Finał LM 2018 Real Madryt - Liverpool FC - Strona 31

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto zwycięży

Real Madryt
7
64%
Liverpool FC
4
36%
RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 208

Finał LM 2018 Real Madryt - Liverpool FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 17:17

Salas11 pisze:
RLG pisze: Uwierz, Salas użyłto w sposób obraźliwy.
Obraźliwy i piętnujący bo nie będę obojętny wobec takich zachowań.
RLG pisze: Nikt nie ma prawa tak się zachowywać wobec innych ludzi. To podstawy cywilizacji.
Tak? To spróbuj wyjść na ulicę, zaczep jakiegoś przechodnia i powiedz "My, Niemcy". Zobaczymy z jaką reakcją się spotkasz. Mnie też daleko do marksizmu.
Wobec zachowań bycia uczciwym i wyrażania siebie? To naprawdę okropne, jak traktujesz ludzi, którzy nie utożsamiają się z tym co Ty. Cywilizowaną dyskusję na ten temat można kontynuować w Domku, fieldy prosił by tutaj trzymać się finału. Cywilizowaną, bo jeśli masz zamiar uzasadniać takie zachowanie, które stoi w sprzeczności i z kulturą i z normami prawnymi to wolę podziękować by nie podjudzać Twoich antypatii.

Chyba, że po prostu mnie się uczepiłeś, bo nadal sądzisz, że nie lubię Interu, gdy określenia "graliśmy, byliśmy" w tematach innych reprezentacji nie skłoniły Cię do takich zachowań.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2018, 17:19 przez RLG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 484

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 05 cze 2018, 17:19

Dopiero zacząłem czytać dyskusję, ale jedna rzecz mi się rzuciła w oczy.
RLG pisze:Badania odbyły się 31 maja, kilka dni temu.
A kilka postów później:
RLG pisze: Uwierz, że Karius nie teleportował się w czasoprzestrzeni. 26 maja wieczorem był w Kijowie. Zapewne do powrotu do Anglii nie zaplanowano wyjazdu i należy liczyć, że wyleciał najwcześniej kolejnego dnia po południu. Co jest dosyć natychmiastowym działaniem. Wtedy byłby badany 28 maja.

28-31 maja to niedługo czas na OPUBLIKOWANIE wyników, co muszę podkreślić, nie na ich uzyskanie.
Co za bezczelny kłamca :D Został wyśmiany to przeinacza fakty, które SAM wrzucił chwilę wcześniej, żeby bardziej pasowały do teorii :D
Zresztą gościu, jakby zostały opublikowane 31 maja to czemu usłyszeliśmy o nich dopiero dzisiaj :D

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 17:22

emski pisze: Dopiero zacząłem czytać dyskusję, ale jedna rzecz mi się rzuciła w oczy.
RLG pisze:Badania odbyły się 31 maja, kilka dni temu.
A kilka postów później:
RLG pisze: Uwierz, że Karius nie teleportował się w czasoprzestrzeni. 26 maja wieczorem był w Kijowie. Zapewne do powrotu do Anglii nie zaplanowano wyjazdu i należy liczyć, że wyleciał najwcześniej kolejnego dnia po południu. Co jest dosyć natychmiastowym działaniem. Wtedy byłby badany 28 maja.

28-31 maja to niedługo czas na OPUBLIKOWANIE wyników, co muszę podkreślić, nie na ich uzyskanie.
Co za bezczelny kłamca :D Został wyśmiany to przeinacza fakty, które SAM wrzucił chwilę wcześniej, żeby bardziej pasowały do teorii :D
Zresztą gościu, jakby zostały opublikowane 31 maja to czemu usłyszeliśmy o nich dopiero dzisiaj :D
Zanim zaczniesz ludzi nazywać kłamcami przeczytaj uważnie to, co komentujesz. I stonuj trochę, bo zachowujesz się w sposób knajacki. W drugiej części stosuję stwierdzenia "zapewne", "należy", "byłby". Oczywiste jest to, że w pierwszym stwierdzeni "badania odbyły sie 31 maja" jest zawarty skrót myślowy dotyczący tego, że wtedy były zakończone. Tok to już domysły. Nawet ci, co atakowali mnie tutaj doszukując się wszystkiego nie podejmowali tego, gdyż to oczywiste dla kogoś, kto nie zamierza w skrajny sposób wyciągać takich rzeczy by wyzywać ludzi, gdyż takie skróty myślowe są oczywiste. I taka interpretacja wymaga złej woli. Albo nieznajomości trybu przypuszczającego.

