ; )
maczek pisze:Wyczytałem, że niektórzy z Was zostają szybko trenerami reprezentacji - jak to możliwe? Czyżby edytor? Czy może istnieje inny sposób niż zwykłe zgłoszenie swojej kandydatury jako trenera gdy stanowisko się zwolni?
W moim przypadku, gdy jestem trenerem drużyny która notorycznie zdobywa mistrza czy LM, dostaję propozycje objęcia reprezentacji dośc często. Inaczej ma się sprawa gdy jestem opiekunem drużyny która gra w niższych ligach, chociaż statystyki mam te same.. W ogóle, gra ma ten błąd, że gdy osiągam niewyobrażalne wyniki dajmy na to z Fiorentiną, po jakimś czasie gdy jestem na szczycie listy najlepszych trenerów, zwalniam się by przejśc do innego kraju, zwykle żadna drużyna z pierwszej ligi nie chce mnie przyjąć choć statystycznie jestem najlepszym trenerem na świecie :lol: Muszę się prosić o zatrudnienie w niższych ligach, dopiero gdy w owym kraju osiognę choćby jakiś awans mogę startować o pracę w najlepszych klubach gdy się zwolni miejsce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”