I rozróżniaj "odbyły się" od "odbywały się". Gramatyka nie boli i pomaga rozumieć tekst. Odbyły się 31 maja, bo wtedy zostały zakończone publikacją wyników. Odbywać mogły się pomiędzy 28-31 maja, co wynika z logiki.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 cze 2018, 17:25

RLG pisze: To naprawdę okropne, jak traktujesz ludzi, którzy nie utożsamiają się z tym co Ty
Ja i na oko 38 milionów ludzi którzy rodząc się Polakami przyjmują to z całym dobrodziejstwem inwentarza a Niemców traktują w najlepszym wypadku jak nielubianych sąsiadów. Z powodów tak oczywistych że nie trzeba ich podawać.

Z mojej strony EOT, lecę oglądać French Open.

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 17:26

Salas11 pisze:
RLG pisze: To naprawdę okropne, jak traktujesz ludzi, którzy nie utożsamiają się z tym co Ty
Ja i na oko 38 milionów ludzi którzy rodząc się Polakami przyjmują to z całym dobrodziejstwem inwentarza a Niemców traktują w najlepszym wypadku jak nielubianych sąsiadów. Z powodów tak oczywistych że nie trzeba ich podawać.

Z mojej strony EOT, lecę oglądać French Open.
W tej chwili wypowiadasz się za 38 milionów ludzi, a masz prawo tylko za siebie. I nie zauważyłem, by tak to traktowano. Ba, praktycznie wszyscy moi znajomi i rodzina wiedzą komu kibicuję. I nikt z tym nie ma problemu. Nieważne, czy są z Polski, Holandii czy Francji. Tylko Ty wyzywasz i atakujesz na tym forum z tego powodu. Zastanów się nad tym i pomyśl też o tym, by starać się ludzi szanować, nie segregować.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 05 cze 2018, 17:32

Badania społeczne jednoznacznie pokazują, że Polacy odnoszą się z sympatią do Niemców (w sensie, więcej ich lubi niż nie lubi). Co nie znaczy, że zgadzam się z postawą RLG, bo nigdy nie kibicowałem żadnej reprezentacji ponad polską, ale niezłe kwiatki wychodzą w tej rozmowie.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 cze 2018, 17:34

RLG pisze:Zanim zaczniesz ludzi nazywać kłamcami przeczytaj uważnie to, co komentujesz. I stonuj trochę, bo zachowujesz się w sposób knajacki. W drugiej części stosuję stwierdzenia "zapewne", "należy", "byłby". Oczywiste jest to, że w pierwszym stwierdzeni "badania odbyły sie 31 maja" jest zawarty skrót myślowy dotyczący tego, że wtedy były zakończone. Tok to już domysły. Nawet ci, co atakowali mnie tutaj doszukując się wszystkiego nie podejmowali tego, gdyż to oczywiste dla kogoś, kto nie zamierza w skrajny sposób wyciągać takich rzeczy by wyzywać ludzi, gdyż takie skróty myślowe są oczywiste. I taka interpretacja wymaga złej woli. Albo nieznajomości trybu przypuszczającego.
Zupełnie się z tym postem nie zgadza, myślę że to odpowiedni moment żeby napisać 'sory, w tamtym miejscu się pomyliłem'. Jeśli uważasz że pisząc "badania odbyły sie 31 maja" każdy z nas ma obowiązek domyślić się że używasz skrótu myślowego i tak naprawdę chodzi ci o inny dzień, to znaczy że zupełnie nie szanujesz rozmówców.
RLG pisze:I rozróżniaj "odbyły się" od "odbywały się". Gramatyka nie boli i pomaga rozumieć tekst. Odbyły się 31 maja, bo wtedy zostały zakończone publikacją wyników. Odbywać mogły się pomiędzy 28-31 maja, co wynika z logiki
Z tym się nie zgadzam totalnie. Jak dostaniesz informację że egzamin odbędzie się 31 maja, przyjedziesz i usłyszysz 'Ależ panie RLG, egzamin ODBYWAŁ SIĘ 28-31 maja, gdzie pan był przez 2 ostatni dni?'' to co wtedy? Nie traktuj nas proszę jak debili takimi wpisami, tylko potraf przyznać się do pomyłki jeśli taką strzelisz.

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 17:40

"Odbyły się" to forma skończona, zamknięta. Gdzie tutaj pomyłka z mojej strony? Odbyły się 31 maja, gdyż wtedy zostały skończone. Możliwe, że odbyły się też 30 maja, 29 maja i 28 maja. Jeżeli odbywały się w okresie 28-31 maja to odbyły się w każdy z tych dni. Pewność jest tylko co do 31 maja, gdy były wyniki. Dlatego w części pozostałej były przypuszczenia jaki miał to być tok.

Czy naprawdę takie rzeczy trzeba rozpisywać i tłumaczyć? Nie sądziłem. A jeszcze używać tego by nazywać ludzi kłamcami. Co jest już skrajnie przesadną reakcją, która nie służy tematowi, tylko chęci obrażania człowieka i wywoływania afery - gdyż czemu miało to w ogóle służyć? Co to w temacie zmieniło?

Krótka piłka, by zakończyć to paskudne wejście emskiego. Badania odbyły się 31 maja. Prawdopodobnie odbyły się też w poprzednie dni. Tyle. Polski język powinien być trudny tylko dla obcokrajowców. Skoro to taka ważna kwestia w temacie, że musi być rozpisywana to podałeś przykład z egzaminami.

Rozpiszę Ci to. Jeżeli egzaminy odbywały się w terminie 28-31 maja to odbyły się 28 maja, odbyły się 29 maja, odbyły się 30 maja i odbyły się 31 maja. Teraz rozumiesz? Nie traktuję ludzi jak debili. Najwyżej sami mogą się tak traktować, zwłaszcza, gdy zmuszają do wyjaśniania takich rzeczy. Nie znam ani Ciebie ani emskiego by czynić takie osądy.

Ta dyskusja i to, jakie elementy są odciągane od jej sedna, staje się absurdem i wyszukiwaniem czegokolwiek by się przyczepić, choćby najdrobniejszej kwestii. Niedługo będą lustrowane posty sprzed miesiąca i porównywane składniowo pewnie.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 05 cze 2018, 17:46

sickstick pisze: Zupełnie się z tym postem nie zgadza, myślę że to odpowiedni moment żeby napisać 'sory, w tamtym miejscu się pomyliłem'. Jeśli uważasz że pisząc "badania odbyły sie 31 maja" każdy z nas ma obowiązek domyślić się że używasz skrótu myślowego i tak naprawdę chodzi ci o inny dzień, to znaczy że zupełnie nie szanujesz rozmówców.
Z tego co sie da zauwazyc to RLG nie zwykł sie mylic. Conajwyzej rozmowcy źle interpretują jego słowa... :wink:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 cze 2018, 17:47

RLG pisze:Rozpiszę Ci to. Jeżeli egzaminy odbywały się w terminie 28-31 maja to odbyły się 28 maja, odbyły się 29 maja, odbyły się 30 maja i odbyły się 31 maja. Teraz rozumiesz? Nie traktuję ludzi jak debili. Najwyżej sami mogą się tak traktować, zwłaszcza, gdy zmuszają do wyjaśniania takich rzeczy. Nie znam ani Ciebie ani emskiego by czynić takie osądy
Jeśli profesor poinformuje cię że egzamin odbędzie się 31-ego, a potem zaskoczysz się że te odbywały się 28-31 i tym samym przez formę w której ci to przekazał (przecież nie skłamał) nie zaliczyłeś semestru, to będziesz miał pełne prawo wyrzucać mu ze przez niego nie zaliczyłeś. Mylę się?

A druga sprawa, wracając do głownego tematu.
Chcesz mi powiedzieć że głowa Kariusa była badana przez 3 dni? :mrgreen: Tobie poświelili latarką w oczy i już wiedzieli że to wstrząs mózgu, a temu potrzebowali 3 dni badań w Bostanie żeby to stwierdzić?

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 17:50

Dalej nie załapujesz. Nie rozmawiamy tutaj o konkretnych sytuacjach ale o formie. Powtórzę się. Jeżeli coś się odbywało 28-31 maja to odbyło się w każdy ten dzień. Nie napisałem wtedy, że odbyło się w tych dniach. Gdyż wiem tylko o 31 maja. Druga część, którą emski wykorzystał by mnie zaatakować i nazywać kłamcą, czego nawet Ty nie robisz, pisząc tylko o błędzie, dotyczyła przypuszczeń jak to mogło przebiegać. Przypuszczeń. Nie stwierdzeń, jak to przebiegało.

A skoro 31 maja były badania, a były, to się wtedy odbyły. Nie wiem jak prościej to wyjaśnić. Inaczej, o, wiem. Jeśli jesz obiad codziennie, to mamy tak. "Zjadłeś obiad 8 czerwca". Co nie wyklucza, że "zjadłeś obiad 7 czerwca". Z drugiej strony można powiedzieć, że "jadłeś obiad przez pół godziny". Albo "jadłeś obiad codziennie od 4 do 19 czerwca". Widzisz teraz różnicę między czymś dokonanym a trwającym?

Zebranie wyników, ich analiza i publikacja jest elementem badań.

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 17:54

masacra pisze:
sickstick pisze: Zupełnie się z tym postem nie zgadza, myślę że to odpowiedni moment żeby napisać 'sory, w tamtym miejscu się pomyliłem'. Jeśli uważasz że pisząc "badania odbyły sie 31 maja" każdy z nas ma obowiązek domyślić się że używasz skrótu myślowego i tak naprawdę chodzi ci o inny dzień, to znaczy że zupełnie nie szanujesz rozmówców.
Z tego co sie da zauwazyc to RLG nie zwykł sie mylic. Conajwyzej rozmowcy źle interpretują jego słowa... :wink:
Źle zauważasz, gdyż niejeden raz nawet podziękowałem za to, że ktoś mnie poprawił. Jednak takimi tekstami nie zmienisz rzeczywistości. Skoro ta kwestia odbycia się jest taka istotna dla niektórych to ją masz znowu wyjaśnioną. Przeczytaj, zauważysz, że jesteś w tym momencie niesprawiedliwy i pomagasz sprowadzić ten temat do bezsensownego i niesłusznego czepialstwa. Skoro sickstick nie potrafi odpuścić to ja odpuszcze, gdyż prościej wyjaśnić się nie da i jeśli chce to zostawiam mu ostatnie słowo, widocznie mocno mu na tym zależy. Mi nie za bardzo. Wiec niech będzie. Jestem ohydnym kłamcą, bo napisałem, że badania odbyły się 31 maja w sensie, że się zakończyły publikacją i napisałem, że mogło to wyglądać tak, że zaczęły się 28 maja, czego jednak nie wiem, więc to przypuszczenie. I nie potrafię przyznać się do błędu, jakim jest stwierdzenie, że słowo "odbyty" oznacza coś zakończonego, nie trwającego. By tę farsę skończyć.

Niektórzy to mają problemy w życiu.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 05 cze 2018, 17:57

Ja pierdole, jakie Wy tu macie rozkminy a wystarczy przeczytać dokładnie co jest napisane a nie produkować się podając pół-informacje by tylko nawalić tryliard postów.

Kariusa nie wysłano do USA na badania, on tam był na wakacjach już i sztab medyczny kazał mu udać się do Szpitala(pod podesłany adres) i potwierdzić badaniem u Dr. Rossa Zafonte(specjalisty od urazów głowy zawodników NFL) czy ma wstrząs mózgu.
Badanie odbyło się 31 Maja i tego samego dnia były wyniki.

Co do samego Kariusa(skoro już winowajcą uznano wstrząs mózgu) to jest debilem, bo człowiek jak ma wstrząs mózgu to wie, że ma wstrząs mózgu a jak jest już całkiem nieogarem to przynajmniej wie, że jest coś nie tak z nim. Jak miał problem z reakcją to nie przy dwóch akcjach tylko cały czas, więc jak mi go było szkoda za te babole(bo myślałem, że to typowy pech) tak teraz mi go nie szkoda, bo to jego wina i powinien zejść z boiska a tak stało się co się stało.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2018, 18:01 przez seba82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 05 cze 2018, 18:00

sickstick pisze: Jeśli profesor poinformuje cię że egzamin odbędzie się 31-ego, a potem zaskoczysz się że te odbywały się 28-31 i tym samym przez formę w której ci to przekazał (przecież nie skłamał) nie zaliczyłeś semestru, to będziesz miał pełne prawo wyrzucać mu ze przez niego nie zaliczyłeś. Mylę się?
Przypomnialo mi się jak kiedyś kolega w szkole miał mieć poprawkę z jakiegoś tam przedmiotu, żeby zaliczyć semestr. Poszedł do dyrekcji dowiedzieć się o której ten egzamin się odbędzie a tam powiedzieli mu, ze o 9. Kolega jednak dla pewności poszedł upewnić się do wychowawczyni, a ta powiedziała mu, ze nastąpiła w tej kwestii zmiana planów i ze ostatecznie egzamin odbędzie się o godzinie 11 i ze tamta godzina jest nieaktualna. Jak mu powiedziała tak zrobił i przyszedł na 11. Nie muszę chyba tłumaczyć jak wielkie było jego wkurwienie kiedy okazało się, ze egzamin odbył się jednak o 9 przez co nie zaliczył semestru :mrgreen: Nasza wychowawczyni zwyczajnie go wyruchala.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 05 cze 2018, 18:01

seba82 pisze: dokładnie co jest napisane a nie produkować się podając pół-informacje by tylko nawalić tryliard postów
Cicho, dobra beka była. :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”